13/5/10

Λίγες ώρες πριν την άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα,Τον χαβά τους οι Τούρκοι!

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 29 φορές παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο την Πέμπτη τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Μόνο λίγες ώρες πριν την έλευση του πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Αθήνα (το τουρκικό κυβερνητικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον κ. Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής), οι παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών άγγιξαν τον αριθμό 29, τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί εδώ και πολλές εβδομάδες.

Πολλές από τις παραβιάσεις αυτές έγιναν από 7 τουρκικά ελικόπτερα τα οποία βρίσκονταν στις τουρκικές φρεγάτες που μετέχουν στην άσκηση «Μπεγιάζ Φιρτίνα» στο Κεντρικό Αιγαίο. Οι τρεις τουρκικές φρεγάτες έπλεαν εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά μετά την απονήωσή τους τα τουρκικά ελικόπτερα βρίσκονταν απ’ ευθείας εντός του ελληνικού εναέριου χώρου. Κι αυτό διότι μπορεί τα τουρκικά πολεμικά πλοία να βρίσκονταν εκτός της ζώνης των έξι ναυτικών μιλίων, όμως ήταν κοντά στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων. Εκτιμάται ότι επρόκειτο για μια έμμεση προσπάθεια της Άγκυρας (ή του στρατιωτικού κατεστημένου, αν υιοθετείτε αυτή την άποψη) να «εκθέσει» την Ελλάδα για το γεγονός ότι διατηρεί αιγιαλίτιδα ζώνη 6 νμ και εναέριο χώρο 10 νμ.
Τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψαν επίσης εισόδους 16 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και ακόμη δύο αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN-235.

Έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα ενώ δεν σημειώθηκαν εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η απόφαση της τουρκικής πλευράς να διεξάγει στρατιωτικά παίγνια στο Αιγαίο λίγες ώρες πριν την άφιξη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα. Πρόκειται για αεροναυτικά γυμνάσια που προβλέπεται να συνεχιστούν και αύριο, δηλαδή κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Ερντογάν.

Και στην Άνδρο
Νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης, ανατολικά της Άνδρου, η τουρκική φρεγάτα Γκόκοβα, μία από τις τρεις τουρκικές φρεγάτες που βρίσκονταν ανατολικά της Άνδρου συμμετέχοντας στην τουρκική άσκηση Μπεγιάζ Φιρτίνα κάλεσαν στον ασύρματο τέσσερα ελληνικά Μιράζ που πετούσαν στην περιοχή.

Το πλήρωμα της φρεγάτας ζήτησε από τους έλληνες πιλότους να αναφέρουν την ταυτότητα των μαχητικών αεροσκαφών τους και τις προθέσεις τους. Κατά πληροφορίες τα τουρκικά πλοία βρίσκονταν εντός περιοχής που είχαν δεσμεύσει με notam οι Τούρκοι, περιοχή που εφάπτεται με το όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων ανατολικά της Άνδρου.

Το περιστατικό σημειώθηκε 5 λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι χρόνος κατά τον οποίο η περιοχή δεν ήταν ενεργοποιημένη αφού οι τουρκικές δυνάμεις είχαν ζητήσει άδεια για εκτέλεση γυμνασίων από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και τα παίγνιά τους συνεχίζονται από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

3 σχόλια:

  1. Σε λίγο θα αποβιβαστούν και σε ελληνικό νησί.Είναι προφανές ότι η πολιτική κατευνασμού έχει αποτύχει.Άμεση κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους ίσως είναι η μόνη λύση.Αν είναι να πάμε σε πόλεμο ας αποφασίσουμε εμείς πού και πότε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τούρκοι κάνουν τους Έλληνες να γονατίζουν μπροστά τους.....εκεί και εδώ.....

    Εκεί, μπροστά στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ.

    Εδώ, με μια αντιπροσωπεία από τους Τούρκους.......που ποτέ έχει καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία......αλλά με 29 φορές παραβιάσεις τον ελληνικό εναέριο......

    Δεν ξέρω ποιο είναι το χειρότερο......

    Ο Ερντογάν έρχεται ως αυτοκράτορας.......οι Έλληνες με τα στόματά τους ανοιχτά νομίζοντας.......ότι είναι ο Μέγας Αλέξανδρος.

    Αυτό θα εμφανίζεται γύρω από τον πλανήτη Γη.......χειρότερο από την είσοδο των Γερμανών στην Αψίδα του Θριάμβου στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Πιστέψτε με......μετά από αυτή την καταιγίδα........Οι Έλληνες Θα κάνουν συγκρίσεις με τους προγόνους τους και Θα μάθουν πάλι να είναι αυτό που πάντα ήταν.......

    Σηκώστε το κεφάλι σας και δάγκωμα στα δόντια.....Όπως έκανε ο γάλλους......

    Γιατί αύριο είναι μια άλλη μέρα!

    Από τον ουρανό.....

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλουν-λέει- οι "μεμέτηδες' να αφοπλιστούν τα τουρκικά και τα ελληνικά αεροσκάφη στο Αιγαίο. Μάλιστα.... Ας σημειωθεί κάτι πολύ πρακτικό και ουσιώδες. Ποιο είναι το αεροσκάφος 4ης γενιάς που έχει ήδη επιλέξει η τουρκική πολεμική αεροπορία και συμμετέχει στην παραγωγή του ως χρηματοδότρια και υποκατασκευάστρια η Τουρκία; Μα φυσικά το F-35 LIGHTNING II της Lockheed Martin. Πρόκειται για αεροσκάφος τεχνολογίας απόκρυψης ίχνους (αν και κάποιοι αμυντικοί αναλυτές το αμφισβητούν αυτό το χαρακτηριστικό) με ένα πολύ, πολύ σημαντικό κατασκευαστικό στοιχείο που άπτεται της τουρκικής "πρότασης φιλίας" για αφοπλισμό: ΤΟ F-35 ΦΕΡΕΙ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΕ ΔΥΟ (2) Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ο Υ Σ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ! Καταλαβαίνει λοιπόν και ο πλέον αδαής οτι εξωτερικά τα αεροσκάφη θα φαίνονται χωρίς να φέρουν οπλισμό (ναι, το F-35 μπορεί προαιρετικά να φέρει επιπλέον πυλώνες ανάρτησης οπλισμού κάτω από τις πτέρυγές του, όμως η κύρια αποθήκη απλισμού είναι η "κοιλιά" του) αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑ....ΠΑΝΕΤΟΙΜΑ! Η Τουρκία σχεδιάζει να αντικαταστήσει το σύνολο των F-16 με F-35. Μπορεί να καθυστερήσει αρκετά μιας και το αεροσκάφος βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών πριν την προ-παραγωγή και δεν αναμένεται στους ουρανούς του Αιγαίου πριν από το 2017, αλλά ο στόχος της είναι αυτός. ΓΙΑ ΠΟΙΟ "ΓΙΑΝΑΝΤΖΙ" ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    Υ.Γ. Ιστορικά, τόσο οι "μεμέτηδες" όσο και οι "δικοί" μας Ίκαροι, είχαν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν αεροσκάφος με δυνατότητα μεταφοράς οπλισμού σε κοιλιακούς φορείς. Πρόκειται για το περίφημο "F-102" το οποίο όμως είδε σχετικά μικρή δράση και από τις δύο αεροπορίες με εξαίρεση βεβαίως το "επεισόδιο Δινόπουλου-Σκαμπαρδώνη" (όπως μου αρέσει να το λέω), νομίζω το 1974-1975 όπου υπήρξε εμπλοκή 2Χ2 τουρκικών F-102 και ελληνικών F-5A, με τον (τότε) Σμηναγό Σκαμπαρδώνη να "τσακίζει" ένα από τα F-102, επεισόδιο που ποτέ μα ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα από καμία πλευρά. Πάντως, πληροφορίες λένε οτι ο Έλληνας υπόλογος εδάφους, αν και συνταξιούχος επι πολλά έτη σήμερα, ακόμα αναρωτιέται και ψάχνει που στο καλό έχει...ξεπέσει ένας AIM9 από το F-5A του Σακαμπαρδώνη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.