10/10/09

Αν είχε καταργηθεί το υπουργείο, δεν θα το παραλάμβαναν 4 υπουργοί

Σήκωσε το γάντι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και απάντησε χθες στις αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης. «Είχα την εντύπωση ότι η προεκλογική περίοδος είχε ολοκληρωθεί, αλλά φαίνεται έσφαλα», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατά τη χθεσινή τελετή εγκατάστασης των δύο υφυπουργών που θα έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη, απαντώντας στον απερχόμενο υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Στ. Καλαφάτη, ο οποίος στην τοποθέτησή του κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει τον εθνικό ρόλο του υπουργείου.

Οπως είπε ο κ. Ραγκούσης, αν είχε καταργηθεί το υπουργείο δεν θα ήταν χθες εκεί τέσσερις υπουργοί για να το παραλάβουν και να αντικαταστήσουν ένα μέλος της κυβέρνησης που απέρχεται με δύο μέλη της νέας κυβέρνησης με αναβαθμισμένες αρμοδιότητες.

Παράλληλα επισήμανε με έμφαση πως η νέα κυβέρνηση θέλει να αξιοποιούνται τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που δαπανώνται για τη λειτουργία του ΥΜΑ-Θ και επισήμανε πως με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτό θα αποτελεί στρατηγείο, απ όπου θα ασκούνται πολιτικές για ολόκληρη τη χώρα.

Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λ. Κατσέλη, ανέφερε πως γίνεται πράξη η δέσμευση του Γ. Παπανδρέου για τη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε αιχμή της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας, και πρόσθεσε πως από τη Θεσσαλονίκη θα ασκούνται τρεις μεγάλες τομές της πολιτικής του υπουργείου της, που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, τη λιμενική πολιτική και τη λειτουργία της αγοράς.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη κατηγόρησε όσους καταγγέλλουν την κατάργηση του ΥΜΑ-Θ ότι καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους πολίτες, ενώ ο υφυπουργός Οικονομίας Μ. Μπόλαρης τόνισε πως με την αναβάθμιση του ΥΜΑ-Θ υλοποιείται η δέσμευση του πρωθυπουργού για αλλαγή της ταυτότητας της Θεσσαλονίκης σε μια πόλη που μπορεί.

ΧΡ. ΤΕΛΙΔΗΣ
ΕΘΝΟΣ

14 σχόλια:

  1. Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό
    Συντάκτης: Δημήτρης Αλευρομάγειρος
    Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009
    ΕΠΕΙΓΟΝ
    —————–
    Προς τον Αξιότιμον Κυριον Πρωθυπουργον,
    Κοινοποίηση:
    -Αρχηγούς των εν τη Βουλή Κομμάτων,
    -Αρτι νεοεκλεγέντες βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου,[δυο εκ των οποίων έχω και σταυροδοτήσει]
    -Πρόεδρον της Κυπριακής Δημοκρατίας,
    -Αρχηγούς των Κυπριακών Κομμάτων,
    -ΜΜΕ και Εφημερίδες Ελλάδας- Κύπρου,

    Αθήνα 7η Οκτωβρίου 2009,

    Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
    Κυρίες και Κύριοι,

    1. Παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πανηγυρική σας εκλογή,με ποσοστό 43,92% των εγκύρων ψηφοδελτίων [ή 3.012.373 ψηφοφόρων]

    2. Μετά την βαθύτατη αντίθεση μου και καθολική πικρία και αγανάκτηση για την κατάργηση των Υπουργείων Μακεδονίας -Θράκης και Αιγαίου καθώς και την κατάργηση του όρου “Εθνικής” από το [νυν] Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, δύνασθε να μας εξηγείσετε ποιος ο Λόγος της επιλογής του Κυρίου Δημήτρη Δρούτσα ως Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών;

    3. Γνωρίζετε ότι ο (πανελληνίως άγνωστος μέχρι σήμερα),κύριος Δρούτσας μετείχε στην υπό τον Κύριο Χάνευ συντακτικής επιτροπής κατάρτισης του πανάθλιου σχεδίου Αννάν το οποίο απέρριψε με 76% ο περήφανος Κυπριακός Λαός (και εν πάσει περιπτώσει, όπως γράφει και η σημερινή Καθημερινή είναι και φανατικός υποστηρικτής αυτού του πανάθλιου Σχεδίου;;; )

    4. Τα 3.012.373 ψηφοφόροι που σας έφεραν αυτήν την εκπληκτικήν νίκη γνωρίζανε εκ των προτέρων αυτές σας τις προθέσεις; Γιατί δεν ενημερώσατε προεκλογικώς τον Ελληνικόν Λαόν; Αυτό συνάδει με τις δημοκρατικές ευαισθησίες σας, όπως επαίρεσθε;

    Αν όχι, με όλον το Σεβασμόν προς το ύψιστον τιμητικόν σας Λειτούργημα στο οποίον σας ετοποθέτησε ο Ελληνικός Λαός, θα μου επιτρέψτε να το ονομάσω [λίαν επιεικώς] ως υφαρπαγή ψήφων .

    Με εκτίμηση προς το ύψιστον λειτούργημά σας,

    Δημήτρης Αλευρομάγειρος,
    Αντιστράτηγος ε.α,
    Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού
    [επιλεγείς εις τον βαθμόν του Αντιστρατήγου από το ΚΥΣΕΑ ,την 23ην Δεκεμβριου 1993, Προεδρεύοντος του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργεύοντος στο Υπουργειό Εθνικής ΄Αμυνας κ. Γερασίμου Αρσένη]

    Από το ΑΝΤΙΒΑΡΟ, Ανοικτή Επιστολή του ήρωα Στρατηγού Αλευρομάγειρου προς τον Πρωθυπουργό.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα τώρα που καταργήθηκε το υπουργείο και κάτι έγινε!!!! Τίποτα ουσιαστικό δεν πρόσφερε ούτε έλυσε αυτό το υπουργείο όπως και πολλά άλλα Υπουργομάγαζα όλα αυτά τα χρόνια!
    Μακάρι να έκλεινε και άλλα υπουργεία...αλλα δυστυχώς δεν το έκανε...και αντί αυτού γέμισε την Θεσσαλονίκη Υφυπουργούς!!!
    Και επιτέλους με αυτό το θέμα με την Θεσσαλονίκη και τον αδικημένο λαό της!!!!
    Μια χαρά είστε και μια χαρά το πολεμάτε τόσα χρόνια!
    Για ελάτε στην Φωκίδα στην Αρκαδία στην Σπάρτη στην Ευβοια στην Αρτα στην Κάρπαθο την Σάμο την Χίο την Αμοργό την Αστυπάλαια το Λασίθι το Καστελλοριζο...και θα καταλάβετε!!!!!!!!!
    Λυπήθηκε ο Καλαφάτης που πήραν το υπουργείο??? Όταν κλείνουν τα σχολεία και δεν υπάρχει ψυχή στην επαρχία...κανένας πόνος!!!
    Οταν δεν άφησαν στρατόπεδο όρθιο στην αλβανική και σκοπιανή μεθόριο...πάλι δεν ζορίστηκαν καθόλου....Τώρα για το κολό-υπουργείο που τελικά δεν έκλεισε κανουν όλοι... σαν τις κάργιες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης υπήρχε μία σειρά υπηρεσιών που δεν μπορούν να καταργηθούν, π.χ Διεύθυνση Βιομηχανίας. Το ότι δεν μπορούν να καταργηθούν και θα συνεχισουν να λειτουργούν υπό άλλη σκέπη σημαίνει ότι η κίνηση σκόπευε αποκλειστικά και μόνο στην αλλαγή του ονόματος και στο signalling προς διάφορους (!!?) ενδιαφερόμενους της περιοχής και τους υπερατλαντικούς συμμάχους. Για να προλάβω διάφορους που εμμένουν να ερμηνεύουν το φτύσιμο ώς βροχούλα του Θεού και που θα πουν ότι ναι αυτές οι υπηρεσίες ήταν παραρτήματα άλλων υπουργείων και επομένως το ΥΜΑΘ δεν είχε ουσιαστικό ρόλο, θα ήταν καλό τότε να μας πουνε που οφείλεται αυτή η σπουδή (πρεμούρα για την ακρίβεια) να είναι το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης η αλλαγή μίας ταμπέλας και μάλιστα εν μέσω ενός "πολέμου" με σύμβολα με τους γείτονες που θα ακολουθηθεί και με την απαρχή της κοσοβοποίησης της περιοχής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1.Θ. Τζάκρη κατηγόρησε όσους καταγγέλλουν την κατάργηση του ΥΜΑ-Θ ότι...
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝ Η Ν.Δ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ;
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕ
    2.ενώ ο υφυπουργός Οικονομίας Μ. Μπόλαρης τόνισε πως με την αναβάθμιση του ΥΜΑ-Θ ....
    ΑΝ Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΤΟ ΥΜΑ-Θ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΡΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ

    3.υλοποιείται η δέσμευση του πρωθυπουργού για αλλαγή της ταυτότητας της Θεσσαλονίκης σε μια πόλη που μπορεί.
    ΤΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ; ΔΕΝ ΤΗΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ;

    4. ΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΒΙΤΡΙΝΑ. ΑΦΗΣΕ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ - ΟΝΟΜΑ - ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΒΙΤΡΙΝΑ;

    ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ - ΟΝΟΜΑ - ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ Ή ΑΝΙΚΑΝΟΣ;
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ

    ΕΙΠΑΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε δουλειά να βρισκόμαστε και κάτι να έχουμε να λέμε είναι η υπόθεση. Παλιότερα θυμάμαι να αναρωτιούνται ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης των δύο αυτών υπουργείων (Μακεδονίας-Θράκης, Αιγαίου) που δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα και λειτουργούν σα Νομαρχίες. Ακόμα και διορισθέντες υπουργοί είχαν εκφράσει την απογοήτευσή τους για την τοποθέτησή τους σε κάποιο από τα παραράνω "γιαλαντζί" υπουργεία και όχι σε κάποιο "πραγματικό" υπουργείο.
    Τώρα ακούγονται φωνές διαμαρτυρίας γιατί λέει ο Παπανδρέου τα καταργεί και τι μεγάλη καταστροφή που είναι αυτή και συναφείς αρλουμπολογίες.
    Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη, γι'αυτό έτρεξε ο Ερντογκάν να συναντήσει άρον άρον τον Παπανδρέου. Ήθελε φαίνεται να βεβαιωθεί αν πραγματικά κατήργησε το υπουργείο Αιγαίου, ώστε ο τουρκικός στρατός να αποβιβαστεί, ανενόχλητος πλέον, στα ελληνικά νησιά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να συμφωνήσω με όσα ισχυρίζονται οι εκλεγμενοι;;; Να συμφωνήσω ότι2 υπουργοι 4 υφυπουργοί αναβαθμίζουν το καταργηθέν υπουργειο. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ;;; Ας γινόταν γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. Αλλά οι μυστικές συμφωνίες αποκαλύπτονται και θα τις βρουν μπροστά τους.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριοι όλα καλά.
    Μία ερώτηση έχω να θέσω .Τι έχει πετύχει το εν λόγο υπουργείο στο επίμαχο εθνικό ζήτημα? Ήδη πάνω από 120 χώρες αναγνώρισαν τη γείτονα με το Συνταγματικό τους όνομα. Όντας κάτοικος της Θεσσαλονίκης ,και παρακολουθώντας από κοντά το ζήτημα ,δεν βρίσκω δυστυχώς κανένα λόγο που να εξυπηρετεί το υπουργείο πλην ίσως των πολιτικών και των παρατρεχάμενων τους που βρίσκουν ακόμα μία ‘’σημαντική’’ θέση του δημοσίου για να απομυζούν το δύστυχο κράτος μας
    ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το σημαντικό ήταν το όνομα του υπουργείου ,όχι οι αρμοδιότητές του, το όνομα είχε σημασία να μείνει.
    Αν ο ΓΑΠ θέλει να αναβαθμίσει τη Θεσσαλονίκη ας την κάνει πρωτεύουσα να στείλει μήνυμα στους Σκοπιανούς,να βοηθήσει και την αποκέντρωση, τους υφυπουργούς τι να τους κάνουμε,στο κάτω-κάτω θα έχουν τον ίδιο ρόλο με τον παλιό υπουργό Μ-Θ αλλά χωρίς τον τίτλο,αρα τίποτε ουσιαστικό δεν πρόσφερε ο ΓΑΠ.
    Η κ.Τζάκρη θα ήταν υπουργός και τώρα είναι υφυπουργός, δεν την κόβει καθόλου ότι αυτό είναι υποβάθμιση;

    1:31, τώρα σ'έπιασε ο πόνος για τις μικρές πόλεις, μόλις κατηγορήσαμε το ΠΑΣΟΚ ; Ξύπνα, το κόμμα που ψηφίζουμε δεν είναι ούτε ο πατέρας μας ,ούτε ο θεός μας!Δεν χρειάζεται να υπερασπίζεσαι κάθε του πράξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. h kypros na apallagei apo tis mhteres patrides? to onoma makedonia na fygei apo ta ypourgeia? TO idio gia to onoma thrakh? To idio gia to agaio? Kai an htan to provlhma oi armodiothtes giati den allazan tis armodiothtes kai na afhsoun ta onomata? H ereuna & diaswsh sto aigaio syntonizontan apo ton thalamo epixeirhsewn tou ypourgeiou emporikhs nautilias to opoio epishs katarghthike...
    Einai dynaton na eimaste toso tyflwmenoi? To PASOK & h ND einai to provlhma mas h ta koufia mas ta myala pou tosa xronia to mono pou mas endiaferei einai na anevoun oi DIKOI mas sthn eksousia, na mas diorisoun, na mas epidothsoun ktlp...
    Me liga logia PARAKMH!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το Υ.ΜΑ.Θ δεν είχε αρμοδιότητες γιατί δεν του είχαν δώσει ποτέ αρμοδιότητες. Από μόνο το υπουργείο δεν λαμβάνει αρμοδιότητες.
    Μία λύση θα ήταν να αναβαθμίζανε απλά το ρόλο του υπουργείου.
    Αν τα ονόματα και οι συμβολισμοί δεν παίζουν ρόλο γιατί τα μισά υπουργεία άλλαξαν όνομα?
    Πάντα η ίδια καραμέλα, και τι έγινε που τα Σκόπια θα έχουν τον όρο Μακεδονία, και τι έγινε που μπορεί να χαρίσουμε λίγα μέτρα γης, και τι έγινε αν λυθεί με το σχέδιο Ανάν το θέμα της Κύπρου……Βαρεθήκαμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. βλέπουμε όλοι πως οι πράκτορες και προβοκάτορες της Ιπποκράτους μπαίνουν σε υπηρεσία μόλις ακουστεί το παραμικρό κακό για την πανσοφία του Γοδεφρείδου!
    Και για τίποτε άλλο να μην άξιζε η ύπαρξη του ΥΜΑΘ άξιζε για τ'όνομά του!το ίδιο και το Αιγαίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σημαντικό ήταν το όνομα του υπουργείου ,όχι οι αρμοδιότητές του, το όνομα είχε σημασία να μείνει.

    Βεβαίως ήταν σημαντικό Υπουργείο!

    Δεν ήταν σημαντικό ΟΥΤΕ για τις αρμοδιότητές του ΟΥΤΕ για τις παροχές του προς τον φορολογούμενο πολίτη.

    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και αυτό ενοχλούσε τόσο τους ψευδομακεδόνες όσο και κυρίως τους "συμμάχους".

    Εαν ψάξετε λίγο θα διαπιστώσετε ότι και η Αγγλία, σε χρόνο ανύποπτο είχε προσπαθήσει να το καταργήσει, ως ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άκρως επικίνδυνη η κατάργηση του Υ.ΜΑ.Θ. Το αν δεν παρήγε μέχρι τώρα ουσιαστικό έργο, δεν σημαίνει ότι λύση, είναι η κατάργησή του. Η αυτονόητη ενέργεια που πρέπει να γίνει, είναι να το δυναμώσουν, να το στελεχώσουν, για να παράγει έργο. Οι φθηνές δικαιολογίες ότι εγκαθίστανται δυο υφυπουργοί με αυξημένες αρμοδιότητες, θα ήταν ακόμη καλύτερα αν συνοδεύονταν και με την διατήρηση του ονόματος. Το όνομα εκτός απο συναισθηματική -συμβολική αξία, είναι και παρακαταθήκη απέναντι στην ασύστολη προπαγάνδα των Σκοπίων.

    Η ίδια επιχειρηματολογία ισχύει και για το καταργηθέν Υ. Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

    Διατηρείς όνομα, δίνεις αυξημένες αρμοδιότητες, αναβαθμίζεις και θωρακίζεις τις τρεις αυτές ακριτικές γωνιές της Ελλάδος, που είναι σημαντικότατες για τον Ελληνισμό, την άμυνα και την προοπτική των κατοίκων.

    Με τις αυξημένες αρμοδιότητες και την αναβάθμιση, γίνεται πράξη, η αποκέντρωση του συγκεντρωτικού κράτους των Αθηνών. Η περιφέρεια αποκτά τον ρόλο που της ανήκει δικαιωματικά και μπορεί να διαδραματίσει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στα εθνικά, πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά κ.λ.π

    Απο μια άλλη θεώρηση, οι ξένες αντιπροσωπείες, οι αξιωματούχοι των άλλων χωρών, τα υψηλά πρόσωπα, οι επισκέψεις, τα διεθνή σεμινάρια, θα ακουν ξανά και ξανά τα ονόματα Μακεδονία - Θράκη -Αιγαίο και όχι μονωπολιακά απο τα όμορα αντίπαλα κράτη.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας την επιθυμία του διαμεσολαβητή ΝΙΜΙΤΣ για αποφυγή χρήσης ονομάτων που προκαλούν τριβές.
    Ε λοιπόν τι έκανε ο άνθρωπος έτρεξε αμέσως να συνταχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.