6/3/09

Στο ΕΔΑΔ προσφεύγει η Εκκλησία της Κύπρου για την καταστροφή 522 κατεχόμενων εκκλησιών


Η Εκκλησία της Κύπρου θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για την καταστροφή 522 εκκλησιών στις τουρκοκρατούμενες περιοχές της Κύπρου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου, με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, η Εκκλησία ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή εναντίον της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ για τη συνεχιζόμενη καταστροφή 522 εκκλησιών στα κατεχόμενα και να επισημάνει ιδιαίτερα την ανάγκη για...διαφύλαξη της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
«Η αναγκαία αυτή προσφυγή στο ΕΔΑΔ προκύπτει από τη συνεχιζόμενη και συνειδητή, από μέρους της Τουρκίας, καταστροφή των εκκλησιών της νήσου μας και την άρνησή της να συνεργαστεί για την ανοικοδόμηση και επιδιόρθωση όσων μνημείων έχουν υποστεί βάρβαρες αλλοιώσεις», αναφέρει η ανακοίνωση.
Η Εκκλησία της Κύπρου σημειώνει πως πολλές εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε στάβλους, αποθήκες, ορνιθώνες, νυχτερινά κέντρα, βιβλιοθήκες, πολιτιστικά κέντρα, νεκροτομεία, τζαμιά και στρατόπεδα.
www.ikypros.com

1 σχόλιο:

  1. Ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου είναι ένας άνθρωπος υψηλής ευφυίας. Σφυρηλάτησε το χαρακτήρα του στον τόπο του μαρτυρίου του πατέρα του.Σημειωτέον ότι ο πατέρας του έχασε τη ζωή του εργαζόμενος σε οικοδομικές εργασίες του Μοναστηριού του οποίου ο Ηγούμενος υιοθέτησε πνευματικά το νεαρό Χρυσόστομο. Ο Χρυσόστομος κάθε πρωϊ περνούσε από τον τόπο που έχασε τη ζωή ο πατέρας του.Ανδρώθηκε στα νάματα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αναδείχθηκε με έξοχες από πλευράς σταρτηγικής κινήσεις στο αξίωμα του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου και έχει πλειστάκις τοποθετηθεί σε σοβαρά Εθνικά θέματα υπέρ του Ελληνισμού.Συγχαρητήρια για την κίνησή του προς διάσωση των 522 ναών της σκλαβωμένης Βόρειας Κύπρου.Όμως διερωτούμεθα, οι 522 Εκκλησιές και σαφώς πρέπει να σωθούν, οι Μουσουλμάνοι επιδιώκουν με λεφτά της Σαουδικής Αραβίας κατασκευή Τζαμιού στην Αθήνα...και καθόμαστε και το σκεφτόμαστε (ήμαρτον τι άλλο θα μας ζητήσουν οι Μουσουλμάνοι)...
    Το Εβραϊκό Έθνος, ο μόνος λαός στον κόσμο που είχε ένα και μοναδικό ναό, τον οποίον ισωπέδωσαν οι Ρωμαίοι, δεν έχει δικαίωμα στην ανοικοδόμησή του, διότι έχει ήδη κατασκευαστεί Τζαμί στη θέση του και γιατί θα γίνει λέει Δευτέρα Παρουσία και θα έρθει ο...Αντίχριστος.
    Εσείς κ. Καλεντερίδη που ο λαός σας, ο Ποντιακός Ελληνισμός σφαγιάστηκε και οδηγήθηκε όπως και ο δικός μας λαός σε γενεοκτονία, τι έχετε να πείτε;
    Αλλά ξεχάσαμε, συγχωρείστε μας, μάλλον δεν θα πείτε τίποτα διότι εμείς είμαστε οι "κακοί" της υπόθεσης, το Κράτος Τρομακράτης, οι δολοφόνοι μικρών παιδιών και άμαχου πληθυσμού, αυτοί που έχουν πάντα άδικο και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
    Όμως με την άδειά σας, επιτρέψτε μας να σας υπενθυμήσουμε τους στοίχους από ένα τραγούδι των αγωνιστών της ΕΟΚΑ 1955-59 "Ξύπνα καημένε μου Ραγιά και σήκου το κεφάλι...τη ΔΟΞΑ που είχες μια φορά να την εξεύρεις παλί!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.