11/6/09

Στρατόπεδα - φυλακές για λαθρομετανάστες

Με πολλές επιχειρήσεις- σκούπα για λαθρομετανάστες εγκαινιάζει η κυβέρνηση τη στροφή της στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, ενώ βρέθηκε τελικά και η λύση για τη δημιουργία των χώρων κράτησης.Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στάλθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών μια λίστα με 11 στρατόπεδα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών που θα συλλαμβάνονται από την Ελληνική Αστυνομία.
Τα στρατόπεδα είναι εγκαταλειμμένα από τον στρατό αλλά οι κτιριακές τους εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση όπως διαβεβαίωσε την ΕΛ.ΑΣ. η διεύθυνση υποδομής του Γενικού Επιτελείου Στρατού.. Όπως αποκαλύπτουν στα «ΝΕΑ», κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών τα διαθέσιμα στρατόπεδα είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. «Πρόκειται για ένα στρατόπεδο που βρίσκεται στην Αττική, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε Λάρισα, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Αχαΐα», αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου.

Ένας λόγος που η ΕΛ.ΑΣ. δεν επέμεινε στη δημιουργία ενός μεγάλου στρατοπέδου μόνο στην Αττική είναι ο φόβος της Αστυνομίας πως ο χώρος θα ήταν εύκολα προσβάσιμος σε ομάδες αντιεξουσιαστών που θα ήθελαν να προκαλέσουν επεισόδια.

Σύμφωνα με τη μέθοδο της «σκούπας» που θα ακολουθηθεί: «θα γίνουν πολλές αλλά μικρές σε όγκο επιχειρήσεις. Στόχος θα είναι η σύλληψη το πολύ 100 ατόμων ανά επιχείρηση. Είναι ένας αριθμός ατόμων που εύκολα μπορεί να μεταφερθεί εκτός Αττικής αλλά και να επαναπροωθηθεί στις πατρίδες τους», αναφέρει ανώτερος παράγοντας του υπουργείου.

Στην Αστυνομία κρατούν μικρό καλάθι για τα 11 «δώρα» του Στρατού ύστερα από τα «παθήματα» του Ασπρόπυργου, της Πάτρας και της Μαλακάσας για την άμεση διαθεσιμότητα των στρατοπέδων και για τον λόγο αυτόν τις επόμενες ημέρες αξιωματικοί πρόκειται να επισκεφθούν τους προτεινόμενους χώρους. Στην περίπτωση του στρατοπέδου Μανουσογιαννάκη στην Πάτρα βρέθηκε πως στον χώρο υπήρχε μεταξύ άλλων μεγάλη αποθήκη οπλισμού που θα καθιστούσε επικίνδυνη τη μεταφορά των 5.000 Αφγανών από το λιμάνι της Πάτρας, και ο Στρατός τελικά διαθέτει μόλις 7 από τα 985 στρέμματα του στρατοπέδου. Στη Μαλακάσα ένας χώρος που αρχικά προτάθηκε, τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε καθώς το ΓΕΣ διαπίστωσε πως διαθέτει εκεί εγκαταστάσεις που είναι αδύνατον να μεταφερθούν.

Στην περίπτωση του Ασπροπύργου, που αποτελούσε την πρώτη επιλογή της ΕΛ.ΑΣ. για τη δημιουργία ενός χώρου συγκέντρωσης 2.000 λαθρομεταναστών, η υπόθεση δεν προχώρησε όταν αποκαλύφθηκε πως η περιοχή του πρώην νατοϊκού στρατοπέδου είχε χαρακτηρισθεί ως δασική.

«Αγκάθι» η συμπεριφορά της Τουρκίας

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ θα περάσει σήμερα στις 12.30 την πόρτα του Μαξίμου για να συναντήσει τον Κώστα Καραμανλή με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Μια ώρα αργότερα συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή όπου αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Όπως όμως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών, το μεγάλο «αγκάθι» δεν είναι η εύρεση των χώρων αλλά η συμπεριφορά της Τουρκίας στο θέμα των λαθρομεταναστών. «Τις ημέρες αυτές έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των λαθρομεταναστών που μεταφέρονται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.», υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών που προαναγγέλλουν πως το θέμα των λαθρομεταναστών θα τεθεί από τον Κώστα Καραμανλή στις 19 Ιουνίου κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας ο Ταγίπ Ερντογάν.
NEA

17 σχόλια:

  1. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Kevin Rudd πρότεινε στους Μουσουλμάνους που θέλουν να ζουν κάτω από τον Ισλαμικό νόμο της Σαρία, να φύγουν από τη χώρα. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θέλει να αποτρέψει τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες, βάζοντας στο στόχαστρο τους φανατικούς.

    Ο Rudd εξαγρίωσε μερικούς Αυστραλούς Μουσουλμάνους, λέγοντας ότι υποστηρίζει το να επιτηρούνται τα τζαμιά της χώρας από υπηρεσίες πληροφοριών.

    Τα λόγια του ήταν :

    ʽʼΟι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali , η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.

    Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.
    Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!

    Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου γιά να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.

    Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.

    Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε γιά τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μιά άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε!

    Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!

    Χριστίνα

    ΥΓ. Τα λεγόμενα του Αυστραλού πρωθυπουρού που με εστάλησαν με μαιλ ...Αν είναι έτσι όπως τα αναφέρει συμφωνώ και επαυξάνω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης να προσθέσω ότι εφόσον είναι έτσι είναι πρωθυπουργός με τσαγανό και όχι τζάμπα μάγκας .Οφείλω όμως να αναγνωρίσω ότι έχει και λαό που τον υποστηρίζει ανεξαρτήτως χρώματος κόμματος τελείας και υποδιαστολής...Από τον Ελληνικό μεταλαγμένο λαό της ψευτοκουλτούτας και ψευτοδημοκρατίας τι να ζητήσεις που έτσι και τολμήσεις να πεις όχι δεν θέλω να είμαι μετανάστης στην πατρίδα μου θα σε πουν εθνικιστή...Πάρα ταύτα θα τολμήσω να πω αυτά που πιστεύω και δεν είμαι και η μόνη έχω κι αλλους μαζί μου ..
    1. Να πάνε όλοι πίσω στα σπίτια τους , ναι τους λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σώσω όλο το κόσμο και στο φινάλε πρώτα θα σώσω την πατρίδα μου και μετά τους λοιπούς.
    2. Αν η Ε.Ε δεν μπορει να βοηθήσει την κατάσταση με τους λαθρομετανάστες ας εκδώσουμε και εμείς 1.000.000 ταξιδιωτικά έγγραφα για τις ευρωπαικές χώρες να δουν και αυτοί τι εστί βερίκοκο που όσους και αν έχουν σε ποσοστά δεν υπερβαίνει το 3% αναλογικά του πλυθησμού.
    3.ΝΑ μη γίνει επιχειρηση σκόύπα για να τους πάνε στα στρατόπεδα όχι να γίνει μια επιχείρηση που όσοι είναι λαθραίοι να πάνε πίσω στις πρεσβείες τους και να κανονίσουν αυτές πως θα τους στείλουν στην πατρίδα τους αν είναι νόμιμοι να αποκτήσουν ΑΦΜ ΙΚΑ και τα συναφή και να υποχρεώνονται να πληρώνουν αν πάλι είναι πολιτικοί μετανάστες να αποδειχτεί και να μοιραστούν σε όλα τα δημοκρατικά ευρωπαικά κράτη και όχι μόνο στην Ελλάδα .

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστίνα συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες και ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, είναι πραγματικά πάρα πολλοί που πιστεύουν τα ίδια. Τους βλέπω κάθε μέρα παντού, που αγανακτούν, που φωνάζουν, που, που ,που. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ. ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ. Οχι να τους στοιβάζουμε σε στρατόπεδα, να τους τρέφουμε, να τους ποτίζουμε και να ξοδεύουμε χρήμα για αυτούς. Ρωτήσατε μωρέ πόσοι Έλληνες στενάζουν σε Αγιο Παντελεήμονα, Κάτω Πατήσια, Κυψέλη ; Οι δικοί μας "ιθαγενείς" έχουν φτάσει στα όρια τους. Ε όχι και να γίνουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας στη χώρα μας !!!! Και σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει κι εμείς Έλληνες είμαστε και έχουμε λόγο σ αυτή τη χώρα. Ας μας λένε "εθνικιστές", "σωβινιστές", "ελληναράδες", "ξενόφοβους" και ότι άλλο θέλουν. ΤΟΥΣ ΑΡΣΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΣΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΛΟΓΟ. ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ....ΧΘΕΣ.
    <<«Τις ημέρες αυτές έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των λαθρομεταναστών που μεταφέρονται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας.», υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών που προαναγγέλλουν πως το θέμα των λαθρομεταναστών θα τεθεί από τον Κώστα Καραμανλή στις 19 Ιουνίου κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας ο Ταγίπ Ερντογάν.>>
    .....Μην του τραβήξει πολύ το αυτί όμως και του κακοφανεί του Ταγίπ. Τι κουμπάροι είναι ; Μας κοροιδεύουν κι ολας. Πόσες φορές έχουν τεθεί θέματα επί θεμάτων και έχει γίνει κάτι ; Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν από αυτά.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Thessale αύτο με τους ξένους το έχω ζήσει στο πετσί μου πίστεψε με σε κεινα τα μέρη που ανέφερες μεγάλωσα εκεί έπαιξα ..Βλέπεις όμως εμείς που ζούμε ή ζούσαμε εκεί τα τραβάμε οι άνθρωποι που ζούν στα Β.Π Ν.Π παίρνουν τις αποφάσεις και το Κολωνάκι....Την δική μου τσάντα πήγαν να πάρουν και όχι των κ.κ που αποφασίζουν για μένα χωρίς εμένα...
    Γι αυτό λοιπόν λέω το απλό στην πατρίδα τους όλοι δεν ευθύνομαι εγώ για το πολίτευμα τους που τους έσπρωξε να φύγουν ..εγώ ευθύνομαι για τους ανεύ8υνους που κυβερνάνε εμένα....δεν ευθύνομαι εγώ για τ τρόπο που η θρησκεία τους τους κάνει να ζούνε ....Δεν θα πληρώσω ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου ούτε κανένας Ελληνας τις επιλογές των άλλων.....Και αν αυτό σημαίνει ρατσισμός και ξενοφοβία εγώ απλά θα το ονομάσω αγάπη για τους Ελληνες που έχουν χάσει ή κοντεύουν να χάσουν την ταυτότητα τους και ομοιογένεια....ΤΟ να γίνω μετανάστρια στον τόπο μου θα το επιλέξω εγώ και μόνο εγώ κανείς μα κανείς δεν θα μου το επιβάλει και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρω το νόμο στα χέρια μου και να αυτοδικήσω να είναι σίγουροι όλοι τους πως θα υπάρξει και αυτός ο χρόνος δεν θα πάει μακρια ..Βλέπετε οι Ελληνες είναι ότι είναι αλλά είναι και απρόβλεπτοι.
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστινα

    και εγω συμφωνω με αυτα που λες γαιτι ομως ειμαστε μειοψηφια εμεις που τα υποστηριζουμε ayta

    υπαρχει περιπτωση να κανουμε λαθος εκτιμηση ?
    δεν ξερω αληθεια αναρωτιεμαι

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ουσιαστικά έχει ανοικτά σύνορα για Μουσουλμάνους (οι οποίοι κάνουν εποικισμό στην Ελλάδα) και Δυτικούς (οι οποίοι καταστρέφουν τον πολιτισμό μας και τις παραδόσεις μας), ενώ σχεδόν απαγορεύει την είσοδο σε Ρώσους και Σέρβους.

    Η Ελλάδα πρέπει να δημιουργήσει μακροπρόθεσμη μεταναστευτική πολιτική, η οποία θα πρέπει να ευνοεί την είσοδο μόνο Ορθόδοξων (Ρώσοι, Σέρβοι, Αρμένιοι, κτλ), οι οποίοι είναι αδέρφια μας και αγαπούν την Ελλάδα (σε αντίθεση με τους Δυτικούς και τους Μουσουλμάνους). Επίσης και την είσοδο και Κούρδων.

    Γενικά η Ελλάδα, πρέπει να κάνει πολιτικές που αναπτύσουν τα πολλά “πάρε δώσε” μεταξύ των Ορθόδοξων χωρών, ενώ αντίθετα πρέπει να μειώσει κάθετα τα “πάρε δώσε” με την Δύση και το Ισλάμ.

    Επίσης η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει με κάθε τρόπο όσους γίνονται Ορθόδοξοι στα Βαλκάνια, τον Καύκασο, τον Ρωσικό καύκασο, τις Σλαβικές Καθολικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την Μέση Ανατολή και την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναφορικά με τα νέα μέτρα, θα θυμίσω αυτό που έλεγε ο γερο-Παπανδρέου: "Όλα τα θαύματα κρατούν τρεις μέρες".
    Σοκαρισμένοι από το 7,15% του ΛαΟΣ, το οποίο σε προβληματικές συνοικίες, όπως του Αγ. Παντελεήμονα, έφτασε το 18% (!), κάνουν μερικά σπασμωδικά έργα εντυπωσιασμού, τα οποία ασφαλώς όχι μόνο δεν επιλύουν το μεταναστευτικό, αλλά ούτε καν στα σοβαρά μπορεί να ληφθούν.
    Με κοντά πια τα τρία εκατομμύρια μεταναστών στην χώρα, είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να λυθεί το πρόβλημα αυτό. Εν πάση περιπτώσει, χρειάζεται μελέτη του θέματος, η οποία δεν έχει γίνει, παρά το ότι έχει ιδρυθεί Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ), διότι αυτό μάλλον στοχεύει να πείσει τον κόσμο να δεχτεί το πολυπολιτισμικό μοντέλο, παρά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σοβαρά. Σε διάφορες συζητήσεις που άκουσα εκπροσώπους και τον πρόεδρό του, μου έδωσαν την εντύπωση ότι δεν ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα από μετανάστευση (μιλούσαν για 200.000 λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και άλλα τέτοια φαιδρά). Οι άνθρωποι είναι εντελώς άσχετοι, ή εκτελούν κυβερνητικές εντολές.
    Μετά την μελέτη βάσει πραγματικών δεδομένων, πρέπει να αποφασισθεί πόσοι μετανάστες χρειάζονται στην Ελλάδα, αν χρειάζονται, να αποφασισθεί για ποιες ειδικότητες και μετά από ποιες χώρες μπορεί να προέρχονται αυτοί (αυτό είναι πολύ βασικό στοιχείο μεταναστευτική πολιτικής).
    Οι υπόλοιποι πρέπει να απελαθούν από την χώρα, έστω και αν μιλάμε για έναν αριθμό ανθρώπων της τάξεως των 2 και πάνω εκατομμυρίων (εκεί άφησαν κι έφθασε η κατάσταση 20 χρόνια τώρα!). Όλα αυτά προϋποθέτουν ατσάλινη πολιτική βούληση και αυτή είναι ανύπαρκτη προς το παρόν.
    Αν όμως αυτό δεν γίνει. τότε σίγουρα οι Έλληνες θα γίνουν πρώτα μετανάστες μέσα στην ίδια των την χώρα, θα βιώσουν καταστάσεις πολύ δυσάρεστες και θα κινδυνεύσουν να αφανιστούν.
    Tο μεταναστευτικό πρέπει να επιλυθεί εδώ και τώρα, επειδή, aν μη τι άλλο, είναι και θέμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. h είμαστε μειοψηφία γιατί στην ΙΣτορία της Ελλάδος η μειοψηφία ξεκίναγε τους αγώνες έπεφτε υπερ βωμών και εστιών και οι πλειοψηφία έπινε εις υγείαν του κορόιδου..ΠΑρτο απόφαση δέξου το και κάνε αυτό που υπαγορεύει η συνειδησή σου..Προσωπικά το είπα θα το λέω και δεν με νοιάζει

    Πας μη Ελλην εστί βάρβαρος....

    Δεν επέλεξα να επιβάλλω σε κανέναν τίποτα αλλά σε καμμία μα καμμία των περιπτώσεων δεν θα μου επιβάλλουν την διάλυση της πατρίδας μου , της ιστορίας μου , της ομοιογένειας μου και της συνείδησής μου ...

    Αν δεν κάνει κάτι η πολιτεία εδώ και τώρα, θα κάνουν οι πολίτες, οι όποιοι πολίτες, οι όσοι πολίτες, ο κανένας ...Αλλά h καλύτερα να είμαι ο κανένας εθνικιστής κατ' αυτούς παρα ημονάδα στην απάθεια της μάζας, η πρώην Ελληνίδα ...

    Κλείνοντας θα ήθελα να πω NAtivist ότι σε ότι λες έχεις δίκιο αλλά στην Ελλάδα του σήμερα και με τους ρυθ΄μούς που κινείται ο μηχανισμός αν πουν ότι κάνουν αυτό μετά την 5η γενιά των λαθρομεταναστών θα έχει συσταθεί η επιτροπή που πιθανόν κάτι να γνωρίζει....Εγώ θα έλεγα ας απελαθούν όλοι πλην των νόμιμων και μετά όταν βρουν πόσοι λείπουν για την ποσόστοση να ανοίξουν ένα παράθυρο...Εξάλλου εκεί που φτάσαμε νομίζω ότι μόνο με το τρόπο που λύθηκε ο γόρδιος δεσμός μπορούμε να βρούμε την άκρη του νήματος για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να πιστέψουμε ότι υπάρχει και τέλος ...

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η υποστήριξη της εγκατάτασης των μεταναστευτικών ακρίδων στην χώρα μας από τους πολιτικούς στηρίζεται σε σοβαρό οικονομικό υπόβαθρο και συνεπάγεταιτην ύπαρξη προνομίων για τους «προοδευτικούς κι δημοκρατικούς» συμπολίτες μας αφού οι δράσεις υποστήριξης των μεταναστών σχετίζονται με τα Ευρωπαικά Προγράμματα. Στα πλάισια αυτά εντάσεται και η πολιτική υποστήριξη από όλο σχεδόν τον πολιτικό φάσμα, και η μοναδική στο Ευρωπαικό γίγνεσθαι κατάσταση στην χώρα μας. Δεν μπορείς π.χ. να εκλεγείς Ευρωβουλευτής αν δεν είσαι φιλομουσουλμάνος και ανθέλληνας.
    Η κ. Μαριλένα Κοππά π.χ. είναι Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Επίκουρη Καθηγήτρια Βαλκανικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει διατελέσει πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Κοινωνική Ένταξη των Μεταναστών από το 2007. Η κυρία αυτή, στις 11/2/09 έκανε την εξής ερώτηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο περί «Λειτουργίας Ισλαμικού Τεμένους στην Ελλάδα»
    «Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει προνοήσει για την λειτουργία ισλαμικού τεμένους -παρότι έχει ψηφιστεί ανάλογος νόμος, ο N.3512/2006 και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 6- έτσι ώστε οι μουσουλμάνοι να μπορούν να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και επίσης έχοντας υπόψη το υψηλό χρηματικό πρόστιμο ( 60.000 ευρώ) που επέβαλε η Νομαρχία Αθηνών σε έλληνα ιδιοκτήτη χώρου, λόγω του ότι χρησιμοποιείτο παράνομα ως χώρος θρησκευτικής λατρείας αλλοδαπών ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

    Με ποιο τρόπο προτίθεται να πιέσει το κράτος μέλος έτσι ώστε να λάβει σοβαρά υπόψη του μια συμβατική υποχρέωση της ΕΕ για ελεύθερη και απρόσκοπτη έκφραση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των μουσουλμάνων?
    Θεωρεί η Επιτροπή ότι η επιβολή προστίμου για τέτοιου είδους υποθέσεις, σε πολίτες που ενοικιάζουν χώρους σε αλλοδαπούς, αντίκειται στις θεμελιώδεις ελευθερίες και στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα?»
    Επίσης η εν λόγω κυρία ανησυχεί σε βαθμό υπερθετικό επειδή η χώρα μας δεν παρέχει πολιτικό άσυλο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών από το Ιράκ. Εκανε και σχετική επερώτηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με θέμα «Άσυλο και Πρόσφυγες».

    Βεβαίως οι Ελληνες που ως γνωστόν πάσχουν από το σύνδρομο του «αυτοκτονικού ιδεασμού» την ξαναέστειλαν στην Ευρωβουλή για να εγκαταστήσει περισσότερους μουσουλμάνους τον Αγιο Παντελεήμονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για το φίλο που λέει για Αρμένιους θα πρέπει να του πω ότι οι Αρμένιοι δεν είναι ορθόδοξοι και επίσης σφετερίζονται ό,τι ελληνικό από τον Πόντο μέχρι την Ιερουσαλήμ. Εάν διαβάσεις την πρόσφατη ιστορία όλοι αυτοί οι ορθόδοξοι λαοί προσπάθησαν να πάρουν κομμάτια από τον ελλαδικό χώρο και ειδικά η Ρωσία κάνει ό,τι μπορεί για να μεταφερθεί το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στη Μόσχα. Κανείς δεν συμμαχεί με «Χαμένους» (Losers). Πρώτα πρώτα η χώρα μας να σταθεί στα πόδια της, να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις, να τις τηρήσει και όχι να χάνετε όταν βγαίνει η Χ, Ψ, Ω δικηγόρος των τραμπούκων στα κανάλια να τρομάζει και να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της. Εάν καταρτήσει συγκεκριμένες πολιτικές τότε θα βρει συμμάχους.

    Ιόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "στρατόπεδα" στημένα ήδη από την εποχή της ΦΡΑΟΥΛΑΣ ..

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/06/blog-post_11.html

    Οι μετανάστες είναι αποδεκτοί .. αρκεί να μη τους βλέπουμε, να δουλευουν για 15 € την μερα .. και φυσικά ανασφάλιστοι...

    Και επειδή μερικοί πάνε να βρουν και την ηθική δικάιωση τέτοιων ενεργειών.. ας μη ξεχνάμε ποιοί μπαχαλέψαν το Αφγανισταν και ποιανου στρατοι βρίσκονται εκεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ:

    -ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ?
    -ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΩ ΕΔΩ.ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ,ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ.

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗ,ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΑΡΚΕΤΑ.
    ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.


    - ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ?
    -ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα ήθελά και εγώ μία απάντηση στo υπαρξιακό μου ερώτημα που με βασανίζει από τα πέτρινα χρόνια της Πασοκικής λαίλαπας : Ποία είναι η υψίστη πολιτική σκοπιμότητα που τα τελευταία 20 χρόνια μεταλλάσσει αυτή την χώρα σε μουσουλμανική, αλλάζοντας την παράδοση 3000 ετών. (Θεωρώ ότι ο χριστιανισμός είναι η εξέλιξη του νεοπλατωνισμού).Μήπως έχουν δίκιο οι σκοπιανοί, ο SIRIZA και η νέα τάξη πραγμάτων ότι οι Έλληνες δεν είμαστε Έθνός, επειδή ένα έθνος με συνείδηση παράδοσης και κοινού πολιτισμού δεν θα επέτρεπε ποτέ να συμβεί αυτή η μετάλλαξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kimon

    "Η υποστήριξη της εγκατάτασης των μεταναστευτικών ακρίδων στην χώρα μας από τους πολιτικούς στηρίζεται σε σοβαρό οικονομικό υπόβαθρο και συνεπάγεταιτην ύπαρξη προνομίων για τους «προοδευτικούς κι δημοκρατικούς» συμπολίτες μας αφού οι δράσεις υποστήριξης των μεταναστών σχετίζονται με τα Ευρωπαικά Προγράμματα."


    ειναι και αυτος ενας λογος για ιδεολογους αριστερους επιχειρηματτιες,

    ειναι μεσα στο κλιμα της εποχης ,
    το ξεπουλημα της Ελλαδας εχει γινει μπιζνες (μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα βεβαια)

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτο δεν το χα φανταστει...

    ''Αναρωτηθήκαμε γιατι το 95% των Αφγανών λαθρομεταναστών είναι άνδρες και την απάντηση μας την έδωσε ο Μαμούρ. Ένας Αφγανός που ξέφυγε και ζει σήμερα στην Ιταλία. «Όποιος Αφγανός δεν καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα μέχρι τον επόμενο μεγάλο σταθμό (Κωνσταντινούπολη) μπορεί να πουλήσει την γυναίκα του και το παιδί του στους σύγχρονους δουλεμπόρους έναντι του ποσού των 3.000 δολαρίων ΗΠΑ.»

    Στο άκουσμα αυτής της μαρτυρίας ρωτήσαμε τον Μαμούρ, πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο, για να πάρουμε την απάντηση «ρωτήστε καλύτερα πόσο συχνό ΔΕΝ είναι» .

    Οσοι δεν πουλούν τις οικογένειές τους τι γίνονται μετά, ρωτήσαμε τον Αφγανό. «Τίποτα! Οι άνδρες ξεκινούν το ταξίδι και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι απέγεινε η οικογένεια του. Αλλοστε είναι πολύ καλύτερο να ξέρεις ότι απλά δεν βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Εκεί θα είναι ζωντανοί νεκροί.» απάντησε ο Μαμούρ.''

    http://www.aegeantimes.gr/lathrometanastes.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για τον φιλο που αναρωτηθηκε ποια ειναι η σκοπιμοτητα ολων αυτων,του προτεινω να διαβασει σχετικα εδω.

    http://sdel-ethnikathemata.blogspot.com/2009/05/blog-post_9914.html

    ''Ο λύκον το πόστ'ν'ατ' αλλάζ' και το χούϊ'ν'ατ' κι αλλάζ''...


    και μπραβο ''Ινφογνωμων'' για το πολυ καλο ιστολογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Ελληνικός λαός κρατήθηκε από τα τόσα δεινά που στην ιστορία του τον βρήκαν λόγο κάποιων αξιών ριζομένων βαθιά στην ψυχή του
    1. Ομοιογένεια έθνους (όταν οι άλλοι κάνανε μικτούς γάμους)
    2. Πατρίδα υπέρ πάντων
    3. Θρησκεία , υπό την σκέψη της πίστης όλες οι μάχες .
    4. Οικογένεια , με την ευρήτερη έννοια και όχι μετα στενά δεδομένα τα ''περσινά'' πατέρας - μάνα - παιδιά.
    Βάση των ως άνω μπόρεσαν και κρατήθηκαν σε όλους τους πολέμους και σε όλες τις επιθέσεις ..
    Επειδη όμως ως λαός δεν μπορούσαν εύκολα να μας χειραγωγήσουν αφενός και αφετέρου ΄΄ηθελαν να ελέγχουν και το σημείο όπου βρισκόμαστε ,καθότι σαν τοποθεσία είναι υψηλού ενδιαφέροντος,(και ας λένε ότι λένε , έτσι κάνουν πάντα ότι θέλουν να αγοράσουν μπιτ παρά το υποβαθμίζουν και το αγοράζουν όσο όσο και μετά το αναβαθμίζουν)...
    Ετσι λοιπόν τι έκαναν και εμείς το δεχτήκαμε συν το χρόνο...
    1. Μας διέλυσαν την ιδέα πατρίδα..παγοσμιοποίηση ...
    2. Η θρησκεία διαβρώθηκε από τους εκπροσώπους της καθότι η γυναίκα του Καίσαρα λέει η παροιμία δεν φτάνει να είναι τίμια πρέπει να φαίνεται κιόλας.
    3.Οσο αφορά την οικογένεια εκεί τα πράγματα διαλύθηκαν για ένα και μόνο λόγο γιατί οι μανάδες της γεννιάς μου δεν μεγάλωσαν εμάς με παράλληλα πρότυπα..Τα αγοράκια τα μεγάλωσαν με την νοοτροπία του είσαι άντρας και θα περιμένεις τα πάντα από την γυναίκα γιατί είναι υποχρεωμένη τα κορίτσια τα μεγάλωσαν σιγά μη σε κάνει ένας άντρας ότι θέλει δεν βλέπεις εμένα τι έπαθα....ΚΑι να η κόντρα ...Μπορεί να τα λέω απλοικά αλλά τελικά το δύσκολο είναι το απλό και όχι το πολύπλοκο.
    Ετσι λοιπόν διαβρώθηκαν τα θεμέλια των ανθρώπίνων σχέσεων.
    Τέλος για να σιγουρέψουν την καταστροφή διάβρωσαν την νεολαία με την απάθεια προς όλα, την απαξίωση των αρχών και την αξία των υλικών αγαθών, την ισοπέδωση την ιδεών ...
    Αποτέλεσμα αυτό που τώρα βλέπουμε και που σε λίγο δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα αντμετωπίσουμε...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.