6/5/10

Στην Τουρκία την ερχόμενη εβδομάδα ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Τετ-α-τετ με Ερντογάν
Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί στις 11 και 12 Μαΐου ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Στο επίκεντρο της επίσκεψης βρίσκεται η πρώτη σύνοδος του ρωσο-τουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας, του οποίου θα προεδρεύσουν ο
Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Κρεμλίνο χαρακτηρίζοντας το συμβούλιο αυτό έναν νέο μηχανισμό για τη διμερή συνεργασία.
Η Ρωσία βρίσκεται μεταξύ των κύριων εμπορικών εταίρων της Τουρκίας και είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της σε φυσικό αέριο. Η Τουρκία εισάγει από τη Ρωσία περίπου το 60% του φυσικού αερίου που χρησιμοποιεί.
Πριν φθάσει στην Τουρκία, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα πραγματοποιήσει στις 10 και 11 Μαΐου επίσκεψη στη Συρία.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ρώσου πρόεδρου στη χώρα με στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

9 σχόλια:

  1. Μακάρι να ήμασταν Τουρκία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν χρειαζόμεθα αυτός, η ελλάς είναι μια χωρα ευρωατλαντική προσηλωμένη στης αξιες και στα ιδεώδη του αμερικανικού ονείρου δεν χρειάζεται σχέσης με χώρες που αρνούνται αυτές της αξιες . Μπορούμε αν εκμεταλλευτούμε της μεγάλες στρατηγικές ευκαιρίες που προς φέρι η ελληνό-αλβανική προσέγγιση ,η εκμετάλλευση τον εκατομμυρίων εργατικών και φιλότιμων αλλα προπάντων ειρηνικών αλβανών μεταναστών ,να δημιουργήσουμε τείχος κατά της σλαβικής καθόδου. προτείνω έμμεση εφαρμογή των προτάσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ ,άμεση ένταξη της k.Nτόρα Mπακογιάννη στην κυβέρνηση ως υπουργού εξωτερικόν έχει την εμπειρία και την γνώση σε αυτά τα θέματα. Mαζί μετά αλλα έθνη της E.E και τους συμμαχους μας στο n.a.t.o με τον διάλογο μπορούμε να λύσουμε της οποιας διαφοράς αν υπάρχουν με την γείτονο τουρκια,βεβαια δυστυχώς στην χωρα μας υπάρχουν αρκετοι γραφικοί που βλέπουν παντού φαντάσματα και απειλές από τους γείτονες μας βόρειους και ανατολικούς ,ενώ στην πραγματικότητα εμείς ήμεθα αυτή που προκαλούν . Αλλα έστω και αν δεκτούμε ότι υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορες με τους γείτονες ,με μια τηλεφωνική επικοινωνία παπανδρέου obama αλλα θα λυθούν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προειδοποίηση-τρόμος της πρόεδρου της Αργεντινής για το ΔΝΤ: "Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ρώσου πρόεδρου στη χώρα με στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου, αλλά πλέον στενών στρατηγικών συμμάχων μιας συμμαχίας που κτίστηκε επάνω στις στάχτες της πάλαι ποτέ "ελληνορωσικής στρατηγικής συνεργασίας". Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον η Μόσχα συζητεί να δώσει έγκριση για την πώληση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Pilot error contributed to a Turkish Airlines plane crashing at Amsterdam's Schiphol airport last year, killing nine people, Dutch investigators said.
    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παναγιωτη Μ, ελπιζω να κανεις πλακα....
    Αλλιως πρεπει να σε δει τουλαχιστον ψυχιατρος.
    Κοψε τα ληγμενα σε χαλανε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ήξερα ότι το ΕΛΙΑΜΕΠ χρησιμοποιεί και αλλοδαπούς trollers (θαύματα κάνει η τεχνολογία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε βόδια, ειρωνικά τα λέει ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φυσικά και πρόκειται για ειρωνεία . Mέσα στης λίγες αυτής γραμμές προσπάθησα να συγκεντρώσω την νοοτροπία και σκέψη που επικρατεί από τα διαφορα ινστιτούτα εξαιτερικής πολιτικής τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ, τους διαφορους "ψύχραιμους" και "λογικούς" "πνευματικούς " ανθρώπους τύπου Νίκου Δήμου και υπολοιπων ,της ονείρωξης του κάθε βλάκα και βλαμμένης που παρουσιαζονται σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς στης δήθεν ψυχαγωγικές εκπομπές . Όσο αφορά τον πρωθυποργό και τον μητσοτάκη τα σχόλια είναι περιττά.Τώρα σε ότι αφορά το τηλεφώνημα μεταξύ Γ.Α.Π -Οbama
    το δανειστικά από μια θεία μου ,που ζη στον canada και οποτε παίρνει τηλεφωνo μου λέει ότι ολλα θα πανε καλά για τη ο obama και ο Γ.Α.Π μιλήσανε στο τηλεφωνο. Ζητω συγγνώμη σε όσους εκνεύρισα .ευχάριστο


    υστερόγραφο.Σε ότι αφορά την γνωστη οικογένεια η τρομακτική αλήθεια έχει ως εξής δεν αποτελείται από ζωντανούς οργανισμούς ,απλός το κακό έχει πολλές υπόστασης και μορφές .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.