1/10/09

Ιράκ: Επισπεύδεται η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων

Ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα μειώσουν τον αριθμό των δυνάμεων στη χώρα κατά 4.000 άνδρες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, επιταχύνοντας τη διαδικασία αποχώρησης των δυνάμεων.


Ο στρατηγός Ρέι Οντιέρνο ενημέρωσε την Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Βουλής ότι μετά τη μείωση αυτή, θα παραμείνουν στο Ιράκ περίπου 120.000 στρατιώτες και πρόσθεσε ότι η συνολική δύναμη θα περιοριστεί στους 50.000 άνδρες πριν από τον Αύγουστο του 2010, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση όλων των μάχιμων μονάδων του αμερικανικού στρατού από το Ιράκ.

Ο στρατηγός Οντιέρνο απέδωσε την επίσπευση του ρυθμού αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας στο Ιράκ και στην αυξημένη ετοιμότητα των ιρακινών δυνάμεων ασφαλειας.

"Πιστεύουμε ότι οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας θα αναπτύξουν τη δυνατότητα να φέρουν σε πέρας την εσωτερική και βασική εξωτερική άμυνα στα προσεχή δυόμιση χρόνια, καθώς θα συνεχίσουμε να αποσύρουμε τις δυνάμεις μας", δήλωσε ο στρατηγός Οντιέρνο.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.