11/5/10

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Ο κ. Παπανδρέου να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τα τερτίπια του κ. Ερντογάν
Του Mιχάλη Iγνατίου

Η άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία. Και η ανησυχία αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις ικανότητες και τα πιστεύω του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας. Εχουν, βέβαια, σκέψεις και ιδέες για να επιτευχθεί η ομαλότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τις οποίες αρκετοί διαφωνούν κάθετα, για τον απλούστατο λόγο ότι ουδείς στο Μαξίμου ή στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν μελετήσει αυτό το «φαινόμενο» που ονομάζεται Ταγίπ Ερντογάν. Οδηγούν την Ελλάδα σε μία διαπραγμάτευση «για όλα» παρουσιάζοντας ως δεδομένη την «καλή πίστη» του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Δεν έχουν έτσι τα πράγματα...

Για πρώτη φορά θα συμφωνήσω με τους αναλυτές του αμερικανικού κράτους - ειδικά αυτούς που έγραψαν το ψυχολογικό πορτρέτο του Τούρκου πρωθυπουργού. Οσοι το διάβασαν από την κορυφή της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας μέχρι τους γραφειοκράτες που ασχολούνται με την Τουρκία και κατ’ επέκταση την περιοχή μας, έχουν την ακριβή εικόνα για τον ισλαμιστή πολιτικό που σχεδιάζει να αναβιώσει την οθωμανική αυτοκρατορία με τρόπο που δεν θα έχει την παραμικρή εξάρτηση από τη Δύση.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την Κύπρο -γι’ αυτόν είναι απλά δύο εχθρικές χώρες- και οι Ελληνες και οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί που τον ανέδειξαν «σε μετριοπαθή πολιτικό με τον οποίο μπορούν να συζητήσουν και να συμφωνήσουν» πλανώνται πλάνην οικτράν. Είναι εντελώς άσχετοι με την πραγματικότητα της Τουρκίας, και δεν είναι δικαιολογία ότι είναι θύματα κακών συμβούλων.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν έχει μπέσα και έχει τη φήμη του πολιτικού που δεν τηρεί τις συμφωνίες που υπογράφει η χώρα. Τα πρωτόκολλα με την Αρμενία δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα αθέτησης των υποσχέσεων και των υπογραφών του. Ενας Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν είναι καθόλου γνωστός για τα φιλελληνικά του αισθήματα, με τον οποίο συζητούσα πρόσφατα το θέμα, ομολόγησε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει προσωπική υπόσχεση στην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ότι θα τηρηθεί η συμφωνία με τους Αρμένιους. Για όσους θυμούνται τα γεγονότα του περασμένου Οκτωβρίου, είναι γνωστό πως η αθέτηση της συμφωνίας έγινε στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Αγκυρα...

«Πνιγμένος» μέσα στα προβλήματα της οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου δεν είχε χρόνο να προετοιμαστεί για την επίσημη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν και της κουστωδίας των υπουργών του. Αντίθετα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έρχεται καθ’ όλα έτοιμος για να απαιτήσει συμφωνίες στα θέματα του Αιγαίου και να διευρύνει την ατζέντα θέτοντας τις «παραβιάσεις» των δικαιωμάτων των... Τούρκων της Ρόδου και της Κω! Αλλά γιατί να κατακρίνουμε τον κ. Ερντογάν για τη νέα πρόκληση που ετοιμάζει όταν ήταν Ελληνοκύπριος βουλευτής αυτός που έβαλε την πλάτη του για να στηριχθεί το τουρκικό αίτημα.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας έπρεπε να αναβληθεί. Δεν πραγματοποιείται για να λύσει προβλήματα, αλλά να προσθέσει και άλλα για την Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός κυριαρχείται από τα άσχημα συναισθήματα της ήττας που προκάλεσε η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η δημιουργία του νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, που ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες προκάλεσε δικαιολογημένη ενόχληση στο λαό, που έχει αντιληφθεί τα παιγνίδια τα οποία παίχθηκαν εις βάρος της Ελλάδας. Δεν χρειάζεται άλλη ταπείνωση και θα πρέπει ο κ. Παπανδρέου να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τα τερτίπια του κ. Ερντογάν που φανερώνουν την πραγματικότητα: ένα άνθρωπο χωρίς αισθήματα για τον οποίο πάνω απ’ όλα είναι η πίστη και η αφοσίωση στο Ισλάμ...
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

7 σχόλια:

  1. Πᾶλι ἔρχονται οἱ τοῦρκοι νὰ πάρουν χωρὶς νὰ δώσουν.
    Μέχρι πότε ὅμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΑΠΟ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ- ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΗ, ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΝΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κ. ΨΕΥΤΗ ;
    ΕΤΣΙ ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ κ. ΑΠΑΤΡΙΔΕ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΓΛΥΦΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ;
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΣΤΑΣΤΕ. ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ.
    Ο_Λ_Ο_Ι___Σ_Τ_Ο_Υ_Σ___Δ_Ρ_Ο_Μ_Ο_Υ_Σ
    Ο_Υ_Τ_Ε___Β_Η_Μ_Α___Π_Ι_Σ_Ω
    Α_Ν_Τ_Ι_Σ_Τ_Α_Σ_Η___Ε_Δ_Ω___Κ_Α_Ι___Τ_Ω_Ρ_Α
    Ε_Π_Α_Ν_Α_Σ_Τ_Α_Τ_Ε_Ι_Σ_Τ_Ε____Ε_Λ_Λ_Η_Ν_Ε_Σ
    Α_Π_Ο_Τ_Ι_Ν_Α_Ξ_Τ_Ε___Τ_Ο___Ζ_Υ_Γ_Ο___Τ_Η_Σ___Μ_Ε_Τ_Α_Π_Ο_Λ_Ι_Τ_Ε_Υ_Σ_Η_Σ
    Λ_Α_Ι_Κ_Α___Δ_Ι_Κ_Α_Σ_Τ_Η_Ρ_Ι_Α___Ε_Δ_Ω___Κ_Α_Ι___Τ_Ω_Ρ_Α

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι προωθούν σαν πρόταση έως τώρα οι τούρκοι το δεσμεύουν σαν θέσφατο ότι έγινε ή ότι θα γίνει σίγουρα.

    Μακριά άνθρωποι με πάθη και αδυναμίες από υπεύθυνες συζητήσεις και αποφάσεις

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θετταλέ,

    >ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ.<

    Ο Ερντογάν είναι σκυλί όταν αγωνίζεται για τα συμφέροντα της χώρας του. Μακάρι να είχαμε κι εμείς τέτοια "σκυλιά".

    Όσο για το "σκυλολόι" των υπουργών του, ... "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί"!

    >ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΥΓΑ ΣΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.<

    Αφ' ενός δεν έχομε σπαθί κι αφ' ετέρου έτσι απλά να εύχεσαι να περάσει. Διότι, μπορεί και να μην περάσει "έτσι απλά" και αυτό θα είναι προφανώς εις βάρος της Ελλάδας, η οποία είναι ο αδύναμος κρίκος στην περίπτωση.

    Θα επισκεφθεί τελικά την Θράκη; Αυτό έχει σημασία και πρέπει να το μάθουμε.

    Οι κραυγές δείχνουν ανωριμότητα μόνον και με συγχωρείς που σου το λέω τόσο ωμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε nemo αυτά που γράφω, δεν τα γράφω για να κάνω καμία σύγκριση με το δικό μας σκυλολόι, τα γράφω γιατί έτσι νιώθω για τους Τούρκους. Αρα άκυρα αυτά τα σχόλια και οι δηλώσεις σου. Κράτα τες για τον ευατό σου μόνο. Δεν με ενδιαφέρουν και πρόβλημα σου να σχολιάζεις ότι θέλεις και όπως θέλεις.
    Για αυτά που σχολιάζεις θα σου έγραφα :
    ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ
    ΝΑ ΣΟΥ ΦΙΛΑΓΑ ΤΗ ΦΤΕΡΝΑ
    ΤΙ ΓΛΥΚΙΑ ΠΟΥ΄ΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

    γράφεις
    ’Θα επισκεφθεί τελικά την Θράκη; Αυτό έχει σημασία και πρέπει να το μάθουμε΄’
    Αντε και να την επισκεθεί, άντε και να μην την επισκεφθεί. Εσύ τι θα κάνεις, ή τι μπορείς να κάνεις. Θα κλείσεις το τουρκικό προξενείο, θα σταματήσεις τη δράση της ΜΙΤ, κλπ κλπ ; Τι από όλα αυτά μπορείς να κάνεις ;
    γράφεις :
    ’Οι κραυγές δείχνουν ανωριμότητα μόνον και με συγχωρείς που σου το λέω τόσο ωμά’
    Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις απλά πράγματα. Αυτή τη στιγμή, στην κατάσταση που βρισκόμαστε είναι να προσπαθούμε να ξυπνήσουμε τον κόσμο με οποοιονδήποτε τρόπο και να μην κάθεται να καταπίνει οτιδήποτε. Δεν το κατάλαβες αλλά μόνο οι ’κραυγές’ μας έχουν μείνει και τίποτε άλλο. Το σκυλολόι μας, αποφασίζει και διατάσει μόνο του. Δεν το κατάλαβες αλλά δεν έχουμε δημοκρατία. Εγώ θα τις χαρακτήριζα ’κραυγές αγωνίας’ και όχι ανωριμότητας.
    Τουλάχιστον σχολίασε κάτι για την επίσκεψη ή πες κάτι εναντίον της επίσκεψης και παψε να σχολιάζεις τα σχόλια άλλων. Δεν νομίζω ότι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αν δεν το κατάλαβες είμαστε στην ίδια πλευρά και όχι ο ένας απέναντι του άλλου.
    Αυτό που κάνεις δείχνει ανωριμότητα και όχι οι ’κραυγές’ μου.
    Σου αφιερώνω φιλικά............
    ’η διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή
    καθενός χαμογελάει πάρτο λέγοντας και σύ
    Κειό το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά
    Μην το πιάστε γιατί ρίχνει εισέ δάκρυα θλιβερά…’

    ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και σήμερα έχει και συνέχεια μετά τα....θλιβερά επεισόδια στο Αιγαίο με τις φρεγάτες και τα αεροπλάνα.
    Γιατί το να ζητάνε καταμεσίς στο Αιγαίο ’στοιχεία’ από τα αεροπλάνα μας αυτό είναι όχι πειρατική ενέργεια όπως γράφει το defencenet, όχι ωμός τσαμπουκάς αλλά ευκαιριακή θρασυδειλία, αφού μυρίστηκαν.....ψωφίμι. Σε αυτά οι Τούρκοι είναι πρώτοι.
    ΑΛΛΑ.ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΛΛΑ.
    Ποιος τους δίνει το δικαίωμα ; Φυσικά και βέβαια εμείς. Η μάλλον σόρυ, όχι εμείς αλλά ’αυτοί που μας κυβερνάνε’. Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι μιλάω για τη ’χούντα του ΠΑΣΟΚ’. Αν όλο αυτό τον καιρό ήταν η ΝΔ, δεν θα την άφηνε σε χλωρό κλαρί κανένας αλλά το ΠΑΣΟΚ έχει την.....δικαιολόγηγη όλων. Θα θυμάστε ασφαλώς και τον πολύ κ. παπανδρέου-Τζέφρυ ότι όταν γίνονταν κάτι αντίστοιχο επί ΝΔ έσκουζε νυχθημερόν. Τώρα όμως είναι αλλιώς κ. Τζέφρυ ε; Μην στενοχωρήσουμε το Ερντογανάκι και δεν έρθει στην Ελλάδα γιατί τότε θα πάθουμε.....μεγάλη καταστροφή.
    ΝΤΡΟΠΗ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ....ΣΥΜΠΟΥΠΟΥΛΟΙ. ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΔΩΣ !!!!
    ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ (ΜΕ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΤΑ) ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ Δ(Ο)Ν(Η)Τ(Η), ΕΤΟΙΜΑΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ’ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ’ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ’ΝΕΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ’ ΣΤΗΝ ΝΕΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ NEMO ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΡΑΥΓΑΖΩ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΆΝΩΡΙΜΟΣ’. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ’ΑΝΩΡΙΜΟΣ’ ΠΑΡΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ, ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΣ, ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ, ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ’ΑΜΑΣΗΤΑ’ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΩ....
    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ’ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΣ’ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΑΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    Ο_Λ_Ο_Ι___Σ_Τ_Ο_Υ_Σ___Δ_Ρ_Ο_Μ_Ο_Υ_Σ
    Ο_Υ_Τ_Ε___Β_Η_Μ_Α___Π_Ι_Σ_Ω
    Α_Ν_Τ_Ι_Σ_Τ_Α_Σ_Η___Ε_Δ_Ω___Κ_Α_Ι___Τ_Ω_Ρ_Α
    Ε_Π_Α_Ν_Α_Σ_Τ_Α_Τ_Ε_Ι_Σ_Τ_Ε____Ε_Λ_Λ_Η_Ν_Ε_Σ
    Α_Π_Ο_Τ_Ι_Ν_Α_Ξ_Τ_Ε___Τ_Ο___Ζ_Υ_Γ_Ο___Τ_Η_Σ___Μ_Ε_Τ_Α_Π_Ο_Λ_Ι_Τ_Ε_Υ_Σ_Η_Σ
    Λ_Α_Ι_Κ_Α___Δ_Ι_Κ_Α_Σ_Τ_Η_Ρ_Ι_Α___Ε_Δ_Ω___Κ_Α_Ι___Τ_Ω_Ρ_Α

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.