3/6/09

Προτρέπει τη μειονότητα να ψηφίσει «λευκό».Επιχείρηση εκβιασμού προς τα δύο μεγάλα κόμματα

Απόφαση με την οποία προτρέπει στα μέλη της μειονότητας στη Θράκη να ψηφίσουν λευκό την ερχόμενη Κυριακή στις ευρωεκλογές πήρε η αυτοαποκαλούμενη ως «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», η οποία συνήλθε προχθές στην Κομοτηνή.

Η απόφαση αυτή έρχεται μόλις 10 μέρες μετά την προηγούμενη ενέργεια της Συμβουλευτικής Επιτροπής να θέσει με ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία των ευρωεκλογών, ολόκληρη την ατζέντα που προωθεί η Αγκυρα την περίοδο αυτή για τη μειονότητα στη Θράκη και όχι μόνο, αφού σε αυτή ζητούνταν, ανάμεσα στα άλλα, και η αναγνώριση μειονοτικών δικαιωμάτων στους μουσουλμάνους της Ρόδου και της Κω.

Οπως εκτιμάται, η απόφαση για «λευκό» εντάσσεται σε αυτή τη στρατηγική και επιχειρείται να λειτουργήσει ως εκβιασμός προς τα δύο μεγάλα κόμματα στη χώρα μας, στην κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση.

Στη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 34 άτομα, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, τον ψευτομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, και υπέρ του «λευκού» ψήφισαν οι 32, ενώ υπήρξαν και δύο αρνητικές ψήφοι. Σε χθεσινή ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής υποστηρίζεται πως η απόφαση για το «λευκό» πάρθηκε «επειδή δεν δόθηκαν λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα της Δυτικής Θράκης» και ακόμη «γιατί δεν τοποθετήθηκαν υποψήφιοι από τη μειονότητα σε εκλόγιμες θέσεις των ευρωψηφοδελτίων των κομμάτων» και κυρίως στα δύο μεγάλα κόμματα τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ.

Μετά την εξέλιξη αυτή ερωτηματικά υπάρχουν για το τι θα κάνουν τα γνωστά στελέχη της μειονότητας που ανήκουν στα δύο κόμματα, όπως οι δύο μειονοτικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν στη Ροδόπη και Μαντατζί Τσετίν στην Ξάνθη, αλλά και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη Αχμέτ Ιλχάν κ.ά.

Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει περιλάβει στο ψηφοδέλτιό του στη 16η θέση την αντινομάρχη Ροδόπης Σιμπέλ Μουσταφάογλου και η ΝΔ στην 20ή θέση τον Ριτβάν Αχμετσίκ, δάσκαλο, δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Μύκης Ξάνθης.

Επίσης, στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει περιληφθεί στην 8η θέση η πρώην δημοσιογράφος και σήμερα υπάλληλος του ΟΓΑ Ντιλέκ Χαμπίμπ.

ΧΡ. ΤΕΛΙΔΗΣ
ΕΘΝΟΣ

8 σχόλια:

  1. ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 12:32

    αυτό κατάλαβες;

    Από την στιγμή που δόθηκε αυτή η γραμμή, κάθε λευκό θα λογίζεται ως ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ψήφος.

    Μα πότε επιτέλους θα θιγούν τα εθνικά αντανακλαστικά κάποιων και όχι τα κομματικά;;;;

    Έλεος, βάλλεται συνεχώς η Θράκη και η ακεραιότητα της Ελλάδος και του αλλουνού τον νοιάζει μόνο το ότι ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eἶναι χρήσιµο νά µήν ξεχνᾶµε τό ποιός εἶναι ὁ ρόλος πού τούς ἐπιφυλάσσει ἡ Τουρκία γιά τήν περιοχή µας.Αφορά καθαρά η παρατηρηση αυτή τους ψευτοεκλεγμένους μουφτήδες, το Τουρκικό Προξενείο Θρακης, τις διάφορες "Επιτροπές".Καθαρά και ξάστερα με την ανοχή της ελληνικής πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας η Τουρκία έχει καταστησει την μειονοτητα την μουσουλμανική εργαλείο των επεκτατικών της διαθέσεων.Μην μασαμε τα λόγια μας.
    Δεστε το τελευταίο συμβάν:
    σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Κομοτηνή ο μειονοτικός Σύλλογος Αποφοίτων Δασκάλων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή κ. Μουσταφά Σαρνίτς έκανε επανειλημμένες αναφορές στην «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης».
    Από το ακροατήριο όμως δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Πέρα από τον Έλληνα υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευρυπίδη Στυλιανίδη στην εκδήλωση …. έλαμψαν με τη σιωπή τους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμ. Χατζηοσμάν, ο νομάρχης Ροδόπης Α. Γιαννακίδης, οι πρώην μειονοτικοί βουλευτές Ιλ. Αχμέτ, Γκ. Γκαλήπ και Μ. Μουσταφά και οι υποψήφιες για το Ευρωκοινοβούλιο Σιμπέλ Μουσταφάογλου του ΠΑΣΟΚ και Ντιλέκ Χαμπίμπ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Κ. Ναλμπάντης. Από την πλευρά του ο κ. Μουσταφά Σαρνίτς κατά τη διάρκεια της ομιλία του υπογράμμισε ότι «ως Τουρκία συμβάλλουμε για να έχει η μειονοτική εκπαίδευση ένα καλό επίπεδο με τα σχολικά βιβλία και τους μετακλητούς δασκάλους που στέλνονται από τη χώρα μας».
    Πλέον μιλάμε για εθνική μειοδοσία αν όχι εθνική προδοσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκεφτείτε εάν οι Πόντιοι της Τουρκίας ίδρυαν μια τέτοια ένωση ή ομάδα, που θα βρισκόταν σύσσωμο το διοικητικό της συμβούλιο; Εδώ, αυτοί οι μουσουλμάνοι, οι τουρκόφωνοι έχουν αγορευτεί από την Τουρκία ως οι υπερασπιστές των μη τουρκόφωνων μουσουλμάνων. Οι Πομάκοι και οι αθίγγανοι της Θράκης δεν τους χρειάζονται ούτε τους θέλουν, αλλά τους φοβούνται μια και η ΜΙΤ κάνει ό,τι θέλει εκεί πάνω, σύμφωνα με κάποια ΜΜΕ τουρκικά και ελληνικά. Θα μπορούσε ο κ. Καλεντερίδης να μας διαφωτίσει.

    Ιόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη βάζεται δύσκολα στην Αθήνα. Είναι σε νάρκη για να χωνέψει τα κλεμμένα... δεν έχει καιρό για γαίες εκτός αττικού πριγκηπάτου τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε αυτη τη μικρη κλιμακα μπορουμε να δουμε το ρολο που θα παιξουν στο μελλον μεταναστες στην ευρωπη αλλα και η εισοδος της τουρκιας στην ευρωπη,

    θα εκβιαζει πολικες αποφασεις μετακινωντας ψηφοφορους,

    βεβαια κοματα σαν το συριζα και οικολογους κλπ θελουν να τους εκμεταλευτουν παιζοντας το ρολο των εκφραστων και διεκδικωντας

    να γινουν χαλιφης στη θεση του χαλιφη,

    αυτο θα γινει αλλα εινα προσκαιρο ,
    βεβαια θα σου πουν
    τι μας νοιαζει
    κανεις δε ζει για παντα

    ο δουρειος ιππος ειναι εντος των τειχων

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
    Θα πρέπει τα επιτελεία όλων των κομμάτων να λάβουν πολύ σοβαρά την απόφαση αυτή και τις παραμέτρους της, αν τελικά καταφέρει με τους γνωστούς τρόπους εκφοβισμούς, ηθικά διλλήματα περί προδοσίας, με τους γνωστούς ινστρούχτορες να παρασύρει τους απλούς ψηφοφόρους στο να «κάψουν» την όποια εκλογική τους προτίμηση προκειμένου να δείξουν την πυγμή και την δύναμή τους αλλά κυρίως την αφοσίωση τους στα κελεύσματά της.
    Η Συμβουλευτική Επιτροπή επανέρχεται με την λιτή αυτή ανακοίνωση για να κάνει ισχυρή την θέση και την παρουσία της, αλλά και για να εκβιάσει με τρόπο που δεν συνάδει - άλλωστε ποια ενέργεια από αυτές που κάνει είναι αποδεκτή- προκειμένου να έχει το δικό της ρόλο στις ευρωεκλογές, στέλνοντας το μήνυμα και του τι θα ακολουθήσει στις εθνικές εκλογές όσον αφορά τα παζαρέματα και τις μελλοντικές συμφωνίες.
    Η σκληρή γραμμή, η γραμμή της απαξίωσης των κομμάτων και ουσιαστικά το …φτύσιμο που επιχειρείται και στις επιλογές των μειονοτικών υποψηφίων που εκπροσωπούνται στα ψηφοδέλτια, δείχνει όλο τον αρνητισμό που έχει αυτή η επιτροπή στην πιο δημοκρατική έκφανση όπως είναι μια διαδικασία εκλογών, αλλά και το όνειρό της να καταστεί ο συνομιλητής των κομμάτων ενεργώντας για ό,τι αφορά την μειονότητα της Θράκης. Λες και ο τόπος αυτός δεν έχει εκπροσώπους, δεν έχει όργανα και περιμένει τις βουλές της Συμβουλευτικής Επιτροπής που είναι γνωστό ότι δέχεται τις επιρροές του τουρκικού προξενείου, ότι παίζει ένα ρόλο που δεν συμβάλλει ούτε στο σμίξιμο και την συνύπαρξη ούτε στην προώθηση των θεμάτων που αφορούν την μειονότητα, αφού βλέπει ως μπαμπούλα κι εχθρό την πλειονότητα και θέλει με διαχωρισμούς απομονώσεις κι εκβιασμούς να επιβάλλει τη παρουσία των μειονοτικών στους κομματικούς κόλπους.
    Για την απόφαση της Συμβουλευτικής εξέδωσε δελτίο Τύπου η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που το δημοσιεύουμε αυτούσιο.
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
    (Σχετικά με την απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της μειονότητας για τις εκλογές της 7ης Ιούνη)
    "Η απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής μόνο τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών της μειονότητας δεν υπηρετεί, αντίθετα πυροδοτεί ένα νέο κύκλο όξυνσης στην περιοχή της Θράκης, μέσα στον οποίο μόνο τα υπαρκτά προβλήματα της μειονότητας δεν θα συζητηθούν και ούτε θα ακουστούν φωνές που με ειλικρίνεια τα προσεγγίζουν.
    Το ενδιαφέρον της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα προβλήματα της μειονότητας θα ήταν ειλικρινές αν είχε τη δύναμη και την τόλμη να κατονομάσει τις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που είναι οι μόνες υπεύθυνες για αυτά. Το λευκό αθωώνει αυτές τις πολιτικές και απαξιώνει δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που χρόνια τώρα συγκρούεται με αυτές. Το μήνυμα που θέλει η Σ.Ε. να στείλει στα κόμματα ενόψει των ευρωεκλογών εμείς το επιστρέφουμε.
    Η υποψηφιότητα της Ντιλέκ Χαμπίπ δεν είναι ούτε εικονική, ούτε επικοινωνιακή, αλλά είναι ενεργή, μαχητική και τιμητική για την μειονότητα.
    Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έχουν βαρύτατες ευθύνες για την τροπή που ακολουθούν τα πράγματα από τέτοιες επιλογές. Πολιτικά τους στελέχη πρώην και νυν βουλευτές αλλά και άλλοι συναποτελούν την Συμβουλευτική Επιτροπή και πρωτοστατούν στις αποφάσεις της.
    Η διγλωσσία δεν είναι πια μόνο ανεύθυνη και τυχοδιωκτική αλλά και επικίνδυνη".
    Να ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και από άλλους χώρους;
    Μελαχροινή Μαρτίδου ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

    Σάββατο κοντή γιορτή λένε στο χωριό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Τουκομογγόλοι του Προξενείου κάνουν τη δουλειά τους,μαζί με τα τσιράκια τους.
    Μήπως ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους ψηφίζοντας πατριωτικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.