6/10/09

Aνησυχία Λαβρόφ για τα περί ανοίγματος των συνόρων για τους Αλβανούς

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Την ανησυχία της Ρωσίας για τη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα περί κατάργησης των συνόρων μεταξύ των περιοχών των Βαλκανίων όπου κατοικούν αλβανικοί πληθυσμοί, εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι στη δήλωση αυτή πρέπει να υπάρξει η δέουσα αντίδραση, πρωτίστως από την πλευρά της ΕΕ, αλλά και από την πλευρά του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ, κατά τη συνάντησή του με τον Σέρβο ομόλογό του Βουκ Γέρεμιτς.

«Προς το παρόν, παρόμοια αντίδραση δεν ακούσαμε. Ελπίζω ότι χωρίς δημόσιες δηλώσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η απαραίτητη εργασία με την αλβανική ηγεσία γίνεται σχετικά με το θέμα αυτό», είπε ο κ. Λαβρόφ, σημειώνοντας ότι συζητά το ζήτημα του Κοσόβου, τόσο με Ευρωπαίους, όσο και με Αμερικανούς ομολόγους του.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «αρκετά μη εποικοδομητική» τη στάση της ηγεσίας της Πρίστινα, η οποία δυσχεραίνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Βελιγραδίου και των διεθνών παραγόντων, που εργάζονται στο Κόσοβο, και κάλεσε «να μην υποκαθίστανται οι δικαιοδοσίες της αποστολής του ΟΗΕ στο Κόσοβο από οποιουσδήποτε άλλους μηχανισμούς».

Σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, η Ρωσία, όπως και πολλές άλλες χώρες, κατέθεσε στοιχεία και θα συμμετάσχει στις ακροάσεις του Δεκεμβρίου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατά τη συζήτηση της προσφυγής της Σερβίας κατά της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

«Θα επιμείνουμε στην αναγκαιότητα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, του σεβασμού των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ, της αποφυγής οποιωνδήποτε μονομερών ενεργειών, οι οποίες έρχονται σε αντιπαράθεση με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και τις αρχές του ΟΑΣΕ», είπε ο κ. Λαβρόφ με το πέρας της επίσκεψης του Σέρβου ομολόγου του στη Μόσχα. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν, μεταξύ άλλων, την προετοιμασία της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, στη Σερβία, που ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η Αλβανία, καθώς και το Κόσοβο και τμήμα της "Μακεδονίας", όπου διαμένουν κυρίως Αλβανοί, οφείλουν να ανοίξουν τα σύνορα και να ενεργοποιήσουν τις σχέσεις μεταξύ των Αλβανών».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, «ορισμένοι Αλβανοί ονειρεύονται από καιρό τη δημιουργία της λεγόμενης μεγάλης Αλβανίας, η οποία συμπεριλαμβάνει την ίδια την Αλβανία, το Κόσοβο, τη "Μακεδονία", την ελληνική περιφέρεια της "Τσαμουριάς" και ορισμένες ακόμη περιοχές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ναυτεμπορική

11 σχόλια:

  1. για τα δικα μας συνορα δεν ετεθη καν θεμα ,

    τα συνορα μας ειναι ανοιχτα με την αλβανια και ελευθερα για οποιαδηποτε μετακινηση αλβανων ,

    εδω εχουμε αφησει άλλους και άλλους να τα περνουν ελευθερα τους αλβανους θα σταματησουμε που σταθηκαν αλληλεγγυοι στον προεκλογικο μας αγωνα ;

    ο λαβροφ δεν εχει αντιληφθει οτι οι εποχες εχουν αλλαξει και πρεπει να προσαρμοστει στα νεα διεθνοσοσιαλιστικα δεδομενα ,

    ποια μεγαλη αλβανια κυριες λαβροφ;
    τα συνορα εχουν καταργηθει
    έχουμε γεμισει πολιτες του κοσμου
    ήδη το 10% του ενεργου πληθυσμου ειναι αλβανοι στην Ελλαδα

    ξεπεραστε τον οπισθοδρομικο συντηρητικο τροπο σκεψης

    νοιωστε τον αερα της αλλαγης

    η δημοκρατια θριαμβευσε σε αυτες τις εκλογες

    θριαμβος της δημοκρατιας

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογικό συμπέρασμα από την ανάγνωση του άρθρου: Η Ρωσία θεωρεί σημαντικό για την ίδια το συνοριακό καθεστώς στα Βαλκάνια.

    Ερώτημα που προκύπτει αβίαστα. Ενδιαφέρεται ο κύριος Παπανδρέου για τις Ρωσικές θέσεις ως προς το στάτους των συνόρων στα Βαλκάνια; Θεωρεί ότι αυτές οι θέσεις και τα συμφέροντα εξυπηρετούν τις θέσεις της Ελλάδας ή θεωρεί πως όλα αυτά είναι αδιάφορα για την χώρα μας; Αν θεωρεί ότι οι ρωσικές θέσεις είναι αδιάφορες θεωρεί ταυτόχρονα ότι οι όποιες θέσεις του αλβανικού αναθεωρητισμού που άπτονται της ακεραιότητας των ελληνικών συνόρων είναι κάτι που δεν πρέπει να αφορά την Ρωσία και πρέπει να αφορά μόνο την Αμερική; Αν αφορά την Αμερική γιατί δεν πρέπει να αφορά και την Ρωσία που διαθέτει και το πρόσθετο κριτήριο της εθνολογικής συγγένειας με τους σλάβους των Βαλκανίων; Εφ όσον αφορά την Ρωσία ποια είναι η συνολική στάση μας απέναντί της σαν χώρα; Ποιες είναι οι θέσεις του κυρίου Παπανδρέου σ’ αυτά;

    Θεωρητικά τα ερωτήματα που φυσικά τίθενται μόνο προς προβληματισμό. Τις απαντήσεις θα τις δούμε στην πράξη. Πάντως έχουμε πολλά αδύνατα σημεία στην συνοριογραμμή μας κύριε Παπανδρέου για να μπορούμε να «επαναδιαπραγματευθούμε» με τους φυσικούς μας συμμάχους προς όφελος αυτών που δημιούργησαν αυτά τα αδύνατα σημεία. Αν τα εκμεταλλευτεί κάποιος εις βάρος μας δεν θα φταίει αυτός ο κάποιος αλλά εμείς που τα βλέπουμε και δεν τα αντιμετωπίζουμε στην γέννησή τους. Δεν θέλω να διανοηθώ ότι ο κος Παπανδρέου δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του Αλβανικού αναθεωρητισμού και τις αιτίες που συντηρείται αυτό. Και φυσικά εκ της θέσεώς του έχει πλήρη ευθύνη για ότι προκύψει στο μέλλον. Που φυσικά δεν θα είναι μόνο πολιτική.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρωσολάγνοι μη φάτε, θα σφάξουμε φακές. Σιγά μη σάς σώσει ο πανσλαβιστής Λαβρόφ: Η ηλιθιότητα των Ρωμιών να αφήσουν διάπλατα τα σύνορά τους για να μπουκάρουν μέσα οι πεινώντες και διψώντες όλου του Πλανήτη Γη, δεν πρόκειται να σταματήσει επειδή ξεστόμισε μιά αερολογία ο Ρώσος ΥΠΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε σχέση με τα του ανωνύμου 6 Οκτώβριος 2009 4:57 μμ.

    Είναι προφανές ότι μάλλον βγάζεις το ψωμάκι σου αμοιβόμενος για την προώθηση τέτοιων αντεθνικών θέσεων.

    Το ότι φτάσαμε δυστυχώς να κατοικούν 2 εκ. αλβανοί στην χώρα από που και ως που είναι δείγμα δημοκρατίας κύριε(/α) πρακτορίσκε;
    Το νόημα της λέξης δεν το καταλαβαίνεις καν, τι την ξεστομίζεις;

    Αυτά έχουμε να περιμένουμε από ΠΑνελλήνιοΣΟΚ ως κυβέρνηση, ακόμη μεγαλύτερη προδοσία και υποταγή σε εβραιοαμερικάνους και δήθεν προοδευτικούς, σοσιαλιστικούς τρόπους σκέψης; Μαύρο "φίντι" που μας "έφαge". "Πάση Θεού" δεν πρέπει ούτε γι' αστείο να επιτραπεί να επικρατήσουν τέτοιες σκέψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα όταν τον στηρίζουν "πράσινοι σύντροφοι από τα Τίρανα", ποια μπορεί να είναι η θέση του;

    Έπειτα, τι να σου κάνουν ΝΑΤΟ και ΕΕ, αφού σε λίγο, με την σύμφωνο γνώμη του Ελληνικού Κοινοβουλίου (πλην ΛαΟΣ), η Αλβανία θα ενταχθεί στις ευρωατλαντικές δομές.

    Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, διότι, σαν ψηφοφόροι, δεν νοιαζόμαστε καθόλου για τα εθνικά μας θέματα. Γι αυτό αυτά δεν υπάρχουν και στην ατζέντα των κομμάτων (πλην ΛαΟΣ), όταν αυτά απευθύνονται προς τον λαό.

    Διαβάστε και τούτο, πού είναι άσχετο με τα παραπάνω, αλλά δείχνει πόσο καλά πάμε "έξω": Πρόταση ίδρυσης ισλαμικού χρηματιστηρίου!

    Χάνουμε διαρκώς και από παντού ερείσματα και έδαφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορω να καταλαβω πως οι Αμερικανοι και Ευρωπαιοι επιτρέπουν στον Μπερισα να σκέπτεται το εθνικο συμφέρον της Αλβανίας και δεν τον επαναφερουν στην τάξη. Δεν έχει καταλαβει ότι σημερα είναι άτοπο να έχεις εθνικες επιδιώξεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν τον επαναφέρουν γιατί είναι πρός το δικό τους το συμφέρον να ρημάξουν οι Αλβανοι την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Ρωσία θεωρεί σημαντικό για την ίδια το συνοριακό καθεστώς στα Βαλκάνια.
    Θυμάμαι εκείνη την ηρωική αντίδραση της Ρωσιας απέναντι στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας απο το ΝΑΤΟ και αναριγώ ποιός ξέρει με τι το ανταλλάξατε κε Λαβρόφ;

    Ευχαριστούμε Κε Λαβρόφ για οσα προσφέρατε διαχρονικά στην ασφάλεια των Βαλκανίων.Πόσο εύκολα ξεχνάμε πως και γιατί ξεκινησε το"Μακεδονικό".Για να μην ξεχάσω όσα προσφέρατε διαχρονικά στον Ελληνισμό.Φυσικά και δεν υπήρξε συγκαταβαση της Ρωσίας στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και ενθάρρυνση της.Φυσικά και η Βόρεια Κύπρο δεν υπήρξε ποτέ Ελληνική.Φυσικά και to βαθυ Κράτος της Ρωσίας προσφέρει όλα για τα εχέγγυα για Ειρήνη και Ασφάλεια στον παγκόσμιο χώρο.

    Φυσικά και το Αλβανικό γεννάται σήμερον.Ξεχνάμε τον ρόλο του Κου Παπούλια του Κου.Μητσοτάκη του Κου Σαμαρά του Κου Καραμανλή του νεωτερου με την πρόσφατη επίσκεψη του.Ποσο εύκολα ξεχνάμε.

    Συνάντηση Πούτιν Μεντβέντεφ φυσικά τίποτα δεν ακούστηκε στην Ελλάδα όμως αξίζει κάποιος να το ψάξει για να δεί με τι χωρα έχουμε να κάνουμε

    Μην ξεχνάμε το Κουρδικό Διαχρονική στήριξη της Τουρκίας απο την Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΖΕΦΡΙ ΠΡΟΧΩΡΑ,ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι ευτυχώς που το ανακαλύπτουμε όλοι.Tελικά έπαιξαν στην πλάτουλα της ελλαδιτσας και του κοσμάκη όλων τον χορών.

    Ρώσοι – αμερικανή – αγγλοσάξονες – βαυαροί γάλλοι ιταλοί-παπικοί Οθωμανή

    Κοινό οικόπεδακι δηλαδή … κάποτε μας απάλλαξαν η αμερικανοί από του Στάλιν- Χίτλερ – βούλγαρους (ο Χίτλερ συγκράτησε τους βούλγαρους εμείς τότε είχαμε εμφύλια ιδεολογικοί διαμάχη)... αλλά τα ίδια σκατά τρώνε και στην Αμερική πολυτισμικότητα και νομενκλατούρα της Λισσαβόνας με πρόεδρο και ο κοσμάκης να πεινάει με ταυτόχρονη άνοδο του χρυσού και συντριβή του δολαρίου οι ευρωπαίοι ουστ… Μουλάρια τσιμπλιάρικα … και δικηγόροι αγράμματη έλεγε και η γιαγιά μου στο χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝΩΝΥΜΕ 6:14,
    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ;
    ΒΡΕ ΣΥ ΑΥΤΟ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ Ο ΔΕΞΙΟΣ ΠΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΦΥΡΑΜΑ ΒΡΕ ΦΙΛΕ.
    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ" ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;
    ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ" ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο "ΖΟΡΟ".
    ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.