21/3/09

Υπό τουρκικό έλεγχο οι "εκλογές" στα Κατεχόμενα

Η Τουρκία και ο κατοχικός στρατός ελέγχουν τις «εκλογές» στα κατεχόμενα και τα αποτελέσματά τους, δήλωσε ο Γραμματέας Εξωτερικών Σχέσεων του τουρκοκυπριακού Κόμματος Νέα Κύπρος, Αλπάι Ντουρντουράν.
Η Τουρκία και ο κατοχικός στρατός ελέγχουν τις «εκλογές» στα κατεχόμενα και τααποτελέσματά τους, δήλωσε ο Γραμματέας Εξωτερικών Σχέσεων του τουρκοκυπριακού Κόμματος Νέα Κύπρος, Αλπάι Ντουρντουράν.
«Η Τουρκία είναι παντού, επηρεάζει τα πάντα και τη ζωή μας» ανέφερε σήμερα ο κ. Ντουρντουράν, μιλώντας στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης του κόμματος του, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.
Αναφερόμενος στο λόγο που το κόμμα του αποφάσισε να πραγματοποιήσει διάσκεψη Τύπου στις ελεύθερες περιοχές, ο κ. Ντουρντουράν, είπε ότι «θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό θα ακουστεί η θέση του κόμματος μας και στους Ελληνοκύπριους, για μποϊκοτάρισμα» των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα.
Συνεχίζοντας άσκησε κριτική στον κατοχικό ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Ντουρντουράν, επηρεάζεται από την Αγκυρα. «Θα πρέπει να σταματήσει η Τουρκία να επηρεάζει», πρόσθεσε.
«Ακόμα και η εκπαίδευση επηρεάζεται από τη στάση του Τουρκίας στο Κυπριακό. Μεγαλώνουν τις νέες γενεές χωρίς το αίσθημα της επανένωσης της Κύπρου. Επηρεάζει ακόμα και τον Τύπο, όπου εκεί επικρατεί η στρατιωτική και πολιτική Τουρκία. Πληρωμένοι αρθρογράφοι προσπαθούν να προσδιορίσουν τη γνώμη του κόσμου», είπε.
Σχετικά με την απόφασή του κόμματος του να μποϊκοτάρει τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα καλώντας τους Τ/κ να μην «ψηφίσουν», ο κ. Ντουρντουράν ανέφερε ότι αφού η Τουρκία επηρεάζει τη ζωή στα κατεχόμενα, τότε είναι δεδομένο ότι θα επηρεάσει τη διαδικασία των λεγόμενων εκλογών αλλά και το αποτέλεσμα.
«Αρα δεν υπάρχει λόγος να γίνουν οι εκλογές, αφού όλα θα είναι στημένα», είπε συνεχίζοντας και πρόσθεσε ότι «δεν θα έχουν κανένα νόημα» τα αποτελέσματα αφού αυτοί που «εκλεγούν» θα είναι άτομα τα οποία η Τουρκία θα χειρίζεται και θα επηρεάζει.
Αυτό, είπε, δεν θα βοηθήσει καθόλου τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και την επανένωση του νησιού και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «θα πρέπει να προστατεύσουμε το νησί από τις ξένες επιρροές».
«Είμαστε το Κόμμα Νέα Κύπρος και θέλουμε μια νέα Κύπρο, επανενωμένη», συμπλήρωσε.
Ο Αλπάϊ Ντουρντουράν είπε ακόμα ότι αυτοί που θα «εκλεγούν» στις λεγόμενες εκλογές δεν θα μπορέσουν να εκφράσουν ελεύθερα τις θέσεις και απόψεις τους αφού «αυτοί θα εκφράζουν, και ειδικά στο Κυπριακό, μόνο τη θέση της Αγκυρας».
«Αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε.
Εξάλλου σε δηλώσεις στη διάσκεψη Τύπου, ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου του κόμματος Μουράτ Κανατλί ανέφερε ότι το κόμμα του αποφάσισε να καλέσει τους Τ/κ να εκφράσουν τη δική τους θέση για τις «εκλογές» και ζήτησε από τους Ε/κ να στηρίξουν τον αγώνα του Κόμματος Νέα Κύπρος.
«Θέλουμε να μοιραστούμε τις θέσεις αυτές και με τους Ελληνοκύπριους, λέγοντας τους ότι θέλουμε τη στήριξή τους για να πετύχουμε μια επανενωμένη Κύπρο» είπε καταλήγοντας ο κ. Κανατλί.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.