11/5/10

Αρχίζει η μεγάλη φυγή των βιομηχανιών από την Ελλάδα!

Η Ελλάδα εισέρχεται πλέον στην πιο καταστροφική περίοδο της οικονομικής ιστορίας της, με στασιμοπληθωρισμό ( ύφεση και ανεργία) και με ακρίβεια και υψηλή φορολογία στις επιχειρήσεις.

Η λογική της κυβέρνησης να αυξήσει τους έμμεσους και άμεσους φόρους, προκαλεί τριγμούς άρχισε πλέον να λειτουργεί σαν ανασταλτικός αναπτυξιακός παράγοντας.

Σύμφωνα με πληροφoρίες του GreekMoney.gr 2 μεγάλες βιομηχανίες, μία φαρμακευτική πολυεθνική που έχει έδρα στην περιοχή της Αττικής και μία Ελληνικών μετοχικών συμφερόντων βιομηχανία που έχει έδρα στη Β. Ελλάδα, έχουν ήδη πάρει την απόφαση να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, λόγω υψηλής φορολογίας.

Έχουν αναθέσει μάλιστα σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, να κάνει έρευνα σε ποια χώρα χαμηλού και λογικού φορολογικού περιβάλλοντος να μετακομίσουν και κατά πασάς πιθανότητα επιλέγεται η λύση της Βουλγαρία με 10% γενική φορολογία, όπως η Κύπρος και η Τουρκία, η οποία μόλις μείωσε τη γενική φορολογία των νέων επενδύσεων και των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη της απογειώθηκε.
GreekMoney.gr

10 σχόλια:

  1. Ὡραῖο εὐχαριστῶ, παίρνουμε ἀπὸ τοὺς κατέχοντες τὰ χρήματα.
    Αἰσιοδοξῶ γιὰ τὸ μέλλον, γι' αὐτὸ πιστεύω ὅτι ὅσοι μείνουν θὰ ἐνδιαφέρονται γιὰ τὸν τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο καλο αντε να αρχισουμε να καταλαβαινουμε λιγο περισσοτερο
    http://troktiko.blogspot.com/2010/05/bayer.html
    Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010
    "Τσούζει" την Bayer το δελτίο τιμών φαρμάκων


    ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΣΤΕ

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Bayer Ελλάς και ζητάει να ακυρωθεί σαν αντισυνταγματική η αγορανομική διάταξη για το δελτίο τιμών φαρμάκων, με το οποίο μειώθηκαν οι ανώτατες τιμές πώλησης φαρμάκων. Η Bayer υποστηρίζει ότι η μείωση των τιμών...



    ...των φαρμάκων έγινε χωρίς να λήφθη υπόψη ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από σημερινό άρθρο του Capital: "Θα υπάρξουν και άλλα μέτρα πιο σκληρά, το αργότερο σε ένα χρόνο από τώρα, όπως η μαζική μείωση αυτών που αμείβονται από το δημόσιο. Δεν εννοώ τις μερικές χιλιάδες που ενδέχεται να φύγουν φέτος με συνενώσεις και καταργήσεις δημοσίων φορέων. Πόσοι; Να δούμε πρώτα πόσους θα βγάλει η απογραφή και τις συνολικές αμοιβές τους. Το μνημόνιο της τρόικας χαράζει και κατευθύνσεις για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο. Δεν έχουν διαφημιστεί και αναλυθεί από τον τύπο ακόμη. Οι μισές από αυτές να υλοποιηθούν, θα αλλάξουν κατά πολύ την εικόνα της χώρας. Αυτό δεν εγγυάται όμως a priori την έξοδο της χώρας από την παθογένεια και την ένταξη σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης. Το τελευταίο θα εξαρτηθεί περισσότερο από τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις τα επόμενα χρόνια. Η μείωση των δαπανών στο δημόσιο αλλά και του αριθμού των “αργοσχολούντων” σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις, θα απελευθερώσει πόρους οι οποίοι θα κινηθούν προς τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος θα αρχίσει να δημιουργεί θέσεις εργασίας. Για να είμαστε ειλικρινείς όμως, για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα να πιεστούν και οι συνθήκες να γίνουν ευέλικτες. Παράλληλα οι απολαβές στο δημόσιο θα πρέπει να πέσουν πιο κάτω από τις νέες συμπιεσμένες του ιδιωτικού τομέα...". Γιατί όμως όσοι εξακολουθούμε να επενδύουμε γνώση και κεφάλαια στην Ελληνίτσα να προσλαμβάνουμε κόσμο με μειωμένο μισθό; Δεν αναρωτήθηκε ποτέ κανείς ηλίθιος του ΥΠΑΝ και του ΥΠΟΚ ότι αρκεί να συμπιεστεί η φορολογία σε επίπεδα Ιρλανδίας και... Βουλγαρίας για να γίνουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας διεθνώς και να μην την πληρώνουν συνεχώς οι εργαζόμενοι; Χώρια που η πολύ (μα πολύ) χαμηλή φορολογία εξαγωγικών επιχειρήσεων θα φέρει εδώ το πολυπόθητο: άμεσες ξένες επενδύσεις. Αρκεί να μην αλλάζουν οι νόμοι ανά μήνα αλλά τουλάχιστον ανά δεκαετία (για ρωτήστε και κανα ομογενή για το τι τράβηξε όταν προσπάθησε να επενδύσει εδώ και πόσες φορές άλλαξε μέσα σε μια χρονιά (!) το πλάνο του - δεν είναι τυχαίο ότι οι συμπατριώτες μας εκ εξωτερικού λένε ότι είμαστε καλοί μόνο για διακοπές και για μπουζούκια). Η εύκολη λύση για όσους έχουν έστω κάποιες δεξιότητες είναι να την κοπανίσουν και να ζήσουν σίγουρα καλύτερα στο εξωτερικό. Η δύσκολη λύση και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ είναι να αντισταθούμε στην μαζική παρακμή και να απαιτήσουμε να σταματήσει αυτή η εντυπωσιακή σχιζοφρένεια του τελευταίου σοβιετικού κρατικομονοπωλιακού κράτους της Ευρώπης._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τώρα φεύγουν οι βιομηχανίες από τήν Ελλάδα;;;!!!

    α)ο Καραμανλής ο κουφός καί η 'σοσιαλμανία' έδιωξε τεράστιον αριθμόν επενδύσεων καί έθεσε τίς βάσεις γιά πλήρη αποβιομηχάνισιν τής χώρας
    β)Παπανδρέου ο Β' καί 'σοσιαλισμός' γιγάντωσαν τήν γραφειοκρατία καί τό υδροκέφαλο κομματικό κράτος τής δοσοληψίας καί τής διαφθοράς διώχνοντας καί τίς τελευταίες μεγάλες βιομηχανικές μονάδες
    γ)ο 'Ευχαριστούμε τήν κυβέρνησιν τών Ηνωμένων Πολιτειών' έδιωξε καί τίς τελευταίες μεσαίου καί μικρομεσαίου μεγέθους βιομηχανίες-βιοτεχνίες από τήν Ελλάδα πρός τά Βαλκάνια καί σύν τοίς άλλοις μάς έβαλε όπως όπως στήν ευροζώνη ώστε η ταφόπλακα νά είναι πλέον βεβαία
    δ)ο Καραμανλής ο Β' κατάφερε νά μήν κάνει απολύτως τίποτα πέραν τής διογκώσεως τών χρεών καί τής ενισχύσεως τών ΚΑΡΤΕΛ όλων τών ειδών εκμηδενίζοντας τούς όποιους ατυχείς μικρούς ή μεσαίους επενδυτές τής βιομηχανίας-βιοτεχνίας
    ε)ο J.M.Τ. ή αλλιώς Παπανδρέου ο Γ' αφού τό συζήτησε καλώς μέ τά φιλαράκια ή αφεντικά τής goldman sachs καί τόν Soros παραδίδει τήν χώρα στήν βεβαίαν χρεωκοπία ώστε η νέα βιομηχανία πού θά στηθεί συντόμως νά ανήκει 99% σέ αυτούς πού πρέπει καί όχι στούς χαζοέλληνες.
    στ)νά τονιστεί επίσης τό 'μεγάλον επίτευγμα' τού ΧΙΛΙΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ τού χρέους από τό 1974 ώς σήμερα από όλους τούς ανωτέρω,η ανοχή στήν κοινωνική τρομοκρατία πού διώχνει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ τουρίστες από τήν χώρα κάθε έτος,η καταστροφή τής αυτάρκειας τής χώρας καθώς εισάγουμε περίπου τό 80% όσων καταναλώνουμε ενώ ήμασταν μιά αυτάρκης αλλά καί εξαγωγική χώρα,κτλ κτλ κτλ ών ούκ έστι αριθμός...

    γραφικός.

    υ.γ. ξέχασα πώς στήν παραπάνω προσπάθεια βοήθησαν όσο μπορούσαν τόσο η αριστερά μέ τά συνδικάτα της καί τίς ιδεοληψίες της όσο καί οι όποιοι ψευτοεθνικιστές εισήλθαν στό κυνοβούλιον κατά καιρούς μέ τόν αποπροσανατολισμόν τού κόσμου από τήν ουσία τού προβλήματος.Πάει η Ελλάς,πάει η όποια Παιδεία, Ζήτω η Νέα Τουρκοκρατία!!!
    υ.γ.2.δέν ξέχασα τόν Δρακουμέλ...αλλά γι'αυτόν τά λέει όλα η κοινή αντίληψις τών Ελλήνων περί αυτού καί τής 'αγίας οικογένειας'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το τεράστιο χρέος στην ελληνική αγορά. Οι άνθρωποι χωρίς χρήματα και εργασία.......Αρχίζει το θέατρο.....

    Η βιομηχανία πάει σε αναζήτηση άλλων εθνών σε μείωση του κόστους, να παράγουν και εξάγουν πίσω στην Ελλάδα..........είναι ο νόμος του καπιταλισμού!

    Μπράβο!

    Ο Σοσιαλισμός σε όλες της μεγαλείο.......

    Οι εταιρείες που διαμένουν στην Ελλάδα, δεν είναι πατριωτισμός, είναι επειδή πρόκειται να κηρύξουν πτώχευση.

    Ο νόμος πεθαίνει κατά τα Χρήματα!

    Τώρα ο Σοσιαλισμός είναι το "σιτηρέσιο των τροφίμων" και ο καθένας τρώει στο χέρι του ΠΑΣΟΚ.....

    Από τον ουρανό......

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Αρχίζει η μεγάλη φυγή των βιομηχανιών από την Ελλάδα!"

    Χα, χα ,χα. Δεν πάει καλά ο άνθρωπος! Θα φύγει η.... Ferrari, η Bosch, η Mitsubishi.....
    Βιομηχανίες λέει......στην Ελλάδα; μήπως είναι απο μετάφραση το άρθρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοί που ακολουθούν το Troktiko, έχουν συρρικνωθεί τον εγκέφαλο.

    Είναι σοσιαλιστές επειδή έχουν πολύ χρόνο........κρατούν το στόμα τους ανοιχτό περιμένοντας την επόμενη είδηση troktiko της Τζούλιας......δεν ξέρουν πώς να χειριστούν μια πραγματική γυναίκα.......Ξέρουν μόνο από γυναίκες troktika φαντασιώσεις..........

    Αυτοί που εργάζονται σκληρά και άτομα που αναζητούν εργασία στον Καπιταλισμό δεν έχουν χρόνο.......και στον ελεύθερο χρόνο τους.......Πηγαίνουν στο Motel με τα κορίτσια για να ακούνε μουσική του Μπαχ.......και να διαβάζουν στο σκοτεινό δωμάτιο το Ινφογνώμων Πολιτικά.

    Από τον ουρανό......

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν πειράζει, θα βοηθήσει ο θείος Ερντογάν. Βγάλανε το ΚΟΥΡΤΟΥΛΟΥΣ ΙΙ .....
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%82_%28%CE%B1%CF%84%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%BF%29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πού το θυμήθηκαν αυτό ? η αποβιομηχάνιση της χώρας άρχισε το 87 τώρα απλώς τελειώνει. έχουμε ΣΕΒ χωρίς βιομηχανία. τρομοκρατούν τονκόσμο ξυπνήστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Κατερίνα.
    Η αποβιομηχάνιση άρχισε από το 1981 και εντεύθεν. Το 87 είχαν κλείσει περίπου τριακόσιες ...τόσες βιομηχανίες ήδη. Εχω γράψει ένα βιβλίο΄γι΄αυτό το θέμα. Ασε που οι "τριγμοί" για την ελληνική βιομηχανία είχαν αρχίσει απο τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, όπως σωστά λέει ο "γραφικός"
    Τότε όμως είχαμε ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ βιομηχανίας. Τώρα θα έχουμε ΑΠΟΔΗΜΗΣΗ...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.