12/10/09

ΜΑΪΚ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Ο Mr. BlackBerry γίνεται Τούρκος

Παρακάμπτοντας την αυστηρή τουρκική γραφειοκρατία κυρίως σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική θητεία, η κυβέρνηση με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού Ερντογάν προωθεί την παραχώρηση τουρκικής υπηκοότητας και την έκδοση τουρκικού διαβατηρίου στον ελληνικής καταγωγής «πατέρα» του BlackBerry, Μάικ ή Μικέ Λαζαρίδη.


Η κινητοποίηση των τουρκικών αρχών ήρθε έπειτα από εισήγηση του προέδρου του Πρακτορείου Τουρκικών Επενδύσεων Κορκμάζ, ο οποίος, αφού βολιδοσκόπησε το γίγαντα της τεχνολογίας Λαζαρίδη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Aksam», άνοιξε το δρόμο για την παραχώρηση της τουρκικής υπηκοότητας, κινητοποιώντας τον ίδιο τον Ερντογάν, που φέρεται να έδωσε την εντολή «πράξτε αμέσως ό,τι επιβάλλεται». Όταν όμως παρουσιάστηκε πρόβλημα λόγω της στρατιωτικής θητείας του, υπήρξαν επαφές με το γενικό επιτελείο. Τώρα αναζητείται φόρμουλα για την υπηκοότητά του.
Σύμφωνα με τον Κορκμάζ εξετάζει μαζί με τον Λαζαρίδη την προοπτική ανάπτυξης μιας μονάδας έρευνας στην Τουρκία σε συνεργασία με την BlackBerry. Σημειώνεται πως ήδη η εταιρεία διαθέτει ένα μικρό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Ο Μικέ Λαζαρίδης σε ηλικία 12 ετών είχε διαβάσει όλα τα επιστημονικά βιβλία της Βιβλιοθήκης Windsor του Οντάριο στον Καναδά, όπου είχαν εγκατασταθεί οι γονείς του. Στη συνέχεια το 1979 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Waterloo, όπου σπούδασε ηλεκτρονική μηχανική με εξειδίκευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο λίγο πριν από το πτυχίο και με τα χρήματα που είχε κερδίσει από την General Motors, αλλά και με 15.000 δολάρια δάνειο που έλαβε από την οικογένειά του, ίδρυσε την εταιρεία Research in Motion. Σήμερα διαθέτει μία επιχείρηση, στην οποία εργάζονται 12.000 άτομα, και προσωπική περιουσία ύψους 1,7 δισ. δολαρίων.

makthes.gr

9 σχόλια:

  1. Εδώ η γραφειοκρατία υπερισχύει και της λογικής και της ωφελιμότητας.

    Σε άλλα κράτη , πιό συνειδητοποιημένα, (ναι, ναι ναι Στην Τουρκία ) δεν σκέφτονται έτσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειδη εχει φιλε μακρινη ελληνικη καταγωγη δε σημαινει και οτι ειναι η νιωθει ελληνας.αντιστοιχη περιπτωση ηταν ο Ελια Καζαν ο σκηνοθετης και ο καταπτυστος ελληνοαμερικανος πρεσβης των Ηπα στον ΟΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι θέλει να πεί ο ποιητής..???Οτι ο κ.Λαζαρίδης θέλει να πάρει την Τουρκική υπηκοότητα αντί για την Καναδική που έχει ή οτι οι Τούρκοι το προσφέρουν ως δώρο για την πιθανότητα ίδρυσης μονάδας έρευνας στην Τουρκία????
    Δηλαδή ο κ.Λαζαρίδης ζήτησε την Ελληνική και του το αρνηθήκαμε ή απλά ο κ.Λαζαρίδης κόπτεται να γίνει Τούρκος....???Η τελικά οι Τούρκοι νομίζουν οτι η τούρκικη υπηκοότητα θα είναι μια τιμή για αυτόν και θα τον βοηθήσει στην σταδιοδρομία του??(το τελευταίο ήταν αστείο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη γιά τήν έρώτηση ἀλλά ὁ Καζάν έβραῖος δεν εἶναι ἠ κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωτα απο ολα ο Καζαν δεν ειχε σνομπαρει καθολου την Ελληνικη του ταυτοτητα
    δευτερον ο Λαζαριδης ειναι Κωσταντινουπολιτης (γεννηθηκε μαλιστα εκει) ας μην το ξεχναμε.
    Εν τελει σκεψουν να ηθελε να ανοιξει μαγαζι στην Ελλαδα. Μεσα σε 2 βδομαδες 10 απεργιες και 10 ακταληψεις.
    Αυτο που ψαχνουν οι επιχειρηματιες σαν και αυτον ειναι εξυπνους ανθρωπους και καλο επιχειρηματικο κλιμα!
    ειμαι σιγουρος οτι θα κανει τιος διακοπες του στα Ελληνικα Νησια...
    Αλλωστε μονο αυτο ενδιαφερει εμας! ετσι δεν ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Τουρκια ειναι μια μεγαλη χωρα πειθαρχημενη σοβαρή και υπολογισιμη δυναμη εκτος. Οχι οπως εδω στην Ελλαδιτσα που ολοι εχουν ομαδες και πριν σου πουν γεια, σου λενε εσυ εισαι του ταδε. Αλλα και ο διαχειριστης του ΜΠΛΟΓΚ ΄΄ασχολειται΄΄ αν στην ΜΙΤ καποιος εκανε εμποριο ναρκωτικων η σεξουαλικη παρερνοχληση ΚΤΛ αν θα τιμωρηθει αν μενει στα κατεχομενα . και τα λοιπα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Λαζαρίδης έχει γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη, από Έλληνες γονείς, αλλά έφυγε στην ηλικία των 5 ετών. Η χορήγηση τουρκικής υπηκοότητας θα βοηθήσει στις δραστηριότητές του. Με άλλο καθεστώς αντιμετωπίζεται ένας Τούρκος πολίτης και με άλλο ένας ξένος υπήκοος. Πάντως, λόγω ηλικίας δεν υπέχει στρατιωτικής υποχρέωσης και ο ίδιος ο Ερτνογάν πριν χρόνια είχε καλέσει όλους τους Έλληνες με τουρκική υπηκοότητα (υπολογίζονται σε 60.000) να επιστρέψουν. Το συμφέρον τους κοιτάνε οι άνθρωποι, αφού οι Ρωμιοί είναι ανώτερης τάξης με άριστες επιχειρηματικές επιδόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Πάντως, λόγω ηλικίας δεν υπέχει στρατιωτικής υποχρέωσης και ο ίδιος ο Ερτνογάν πριν χρόνια είχε καλέσει όλους τους Έλληνες με τουρκική υπηκοότητα (υπολογίζονται σε 60.000) να επιστρέψουν".

    Τις περιουσίες τους θα τις έπαιρναν πίσω όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 1:16 μμ

    Ο Ελία Καζάν ήταν από την Μ. Ασία, άρα δεν ήταν απλώς ελληνικής καταγωγής, αλλά Έλληνας. Το μελανό σημείο στην ζωή του ήταν η συνεργασία του με την διαβόητη επιτροπή ΜακΆρθυ, όπου έγινε αιτία να διωχτούν πολλοί άνθρωποι της τέχνης, μεταξύ των οποίων και ο Τσάρλι Τσάπλιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.