26/5/10

Πρόταση στο αυστραλιανό Κοινοβούλιο να αναγνωριστεί ως "εθνικής σημασίας" η επέτειος της Μάχης της Κρήτης

Δύο ομογενείς βουλευτές κατέθεσαν πρόταση στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Αυστραλίας, με την οποία ζητούν να αναγνωριστεί η επέτειος της Μάχης της Κρήτης ως μια "επέτειος εθνικής σημασίας". Η πρόταση έγινε από τον Εργατικό Ομοσπονδιακό βουλευτή, Στήβ Γεωργανά και υποστηρίχθηκε από την επίσης βουλευτή του Εργατικού κόμματος Μαρία Βαμβακινού.

Και οι δυο βουλευτές μίλησαν επί μακρού στο αυστραλιανό Κοινοβούλιο για τη σημασία της Μάχης της Κρήτης στην έκβαση του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για τον κοινό αγώνα Ελλήνων και Αυστραλών που πολέμησαν στην ιστορική μεγαλόνησο.

"Μια τέτοια επέτειος θα πρέπει να αναγνωριστεί ως μια επέτειος εθνικής σημασίας και από το αυστραλιανό Κοινοβούλιο", τόνισε η κα Βαμβακινού και τόσο η ίδια όσο και ο κ. Γεωργανάς ζήτησαν την αναβάθμιση των εκδηλώσεων για την 70η επέτειο, που θα εορταστεί του χρόνου.

ΕΞΠΡΕΣΣ

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή πρωτοβουλία. Συγχαρητήρια στους απόδημους Έλληνες από τη Σουηδία ώς την Αυστραλία και την Αμερική.
    Άς προχωρήσουμε και εμείς ένα βήμα πιο πέρα, η σύσσωμη αντίσταση των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του άξονα συνέβαλε σημαντικά στην έκβαση του Β΄ΠΠ. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα παράγοντες εντός και εκτός Ελλάδας δεν έχουν αντιληφθεί την αξία της συμβολής αυτής. Όλος ο κόσμος γνωρίζει για τη συνεισφορά των αγωνιστών του 1940-1944 πλήν μιας μερίδας μικρόψυχων Ελλήνων, που ορίζουν τον Ελληνισμό στα σύγχρονα στενά γεωγραφικά του όρια. Οι 500.000 περίπου απώλειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Β'ΠΠ, αντιστοιχούσε στο 7 % του συνολικού πληθυσμού της χώρας, ποσοστό που για τη σημερινή Αμερική θα ισοδυναμούσε με 19 εκατομμύρια ψυχές (Το φαντάζεστε;)

    Επίσης σας επισημαίνω ότι, είναι ενδεχόμενο οι ομογενείς βουλευτές της Αυστραλίας να μη γνωρίζουν καλά-καλά Ελληνικά. Η υπόθεση αυτή άς προβληματίσει όσους επιδιώκουν να αυτοπροσδιοριστούν ως υπερπατριώτες επειδή κατέχουν καλά την Ελληνική, ομοίως και τους ''Ελληναράδες'' που αμφισβητούν όσους δεν χειρίζονται ευχερώς τη γλώσσα μας.

    Ο Ελληνισμός είναι πολύ μεγάλη αξία για να αποκτάται μόνο με τη φυσική γέννεση.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσε, όμως, το ελληνικό λόμπι της Αυστραλίας, το οποίο και πολυπληθές και ισχυρό είναι, να κάνει κάτι για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και άλλων Ελλήνων από τους Τούρκους.

    Αλλά τα ζώα εδώ δεν κάνουν τίποτε, διότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτε. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!!

    ΥΓ: Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας κ.κ. Στυλιανός (Μυγιάκης) είναι Κρητικός και πολύ δυναμικός άνθρωπος. Έχει καλές διασυνδέσεις και χαίρει γενικότερης εκτίμησης και εκτός ελληνικού στοιχείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.