5/10/09

Βρετανία: Στο φως τα άδυτα της MI5

Κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα η επίσημη ιστορία των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της ΜΙ5.
Ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις του βιβλίου, είναι το γεγονός ότι οι Σοβιετικοί πράκτορες στη Βρετανία ήταν τόσο πολλοί, που οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να τους θέσουν υπό έλεγχο μόλις στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν απελάθηκαν 100 Σοβιετικοί διπλωμάτες.
Η επίσημη ιστορία της MI5 συντάχθηκε από τον καθηγητή Κρίστοφερ Άντριου, ο οποίος επιμένει ότι είχε πλήρη πρόσβαση στους 400.000 φακέλους των αρχείων των μυστικών υπηρεσιών, αν και αντιμετώπισε περιορισμούς ως προς το τι μπορούσε να δημοσιοποιήσει.
Ανάμεσα στις υπόλοιπες αποκαλύψεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι οι εσωτερικές μυστικές υπηρεσίες διατηρούσαν φάκελο για τον πρώην πρωθυπουργό Χάρολντ Ουίλσον, ο οποίος είχε δεσμούς με την Ανατολική Ευρώπη και ήταν πεπεισμένος ότι τον παρακολουθούσαν.
«Παρόλο που η ΜΙ5 δεν παρακολουθούσε τις συνομιλίες του Ουίλσον και δεν τον είχε θέσει ποτέ υπό διερεύνηση, διατηρούσε φάκελο γι’αυτόν, στον οποίο καταγράφονταν, μεταξύ άλλων, οι επαφές του με πρώην κομμουνιστές, αξιωματούχους της KGB και άλλους Ρώσους», όπως επισημαίνει ο Κρίστοφερ Άντριου.
Ο ιστορικός ωστόσο απορρίπτει παλαιότερες καταγγελίες ότι μέλη των μυστικών υπηρεσιών είχαν συνωμοτήσει με στόχο την ανατροπή του. Παρμένει πάντως ο μόνος εν ενεργεία πρωθυπουργός που είχε φάκελο στο όνομά του στην ΜΙ5.
Ο καθηγητής γράφει επίσης ότι έγγραφα της ΜΙ5 καταδεικνύουν ότι δεχόταν πιέσεις από τη Μάργκαρετ Θάτσερ να τη βοηθήει στις δραστηριότητές της ενάντια στα συνδικάτα. Για παράδειγμα, ζητούσε επίμονα τα ονόματα των συνδικαλιστών που υποκινούσαν τις κινητοποιήσεις των ανθρακωρύχων. Ωστόσο, οι μυστικές υπηρεσίες δεν ικανοποίησαν το αίτημά της, καθώς οι συνδικαλιστές δεν κρίθηκαν ως γνήσιοι «ανατροπείς», σύμφωνα πάντα με το βιβλίο.
Πηγές: BBC, Associated Press, Ναυτεμπορική

21 σχόλια:

  1. Κύριε Καλεντερίδη καλησπέρα.Υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει αυτή η έκδιση και στην χώρα μας μεταφρασμένη?\
    Μανιάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδατε, κύριε Καλεντερίδη, τί πατριώτες είναι οι Βρετανοί μυστικοί πράκτορες; Παρακολουθούσαν τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, γιατί τον θεωρούσαν πιθανό προδότη!
    Όσο για τους αξιότιμους αναγνώστες σας που είναι απογοητευμένοι για τον θρίαμβο του Τζέφρυ, εγώ η Ελληνοκύπρια τούς λέω το εξής: Ο Τζέφρυ Παπανδρέου έχει άριστες σχέσεις με τους πανίσχυρους Εβραίους των ΗΠΑ, οι οποίοι - αύριο κιόλας - θα σπεύσουν να δανείσουν αφειδώς την Ελλάδα. Άρα, η Ελληνική Οικονομία θα σωθεί για μερικά χρόνια. Τον Καραμανλή τον δάνειζαν με το στανιό οι Αμερικανο-Εβραίοι, διότι ήταν Ρωσόφιλος, γι' αυτό και παρητήθη.
    Σάς εκτιμώ απεριόριστα, κύριε Καλεντερίδη, αλλά θα σάς το πώ ευθέως: Η Ελλάς πρέπει να γίνει αμερικανόφιλη για να ζήσει. Οι έρωτες με την Ρωσία είναι καταστροφικοί, όπως απέδειξε το στραπάτσο του Καραμανλή. Θα δείτε τι θα πάθει κι ο δικός μας ο κομμουνίσταρος Χριστόφιας σε λιγάκι. Είμαστε ναυτική χώρα, έλεγε ο Βενιζέλος (και ο Μεταξάς!), γι' αυτό πρέπει να είμαστε πάντα ΠΙΣΤΟΙ σύμμαχοι των Ναυτικών Υπερδυνάμεων, δηλαδή των Αγγλοαμερικάνων. Αυτό το έχει καταλάβει άριστα ο Τζέφρυ-Γιωργάκης, γι' αυτό και συνέτριψε τον αφελή Ρωσόφιλο Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στελίνα
    Μας γράφεις ότι "Η Ελλάς πρέπει να γίνει αμερικανόφιλη για να ζήσει. Οι έρωτες με την Ρωσία είναι καταστροφικοί, όπως απέδειξε το στραπάτσο του Καραμανλή".
    Η Ελλάδα, λόγω της θέσης της και λόγω της ιδιαιτερότητάς της ως χώρα και λαός-έθνος, δεν πρέπει να ταυτιστεί ΠΟΤΕ με κάποια από τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις.
    Γιατί, αν το κάνει, κάποια στιγμή τα ζωτικά συμφέροντα της μεγάλης δύναμης θα επιβάλλουν τον άδειασμα της Ελλάδας, έναντι κάποιας άλλης, για παράδειγμα της Τουρκίας.
    Και αν έχεις ταυτιστεί, τότε είναι δύσκολο, την κρίσιμη ώρα, να ψάχνεις να βρεις φίλους και συμμάχους.
    Αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και τη Ρωσία.
    Για να μην ξεχνιόμαστε, το 1919-1922 ταυτιστήκαμε με τη Μεγάλη Βρεττανία και ακόμα μετράμε τις πληγές μας.
    Συμπέρασμα: η ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να είναι πολυδιάστατη και πολυμερής.
    Τέλος, όσον αφορά τα φθηνά κεφάλαια, αυτά είναι μόνο στον κόσμο των ονείρων μας.
    Κανείς και ειδικά οι εβραίοι, δεν δίνουν έστω και μια δεκάρα χωρίς αντάλλαγμα.
    Αυτό να μην το ξεχνάς ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. STELINA ΕΊΣΑΙ ΦΟΒΕΡΗ!!!!!
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ,ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ,ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!
    ΜΕΤΑ;;;;;;;
    Ο πόλεμος που γίνετε stelina,δεν είναι μόνο οικονομικός,και γεωπολιτικός.
    Ειναι κατά βάση θρησκευτικός.
    Ας μην το ξεχνάμε αυτό, και ας βρούμε την ικανότητα να βλέπουμε πίσω από τα φώτα.

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Τζέφρυ της Στελίνας:

    «ΗΓΕΜΩΝ ΕΚ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΙΒΥΗΣ
    (ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη)

    Άρεσε γενικώς στην Αλεξάνδρεια, τες δέκα μέρες που διέμεινεν αυτού,/ ο ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης Αριστομένης, υιός του Μενελάου./Ως τ’ όνομά του, κ’ η περιβολή, κοσμίως, ελληνική./ Δέχονταν ευχαρίστως τες τιμές, αλλά δεν τες επιζητούσεν• /ήταν μετριόφρων. Αγόραζε βιβλία ελληνικά,/ ιδίως ιστορικά και φιλοσοφικά. /Προ πάντων δε άνθρωπος λιγομίλητος. Θάταν βαθύς στες σκέψεις, διεδίδετο, κ’ οι τέτοιοι τόχουν φυσικό να μη μιλούν πολλά. / Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε./ Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος. /Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας…

    έμαθ’ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται• κ’ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι

    μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά, κ’ οι Αλεξανδρινοί τον πάρουν στο ψιλό,

    ως είναι το συνήθειο τους, οι απαίσιοι. Γι’ αυτό και περιορίζονταν σε λίγες λέξεις,

    προσέχοντας με δέος τες κλίσεις και την προφορά• κ’ έπληττεν ουκ ολίγον έχοντας

    κουβέντες στοιβαγμένες μέσα του...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η διπλωματία δεν έχει όνομα θρησκεία χρώμα και κόμμα
    Κάθε κράτος και ειδικότερα η Ελλάδα η οποία έχει τέτοια γεωγραφική θέση που μπορεί με τους κατάλληλους χειρισμούς να την εξυψώσει αλλά και με τους αντίστοιχους να κατακρεμνιστεί θα πρέπει να λειτουργεί με βάση το Εθνικό συμφέρον και μόνο.
    Φιλίες με βάση το ζειμπέκικο τις κουμπαριές και συναφή δεν υπάρχουν.
    Ισσοροπίες χρειάζονται και επίσης πυγμή η οποία δεν πάει πάντα με το μέγεθος σε κράτος πλυθησμό κ.α. αλλά και με το τσαγανό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δάνεια θα πάρουμε στα σίγουρα. Ο γιωργάκης τώρα ψήλωσε και λέγεται Γεώργιος. Όσο με ποιον πρέπει να ταυτιζόμαστε, ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ. Το φιλο + οποιοδήποτε ισχυρό κράτος, μας κόστισε πολύ ακριβά. Συμμαχίες πραγματικές ναι, λυκοφιλίες όχι και ανάλογα με τα συμφέροντά μας. Η ταύτιση είναι και ήταν ολέθρια για την χώρα μας, γιατί μας θεωρούσαν-ούν δεδομένους.

    Το αν η ΜΙ5 παρακολουθούσε τον Ουϊλσον δεν θεωρείς Στελίνα ότι οι πράκτορες είναι πατριώτες. Η μόνη λέξη που θα τους χαρακτήριζε είναι "υπερεξουσιαστές". Ο πρωθυπουργός εκλέγεται, οι δεύτεροι εκτελούν υπηρεσία, εν προκειμένω απο αφανείς επικυρίαρχους.

    Σάββα, έχεις εν μέρει δίκιο για το "χρεωστούμενο" αντάλλαγμα. Το πήραν ήδη απο τον ΓΑΠ και του χρωστάνε. Θυμίσου ο ΓΑΠ καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου, να γίνονται ομιλίες σε όλα τα σχολεία για το ολοκαύτωμα των Εβραίων και επισκέψεις στα τρια εβραϊκά μουσεία. Επομένως οφείλουν να βοηθήσουν τον Γεώργιο και με δάνεια και με όποιο μέσο μπορούν. Μήπως όμως πρέπει να τους πει φιλικά να κάνουν και εκείνοι ένα βήμα ακόμη ; π.χ ομιλίες αντίστοιχα στα σχολεία τους, για την 19η Μαϊου ημέρας μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας;

    ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ !!! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ;

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥ,ΑΓΓΕΛE

    >Ο πόλεμος που γίνετε stelina,δεν είναι μόνο οικονομικός,και γεωπολιτικός.
    Ειναι κατά βάση θρησκευτικός.<

    Κι εμείς με ποια θρησκεία πρέπει να πάμε για να σωθούμε; Ποια θρησκεία πολεμά ποια;

    @ skal

    Συμφωνώ απολύτως. Αυτές οι ταυτίσεις μας φάγανε. Μία ζωή ταυτισμένοι με τους Αγγλογάλλους και Αμερικανούς ήμασταν. Στο πλευρό των πολεμήσαμε στον Α' + Β' ΠΠ και στην Κορέα. Και τι καταλάβαμε; Αυτοί την Τουρκία υποστηρίζουν, η οποία στον μεν Α'ΠΠ ήταν με τις Κεντρικές Αυτοκρατορίες, στον δε Β'ΠΠ κράτησε ουδετερότητα, αλλά μάλλον ευμενή προς την Γερμανία.

    Στελίνα,

    Γιατί δεν επέτρεψαν οι Άγγλοι στους Κύπριους να ψηφίσουν για την αυτοδιάθεσή των, όπως ορίζει και ο Καταστατικός Χάρτης των ΗΕ; Εσύ, ως Κυπρία, πρέπει να το γνωρίζεις καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. NATIVIST>Ο πόλεμος που γίνετε stelina,δεν είναι μόνο οικονομικός,και γεωπολιτικός.
    Ειναι κατά βάση θρησκευτικός.<

    Κι εμείς με ποια θρησκεία πρέπει να πάμε για να σωθούμε; Ποια θρησκεία πολεμά ποια;
    Καμιά θρησκεία δεν πολεμά κάποια άλλη.
    Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια μεταξύ του Σιωνισμού, ο οποίος αντιπροσωπεύει ότι πιο βδελυρό και αναίσχυντο,εναντίον του φωτός και της Αγάπης.Και το γράφω "ποιητικά"....
    Όσο για το ποια θρησκεία πρέπει να πάμε για να σωθούμε..
    Αυτό είναι προσωπικό ,ατομικό υπαρξιακό θέμα.
    Εγά πάντως διαλέγω τον Τριαδικό Θεό μας, και τον Υιό του τον Μονογενή.Αλλωστε το έχω πει το έχω ξαναγράψει.
    Παιδιά.....μόνο Αυτός ανεστήθει,μόνο Άυτός κέδισε τον θάνατο,μόνο Αυτός προσφέρει δωρεάν το Σώμα του και το Αίμα του σε όλους μας
    ΤΑ ΣΑ ΕΚ ΤΩΝ ΣΩΝ.....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα είναι λογική αυτή Stelina; τουλάχιστον εσύ όπως το θέτεις μου μοιάζει με πολιτική υποτέλειας προκειμένου να πάρουμε κάποια δάνεια!!!.
    Η λογική του Ι. Μεταξά στηριζόταν σε γεωπολιτική σκέψη και όχι για ψεύτικη οικονομική ευμάρεια (10 κινητά, 4 αυτοκίνητα, και 100 σουβλάκια), αλλά για κατακτήσεις της πατρίδας της κοινωνίας και του ελληνισμού.
    Και να μην ξεχνάμε οι Εβραίοι ποτέ μα ποτέ δεν δίνουν χωρίς αντάλλαγμα και πολύ περισσότερο σε Έλληνες.
    Αριστοτέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Στελινα" κοριτσι μου,
    παλι ξεχασες να παρεις τα χαπια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα σε όλους
    Παρά το γεγονός ότι και γω διαφωνώ με την Στελίνα της γίνεται μια ομαδική επίθεση με βολές κατα ριπάς ,σουτάρετε όλοι και δεν προλαβαίνει ούτε στο τέρμα να φτάσει...Καλώς ή κακώς έχει τις απόψεις τις οποίες ναι είναι υποτέλειας ναι είναι υπαναχώρησης υπερβολικού διαλόγου κλπ κλπ .

    Ομως σαν την Στελίνα σίγουρα είναι πολλοί άρα με αυτή τη λογική μάλλον θα την αποστόμωναν έως και σταμάταγαν επιχειρήματα και κριτική έντονη , όλα τα άλλα το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν κόντρες χωρίς αποτέλεσμα. Και πάλι ζητώ συγνώμη αν ενοχλήση κάποιον ή κάποιους η άποψη μου .

    Κλείνοντας θα πω κάτι στην Στελίνα έτσι απλά σαν άποψη να το δει.Είπες

    Ο Τζέφρυ Παπανδρέου έχει άριστες σχέσεις με τους πανίσχυρους Εβραίους των ΗΠΑ, οι οποίοι - αύριο κιόλας - θα σπεύσουν να δανείσουν αφειδώς την Ελλάδα.

    ΘΑ σου πρότεινα αν μπορείς να διαβάσεις του τι εστί Εβραική οικονομία και βάση ποιας λογικής δανείζουν, βοηθάνε , δανείζονται αλλά να το διαβάσεις αντικειμενικά και χωρίς παροπίδες. Τότε ίσως καταλάβεις πως για τους Εβραίους ενας θεός υπάρχει το χρήμα και μια ιδέα της παγκόσμιας κυριαρχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στελίνα κορίτσι μου προσπάθησε να γλιτώσεις από τα δόντια της συνομωσιολογίας και μάλιστα του ίντερνετ και των "θεόσταλτων" βιβλίων. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι δεν έχετε μιλήσει καν με Εβραίο συνάνθρωπό σας, πολίτη εννοώ. Δεν πειράζει, αν την βρίσκετε έτσι, εγώ δεν μπορώ να σας πω τίποτα, αλλά για κάποιους ανώριμους στην σκέψη, η παρανοϊκή προσωπικότητα είναι μια σοβαρή πάθηση για την ευτυχία. Κρίμα, όσο βλέπετε κρυφούς εχθρούς γύρω σας, αηδίες περί εβραιόσταλτου Τζέφρυ και κολοκύθια με την ρίγανη, προδίδετε τις πιο μεγάλες αρετές του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, την λογική και την φιλαληθεία...Ξέρω ότι δεν μπορώ να πείσω κανέναν, αλλά δεν πρόκεται να θρέψω τον παραλογισμό κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Στελίνα

    Μήπως ξέχασες το ρο, ΣΤΕΡΛΙΝΑ;

    @ ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    "Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια μεταξύ του Σιωνισμού, ο οποίος αντιπροσωπεύει ότι πιο βδελυρό και αναίσχυντο,εναντίον του φωτός και της Αγάπης.Και το γράφω "ποιητικά"...."

    Λένε ότι το λιθοπόνιο βοηθά σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Εσύ τι παίρνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 10:13 πμ
    για τη συνωμοσιολογία και τα "θεόσταλτα βιβλία" έχεις δίκιο, όπως επίσης έχεις δίκιο και στην αναφορά σου στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.
    Η αναφορά σου στους εβραίους είναι άστοχη.
    Οι έλληνες έχουν πρόβλημα με τους εβραίους επειδή οι εβραίοι συμπορεύονται εδώ και αιώνες με τους τούρκους, κάτι που συνεχίζουν να κάνουν μέχρι σήμερα.
    Δεν λέω αν η στάση του ελληνικού λαού είναι σωστή ή λάθος, εξηγώ το φαινόμενο.
    Άρα, δεν είναι ανάγκη να γνωρίσεις και να μιλήσεις με έναν ή δυο εβραίους. Το πρόβλημα δεν έγκειται στις διαπροσωπικές ή τις κοινωνικές σχέσεις.
    Είναι πολιτικό.
    Ξέρεις, αν είσαι αρμένιος ή έλληνας της Ανατολής και βλέπεις να σε σφάζει ο τούρκος, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο να σε αφανίζει και να μην αγγίζει τον εβραίο, τότε εκ των πραγμάτων βάζεις με το νου σου πολλά.
    Και μετά τις γενοκτονίες, όταν βλέπεις τους σφαγείς του λαού σου να υποστηρίζονται από τους απανταχού εβραίους, όταν βλέπεις δημάρχους στο Ισραήλ να στήνουν προτομές του σφαγέα Κεμάλ, όταν βλέπεις το Ισραήλ να συμπορεύεται με την Τουρκία στις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στην Κύπρο, το Αιγαίο και τα Σκόπια, τότε νοιώθεις κάπως.
    Αυτό είναι το πρόβλημα και δεν έχει σχέση ούτε με τη συνωμοσιολογία όπως λές, ούτε με τα "θεόσταλτα βιβλία", χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και τέτοιοι βαρεμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ρε Στελίνα,
    αν μη τι άλλο το επιχείρημα σου είναι αφελές,παιδιάστικο, ανώριμο. Έχεις δει κανέναν στην σκηνή να "βοηθά" χωρίς αντάλλαγμα ; Τα δάνεια (που είναι λογιών λογιών και όχι μόνο οικονομικά) πάντα επιστρέφονται και ...με τόκο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα γιατί στην Κύπρο λένε "τσάρληδες" αυτούς που σκέφτονται σαν την Στε(ρ)λίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΝΩΝΥΜΕ
    6 Οκτώβριος 2009 10:36 πμ

    ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙ ΠΑΙΡΝΩ!!ΚΟΙΤΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ....

    ΕΣΥ ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ....ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ...ΣΦΥΡΑ ΜΟΥ....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χριστινα,
    ετσι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις.
    Κανεις μια φαλτσοστεκια και κατ' ευθειαν ο διαιτητης διχνει το σημειο του πενανλτυ.
    Αυτο συνεβη και με την "Στελινα".
    Εκανε καταφανεστατο φαουλ στη μικρη περιοχη.


    Ενας ψυχοπαθης ή και βαρεμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε 5:13 δεκτό τον διαιτητή πολέματον στο πέναλτυ αλλά κάντον να λυγίσει μη τον δυναμώνης ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. MOU ARESI POU EPIMENOUME NA EKSATOMETHA APO NTAVANTZIDES. DILADI IPODOULO PNEVMA KE ELEFTHERO SOMA. RE MIPOS MAS ONOASAN NEOELLINES ME TO DIKIO TOUS PAPADOPOULOS ANDREAS APO CANADA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.