5/10/09

«Σήκωσαν» κινητήρα ελικοπτέρου

Μεγάλα ερωτήματα προκαλεί η κλοπή, πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο, κινητήρα ελικοπτέρου Super Puma από το ΚΕΑ, το εργοστάσιο συντήρησης αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ελληνικό.

Άγνωστο παραμένει με ποιο τρόπο οι δράστες κατόρθωσαν να μεταφέρουν τον κινητήρα βάρους 250 κιλών από το στρατόπεδο, το οποίο αποτελεί φυλασσόμενη περιοχή.

Στο σημείο βρέθηκαν ίχνη λαδιού από τον κινητήρα καθώς και ίχνη από ρόδες ελαστικών που πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά του.

Οι δράστες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρέπει να βγήκαν από το εργοστάσιο, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την έξοδο του Αγίου Κοσμά.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Εισαγγελία Αεροδικείου Αθηνών, ενώ έχει διαταχτεί ΕΔΕ.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του ΚΕΑ απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Ερωτηματικά προκαλούν τα κίνητρα των δραστών, καθώς ο κινητήρας, αλλά και τα ανταλλακτικά του, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πουθενά αλλού εκτός από ελικόπτερο του ίδιου τύπου.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο, άγνωστοι κατάφεραν και έκλεψαν από το αεροδρόμιο του Τατοϊου έναν κινητήρα ελικοπτέρου, ο οποίος ωστόσο λόγω παλαιότητας θεωρείται άχρηστος.
enet.gr

13 σχόλια:

  1. Oσο και θετικά να θέλεις να βλέπεις τα πράγματα, αυτά σου ανεβάζουν την πίεση....

    Θα έχει λιώσει τώρα σε κανένα χυτήριο...

    Θα πάει κάποιος φυλακή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι δυνατον?????

    Ειναι εξοργιστικο.. Ποιοι ειναι οι υπευθινοι?

    Τι ντροπη για τις ενοπλες δυναμεις ειναι αυτη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα block 52 πότε τα μέτρησαν τελευταία φορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εδω γελανε....οι αμερικανοι θα μας πουν...να περιπολουν τα μαχητικα μας ...κοντα στην αθηνα διοτι οι....τρομοκτατες θα φτιαξουν ελικοπτερο!!!!
    poor jefry!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει ξεφύγει το σύστημα ρεεεεεεεεεε …… τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε ?
    Ώρα είναι να ακούσουμε ότι κλάπηκε F-16 και κάνει βόλτες στους ουρανούς ! Από HAMMER πήγαμε σε κινητήρα ελικοπτέρου …. ε, ώρα είναι να ακούσουμε και το παραπάνω !.

    Αλλά τώρα με το YIORGAKIS όλα θα έρθουν στα ίσια τους …..

    ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Βλέπουν βάση ισλαμιστών στην Ελλάδα
    ΒΑΣΗ στην Ελλάδα έχει εγκαταστήσει η ισλαμική οργάνωση του Λιβάνου Φατάχ Αλ Ισλάμ προκειμένου να οργανώσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κοριέρε Ντέλα Σέρα». Επικαλούμενη πηγές από τον Λίβανο, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες ο ηγέτης της οργάνωσης Μοχάμεντ Μούσα, γνωστός και ως Αμπού Μουσλίμ, με έναν πυρήνα μαχητών. Ο Μούσα φέρεται να έχει νοικιάσει «ασφαλή διαμερίσματα». Ο ίδιος και οι άνδρες του- πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- ήρθαν στη χώρα μας με πλαστά ελληνικά διαβατήρια που τους παραδόθηκαν στη Συρία και τον Λίβανο. Κάποιοι από αυτούς προωθήθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι ενδεχομένως μερικοί στο Μαρόκο.
    Οι στόχοι
    Ανάμεσα στους στόχους της οργάνωσης είναι οι αερομεταφορές, κυβερνητικά κτίρια και μέρη με ισχυρούς συμβολισμούς. Οι πηγές που επικαλείται η «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» εκτιμούν ότι η φάση των επιθέσεων θα ξεκινήσει όταν έρθει στην Ελλάδα ο Αμπντ Αλ Γκανί, θεωρούμενος από τη λιβανέζικη αντικατασκοπία ως «μάγος των εκρηκτικών μηχανισμών». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το «ελληνικό μονοπάτι» δεν επιλέχθηκε τυχαία από την ισλαμική οργάνωση. Ένα από τα πιο γνωστά στελέχη της, ο Σύρος Αμπού Αντνάν, έχει ζήσει για πολλά χρόνια στη χώρα μας όπου δημιούργησε ένα καλό δίκτυο επαφών. Ο Αμπού Αντνάν πρότεινε την Ελλάδα ως βάση στους ηγέτες της Φατάχ Αλ Ισλάμ «δεδομένης της πολιτικής αστάθειας και του γεγονότος ότι η Αστυνομία είναι απασχολημένη με την αναγεννημένη εγχώρια τρομοκρατία, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται τόσο κοντά όσο και η Τουρκία».
    Ο Αντνάν επρόκειτο επίσης να έρθει στην Ελλάδα, ωστόσο συνελήφθη στον Λίβανο στα τέλη του περασμένου Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τις κινήσεις και τα σχέδια της οργάνωσης. Οι πηγές από τις μυστικές υπηρεσίες του Λιβάνου υποστηρίζουν ότι η εξάρθρωση του δικτύου δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι τώρα, καθώς είναι «κλειστό» και πολύ καλά προστατευμένο."

    ΤΑ ΝΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι σχεση εχει αυτη η αναρτηση σου ανωνυμε (5 Οκτώβριος 2009 2:54 μμ) με την κλοπη της μηχανης του σταρτιωτικου ελικοπτερου;
    Μπας και νομιζης οτι την εκλεψε κανας Αραβας και θα την βαλη στην πλατη του για να πεταξη σε περαιτερω τρομοκρατικες ενεργειες;

    Η μηπως εισαι κανας σεσημασμενος Ελληνοφωνος προβοκατορας ξενης (μη μουσουλμανικης) χωρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Παλαιοκωστας ηταν

    looooool

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α) Η μείωση της στρατιωτικής θητείας για ψηφοθηρικούς λόγους, εχει σαν αποτέλεσμα και την μείωση φύλαξης των στρατοπαίδων.
    Β) Αν δεν έχει λιώσει σε κανένα χυτήριο μέχρι τώρα,(λίγο δύσκολο το βλέπω) για ποιό λόγο εκλάπη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ..Πηραν τον κινητηρα ε!? σωωωπα....Πως τους ξεφυγε?...Θα τον είχαν ξεχασει μαλλον, διοτι οταν σου εχουν παρει και το σωβρακο υποτιθεται οτι δεν εχει μεινει κατι καλυτερο να παρουν..εκτος και αν τα σωβρακα μας εχουν αξια περισση ενος κινητηρα πουμα και σουπερ μαλιστα...
    Απο το Απατεωνιστάν καλη μερα σε ολους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!! ΛΥΠΗΘΗΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
    ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΗΛΙΘΙΩΝ ΧΑΧΟΛΩΝ ΣΕ ... ΛΑΖΟΠΟΥΛΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ.
    ΑΣ ΕΡΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΓΚΑΛΑ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ 'ΓΚΕΛ' ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ.
    ( ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΣΑΔΕΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣ !!!! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μηπως θελουν να αλλαξουν την ηγεσια,αυτη που ειπε οτι θα στηθουν στην Κρητη οι s300?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενας τέτοιος κινητήρας, αν δεν τον λυώσουν οι γνωστοί γύφτοι, έχει πολλαπλές χρήσεις ανάλογες με το τι έχει στο μυαλό του ο "Χ" κλέφτης. Θα δείξει,αλλά, ολόκληρο φορτηγάκι μπήκε-βγήκε και κανείς δεν κατάλαβε;;;τόσο βαθειά κοιμότανε;;;Από την θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.