15/10/09

Οι Ιταλοί πάντα "πρωτοπόροι"

Δωροδοκούσαν τους Ταλιμπάν για να μην τους επιτίθενται
Τα ιταλικά στρατεύματα που είχαν αναλάβει τη φύλαξη της περιοχής Σαρόμπι στο Αφγανιστάν, δωροδοκούσαν τους Ταλιμπάν προκειμένου να μην δέχονται επιθέσεις από αυτούς, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Times του Λονδίνου.
Όμως αυτό που δεν έκαναν οι ιταλικές δυνάμεις, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ήταν να ενημερώσουν για την πρακτική τους, τις δυνάμεις των Γάλλων, όταν αυτοί ανέλαβαν τη φύλαξη της συγκεκριμένης περιοχής.
Αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι Times, ήταν να σημειωθεί μια από τις φονικότερες ενέδρες από τους Ταλιμπάν εναντίον των νατοϊκών δυνάμεων το 2008, όπου δέκα γάλλοι έχασαν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν χορηγήσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στους διοικητές των ταλιμπάν και στους τοπικούς πολέμαρχους για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή Σαρούμπι, η οποία ανήκε στην ευθύνη των ιταλικών δυνάμεων, πριν αυτές αντικατασταθούν από τις γαλλικές δυνάμεις.
Οι γάλλοι στρατιώτες είχαν μόλις πριν από έναν μήνα αναπτυχθεί στην περιοχή, όταν γαλλική περίπολος έπεσε σε ενέδρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο δέκα στρατιωτών.
Ακόμη όπως αναφέρουν οι Times, οι διοικητές των δυτικών δυνάμεων γνώριζαν για την πληρωμή των ταλιμπάν από τους Ιταλούς, ωστόσο οι γαλλικές δυνάμεις δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά.
Σημειώνεται ότι οι ιταλικές δυνάμεις, δεν είχαν παρά ελάχιστες απώλειες, ένας νεκρός στρατιώτης, κατά την αποστολή τους στην επαρχία Σαρούμπι τους τελευταίους μήνες, οπότε οι γαλλικές δυνάμεις έκαναν "εσφαλμένη αποτίμηση του κινδύνου, με καταστροφικές συνέπειες, διότι αγνοούσαν τις πληρωμές.
Η ιταλική κυβέρνηση αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας "απολύτως αβάσιμες" τις πληροφορίες της εφημερίδας.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΕΝΕΤ)

11 σχόλια:

  1. Άπαιχτοι οι Ιταλοί, όπως πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη βάζεις ιδέες skal.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιταλικη κυβερνηση ανακοινωσε μηνυση εναντιον της εφημεριδας.

    Οι Ιταλοι μετρουν μεχρι τωρα 21 νεκρους στο Αφγανισταν.

    http://www.repubblica.it/2009/09/sezioni/esteri/afghanistan-19/morti-italiani/morti-italiani.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι να μην το κανουν οι ιταλοι ;

    μηπως και οι αμερικανοι δεν το κανουν με την κυβερνηση ;

    ο καθε ενας για οτι προτιμαει καλυτερα


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=9207&Itemid=40

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαιχτοι και αποτελεσματικοι.
    Αντι να εχουν κοστος σε ανθρωπινες ζωες , σοφα το κατεβαλαν σε μετρητα προληπτικα .
    Αν αναλαβει η οργανωση της Σικελιας την λυση του προβληματος θα μεινουν ολοι ικανοποιημενοι. Μονο που θα ζητησουν την διαχειριση της παπαρουνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μήπως η βρετανική εφημερίδα, θέλει απλώς να σπείρει έριδες μεταξύ χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης; (προς όφελος της Βρετανίας πάντα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να βρίσκονται στο Αφγανιστάν ούτε οι ιταλοί ούτε μεις ούτε κανένας άλλος νορμάλ συνετός άνθρωπος. Τι σκατά ξεχάσαν οι δυτικοί εκεί ? Ειδικά εμεις που δεχόμαστε τα εξαθλιωμένα πλήθη που τρέχουν να ξενιτευτούν για να γλυτωσουν... Οποιος θέλει να παράτει πρέζα διαμάντια και ότι άλλο πολύτιμο παράγει το υπέδαφος της άμοιρης χώρας ας πάει να βγάλει τα μάτια του χωρίς να σπερνει ρατσισμό, θρησκευτικές έριδες και μπαρμπούτσαλο περί δήθεν πολέμου των πολιτισμων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ δεν έχω πάει στο Αφγανιστάν...
    Στο σπίτι μου όμως, εδώ στην Πάτρα...περνάνε καθημερινά από μπροστά καμιά 300ριά Αφγανοί που με κάνουν και νιώθω οτι βρίσκομαι πολύ κοντά στην Καμπούλ...
    Ευχαριστώ την Αμερική, την πρώην Σοβιετική Ενωση και τους συμμάχους που μου έδωσαν αυτο το προνόμιο του cultural exchange εδώ στην ...πόρτα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝΕ ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ, ΧΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΟΓΩ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ " ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ", ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΟΝ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΛΟΓΩ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙΟΥ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙΟΥ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΜΟΥ, ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣ ΣΕ ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ( ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ), ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ, ΤΟΤΕ ΕΜΕΝΑ ΤΙ ΜΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΞΕΚΙΝΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΚΕΦΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΒΡΩΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΒΕΒΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΘΩΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ (ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟ) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΗΥΔΗΣΜΕΝΟΙ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΡΥΖΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ.ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΚΛΕΠΤΙΣΜΕΝΟΙ. ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
    Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΜΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΓΚΗ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20-30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νά πάνε νά πολεμήσουν οἱ άφγανοί τούς ἀμερικάνους άντί νά τούς χρησιμοποιοῦν οἰ τελευταῖοι ἐναντίον μας. Οί δειλοί πού ἔφυγαν ἀπό τήν χώρα τους γιά νά σωθοῦν εἶναι πού ἦρθαν νά πουλήσουν τσαμπουκά σ᾽ἐμᾶς καί νά ἀποκτήσουν δικαιώματα πού δέν θα ἔχουν ποτέ στήν χώρα τους. Καί ὄχι μόνο οί ἀφγανοί ἀλλά καί πολλοί ἄλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.