6/3/09

Μπακογιάννη: Αδικες αναφορές στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο επιδόσεις της Ελλάδος δεν εξαρτώνται ούτε υπαγορεύονται από εύσημα ή επικρίσεις άλλων»
Η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη δημοκρατία με διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους πολίτες της χώρας και αυτό το θεσμικό πλαίσιο δεν εξαρτάται και δεν υπαγορεύεται από κανέναν, παρατήρησε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με την...πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
«Δεν έχουμε ανασφάλειες και δεν έχουμε φοβικά σύνδρομα. Αυτή ως θέση αρχής έναντι όλων», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη σημειώνοντας πως συχνά τα αυτονόητα μεταμορφώνονται συνειδητά σε ζητούμενα για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας.
Όπως επεσήμανε, οι εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συντάσσονται προγενέστερα της ημέρας δημοσιοποίησής τους. Πρόκειται, είπε η υπουργός Εξωτερικών, για ένα υπηρεσιακό κείμενο των ΗΠΑ όπου καταγράφονται οι εκτιμήσεις των συντακτών τους του οποίους και εκφράζουν, κάνοντας λόγο για αναφορές που δεν είναι δίκαιες και δεν είναι ακριβείς.
Η έκθεση, ανέφερε, η κ. Μπακογιάννη περιέχει όντως κάποιες αρνητικές παρατηρήσεις αλλά και θετικές επισημάνεις. «Δεν είναι στις προθέσεις μας να βάλουμε στο μικροσκόπιο ούτε τα θετικά, ούτε τα αρνητικά σημεία της έκθεσης. Δεν υποβαθμίζουμε, δεν υποτιμάμε, αλλά ούτε υπερεκτιμάμε την όποια σημασία τέτοιων κειμένων. Τα αξιολογούμε στο μέτρο που τους αναλογεί. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο», υπογράμμισε.
Καταλήγοντας, η υπουργός Εξωτερικών, τόνισε πως οι επιδόσεις μίας δημοκρατικής χώρας με την παράδοση της Ελλάδος δεν εξαρτώνται ούτε υπαγορεύονται από εύσημα ή επικρίσεις άλλων και πρόσθεσε πως τέτοιου είδους εκθέσεις δεν αλλάζουν την πραγματικότητα.
Η επισήμανση για μικροπολιτικές σκοπιμότητες είναι μία άδικη κριτική που σας εκθέτει, παρατήρησε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αδωνις Γεωργιάδης.
«Σκοπίμως υποβαθμίσατε την έκθεση λέγοντας ότι εκφράζει μόνο τους συντάκτες της, αλλά αυτό δεν είναι ακριβές, καθώς υιοθετείται ως επίσημη θέση του αμερικανικού κράτους», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε επίσης τη χρονική συγκυρία της δημοσιοποίησης της έκθεσης (σ.σ. κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της υπουργού στην Ουάσινγκτον και της συνάντησης με την Αμερικανίδα ομόλογό της), κάνοντας λόγο για άδειασμα του αμερικανικού ΥΠΕΞ στην Ελλάδα.
Για μία ακόμα φορά το ΛΑ.ΟΣ. επανέλαβε το εαυτό του, παραποίησε, ειρωνεύτηκε χαμήλωσε το επίπεδο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ανταπάντησε η κ. Μπακογιάννη.
Η υπουργός Εξωτερικών στάθηκε στα θετικά αποτελέσματα της συνάντησής της με την Αμερικανίδα ομόλογό της Χίλαρι Κλίντον και υπογράμμισε: «Χτίζουμε συμμαχίες και διευρύνουμε τα διεθνή ερείσματα της χώρας και αυτή είναι η πατριωτική πολιτική και όχι να προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ότι μία έκθεση που δημοσιεύθηκε μία συγκεκριμένη μέρα για όλο τον κοσμο αποτελούσε ειδικά στόχο για τη χώρα μας».
«Η εξωτερική πολιτική χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πατριωτισμό, αλλά ο πατριωτισμός δεν είναι προνόμιο κανενός, ούτε μπορεί να τον επικαλείται κανείς για μικροκομματικούς λόγους», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

6 σχόλια:

  1. Δλδ η κα. Μπακογιάννη κάνει σωστή εξωτερική πολιτική με αυτά που λέει δλδ για να καταλαβω διότι δεν εχω υψηλό δείκτη νοημοσύνη...Η μόνιμη υπαναχώρηση επι των κεκτημένων ένεκα της καλής γειτνίασης, ο στραβισμός στις παραβιάσεις και οι χαλαρές αντιδράσεις στα περισσότερα από τα δρώμενα καιγεγραμμένα είναι σωστή εξωτερική πολιτική ...Αν είναι έτσι να μου πουν και μένα που την σπουδάζουν να πάω και γω να την μάθω διότι νομιζα ότι εξωτερική πολιτική είναι και η υπαναχώρηση αλλά με κάποιες προϋποθέσεις όχι μόνο υπαναχωρήσεις ....
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σχολή λέγεται σχολή γαργαρολογίας, στεγάζεται εντός του υπεξ αλλά για να φοιτήσεις εκεί πρέπει να είσαι άεργος, πλούσιος και γόνος πολιτικής οικογένειας. Δεν είναι για όποιον κι όποιον εκεί...άντε τώρα ίσα κι όμοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ειναι θεμα σπουδων εξωτερικης πολιτικης αλλα απλα μαθηματικα.
    παρε το μισο αιγαιο βρες την εκταση του διαιρεσε το δια του 24 και αμεσως θα βρεις ποσες χιλιαδες μερες οι ελληνες θα εχουν ησυχο υπνο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σχόλια είναι αυτά για την αυριανή πρωθυπουργό? Ντροπή αναιδέστατοι. Shame on you!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "....Λίγες μέρες πριν, οι επίμονες και οργισμένες διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών είχαν αναγκάσει την Κυβέρνηση σε παραίτηση.

    Αιτίες πολλές…

    Η κυριότερη παράμετρος όλων ήταν φυσικά η ανέχεια, η οικονομική δυσπραγία…η εκτεταμένη φτώχεια που είχε πνίξει τον πληθυσμό σαν μέγγενη…

    Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν πλέον τα Εθνικά θέματα έφτασαν στο απροχώρητο.

    Δεν έφτανε η όξυνση του «Μακεδονικού Ζητήματος», είχαν ήδη φουντώσει και όλα τα υπόλοιπα Εθνικά ζητήματα με ξεκάθαρη παρέμβαση του ξένου παράγοντα…

    ..«Τσαμουριά», «Θράκη»,«Επτάνησα», "Κρήτη", «Κύπρος», «Αιγαίο», "ψευδομειονότητες" και κάθε άλλο Εθνικό Δίκαιο ήταν κι ένα Σκληρό Εθνικό Μέτωπο...

    ...πίσω απο τα οποία διακρίνονταν πάντα οι ενορχηστρωτές του Στεητ Ντηπάρτμεντ με τις περιβόητες - δήθεν αθώες κι "άνευ ουσιαστικής βαρύτητας" όπως "εγκληματικά" ή "αφελώς" βαφτίζονταν απο τις Ελληνικές κυβερνήσεις - εκθέσεις τους.

    Οι κυβερνήσεις που διαδέχονταν η μια την άλλη επί δεκαετίες ήταν απλώς αντίγραφα των Μαυροκορδάτων και των Κωλέτηδων της Επαναστατικής Ελλάδας.

    Μίζες, προμήθειες, ελιτισμός, ραγιαδισμός, υποταγή στους «Ξένους» και καλοπέραση. Καμία αποφασιστικότητα στα Εθνικά θέματα. Κανένας πατριωτισμός. Μόνον μια ακατάπαυστη Εθνική προδοσία.

    Ταυτόχρονα, οι επί 30 τόσα χρόνια διώξεις του Πατριωτισμού είχαν μετατρέψει τον Λαό σε κονφορμιστή, άβουλο λάτρη του καναπέ και του ωχαδερφισμού.

    Ο Εθνικός κίνδυνος ήταν σαφής πλέον.

    Η Δημοκρατία αποδεικνύονταν ανίκανη να προασπίσει με ασφάλεια τα Εθνικά Δίκαια.

    Το πολίτευμα βάδιζε σε τεντωμένο σκοινί.

    Οι «τελευταίοι Πατριώτες της Πολιτείας» κατόρθωσαν να θέσουν τα κόμματα προ των Συνταγματικών Εθνικών ευθυνών τους.

    Η «απειλή» ήταν ξεκάθαρη.

    Ή το επόμενο κοινοβούλιο θα έχει «Εθνική Απόχρωση», μετεχόντων φυσικά όλων των κομμάτων και τηρουμένων των Συνταγματικών επιταγών ή «κάποιοι άλλοι» θα αναλάβουν να προστατέψουν την χώρα προτού διαμελιστεί.

    Η μέση λύση που επιβλήθηκε αναπόφευκτα από τις περιστάσεις ήταν να προωθήσουν τα κόμματα στις βουλευτικές θέσεις πολιτικούς «πατριωτικά ευαισθητοποιημένους».

    Η Δημοκρατία είχε πάρει ανάσα και μια σοβαρή πίστωση χρόνου.

    Επιτέλους, αποφάσισαν να ενισχύσουν και να αναβαθμίσουν τις Αρχές Πληροφοριών και Ασφαλείας της χώρας καθώς και το Στράτευμα, μέτρα τα οποία αμέσως απέδωσαν καρπούς.

    Τροφοδοτούσαν ακατάπαυστα την Πολιτειακή Ηγεσία με πλήθος ερευνητικών αποτελεσμάτων και εισηγήσεις μέτρων τα οποία πλέον δεν κλείνονταν σε συρτάρια ούτε πετιώνταν σε καλάθια αχρήστων, αλλά εισακούονταν και εφαρμόζονταν.

    Έβλεπαν πλέον ξεκάθαρα ότι «ξένα συμφέροντα» και κυρίως η Τουρκία χρηματοδοτούσαν Ισλαμιστές μετανάστες προκειμένου να «μετοικούν» και να «εγκαθίστανται» στις «νευραλγικές μεθοριακές ελληνικές περιοχές».

    Η Θράκη κυρίως είχε φτάσει – εξαιτίας των ανύπαρκτων πατριωτικών ανακλαστικών των προηγούμενων κυβερνήσεων - να έχει πλέον εκατοντάδες χιλιάδες Ισλαμιστών κατοίκων που σε αντάλλαγμα της αφειδούς Τουρκικής οικονομικής ενίσχυσης παρείχαν τυφλή υποταγή στα κελεύσματα της Τουρκίας.

    Από την στιγμή δε, που όλοι ήταν είτε νόμιμα αυτοαπασχολούμενοι είτε νόμιμα ετεροαπασχολούμενοι, είχαν πλέον πλήθος νόμιμων δικαιωμάτων .

    Οι γάμοι μάλιστα με την «εγχώρια μουσουλμανική μειονότητα» σφυρηλατούσαν ακόμη περισσότερο την «θεμελίωση της νέας εισαγόμενης μεγάλης μουσουλμανικής κοινότητας της Θράκης».

    Στην Ήπειρο ήταν εξίσου άσχημα τα πράγματα. Οι Αλβανοί πολίτες τα τελευταία χρόνια συνέρρεαν από κάθε σημείο της Ελλάδας προς την Ήπειρο όπου κι εγκαθίσταντο – βοηθούσης πάλι της «χρηματοδότησης» του ξένου παράγοντα.

    Εδώ μάλιστα τα πράγματα ήταν ακόμη πιο κρίσιμα καθώς η Αλβανική κοινότητα δεύτερης γενιάς ήταν ήδη πληθωρική. Και είχαν ήδη πολιτικά δικαιώματα – χάρη στις τελευταίες Ελληνικές κυβερνήσεις. Έτσι, είχαν ήδη αρχίσει να εκλέγουν δικούς τους βουλευτές στην Ήπειρο.

    Παρόμοιες καταστάσεις διαμορφώνονταν και στο Αιγαίο.

    Η αντιμετώπιση φυσικά, θα έπρεπε να ήταν προληπτική εδώ και χρόνια. Δεν ήταν όμως.

    Έτσι, η μόνη εναπομείνασα επιλογή ήταν και η πιο δύσκολη. Και φυσικά η πιο δυσάρεστη.

    Θα έπρεπε πλέον να «αποσυμφωρηθούν» οι εν λόγω «κινδυνεύουσες» Μεθοριακές περιοχές.

    Τα «υπέρογκα πληθυσμιακά μεγέθη των «μειονοτήτων» αλλά και η γενικότερη «αιμορραγία της Ελληνικής επαρχίας σε Έλληνες» καθιστούσαν ανέφικτη την ισορρόπηση των τοπικών πληθυσμών μέσω κατευθυνόμενης μεταφοράς Ελλήνων των πόλεων προς την Μεθόριο, εφόσον δεν υπήρχε καμία τέτοια διάθεση του Ελληνικού πληθυσμού.

    Αυτή ήταν όμως η διαπίστωση του προβλήματος.

    Η επίλυση ήταν μια άλλη, εξαιρετικά πιο δύσκολη κι επικίνδυνη υπόθεση.

    Όλοι θυμούνταν τι έγινε στο Κόσσοβο όταν Κάρατζιτς και Μιλόσεβιτς αποπειράθηκαν να «αποσυμφωρήσουν» την Σερβική αυτή επαρχία από τους Αλβανούς.

    Το ίδιο κινδύνευε να πάθει τώρα η Ελλάδα.

    Η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να κηρύξει την μεθόριό της ως "Στρατιωτική ευαίσθητη ζώνη" και να προχωρήσει σε απομάκρυνση "δυνητικά επικίνδυνων πληθυσμιακών ομάδων".

    Ουσιαστικά, αυτή η "τελική λύση" που "ωθούνταν" εκ των πραγμάτων η Ελλάδα να δώσει, θα ήταν το "έναυσμα" για "επέμβαση των καραδοκούντων Ξένων Δυνάμεων" που σχεδίαζαν την βοσνιοποίηση των ανωτέρω περιοχών - σε πρώτη φάση τουλάχιστον.

    Κι όλα αυτά γιατί δεν τα «σταμάτησαν» όλα τούτα οι Ελληνικές κυβερνήσεις προτού συμβούν..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιο μεγάλη αδικία δεν είναι η έκθεση του ΟΗΕ αλλά ότι έχουμε εσένα στην πολιτική σκηνή του τόπου. Και δεν είναι αυριανή πρωθυπουργός. Είναι σημερινή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.