1/10/09

ΗΠΑ: Αναβαθμίζει τα Α10

Πρόγραμμα λειτουργικής αναβάθμισης των αεροσκαφών Α10 έχει εκπονήσει η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο στρατηγικής για τη διατήρησή τους σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έως το 2028. Τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν αυτά που έφεραν τις σφαίρες απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Γιουγκοσλαβία.


Η αναβάθμιση θα καλύψει τους τομείς της απόδοσης, λοιπές προγραμματισμένες τροποποιήσεις, τη δομική αναβάθμιση για να διατηρηθεί η πτητική κατάσταση του στόλου και βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα άφεσης οπλισμού και πλοήγησης σε επιλεγμένα σημεία για επαύξηση της ακρίβειας εκτέλεσης των αποστολών.

Σκοπός του προγράμματος είναι να μετατρέψει το σύνολο των αεροσκαφών σε μεγαλύτερης ακρίβειας, πιο αποδοτικά και πιο αξιόπιστα εγγύς αεροπορικής υποστήριξης αεροσκάφη συνδυάζοντας πλήθος απαιτήσεων αναβάθμισης που θα υλοποιηθούν ταυτοχρόνως. Η αδυναμία σε ότι αφορά την ακρίβεια στην εκπλήρωση «λεπτών» αποστολών του Α-10 φάνηκε στις επιχειρήσεις Iraqi Freedom στο Ιράκ που το αεροσκάφος λαμβάνει μέρος.
sofokleousin.gr

5 σχόλια:

  1. Αεροσκάφη CAS έπρεπε να έχουμε προμηθευτεί εδώ και κάποια χρόνια,είναι φτηνά,θανατηφόρα εναντίων μηχανοκίνητων σχηματισμών και πολλά άλλα(ειδικά στον Εβρο),θα μπορούσαμε να στείλουμε και τα apache στα νησιά όπου εκεί κι αν αυτά θα έσπερναν τον όλεθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερό αεροσκάφος. Ευτυχώς οι Τούρκοι απέρριψαν πρόταση αγοράς 50 αεροσκαφών από τους Αμερικανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, το α/φ είναι φοβερό και το ουράνιο απεμπλουτισμένο δλδ ακίνδυνο.Ομως οταν διαπερνά χάλυβες δημιουργεί θερμοκρασίες 3000 βαθμών Κελσίου και δημιουργεί σκόνη,επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Γιαυτό και ο Αμερικ.στρατός απαγόρευε να βγαίνουν γωτογραφίες στο ιρακ πριν περάσουν 3 ημέρες από την καταστροφή.Οσοι παραβίασαν την εντολή μάλλον δεν πήραν αποζημίωση για τις κακοήθεις νόσους που απέκτησαν.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να πλήξει τους στόχους του και με άλλα βλήματα...Αλοστε το διαμέτρημα του είναι υπεραρκετό για την θωράκιση του πάνω μέρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.