6/10/09

Εθνική Αφύπνιση σημαίνει...

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι παλιομοδίτικο σύνθημα - είναι σύγχρονο αίτημα αυτοσυντήρησης του Ελληνισμού. Είναι ανάγκη συλλογικής ταυτότητας ενός λαού που ζεί δύσκολες στιγμές και περιμένει ακόμα δυσκολότερες...


Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι πολιτικό αίτημα - είναι ανάγκη επιβίωσης, όταν γύρω από την Ελλάδα αποθρασύνονται παλαιοί αντίπαλοι και αναδεικνύονται νέες απειλές, όταν στον διεθνή περίγυρο της χώρας ξεσπάνε επιθετικοί εθνικισμοί και ξέφρενοι αλυτρωτισμοί.

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ δημιουργεί φανατισμό - παράγει αυτογνωσία.

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ δημιουργεί μισαλλοδοξία - αντίθετα παραμερίζει τις διαχωριστικές γραμμές και γαλβανίζει αισθήματα σύμπνοιας.

ΔΕΝ προέρχεται από πλέγματα ανασφάλειας - αντίθετα δημιουργεί δημόσιο αίσθημα αυτοπεποίθησης. Μόνο όσοι νιώθουν δυνατοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά με τους γείτονες τους. Γι` αυτό και η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ υποκρύπτει επιθετικότητα είναι προϋπόθεση Ειρήνης. ΔΕΝ δημιούργει μίσος για τον "άλλο", αλλά αυτοσεβασμό στους ίδιους τους Έλληνες. Μόνο όποιος σέβεται τον εαυτό του μπορεί να σεβαστεί και τον δίπλα του.

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ απειλεί τα δίκαια των γειτόνων μας - περιφρουρεί τα Ελληνικά δίκαια, που απειλούνται από κάθε κατεύθυνση.

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι άρνηση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης - Είναι προϋπόθεση της ισότιμης συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλλωστε, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν και παραμένει ένωση εθνικών κρατών, με τις παραδόσεις, τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους - όχι υποκατάσταση των εθνικών κρατών από κάποιο "υπερεθνικό" κράτος, χωρίς ταυτότητα.

Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης αφορά στην σύγκλιση των Εθνικών συμφερόντων, όχι στην καταργησή τους.

Η Εθνική Αφύπνιση ΔΕΝ είναι υποκατάστατο μιας σύγχρονης αναπτυξιακής ιδεολογίας - είναι προϋπόθεση Ανάπτυξης.

Όλα τα σύγχρονα κράτη που έχουν να επιδείξουν αναπτυξιακά επιτεύχματα - από τις Η.Π.Α. ως τη Γερμανία, από την Ιαπωνία ως το Ισδραήλ, και από τη Γαλλία ως την Κίνα - όλα τους, ανεξαρτήτως καθεστώτος, έχουν πολύ υψηλό αίσθημα Εθνικής υπερηφάνιας.

Η Εθνική Αφύπνιση υποκινείται από τα ίδια ανακλαστικά του Έθνους. Και καταπολεμάται από δυνάμεις που θέλουν τη χώρα ελεγχόμενη και κηδεμονευομένη, καλλιεργώντας "εξαρτημένα ανακλαστικά" ενδοτισμού.

Η Εθνική Αφύπνιση πρέπει να οργανώσει τις δικές της δυνάμεις μακριά από κομματικά "καπελώματα" και "διαπλεκόμενα συμφέροντα" του "αθηναϊκού" κατεστημένου: Ένα δίκτυο πολιτών σε όλη τη χώρα, με σεβασμό στο δημοκρατικό πλαίσιο, και με στόχο να επηρεάσει τις εξελίξεις μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού παιχνιδιού.

Το κενό υπάρχει - δεν μένει παρά να το "πληρώσουμε".
Πάντα διαχρονικό

diktyo21

17 σχόλια:

  1. kalhmera sas apo germania....kyrioi kai kyries ta dysola twra erxonte....arxise amesws h plhrwmh se evraiomakedones vlepe katargish ypourgeiou makedonias-thrakhs kai ypourgeio aigaiou...to mono pou emeine einai na anadomithei to proxeneio komothnhs twra kai na desei to glyko...file sub ethnikh afypnish gia mena xekina kai telionh me to syntagma kai kanw mia aplh erwthsoula...gia na exeis to dikaimwa tou eklegein kai eklegesthe prepei ektos tou na eisai ellhnas yphkoos kai alla polla pou anaferonte sto syntagma na exeis(gia tous antres) ekplhrwsei kai thn stratiwtikh sou thiteia h kanw lathos?psila gramata ayta gia pollous....pantos lypame pou to lew alla ethnikh afypnish gia pollous ellhnes einai to 8a...8a....8a..kai den milw kommatika alla ellhnika gia mena den paizei rolo poios tha einai sthn karekla alla h karekla na einai statherh sthn poreia gia to kalo tou ethnous kai oxi analoga me ta 8a ta poia ta nai h apla yes sir ethnikh afypnish simenh ethnikh synidish pou dystixws thn exoun apwlesei polloi....tha kleisw me ta logia tou strathgou makrugiannh "euloghmenh na einai h spitha pou kaiei athanath mesa sta swthika ths Ellados h spitha ayth pou apshfwntas tis fronimes sumvoules ths logikhs bazei fwtia s olakerh thn psyxh ginete h purkagia kai fernei to thayma giati sto thayma kai oxi sthn logikh xrwstaei thn anastash tou to genos" enas pontios apo germania

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΙΤΕ ΧΑΛΙΑ !!! ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΌΡΓΑΝΑ > http://www.youtube.com/watch?v=LDOcyEKWjnM&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε ανώνυμε 6/10/2009 2:03μμ
    Το βίντεο τα λέει όλα........
    Οταν βλέπεις τέτοια βίντεο καταλαβαίνεις τι γίνεται και τι έρχεται. Οταν βλέπεις Αλβανούς να μάχονται για την εκλογική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνεις τι έπεται. Κάποια στιγμή και δικός τους....υποψήφιος ή κόμμα και.....χαιρετίσματα στην Ελλαδίτσα μας.
    ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ !!!!!
    Αυτή είναι η φράση που ταιριάζει σε ότι έγινε αυτές τις ημέρες.
    Αν σκεφτεί κανείς ότι:
    -όλοι δήλωναν απογοητευμένοι από τους πολιτικούς στην Ελλάδα, τα κόμματα, την αδιαφορία, την κλεψιά, τον πολιτικό τυχωδιοκτισμό
    -όλοι δήλωναν απογοητευμένοι από το ρόλο των ΜΜΕ (Μαζικών Μέσων Εκμαλάκυνσης) της διαπλοκής και του συμφέροντος
    -Ολοι ήταν κατηγορημαντικοί ότι δεν πρόκειται να ξαναψηφίσουν κανέναν τους και θα απέχουν ή θα ψηφίσουν μικρά κόμματα.
    Μετά από όλα αυτά που έγιναν είτε εγώ δεν ξέρω τι μου γίνεται είτε οι Έλληνες ψηφοφόροι είναι .... σαν τα ζώα, που τα σέρνει ο κάθε τσομπάνος εκεί που θέλει. Κύριοι δυστυχώς οι έλληνες ψηφοφόροι είναι φελλοί, χωρίς σκέψη, κρίση, εθνική συνείδηση (αυτή έχει απωλεσθεί εδώ και 35 χρονια), χωρίς, χωρίς, χωρίς.....
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΤΥΧΗΣΑΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ.
    ...ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ.
    ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ...
    ..ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    ...ΠΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.ΕΤΣΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥΣ.....ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ.ΟΠΟΙΟΝ ΡΩΤΑΓΕΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΙ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΤΑΤΑ "Κανέναν από τους δύο μεγάλους ή τους 4 πρώτους".Πάντοτε όταν ρωτούσα αυτή την απάντηση εισέπρατα από οποιονδήποτε. Φαντάζομαι πως...τα ίδια θα λένε και μετά από κανέναν χρόνο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
    Μα ρε παιδιά : Εχουμε τρελαθεί τελείως ; Και τότε ποιός τους ψήφισε ; ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ; Που είναι τα κούφια λόγια αποστασιοποίησης, αηδίας και αγανακτισμού ; Ετσι δείχνουμε τον αγανακτισμό μας ; Ψηφίζοντάς τους ; ΜΠΡΑΒΟ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Μα αν δεν τους ψήφισε κανένας μας το 44% τι δείχνει ; Οτι τουλάχιστον ο ένας στους δύο ψηφοφόρους, τους ψήφισε ;
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ, ΚΥΡΙΟΙ....ΝΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ :
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.
    ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ. ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΥΦΟΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ "Μα εγώ δεν τους ψήφισα".
    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΧΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ; ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!! ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΙ ΒΑΡΩΝΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ. ΣΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ.
    ΖΩΑΚΙΑ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ ;

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ
    ΕΝΑΣ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΜΑΙ....ΦΙΛΟΖΩΟΣ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ......

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι όχι ρε παιδιά μην απογοητεύεστε όχι μη το κάνετε αυτό. Πάντα έτσι ήταν στην Ελλάδα...
    Ο λαός ήταν αγέλη ο λαός ήταν κοπάδι που κοίταγε την πάρτη του και με το που ένιωθαν ότι κάποιος τους έδινε περισσότερα γινόντουσαν καταδότες και πολλά άλλα.
    Δεν είναι τυχαιό ρε παιδιά το 21 δεν ξεκίνησε από τους πολλούς αλλά απο τους λίγους και τρελλούς.
    Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και απο τους ίδιους τους Ελληνες πολεμήθηκαν οι Ελληνες επαναστάτες.
    Ετσι γίνετε πάντα μην απογοητεύεστε η δημοκρατία βασίζεται στην αγέλη της πλειοψηφίας και η ελευθερία κερδίζετε από την μειοψηφία των τρελλών.
    Η ιστορία το έχει δείξει στην Ελλάδα όλοι μιλάνε για πατριωτισμό μέχρι το βαθμό που δεν θα ζοριστουν ή θα χάσουν κεκτημένα...
    Thessale σιγά μην απογοητεύεσαι τι θα ήθελες να ήσουν με το κοπάδι εεε; Η μοίρα αυτού που αντιδρά ποτέ δεν είναι ρόδινη .
    Οσο για σένα Πόντιε από την Γερμανία ένας Μακρυγιάννης μας λείπει τώρα, όμως δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει, απλά δεν τον ανακαλύψαμε. ΑΚΟΜΑ.
    Στην Ελλάδα φαίνεται ότι δεν είχαμε πιάσει πάτο ακόμα τώρα που είναι θέμα χρόνου να τον πιάσουμε ίσως κάποιοι από το κοπάδι αποσπαστούν αλλιώς δεν πειράζει...
    Η απογοήτευση δεν έχει χώρο σε ανθρώπους που αγαπάνε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η απογοήτευση δεν έχει χώρο σε ανθρώπους που αγαπάνε :)

    6 Οκτώβριος 2009 3:24 μμ

    Μπράβο Χριστίνα!!
    ΠΙΣΤΗ ΕΛΠΙΔΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.:)))
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ..ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ....ΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ;
    Το έχουμε ξαναπεί άλλωστε,μέσα από τις στάχτες θα ξαναζωντανέψουμε!!
    Και η φωτιά τώρα ξεκινά.
    ΘΑΡΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΕΣ!!
    ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ
    Α.....ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλοι μου, η απογοήτευση είναι μεγάλη (δεν μιλώ κομματικά), και δυστυχώς θα δούμε μαύρες μέρες στα εθνικά θέματα..!!καλό είναι να υπάρχει ελπίδα, και η χριστίνα έχει ένα δίκιο όπως και ο Ευάγγελος, ΑΛΛΑ, ας μην ξεχνάμε οτι αυτό που λέμε "ιστορία" έχει διετελεστεί σε μια κοινωνία που πάνω κάτω ήταν η ίδια για πολλές χιλιάδες χρόνια και στην οποία δεν υπήρχε τεχνολογία, πληροφόρηση και χαλιναγώγηση στο σημείο που υπάρχει σήμερα!!έτσι, στη σημερινή κοινωνία που μπορείς να κατασκευάσεις ειδήσεις, να κάνεις πλύση εγκεφάλου μέσω της τηλεόρασης και γενικά να έχεις και να κατευθύνεις ροή πληροφοριών σε απίστευτο ρυθμό, δεν γίνεται εύκολα να μεταστρέψεις ούτε τις απόψεις των πολλών αλλά ούτε και να επιβιώσεις όταν λές πράγματα που ενοχλούν το "σύστημα"(όποιο και αν είναι αυτό)..!!

    Με τι μαγιά θα γίνει η ανάσταση του έθνους όταν η χαλιναγώγηση και η εξάρτηση απο τις ψεύτικες ειδήσεις και τον virtual κοσμό του ίντερνετ καθιστούν την νεολαία έρμαιο???Ας μήν γελιόμαστε, το γνώθεις αυτόν είναι σημαντική αρετή και πρέπει να την έχουμε, καλές οι ελπίδες αλλά με ελπίδες δεν γίνεται τίποτα. θέλει προετοιμασία ψυχική και φυσική η οποία αν τότε ήταν 10 φορές δύσκολη, σήμερα που όλα ρέουν με ρυθμούς ιλιγγιώδεις και όλα ελέγχονται, ειναι 10000 φορές πιο δύσκολη..!!Καμμιά φορά αναρωτιέμαι αν είμαστε άξιοι των προγόνων μας και εύχομαι να φανούμε όταν χρειαστεί, αλλά μετά σκέφτομαι την ιλιγγιώδη μετεξέλιξη της κοινωνίας και της τεχνολογίας και το πόσο μας έχει επηρεάσει και σκέφτομαι οτι, τελικά αφού αντέχουμε αυτόν τον βομβαρδισμό που μας κάνουνε, ίσως και να είμαστε......και αυτό είναι το μόνο που μου δίνει ελπίδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sailor μια υπόθεση εργασίας ...τα πάντα είναι υπο κατοχή, οι ειδήσεις φτιάχνονται τα πάντα φιλτράρονται και όλα ειναι ψέμματα.
    Η τεχνολογία είναι υπο κατοχή αυτών που θέλουν να μας διαλύσουν τι κάνουμε ;
    Ενας ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν είναι πιο έξυπνος (τουλάχιστον ακόμα ) από έναν ανθρώπινο εγκέφαλο.
    ΟΤαν λοιπόν δεν έχεις την τεχνολογία με το μέρος σου αντιστρέφεις τους όρους και χρησιμοποιείς τον παλιό τρόπο επικοινωνίας πας στο σπίτι του του μιλας, παλαιότερα δλδ πως γινόταν , ξέρω είναι τρελλό αυτό που λέω αλλά ότι βλέπουμε και ότι θα δούμε βασισμένα στην τρέλλα είναι.
    Η δημοκρατία βασίζεται στα θέλω της πλειοψηφίας αλλά καμμία πλειοψηφία δεν διεκδίκησε το αλάθητο .Το δε αποτέλεσμα αυτού είναι η πλειοψηφία να βασίζεται στις ιδέες της μειοψηφίας για να προχωρήσει - το παράλογο.
    Η επαναστάσεις από έναν ξεκίνησαν και μάλιστα αντάρτη, παράλογο, περιθωριακό ,τρελλό.

    Εγώ απλά θα θυμίσω τον φαντάρο που τυλίχτηκε στην Ελληνική σημαία και έπεσε από την Ακρόπολη όταν έγινε η υποστολή της υπο γερμανική κατοχή.
    Κάπως έτσι θα γίνει πάλι.....
    Στην Ελλάδα λίγοι αντιδρούν και πολλοί νέμονται το αποτέλεσμα, λίγοι ...Ποιος θα είναι ..

    Σήμερα στο γραφείο με ρώτησαν πολλοί τι ψήφισα μόνο σε μια φίλη είπα και το αποτέλεσμα ήταν να με πει Χουντικιά γιατί ψήφισα Καρατζαφέρη ...Η απάντηση μου ήταν
    Μπορεί να με χαρακτηρίζεις έτσι μπορεί να θεωρείς ότι είμαι χούντα και μάλιστα μαύρη όπως είπες αλλά αν μη τι άλλω θα πεθάνω στην ψάθα ενώ οι άλλοι στα κότερα βγάζουν τις αποφάσεις τους για την ζωή σου.
    Νέος άνθρωπος μικρότερη απο μένα.

    Καταλήγοντας θα πω αυτό που νιώθω αν δεν μπορεί η Ελλάδα να ανήκει στους Ελληνες αν δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι όπως φτιάχτηκε να είναι αν δεν μπορεί η Ελλάδα να τιμήσει τους προγόνους της την ιστορία της την γλώσσα της το Βιο και Πολιτεία καλύτερα να εξαφανιστεί απο προσώπου γης να μη την έχει κανενάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιστροφή στο παρελθόν και στις ρίζες μας,είναι ανάγκη να γυρίσουμε στην απλότητα ακόμη και στην καθημερινή μας ζωή.
    Απλότητα και πνευματική ζωή εντός της Εκκλησίας.
    Μιλούμε για Μακρυγιάννη.Τι ήταν ο Μακρυγιάννης; Τι πρέσβευε; Από που αντλούσε την δύναμη της πίστης,το θάρρος,την αυταπάρνηση,την αγάπη για την πατρίδα;
    Η λύση είναι μπροστά μας,έχει όμως καθημερινό πόνο και αγώνα,αλλά και αγάπη,και δύναμη και πάθος.
    Η λύση είναι στο Ιερό Δισκοπότηρο.
    Όσο τραβηγμένο και"χαριτωμένο" ακούγεται.
    Η Εκκλησία αντέχει 2009 χρόνια τώρα,φωτίζει,στηρίζει, ζωοποιεί!
    Γιατί άραγε;
    Γιατί η πορεία της είναι σταυρική,όπως του Αρχηγού της.
    Σταυρική και ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ...ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ
    Πολλοί θέλουμε να αναστηθούμε,χωρίς να σταυρωθούμε...
    Πιστεύω ότι εκεί πάσχουμε λόγω ευδαιμονίας,και άλωση της παιδείας μας. Όπως παλιά λοιπόν..
    ΑΓΏΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ...
    ΑΣ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τήν ιστορία τήν γράφουν λίγοι.Οί Αριστοι,σάν τόν Λεωνίδα ή τόν Παλαιολόγο.
    Ο ποιητής είπε ...άν είναι νά πεθάνουμε γιά τήν Ελλάδα,θεία ειναι ή δάφνη,μιά φορά κανείς πεθαίνει...
    Αλλος ποιητής είπε....ή Ελλάδα σηκώνεται καί τρώει τόν ξένο....
    Λές καί ήξερε πώς θά πλακώσουν οί λάθρομετανάστες!
    Μήν απελπίζεσθε,λίγοι θά είμαστε,όπως πάντα,αλλά θά τά καταφέρουμε.Τό ωφείλουμε στά αγαπημένα μας παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πολύ,μά πάρα πολύ χαίρομαι πού υπάρχουν καί άλλοι άνθρωποι πού 'βλέπουν' αντίστοιχα πράγματα μέ εμένα!λοιπόν φίλοι,τό πράγμα όσον αφορά στήν σειρά έχει ώς εξής: οι λίγοι εκλεκτοί,οι άριστοι(οι βουλόμενοι τό αριστεύειν,διότι ΜΕΤΑ θάνατον θά έχουν τό πλήρες δικαίωμα ανακηρύξεως σέ ΑΡΙΣΤΟΥΣ) πού λέει καί ο φίλος,ξεκινούν τόν Αγώνα/Επανάστασιν.οι αμφιταλαντευόμενοι 'εν δυνάμει' αγωνιστές ακολουθούν κατά πόδας τούς αρίστους,από ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΙΝ.τέλος, οι πλείονες δειλοί είτε ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ(οπότε καί θά εκτελεστούν όπως πάντοτε γινόταν) είτε ακολουθούν καί αυτοί από ΕΝΣΤΙΚΤΟΝ τούς υπολοίπους.τί νομίζετε,πόσο διαφορετικές είναι οι ανθρώπινες αντιδράσεις από εκείνες μιάς αγέλης ζώων;κάντε καί έναν ιστορικόν έλεγχον καί θά βρείτε τήν επαλήθευσιν στά ανωτέρω.

    γιά τόν φίλο πού γράφει περί τεχνολογικών μέσων πού διαθέτουν οι εξουσιαστές:συμφωνείς φίλε πώς η Ανθρωπότης υπάγεται στούς Φυσικούς Νόμους,ότι είναι άλλο ένα Φυσικόν Σύστημα;(άν όχι εξήγησε πώς δύναται τούτο νά συμβεί)άρα,τά πάντα θά πρέπει νά υπάγονται στήν 'χαοτική τάξιν'(επανάληψις σέ τακτά χρονικώς διαστήματα μέ μικρές αποκλίσεις).εν ολίγοις τό σύστημα λειτουργεί μέ ΑΝΑΛΟΓΟΝ τρόπον διαρκώς.συμφωνείς πώς οι διάφορες Αυτοκρατορίες καί Υπερδυνάμεις πολλών εποχών κατέρρευσαν υπό τό βάρος τών ΙΔΙΩΝ ή ΑΝΑΛΟΓΩΝ παραμέτρων;(άν όχι επίσης εξήγησε)
    παλαιότερα μιά Υπερδύναμις κατέρρεε σέ βάθος εκατονταετιών. ακριβώς λόγω τεχνολογίας,η οποία σήμερα επιταχύνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ,η κατάρρευσις τών Υπερδυνάμεων γίνεται ταχύτερα.στό υπογράφω εδώ τώρα:αυτό πού εννοούμε σήμερα 'Δυτικός Κόσμος' μέ τόν αντίστοιχον πολιτισμόν(;) θά καταρρεύση μέ πάταγον τό αργότερον εντός 25ετίας.καί πολύ λέω.τό θέμα είναι μέ τί θά αντικατασταθή,άν θά αντικατασταθή καί δέν τελειώσουμε εντελώς.Συν Θεώ-καί μόνον σύν Θεώ,όχι μόνοι μας-θά επιζήσουμε,πάλι.
    όσο γιά τό μέ τί μαγιά θά γίνει η νέα Αντίστασις:εις άριστος αρκεί ώς τε νά αλλάξει πρός τήν Αρετήν μιά Πολιτεία-Αριστοτέλης(καί όχι μόνον αυτός φυσικά).τό έλεγε τούτο σέ εποχές πού οι πολιτείες(πόλεις) αριθμούσαν 40.000 πολίτες.κάνε τόν λογαριασμόν πόσους χρειαζόμαστε ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ μέ βάσιν τά σημερινά πληθυσμιακά δεδομένα. βάλε πώς 'άριστος' σήμερα ΔΕΝ υπάρχει σχεδόν κανείς,αλλά αρκετοί πού τείνουν πρός τό άριστον-μέ τά σημερινά δεδομένα καθημερινότητος-,πρόσθεσε τήν παράμετρον δυσκολίας ευρείας προσβάσεως στόν λαόν,καί θά βρείς ένα αποτέλεσμα πού σου απαντά,έστω στό περίπου,ΠΟΣΟΥΣ χρειάζεται τό δέντρον τής Ελευθερίας γιά νά ποτιστεί,ξανά.
    Περικλής.
    Υ.Γ.προσωπικώς ισχυρίζομαι πώς 100.000 ψυχωμένοι Έλληνες είναι υπέρ αρκετοί γιά νά τούς πάρει καί νά τούς σηκώση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και όπως λένε ακόμα και σήμερα Περικλή

    Πυρ
    Γυνή
    Θάλασσα

    Τα τρία βασικά στοιχεία που μπορούν να σε καταστρέψουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλοι μου,
    αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν έχουμε δει ακόμη τον πάτο. Εχει πολύ ;

    "Τό ωφείλουμε στά αγαπημένα μας παιδιά."
    φίλε ανώνυμε
    6 Οκτώβριος 2009 7:07 μμ
    από εκεί πρέπει να πέρνουμε κουράγιο και να συνεχίζουμε. Οτι κάνουμε είναι για αυτά τα παιδιά, γι΄αυτό και πρέπει να τους παραδώσουμε έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε και που έχουμε καταστρέψει.
    Φίλη μου Χριστίνα κι εγώ Καρατζαφέρη ψηφησα και σε όποιον αρέσει.
    ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΘΕΙΡΕΙ Ο ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ....Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΣ ΜΕ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ.
    Χουντικό και φασιστικό εγώ βρίσκω να μην ανέχονται τη διαφορετικότητα μου, όπως και το "αποφασίζωμεν και διατάσωμεν" των πολιτικών μας. Νομοσχέδια ή ψηφίσματα κρίσιμα για το μέλλον του έθνους, να μην περνάμε από δημοψήφισμα και να αποφασίζουν οι λίγοι για μένα. Και ας μου πει κάποιος αν κάνω λάθος.
    ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ.
    Δεν θα τους κάνω τη χάρη όμως και θα ψηφίζω Καρατζαφέρη γιατί...έτσι μου αρέσει. Αυτός με εκφράζει, αυτός παλεύει, αυτός ανακίνησε σε αυτή την προεκλογική σάπια κατάσταση τα εθνικά θέματα, αυτός μίλησε μόνο για Ελληνοτουρκικά, αυτός μίλησε μονο για λαθρομετανάστες. Ας είναι λαικιστής, ας είναι εθνικιστής, ας είναι ότι θέλει. Ας τον μιμηθούν και άλλοι, να τους ψηφίσω.
    Στην ανάρτηση
    "Πράσινοι σύντροφοι από τα Τίρανα"
    ένα σχόλιο
    "Ανώνυμος είπε...
    Από σήμερα έχω ένα λόγο να αρχίσω να σκέφτομαι αν εγκλημάτισα με την ψήφο μου την περασμένη Κυριακή....!!!Συγγνώμη!!!

    6 Οκτώβριος 2009 3:13 μμ" διάβασα αυτό.
    Δηλαδή τι πρέπει να κάνω και να μην απογοητεύομαι όταν διαβάζω τέτοιες αναρτήσεις.
    ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΙΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ;
    Συζητάω με άσχετους στο δρόμο, "δεν τους ψήφισα", "δεν θα τους ψηφίσω".Σόρυ αλλά αν δεν κάνω λάθος ο 1 στους 2 τον ψήφισε. Αφού δεν ήμουν εγώ και αρκετοί άλλοι, ε κάποιος πρέπει να ήταν.
    Μου φαίνεται ότι όλοι αυτοί κοιμούντα με τα τσαρούχια. Αυτό είναι που με ανησυχεί, οτι κοιμούνται και δεν φαίνεται να ξυπνάνε. Δηλαδή τι πρέπει άλλο να γράψεις, αφού πολλοί διαβάζουν εδώ μεσα, για να σε πιστέψουν ; Ψέματα όπως τα ΜΜΕ (Μαζικά Μέσα Εκμαλάκυνσης) ; Οχι αυτό δεν το κάνω. Δεν είμαι ούτε της "διαπλοκής" ούτε του "συμφέροντος".
    ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ, ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΙΜΑΙ. ΑΓΑΠΑΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ. ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΩ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ. ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΖΕΦΡΥ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ "ΑΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ" ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ......

    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οπως είπε και φίλος, ότι κάνουμε είναι μόνο για τα παιδιά μας. Αυτά μας δίνουν τη δύναμεη να συνεχίζουμε. Για αυτά τα παιδιά πρέπει να παλεύουμε και να τους παραδώσουμε έναν κόσμο καλύτερο από αυτό που πήραμε και που δυστυχώς καταστρέψαμε (όχι με δική μας ευθύνη).

    Φίλη μου Χριστίνα
    έχεις δίκιο σε ότι γράφεις. Ξέρει ποιο είναι το ανησυχητικό ; Να διαβάζεις τέτοια σχόλια στο
    "Πράσινοι σύντροφοι από τα Τίρανα".
    -------------------------------
    Ανώνυμος είπε...
    Από σήμερα έχω ένα λόγο να αρχίσω να σκέφτομαι αν εγκλημάτισα με την ψήφο μου την περασμένη Κυριακή....!!!Συγγνώμη!!!

    6 Οκτώβριος 2009 3:13 μμ
    -------------------------------
    Και λέω κι εγώ. Μα τόσο και τόσο καιρό, γράφουμε, σχολιάζουμε, συγκρίνουμε, αποκαλύπτουμε διάφορα εδώ μέσα. Αυτοί όλοι που βρίσκονται ; Περιμένουν όλοι να έρθει η επόμενη μέρα για να πουν....συγνώμη ; Ε όχι ρε παιδιά !!! Τόαος και τόσος κόσμος στο δρόμο, όταν συζητούσες έλεγε "εγώ δεν θα τους ψηφίσω" ή "εγώ δεν τους ψήφισα" ή "όλοι τους ίδιοι είναι" ή, ή, ή.
    Συγνώμη αλλά ο 1 στους δύο τους ψήφισε. Και αφού δεν ήμουν εγώ και άλλοι αρκετοί, ε τότε κάποοι από όλους μας είναι. Μετρημένα κουκιά.
    Αλλά όλοι αυτοί οι κύριοι που ψήφισαν να μην έρθουν εκ των υστέρων και λένε τα ίδια. Να μην αποποιηθούν των ευθυνών τους όταν τα κάνει "θάλλασα" ο Τζέφρυ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ !!!!
    Και κάτι άλλο Χριστίνα.
    Ψήφισα κι εγώ Καρατζαφέρη και...γούστο μου και καπέλο μου. Δεν θα ασχοληθώ με όλους αυτούς γιατί είναι δικαίωμα μου να ψηφίζω ότι θέλω. Και είμαι Δημοκράτης.
    Αλλά για να τελειώνουμε με τα φασισταριά κτλ.ΔΕΝ ΜΑΣΑΩ.
    Φασιστικό, χουντικό και χιτλερικό είναι το να αποφασίζουν για μένα μερικοί για σοβαρά εθνικά θέματα και να μη γίνεται δημοψήφισμα. Μπορεί "κάποιοι να τους τίμησαν με την ψήφο τους" αλλά για τέτοια θέματα πρέπει να αποφασίσει όλος ο Ελληνικός λαός ή "κυρίαρχος λαός" όπως τους αρέσει να λένε.
    Λοιπόν ΚΑΝΕΝΑΣ, μα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα μου πει τι είμαι και τι κάνω. Οτι μου γουστάρει.....όπως και οι κ.κ βουλευτές και υπουργοί. Αυτοί εδώ και τόσα χρόνια προσπαθούν να μας κάνουν "βόδια", "ζώα" και μονίμως μας φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων για να μην μπορούμε να αντιδράσουμε. Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι φασίστες και αυτοί που μας χλευάζουν για την ψήφο μας......

    Ζήτω η πατρίδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Thessale και επειδή και εγώ έχω αγύριστο κεφάλι Καραμαλίδικο όπως λέμε (καμία σχέση με τον Καραμανλή ) αν αυτοί διεκδικούν, διεκδικώ και εγώ :
    1. Η Αλβανία είναι η Β. Ηπειρος που την έχουν υπο κατοχή οι ξένοι , τα αδέλφια μας είναι απομονωμένα.
    2. Τα Σκόπια είναι η ΜΑκεδονία του Μ. Αλέξανδρου που τελείται υπό κατοχή πρέπει να ελευθερώσουμε τους Ελληνες ΜΑκεδόνες οι άλλοι ας πάνε αλλού
    3. Η Αν. Θράκη Ρωμυλία και Μικρασιατικά παράλια όχι μόνο τελούν υπό κατοχή αλλά οι Ελληνες είναι υπό διωγμό, αφανισμό, εκβιασμό και βιασμό τα θέλουμε πίσω ....
    Ωραία .....άντε λοιπόν να δούμε ποιος τρελλός είναι πιο τρελλός, αυτοί ή εμείς ....
    Οσο γι αυτούς που μιλάνε για θάνατο και παιδιά και άλλα απλά θα ρωτήσω το απλό...
    Μεγαλύτερο θάνατο απο αυτόν που ζούμε αυτό το καιρό και θα ζήσουμε ως γένος δεν υπάρχει , θα επιβιώσουμε αλλά δεν θα ζήσουμε.
    Το να πεθάνεις μια φορά απο το να πεθαίνεις κάθε μέρα είναι λάθος επιλογή...
    Το να σώζεις τα παιδιά σου αλλά να τα ξεπουλάς είναι επιλογή...

    Τέλος σε αυτόν που θα πει ότι απο μεγαλοστομίες χωρτάσαμε φέρε εσύ Χριστίνα και εσείς οι άλλοι τα παιδιά σας μπείτε μπροστά και μετά έρχομαι και γω απαντώ εκ των προτέρων :
    Στους μοναδικούς άνθρωπους που έχω λόγο να αποδείξω σαν μάνα, σαν Ελληνίδα, μα πάνω απο όλα σαν σκεπτόμενο άτομο αν αυτά που λέω είναι μεγαλοστομίες ή πραγματικότητα είναι τα παιδιά μου και οι αξίες που θέλω να μάθουν και να έχουν ως βιώματα. Η ιστορία θα δείξει και αν χρειαστεί ποτέ στο γιακά θα γράφει ΧΡΙΣΤΙΝΑ απο ινφογνώμων :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χριστίνα τί εννοείς μέ τό πύρ,γυνή καί θάλασσα; δέν τό καταλαβαίνω.
    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στους πολέμους της Ελλάδος Περικλή
    τα όπλα μίλησαν, οι γυναίκες ήταν εκείνες που απο όσο γνωρίζω βοήθησαν πάρα πολύ και κάποιους τους πετάξαμε στην θάλασσα .

    Αρα εφόσον χρειαστεί τα έχουμε όλα :) κάτι που απεύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ''Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα.
    Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου.
    Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου''.Τάδε έφη Αβραάμ Λίνκολν,το είδα κάπου γραμμένο και το μετέφερα αυτούσιο.Από το όνομα μπορούμε να καταλάβουμε την καταγωγή του πιο πάνω κυρίου,εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι που βρίσκουν τη δύναμη όλοι αυτοί οι ''περιούσιοι'' να διαφεντεύουν τις τύχες της ανθρωπότητας με τέτοιο τρόπο και μάλιστα να μας προειδοποιούν κι από πάνω για το τι θα μας συμβεί μετά την παρέλευση τόσων δεκαετιών.Γιατί μην μου πει κάποιος πως η ο πιο πάνω ''σοφός'' λόγος του ''περιούσιου'' Αβραάμ δεν θα επαληθευτεί μετά και τις εκλογές της 4ης Οκτωμβρίου και την ανάληψη της κυβέρνησης και κατ΄επέκταση της τύχης της δικής μας και των παιδιών μας από τον απόγονο και επίσης ''περιούσιο'' ΓΙΩΡΓΑΚΗ.Ας προσέχαμε,τώρα μάλλον είναι πολύ αργά,ο Μεγαλοδύναμος να βάλει το χέρι του να βγούμε όσο το δυνατόν πιο αλλώβητοι από αυτήν την περιπέτεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.