13/1/10

Για νέα ένταση στα Ίμια κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ

Τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένταση που σημειώνεται στην περιοχή των Ιμίων και στην οποία εμπλέκονται σκάφη της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ", στην ιστοσελίδα της, ισχυρίζεται ότι στην περιοχή των Ιμίων σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής εμπόδισε τουρκικά αλιευτικά σκάφη να προσεγγίσουν την περιοχή. Σύμφωνα με το συγκεκριμένα δημοσίευμα, στην περιοχή μετέβηκε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και το ελληνικό σκάφος επέστρεψε στην Κω.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις από τον τουρκικό τύπο, στην περιοχή των Ιμίων υπάρχουν σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής τα οποία συνοδεύουν τα ελληνικά αλιευτικά. Το ίδιο πράττει και η τουρκική ακτοφυλακή.Ας σημειωθεί ότι κάθε χρόνο στα μέσα του Χειμώνα στην περιοχή των Ιμίων τα αλιευτικά των δυο χωρών είναι απασχολημένα με το ¨κυνήγι της τσιπούρας¨.
Του Νίκου Στέλγια www.kathimerini.com.cy


Ανάλογο δημοσίευμα υπάρχει στην Χουρριέτ η οποία αναφέρεται σε παρενόχληση τουρκου αλιέα απο την ελληνική ακτοφυλακή και στην εμπλοκή

12 σχόλια:

  1. Καλά να μας κάνουν! Τι δουλειά έχει η Ελλάδα με την Δύση; Η Δύση στηρίζει την Τουρκία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KALA OI ITALOI TO KSEKATHARISAN TO THEMA OTI TA IMIA ANOIKOYN STHN ELLADA H OXI??EXOYN SYMFONITHI KATI ALLO APO TON SHMITH KI TON PAGALO??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ...ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗ....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε να ξεμπερδεύουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο παραβιάσεις και υπερπτήσεις γίνονται.Εν τω μεταξύ οι πολιτικοί μας κάνουν αυτό που ξέρουν…το έχουν σπουδάσει κιόλας ,πεοκρουστική! Φοβερά ταλέντα. Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει άμα τρελαθεί κανένα Ελληνόπουλο; Θα μου πείτε τώρα, και να τρελαθεί τι έγινε…;
    Ας εξετάσουμε δύο πιθανές εκδοχές της παραπάνώ θεωρίας, όπου θα μπορούσαν να υπάρξουν με την Τούρκικη Αεροπορία (αν και υπάρχουν πολλές ακόμα με το ναυτικό, λιμενικό και στρατό τους) από την αδιαφορία του κράτους στα Εθνικά μας θέματα .Προκαλώντας στους απανταχού Έλληνες οργή οπό την ντροπή, την κατατρόπωση της υπερηφάνειας και του ηθικού τους που έχουν υποστεί και συνεχίζουν από κάτι τέτοια γεγονότα, κάνοντας τους να νοιώθουν γιουσουφάκια:

    Θεωρία Α) Ένα περήφανο Ελληνόπουλο ζει σε κάποιο από τα ακριτικά μας νησιά, βλέποντας και ακούγοντας καθημερινά, στην δουλεία, στο σπίτι, στην βόλτα του τα Τούρκικα μαχητικά να κάνουν υπερπτήσεις και εικονικούς βομβαρδισμούς από πάνω του νιώθοντας τον κίνδυνο της ζωής του κάθε μέρα αν οι πιλότοι τους πατήσουν το κουμπί, καθώς και άλλα προβλήματα που τους δημιουργούν (μετανάστες-πόλεμος τσιπούρας…κλπ). Τι θα γινόταν εάν τρελαινόταν κάποια μέρα, έπαιρνε την Beretta που είχε κάτω από το κρεβάτι, έβαζε μονόβολα για καλύτερη εμβέλεια βολής και πήγαινε στην κορυφή του λόφου όπου συνηθίζουν οι τούρκοι πιλότοι να τις κάνουν, περιμένοντας 1-2-3 μέρες ρίχνοντας τους όταν πέρναγαν (Αμερικάνικα αεροσκάφη στο Βιετνάμ δεχόντουσαν πολλές ριπές από τυφέκια πεζικάριων ή ακόμα και από κυνηγητικά , προκαλώντας τους σοβαρές βλάβες και απώλειες); Ε;;; Θα μου πείτε δεν θα φτάσει η σφαίρα. Σας πληροφορώ από προσωπική μου εμπειρία ότι τα Τούρκικα μαχητικά περνάνε απίστευτα χαμηλά (πολύ πιο κάτω από 1000 πόδια σπάζοντας ακόμα και τα τζάμια των σπιτιών) δήνοντας έναν πανεύκολο στόχο ακόμη και σε έναν κακό σκοπευτή.Όχι απλά θα φτάσει αλλά θα δει τον αλλάχ του φαντάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεωρία Β) Ένα άλλο περήφανο Ελληνόπουλο πάλι, πήγε στο στρατό για να υπηρετήσει την πατρίδα που τόσο αγαπάει. Εκεί ζήτησε να πάει εθελοντικά στις ειδικές δυνάμεις-καταδρομείς. Ήθελε να γίνει αμφίβιος καταδρομέας, ώστε να φιλάει τις βραχονησίδες μας και τα ακριτικά νησιά από τον εχθρό. Αφού ήταν και το μοναδικό σημείο με την ποιο ζωντανή- υπηρεσιακή ένταση όπου θα μπορούσε να βρει ως φαντάρος. Τελικά τα καταφέρνει και πάει σε κάποιο ΜΑΚ-ΕΤΕΘ των Ελληνικών νησιών. Μετά από δύο εβδομάδες τον ενημερώνουν ότι μεθαύριο έρχεται η κανονιοφόρος του ΠΝ να παραλάβει μια καταδρομική ομάδα των 6 ατόμων από το ΕΤΕΘ του για την αλλαγή άλλης ομάδας σε κάποιο νησί-νησίδα, όπου και θα είναι ένα από τα άτομα αυτά. Τελικά πάει και βλέπει από κοντά τις υπερπτήσεις και εικονικούς βομβαρδισμούς που τόσο άκουγε των Τούρκικων μαχητικών, που στην κυριολεξία περνάνε σε απόσταση αναπνοής, καθώς και άλλα όπως σκάφοι του Τούρκικου λιμενικού γεμάτα με μετανάστες. Αυτός όμως δεν είναι ‘πολιτησμένος’σαν τους πολιτικούς μας. Ορκίσθηκε στην γαλανόλευκη να την υπερασπιστεί μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος του την σημαία και αυτός κρατάει τον όρκο του! Έτσι μια μέρα εκεί που καθόταν ο καλώς μας καταδρομέας άρχισαν να περνάνε για πολλοστή φορά τα Τούρκικα F-16 πάνω από το κεφάλι του κάνοντας ακόμη μια φορά τα αυτιά του να βουίζουν για αρκετή ώρα. Έτσι σύμφωνα με την κρίση του αρπάζει το Μ3 ρίχνοντας τους σκεφτόμενος..: Αφού οι πολιτικοί φοβούνται να χαλάσουν την ζαχαρένια τους, δεν έχουν γνώση του όρκου που έδωσαν και δειλιάζουν να τους αντιμετωπίσουν, ρεζιλεύοντας μια χώρα σαν την Ελλάδα που είχαν την τιμή να γεννηθούν, και τον λαό της, τους προγόνους τους που θυσιάστηκαν στο παρελθόν, θα τους αναγκάσω εγώ με την πράξη μου!

    Καλά θα κάνουν οι πολιτικοί μας να κουνήσουν τα χέρια και τα πόδια τους φέροντας σαν πατριώτες και κάνοντας απλά την δουλεία για την οποία τους ψηφίσαμε. Να υπερασπιστούν δηλαδή την αξιοπρέπεια, τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαό της. Πριν το κάνει κανένας άλλος πολίτης με τον τρόπο που νομίζει ότι είναι σωστός και μπορεί. Από την αγανάκτηση και τα νεύρα του. Δημιουργώντας μετά πολύ επικίνδυνες καταστάσεις, με πολύ ποιο οδυνηρά αποτελέσματα για όλους μας. Ευτυχώς ή δυστυχώς για μερικούς, η πολιτισμική ιστορία και η ιστορία της χώρας, που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοι μας είναι τεράστια. Και όσο ποιο μεγάλη είναι η ιστορική μας κληρονομιά, τόσο ποιο μεγάλη είναι η ευθύνη, η δυσκολία και το χρέος μας να την υπερασπιστούμε. Μην ξεχνάτε ότι εμείς περνάμε και φεύγουμε, ενώ η χώρα και η ιστορία θα μείνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ- ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821;
    Η ΑΙΤΗ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λυπαμαι που το λέω αλλά η κατάντια μας, επιβάλλει να ευχηθώ να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο κι όσο πάει.
    απ όλη μου την καρδιά.
    και φυσικά νομίζω οι πανέλληνες ξέρουμε ποιούς θα καθαρίσουμε πρώτους.όχι τους τούρκους,αλβανούς σκοπιανούς κλπ. τα δικά μας καθάρματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διάβημα σε αυστηρό ύφος ετοιμάζεται να στείλει η Ελλάδα στην Άγκυρα για τη σύγκρουση ελληνικού πλοίου και τουρκικής ακταιωρού. O αρχηγός του Λιμενικού και ο πλοίαρχος της ακταιωρού...

    ΑΤΥΠΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 'Η ΑΤΥΧΗΜΑ;


    ...συζήτησαν στον ασύρματο, ώστε να μη δοθεί συνέχεια στο θέμα, όμως η Ελλάδα θα στείλει αυστηρό διάβημα.

    Στην περιοχή έπλεαν και άλλα ελληνικά και τουρκικά πλοία...


    http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_9104.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kai epeidi oi italoi ksekatharisan oti Imia einai elliniki kati allakse? Oi tourkoi mallon den to katalavan h oi italoi den to eksigisan me to swsto tropo.

    Pondios apo Kaukaso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άκουσα στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ ότι έγινε σύγκρουση δύο σκαφών στα Ίμια.
    Ελληνική με τούρκικη ακταιωρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαντάσου να είχαμε οι Έλληνες αυτά τα εργαλεία όταν κάνανε την άσκηση στο Αμέρικα και τους φέρανε στο 11- 0 .
    Αν δεν ήτανε ΕΟΚ (ΕΕ)και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο θα είχε ενδιαφέρον

    Μόνο που τώρα ο Ορθόδοξος δούλος στα νεοφιλελεύθερα κέρδη Πούτιν υπέγραψε να φτιάξει πυρηνικό εργοστάσιο στην ΟΘωμανία

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.