24/5/10

Φοβούνται τον Σαμαρά γιατί δεν τον ελέγχουν

Ο πιο «Σαμαρικός» απ’ όλους είναι ο ίδιος ο Σαμαράς

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Όταν ο Ρετζέπ ήταν εδώ, εγώ ήμουν στη Στουτγάρδη. Πιστεύω να μην παρεξηγήθηκε. Η «Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και περιχώρων, Η ΡΩΜΑΝΙΑ», με κάλεσε να τους μιλήσω για την Γενοκτονία. Ωραίοι Έλληνες, δουλευταράδες. Πολλοί απ’ αυτούς εργάτες στην Μερσεντές και στην Πόρσε. Το τεμέτερον, ο Κώστας, με πήγε στα φοβερά μουσεία των δύο εταιρειών.
Ακόμη κι αν δεν ενδιαφέρεστε για τα αυτοκίνητα, αξίζει να δείτε πως από το άλογο περάσαμε στην εποχή της μηχανοκίνησης με ιλιγγιώδη άλματα. Και ξέρετε, αδέρφια, σε μια πολύ κοντινή εποχή η Γερμανία ήταν μια χωρά φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων. Σήμερα είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης στην τεχνολογία, την βιομηχανία και στα κεφάλαια. Ίσως γι’ αυτό, έμπλεη αλαζονείας και πάλι, ετοιμάζεται για τρίτη φορά στην Ιστορία της, έστω και με άλλα μέσα, να διαπράξει την Ύβρη ενάντια στην Ευρώπη.
Έβλεπα στα εκθέματα την ταχύτατη πορεία της τεχνολογίας, αριστουργήματα της ανθρώπινης διάνοιας, που έφεραν την ζωή μας στην σύγχρονη εποχή. Όχι μόνο λιμουζίνες και σπορ αυτοκίνητα «γλυπτά», αλλά και μηχανές αεροπλάνων, γεωργικοί ελκυστήρες, ειδικά φορτηγά και αγωνιστικά – πλατφόρμες ανάπτυξης της πιο πρωτοποριακής τεχνολογίας, που μετά γίνεται κτήμα του ευρέος κοινού στην καθημερινή χρήση.
Όλα αυτά τα δημιούργησαν και δημιουργούν Άνθρωποι, οι οποίοι βρέθηκαν σ’ ένα ευνοϊκό περιβάλλον. Δεν τα δημιούργησε μόνο η ποσότητα των πρώτων υλών ή το μεγάλο κεφάλαιο. Τα δημιούργησε και τα δημιουργεί το σοβαρό κράτος που εγγυάται τους κανόνες ανταγωνισμού, την ευνομία και την ανταποδοτικότητα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να στοχαστούν, να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν. Τα δημιούργησε το αληθινό ελεύθερο επιχειρείν, μια κουλτούρα εργασίας, πειθαρχίας και εθνικής ενότητας. Μετά τον πόλεμο, όταν χτίζανε τα ερείπια, οι Γερμανοί δουλεύανε 8 ώρες για τον εαυτό τους και 4 για τη Γερμανία. Σήμερα έχουν λοιπόν την πολυτέλεια της αλαζονείας. Πίσω όμως από τα δημιουργήματα τους είναι οι Άνθρωποι που τα έφτιαξαν, γιατί ο τελειότερος ηλεκτρονικός υπολογιστής, το πιο φοβερό όπλο, είναι ο ίδιος ο Άνθρωπος.
Σκέφτηκα λοιπόν με μελαγχολία το Μουσείο της Νεοελληνικής Οικονομίας. Όλο κι όλο δύο τετραγωνικά. Ένα τραπέζι φωτισμένο μ’ ένα σποτ και πάνω του ένα κουτί νες καφέ, ζάχαρη, ένα μπουκάλι νερό, ένα κουτάλι, σέϊκερ κι ένα κουτί νουνού. Το Μουσείο του Φραπόγαλου κι όλα τα εκθέματα εισαγωγής, εκτός απ’ το νερό του Θεούλη.
Κι αν έχουμε εμείς Ανθρώπους. Αιμορραγούμε μυαλά. Στους διαδρόμους της NASA ακούς ελληνικά. Στον Επιταχυντή, στα ερευνητικά και σχεδιαστικά κέντρα των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, στα μεγάλα ναυπηγεία κι εργοστάσια αεροπλάνων, στους υπολογιστές και στην μοριακή βιολογία, στα καλύτερα Πανεπιστήμια, δουλεύουν ερευνούν, σχεδιάζουν, δημιουργούν Έλληνες. Όλοι έξω. Χτίζουν την ευημερία και την αλαζονεία των Γερμανών, των Αμερικανών, των Γάλλων κι έρχονται εδώ για διακοπές, όπου και τα μανταλάκια είναι εισαγόμενα κι ακόμη αναπτύσσουμε το ΑΡΤΕΜΙΣ 30. Ήμουν νιος και γέρασα.
Ποιος τους διώχνει, ποιος μας έκανε χώρα του Φραπόγαλου; Η Κλεπτοκρατία και οι δουλόφρονες πολιτικοί υπάλληλοι και συνέταιροι της.
Ακούστε τα παρακάτω ονόματα: ΜΕΒΕΑ, FARCO, ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε., MOTOR CAR, SAM, ATTICA, GEN, ΒΑΛΚΑΝΙΑ, MAVA, HERCULES, AGRICOLA, SCAVAS κλπ. Τι είναι; Μνημόσυνο της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Απίστευτες διαχρονικές κι ολοκληρωμένες προσπάθειες ιδιωτικής πρωτοβουλίας παραγωγής ελληνικών αυτοκινήτων, φορτηγών, ειδικών οχημάτων. Από φουρκόνια ως τετρακίνητα κι από τρακτέρ ως σπορ κουπέ. Κάθε φορά οι τσάτσοι των εισαγωγέων, η πολιτική ηγεσία, έπαιρνε το σφυρί της ειδικής φορολόγησης των τετράτροχων και των αγροτικών οχημάτων και συνέθλιβε τους «τρελούς» που θέλανε να σχεδιάζουν και να φτιάχνουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ μηχανοκίνητα οχήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις απλώς δεν ενέκριναν την παραγωγή. Απλά πράγματα.
Στη χώρα του Φραπόγαλου τι να την κάναμε την μεταφορά τεχνογνωσίας, τα εργοστάσια, τις θέσεις εργασίας, τις εξαγωγές; Ποιος θα κοιτούσε σήμερα τους Αλβανούς που σερβίρουν τα φραπόγαλα; Ποιος θα τα ΄πινε σταυροπόδι περιμένοντας να γίνει ο τριακοστός πέμπτος κηπουρός στα δυο παρτέρια του Ευαγγελισμού;
Κάποιες από αυτές τις εταιρείες δεν θα τα κατάφερναν, ανταγωνισμός είναι. Κάποιες όμως τα είχαν ήδη καταφέρει, στέκονταν στα πόδια τους κι έκαναν κι εξαγωγές! Επενέβη τότε το δοβλέτι, η πουτάνα των μαντράδων, και τους έκοψε τη φόρα. Τις κατέστρεψε.
Γουδί; Δεν φτάνει ο τοίχος στο Γουδί, αδέρφια. Χαράμι κι οι σφαίρες.

Τρέμουν τον Σαμαρά γιατί δεν τον ελέγχουν
Σήμερα, που είμαστε στο χείλος του γκρεμού και μας ζητούν στο πιο αντίξοο διεθνές περιβάλλον να μειώσουμε το έλλειμμα 11 μονάδες σε 3,5 χρόνια, με την Γερμανία να απεργάζεται το 4ο Οικονομικό Ράϊχ, χωρίς μαυριδερούς νότιους, η Κλεπτοκρατία, αγχωμένη κάνει μάχη οπισθοφυλακής.
Ονειρεύονται να βάλουμε τους λύκους να μας φυλάξουν τα πρόβατα. Να κάνουν κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» όλα τα σκατόσογα, όλοι οι κλέφτες κι απατεώνες, οι ξιπασμένες κόρες κι οι παχιοί – παχιοί «εκσυγχρονιστές», οι άρπαγες του Χρηματιστηρίου, οι λεηλάτες των δημοσίων έργων και προμηθειών, οι συλλέκτες δωρεάν γερμανικών συσκευών και χορηγιών, ο προικοθήρας με τις ιταλικές κάλτσες, ο κουκουλοφόρος και οι δοσίλογοι του Ανάν. Διάβασα τα ονόματα. Αδέρφια, αν κάνει κυβέρνηση ο Παλαιοκώστας, ο Πάσσαρης κι η Τζούλια, πιο τίμια θα ‘ναι.
Που και που διαβάζω τα σκουπίδια τους για να βλέπω που πάει το πράγμα, να διακρίνω τι σκαρώνουν, τι σκέφτονται. Πάντα λαθραγνώστης στο περίπτερο ή στο διαδίκτυο, Μην τους δίνετε ούτε σεντ! Διαβάζω ας πούμε την γριά νυφίτσα του συγκροτήματος, τον υποστηρικτή σκοπιανών και τούρκων σωβινιστών, τον υπεργολάβο της λάσπης κατά κάθε πατριωτικής φωνής. Καρδιά κότας. Γαλλικά, πιάνο και χατζηαβατισμός. Πρόσφατα κάτι ψιθύρισε για τον Χρύσανθο κι εμένα, όπως κι ένα τρυφερό αγόρι του ιδίου συγκροτήματος, που με το δεξί γράφει και με τ’ αριστερό την καίει την βάτα.
Λοιπόν ξέρετε κάτι; Όσο μας βρίζουν σημαίνει ότι πορευόμαστε σωστά. Αν μας επαινέσουν οι δούλοι των μπετατζήδων και των πρεσβειών, οι επαγγελματίες ανθέλληνες και συκοφάντες, τότε θα χάσω τον ύπνο μου. Τέτοια προσβολή δεν θα την αντέξω! Αυτό που όζουν όμως τα γραφτά τους είναι ΦΟΒΟΣ. Οι ρουφιάνοι της Κλεπτοκρατίας, φοβούνται. Τρέμουν την ραγδαία απονομιμοποίηση τους. Τρέμουν τα αποκαλυπτήρια. Η παράγκα πέφτει, τα φτιασίδια τους ξεβάφουν. Ότι υποστήριξαν ψώνισε από σβέρκο. Οι φυλλάδες που γράφουν φθίνουν κι απλώς είναι αμπαλάρισμα για dvd. Σε λίγο θα κλείσουν, αφού πρώτα μοιράσουν ως προσφορές μακαρόνια κι ελιές θρούμπες. Φοβούνται πως αν κλατάρει το σύστημα ο εξαγριωμένος όχλος θα ψάξει να τους βρει και θα τους ΠΛΗΡΩΣΕΙ για χρόνια και χρόνια παραπληροφόρησης, μαύρης προπαγάνδας, ρουφιανιλίκι για ντόπιους και ξένους.
Οι τσιλιαδόροι της Κλεπτοκρατίας τρέμουν στην ιδέα να κληθεί ο Αντώνης να ανατάξει την χώρα, να την ξανακάνει Εθνικό Κράτος, να της δώσει σχέδιο, ελπίδα, ανάπτυξη, περηφάνια. Τρέμουν γιατί ξέρουν ότι θα βάλει κανόνες, θα απελευθερώσει την αληθινή επιχειρηματικότητα. Τρέμουν γιατί ΔΕΝ τον κρατάνε από πουθενά. Δεν τους ταΐζει, δεν τους έχει ανάγκη. Δεν τον ελέγχουν, δεν δίνει δεκάρα για την μπατιρημένη γνώμη τους.
Θέλανε, πάση θυσία, Κλεπτοκράτες και τσιλιαδόροι, να μπει κι ο Αντώνης στην εικόνα. Να είναι όλοι ΜΑΖΙ. Όλες οι αλεπούδες να ‘ναι κολοβές. Ζαλιστήκανε όταν είπε ΟΧΙ στα μέτρα. Τους έβαλε όλους απέναντι και θα πληρώσουν τον πολιτικό λογαριασμό της ανικανότητας και της υποκρισίας τους. Απ’ τη μια οι κολοβές αλεπούδες που ρημάζανε χρόνια το κοτέτσι κι απ’ την άλλη το μαντρόσκυλο της Πατρίδας. Το μόνο. Ξέρουν ότι ο Λαός ξέρει, πως ο Αντώνης ήταν και είναι έξω από τις παρέες – συμμορίες τους. Αυτό τους κάνει κι ανησυχούν και ξέρετε κάτι; Έχουν δίκιο που φοβούνται κι όλοι οι φόβοι τους θα γίνουν πραγματικότητα.
Αφού λοιπόν ο Αντώνης τους ξεβράκωσε κι όλο σκοντάφτουν, ώσπου να φάνε τα μούτρα τους, προσπαθούν να τον χτυπήσουν. Ονειρεύονται ανύπαρκτες διαφοροποιήσεις στην ηγετική ομάδα. Η δύναμη που παράγει ΠΟΝΑΕΙ ακόμη και το χαλαρό απευθυσμένο των τσιλιαδόρων της Κλεπτοκρατίας.
Ρίξτε τις στρακαστρούκες σας, κορίτσια αλλά καλά θα κάνετε να ‘χετε δυο αλλαξιές στο σακ βουαγιάζ κι έτοιμο κανά χιλιαρικόπουλο από τα κλεψιμέϊκα και τα μαύρα, για τις πρώτες μέρες της «αυτοεξορίας» a Pari. Ξέρετε, για καμία μπαγκέτα, λίγο φουά γκρα κλπ. Χωνέψτε όμως ότι όταν έρθει η ώρα κι ο Αντώνης θα περπατάει από την Ηρώδου Αττικού στην Βουλή εσείς θα το βλέπετε από το TV5.
Επειδή έχετε μάθει στην καμαρίλα και στο ρουφιανιλίκι και δεν καταλαβαίνετε άλλους τρόπους κι άλλες σχέσεις, θα σας πω ένα μυστικό: Μην νομίζετε ότι ο Σαμαράς είναι κανένα παιδάκι, ή κανένα άβουλο επικοινωνιακό προϊόν που τον άγουν και τον φέρουν οι «σύμβουλοί» του. Ο πιο Σαμαρικός απ’ όλους είναι ο ίδιος ο Σαμαράς. Ακόμη κι ο Χρύσανθος τρέχει να τον προλάβει. Εκείνος εμπνέει κι επηρεάζει εμάς κι όχι εμείς αυτόν. Γκέγκε;
Πηγή: Αntinews

43 σχόλια:

  1. Δώσε και σε εμάς απο αυτά που πίνεις
    .Ιδια φάτσα έχουν όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαμαράς; Σαμαράς;
    Τι μου θυμίζει; Τι μου θυμίζει;
    Ήταν ποτέ βουλευτής;
    Υπουργός της ΝΔ;
    Τώρα τελευταία;
    Μπα δεν το πιστεύω!
    Αποκλείεται!
    Α πα πα!
    Αν ήταν θα έφευγε με χίλια καταγγέλλοντας τα σκάνδαλα και τα λαμόγια!
    Σίγουρα!
    Ένας πολιτικός με το ήθος του Αντώνη δε συμμετέχει σε συμμορία ληστών σε τσούρμο λεηλασίας!
    Άλλωστε με τι σθένος θα μας μας σώσει σήμερα αν με την παρουσία του επιδοκίμαζε την πολιτική της κυβέρνησής που μαζί με το ΠΑΣΟΚ μας οδήγησε στην πτώχευση.
    Ή μήπως συμμετείχε σε μια κυβέρνηση που δεν εμπιστευόταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται… Δεν έμαθες τα νέα πατριώτη; Οι εθνοσωτήρες μας τελείωσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα σχεδια για τη γερμανια μετα τον πολεμο ηταν να γινει αγροτοκτηνοτροφικη χωρα και εξαγωγεας πατατας .
    στη συνεχεια το ξανασκεφτηκαν και εχτισαν ενα βιομηχανικο αναχωμα στη κοκκινη κοσμοθεωρια που απιελουσε την υπολοιπη ευρωπη .

    καποιοι συστηματικα σαμποταρουν την βιομηχανοποιηση της ελλδαος ακομη και της αξιοποιησης των φυσικων της πορων . λαδωμενοι πολιτικοι εξυπηρετουν τους σχεδιασμους τους

    οσον αφορα τον αντωνη

    δεν τον ελεγχουν ;

    τι ανεκδοτο ειναι αυτο ;
    θυμησου τη σταση του για το λαθρονομοσχεδιο και τον προεδρο της δημοκρατιας
    δες τον παυλοπουλο που συνεχιζει να μιλαει και να αντιπροσωπευει τη νδ
    δε την εν δυναμει υπουργο παιδειας βοζενμπεργκ
    τον κυριακο μητσοτακη κλπ
    κλπ

    αν η τελευταια μας ελπιδα ειναι ο αντωνης...

    δε λεω κανει φιλοτιμες προσπαθειες να παρει το παιφχνιδι πανω του και να το βαλει μεσα στη βουλη σε αντιπαραθεση νδ -πασοκ

    δε μπαλωνεται με τιποτα ομως

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είναι καλά ο αρθρογράφος του συγκεκριμένου πονήματος , αλλά είμαι λίγο υποψιασμένος ,όχι παραπάνω από ότι όλοι μας ! Ναι όλοι εμείς που είδαμε τα αποθεματικά των ταμείων μας να εξανεμίζονται στους νταβατζήδες και στους διεθνείς κερδοσκόπους - που είδαμε τους μισθούς μας να μειώνονται – να κόβονται κεκτημένα ετών – να ελαστικοποιείται η εργασία μας – τα παιδιά μας να μένουν άνεργα ΝΑΙ όλοι εμείς δυστυχώς ΔΕΝ είδαμε τον Σαμαρά (και κανέναν άλλο) να πει κάτι …και δεν ιδιώτευε τότε ο κύριος Σαμαράς !
    Με τέτοια τερτίπια σωτήρες δεν γίνονται φιλέ, ο κύριος Σαμαράς εγγονός της αείμνηστου Κύριας Πηνελόπης Δέλτα – φίλης του Ιωνά Δραγούμη – δεύτερο- αξαδέρφου του τσατσοτετοιυ και νεότατος υπουργός του Μητσοτάκη !!! ( από το πουθενά)

    άντε θύμα
    άντε ψώνιο
    το παραμύθι σου
    πάλι θα το φας

    Με σεβασμό

    (αλλά και οργή)

    JORDAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. po po po!
    etsoukse to ar8ro eee
    kati mou leei ta sxolia einai apo aytous gia toys opoious elege sto ar8ro...:)

    o antonis erxete....bon vouagiage

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακομα κι αν συμφωνήσουμε μαζι σου οτι είναι αγνος και ξεχάσουμε οτι συμμετειχε στην προηγούμενη ...εθνοσωτήρια κυβέρνηση (που και ρημαξε τον τόπο με σκανδαλα, κακοδιαχείριση κλπ) με ποιους ακριβως θα κυβερνησει;
    Εδιωξε κανα λαμογιο της προηγουμενης κυβερνησης και δεν το πηραμε χαμπαρι;
    Και μην πειτε για την Ντορα, αυτη εκτος του οτι δεν ειναι .... λαμογιο εφυγε και απο μονη της
    Πως να διωξει βεβαια τα λαμογια, αφου στη ΝΔ ειναι απασχολημενοι με το να κρατανε ατσαλακωτο το ιματζ του προηγουμενου πρωθυπουργου - κρατανε λεπτες ισορροπιες τα "παιδια" και ουτε να βηξουν δεν μπορουν

    Και κατι ακομα. Αναμεσα σε αυτους που ζουνε πλουσιοπαροχα ειναι και τα σογια καποιων πρωην πρωθυπουργων, γι αυτους θα μαθουμε ποτε πως απεκτησαν τα ...προς το ζην;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήθελα να ρώτήσω στους από πάνω η αφέντρα τους η ντόρα είναι καλά?
    γιατί ακούω ότι συνεχίζει να παίρνει ηρεμιστικά.
    Βλέπετε η ΗΤΤΑ από τον Αντώνη ακόμα πονά!!!χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραιότατο το κείμενο του πάντα χαρισματικού Φαήλου Κρανιδιώτη,
    αλλά να, που με τις αναδημοσιεύσεις, χάνεται η μαγεία της αρχικής πηγής: "antinews".
    Άσε που δεν είναι ηθικά σωστό και για τον επιχειρηματία. Που με τις αναδημοσιεύσεις, είναι σα να χάνει τα λεφτά του!
    Προς αποκατάσταση, λοιπόν, της πραγματικότητας, συμπληρώστε νοητά το χαμένο κομμάτι του παζλ:

    "Φοβούνται τον Σαμαρά γιατί δεν τον ελέγχουν"

    Μια ευγενική χορηγία της Μαρφίν Εγνατία-"Κάνουμε τη ζωή σας λίγο καλύτερη"

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλό για να είναι αληθινό.Ο νέος Μέγας Αλέξανδρος δεν γεννήθηκε ακόμα.Αλλα τον χρειαζόμαστε εδώ και τον χρειαζόμαστε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο κ. Φ. Κρανιδιώτης, επειδή είναι δεξιός, διαπνέεται από έναν αυξημένο ιδεαλισμό, όπως φαίνεται και από τα κείμενά του. Λόγω διαφορετικών ιδεολογικών καταβολών, δεν μπορώ να θεωρήσω ως ρεαλιστικά πολλά από αυτά που αναφέρει ότι αναμένει να γίνουν στα πλαίσια του συστήματος, πιό πολύ μου μοιάζουν ως ευσεβείς πόθοι (ασχέτως αν ηθικά συμφωνώ με αυτά). Λέει π.χ.:

    "...ΠΟΝΑΕΙ ακόμη και το χαλαρό απευθυσμένο των τσιλιαδόρων της Κλεπτοκρατίας.
    Ρίξτε τις στρακαστρούκες σας, κορίτσια αλλά καλά θα κάνετε να ‘χετε δυο αλλαξιές στο σακ βουαγιάζ κι έτοιμο κανά χιλιαρικόπουλο από τα κλεψιμέϊκα και τα μαύρα, για τις πρώτες μέρες της «αυτοεξορίας» a Pari."

    Πολύ αισιόδοξο μου ακούγεται αυτό, καθ' ότι αναφέρεται στα μεγαλολαμόγια και τα παπαγαλάκια τους, δηλαδή στην καρδιά του συστήματος (παρ' όλα αυτά, πολύ θά 'θελα να τό 'βλεπα). Για να πω και την αμαρτία μου όμως, δεν θά 'θελα να γίνει ακριβώς έτσι. Και συγκεκριμένα, πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο ύστερα από ανεξέλεγκτες καταστάσεις και με ανατροπή του σκηνικού (και όχι στα πλαίσια της εναλλαγής του συστήματος). Δεν ξέρω αν η κρίση οδηγήσει τελικά τη συσσωρευμένη λαϊκή οργή σε τέτοιες καταστάσεις, η κοινωνική δυναμική δεν είναι πάντα προβλέψιμη. Αν όμως γίνει η 'στραβή', τότε το τέλος της ιστορίας που περιγράφει ο κ. Φ. Κρανιδιώτης θα ήταν σίγουρα πιό επώδυνο γιά όλους αυτούς (και σίγουρα χωρίς "a Pari")...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αμα είχε ίδια φάτσα θα έκανε όσα τον συμφέρουν και τα εύκολα.
    Δεν τα έκανε όμως, ούτε πριν ούτε τώρα.
    Πότε θα είσασταν ευχαριστημένοι? όταν θα εξαφανιζόταν και θα άφηνε το πεδίο στα λαμογόσογα να αλλωνίζουν?
    Δεν το έκανε και σας πονάει....
    Και πάλι Μάγκας είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μας τα λες καλα Φαήλο....

    ...ενας ανθρωπος που υπηρξε καποτε το οργανο διαφορων εξωθεσμικων διαυθυντηρίων, πρεπει να αποδείξει πολλά μεχρι να λάβει τα χαρακτηριστικά που εσύ τον παρουσιλαζει να έχει....προσωπικά εμαθα(the hard way...) να μην εθελοτυφλω σε "σημαδια" που φωνάζουν οτι κατι δεν πάει καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ο Σαμαράς ανατράφηκε σε αυτό το συστημα,.οντας απο το 1976 Βουλευτής ή μάλλον βολευτής και υπουργός δεν είναι άμοιρος ευθυνών.Είναι ανάμεσα σε αυτούς που ανάθρεψαν το θηρίο που ακούει στο όνομα πελατειακό κράτος, είναι ανάμεσα σε αυτούς που διόριζαν αφειδώς κόσμο και προέβαιναν σε παντώς είδους εξυπηρετήσεις παραβιάζοντας νόμους και ήθη.Είναι ανάμεσα σε αυτούς που έβαλαν πάνω απόλα το συμφέρον το δικό τους και των ψηφοφόρων τους φέρνοντας την χώρα στην τωρινή κατάσταση.Ακόμα και τώρα που είναι πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα απο τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να διορίσει δεκάδεσ κόσμου στην Βουλή!!!! και άλλους πόσους στην ΝΔ που κοντέβουν να πηδούν απο τα παράθυρα της ρηγίλης καθώς πλέον ούτε καρέκλα να κάτσουν δεν έχουν!!!Ετσί αντιλαμβάνεσαι το διαφορετικό που θα μας σώσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Φαηλος καλα τα λεει.
    "Χωνέψτε όμως ότι όταν έρθει η ώρα κι ο Αντώνης θα περπατάει από την Ηρώδου Αττικού στην Βουλή εσείς θα το βλέπετε από το TV5."
    Η πολιτικη τους ειναι η πλυση εγκεφαλου στα γεροντακια του 500 ευρω συνταξη με τον καθε ανθελληνα Χατζηλαλακι στο δελτιο των εννια μπροστογιωμη.Να μας πεισει ο καθε ντενεκες οτι ολοι ειμαστε ιδιοι και καθε αντισταση και πολεμος ειναι για το τιποτα."Ολοι ειμαστε ΠΑΣΟΚ αδερφια!!!"
    Φχαριστω δε θα παρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βλέπω ότι την Αυριανή πολύ εμίσησαν τον αυριανισμό λιγότεροι, βλέπω ότι τον Κακαουνάκη πολλοί αντιγράφουν.

    Λόγος κενός γεμάτος υπερπλουστέσεις, γενικεύσεις, ωραιποιήσεις και μου θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές καθώς παραποιεί την πραγματικότητα εκεί που δεν τον εξυπηρετεί.

    Λόγος ύβρι για το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, για τα όσα πρεσβεύει, τα οποία με ευγένεια και ευπρέπεια έχουμε επισημάνει πολύ νωρίτερα απο το ξύπνημα κάποιων θερμόαιμων.

    Λυπάμαι μα εάν έχει τέτοιους υπερασπιστές ο Κος Σαμαράς, δεν έχει ανάγκη απο εχθρούς.

    Νήμα αγαπητέ φίλε για αυτό δεν ανέρτησα το άρθρο του, για τον Ηλιάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καυκάσιε
    κανένα πρόβλημα.
    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διδασκαλία επι του κιτρινισμού και του κακα... δε δεχόμαστε ! Ο Σαμαράς είναι ανύπαρκτος επειδή το ΔΝΤ δεν θέλει να ακούγεται άλλη φωνή από εκείνη του κυρίου μας ΓΑΜΑΠ και των σμπίρων του που είναι εντεταλμένοι να εξαπολύουν τους οχετούς προπαγάνδας με τα "μπρος-πίσω" ώστε να μην υπάρχει απολύτως καμμία ενημέρωση επί των επιβαλόμενων μέτρων και των αγριανθρωπικών προθέσεων του ΔΝΤ. Είναι ντροπή και σημειώνεται με ανεξίτηλο μελάνι από το κοινό να σιγοντάρουν κάποιοι στην εξαπάτηση-καταδημαγώγηση του ελληνικού λαού τέτοιες ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τον Ηλιακη τον ηξερες και απο χτες ρε Καυκασιε!Τραβα να παρεις κανα φραγκο απο την Ελευθεροχουντοτυπια....
    Και καντα και λιγο λιανα...
    Αλλα οταν τον λεγανε οι ντενεκεδες το Σαββα πουλημενο ητανε καλοι ε?? Αντε ρε μαλακα kai kane mas ti xari!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kρανιδιώτης-Λαζαρίδης έμμισθοι του Αντωνάκη...παίξε αλλού σας γνωρίζουμε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διακρίνω εκνευρισμό, ύβρεις και απουσία επιχειρημάτων.Συνηθισμένο χαρακτηριστικό του κιτρινισμού.

    Μια ματιά και θα δείτε σε νεκρό χρόνο ανάρτηση για τον Κο. Αντώνη Σαμαρά και τι πρεσβεύει για τα Εθνικά θέματα.Μιλώ όταν ήταν ακόμη βουλευτής απλός και άρα και όχι τόσο ελκυστικός.

    Οχι τον Ηλιάκη δεν τον ήξερα. Πάντως με όσα κατά καιρούς έχω αναρτήσει δείχνω να σέβομαι την μνήμη του και την θυσία του περισσότερο απο κάποιους άλλους υπερπατριώτες οι οποίοι εκφέρουν κενό λόγο.

    Τώρα που κολλάει ο Σάββας και χαλκευμένα δημοσιεύματα εις βάρος του με το θέμα της ανάρτησης και το σχόλιο μου, είναι απορίας άξιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κι όμως
    Bildinberg είναι κι αυτός.
    Μην το ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπητέ Φαήλο,

    Εύχομαι να διατηρήσεις τον πατριωτισμό και την ζωντάνια σου όταν θα γίνεις και επισήμως στέλεχος της ΝΔ, όπως και ο Λαζαρίδης.

    Όσο για τον τίτλο του άρθρου, τον βλέπω μάλλον "γλειφτικό" και ανάξιό σου. Αυτά, όμως, πρέπει να κάνει κανείς, αν θέλει να ανακατευτεί στην πολιτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ρε τι πλακα εχουν μερικοι.
    ποτε μα ποτε δεν αιτιαζουν αυτο που λενε
    πως θα το καταφερει αυτο ο Σαμαρας δεν μας ειπε .
    Τα ιδια στελεχη με πριν δεν εχει.
    Τι θα κανουν δηλαδη τωρα ολοι αυτοι θα πανε στο βατοπαιδι για εξομολογηση και μετα θα φτιαξουν την Ελλαδα με την φωτιση του Αγ. Πνευματος .
    Ακομα και τον ιδιο να μην ελεγχουν, εχουν του χεριου τους ολους τους αλλους ΝΔιστες.
    Και να επισημανω κατι για οσους κοιμουνται τον υπνο του δικαιου :
    Ολα τα σοβαρα κρατη εχουν πληρως εξοπλισμενες υπηρεσιες πληροφοριων στην Ελλαδα και παρακολουθουν πολιτικους και αξιωματουχους υπουργειων και κυβερνησεων ωστε να μπορουν να ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις και πολιτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και επειδή μου άρεσε πάντα να λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη για να μιλήσω θα πω πρώτα το εξής :
    Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια οικογένεια που ανήκε στον δεξιό χώρο αρχικά και η οποία διασπάστηκε σε δεξιά και ΝΔ .Για να απορρίψω ή για να μη το αποδεχτώ έπρεπε να έχω έστω και μια επιφανειακή γνώση για το τι πραγματεύεται η άλλη πλευρά ...
    ΠΑΣΟΚ δεν ήμουν ποτέ ούτε ΚΚΕ παρά το γεγονός ότι θεωρητικά είχε θέσεις πολύ σωστές αλλά πρακτικά δεν άλλαζε από της δεξιάς. Σε άλλο επίπεδο μεν, αλλά δεν άλλαζε (έτσι τουλάχιστον το έβλεπα τότε ) ..΄
    Όταν το σύστημα είναι σάπιο ας μη ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο λιγότερο σάπιος για να τον πιστέψουμε ...Ο Σαμαράς μπορείς να έχει τις καλύτερες απόψεις και θέσεις, και από τους περισσότερο άχρηστους να είναι ο λιγότερο, αλλά δεν μπορεί από τώρα να στεφθεί , ηγέτης και εθνοσωτήρας.
    Η θέση μου είναι απλή όποιος θέλει να έχει έστω και την παραμικρή πιθανότητα να πείσει τον λαό, τουλάχιστον πάνω από το 25%, θα πρέπει να αρχίσει την εκκαθάριση της μούχλας, μπόχας και γάγγραινας εκ των έσω ...Όπως λοιπόν έκανε με την Ντορρίτα που τις έδειξε με ελαφρά σπρωξιματάκια την έξοδο το ίδιο θα πρέπει να κάνει και με τους υπόλοιπους που είτε υπέθαλψαν είτε δημιούργησαν σκάνδαλα .Οχι να καλύπτει ή να προσπαθεί να εξομαλύνει λάθη.
    Εν ολίγοις το κύμα οργής θα τους πάρει όλους είτε κόκκινους, είτε κίτρινους, είτε μπλε, είτε πράσινους, γιατί απλά η σιωπή και η συγκάλυψη είναι το ίδιο ένοχη όσο και η ίδια η ενοχή .
    Ας μη βιαζόμαστε να υπερθεματίσουμε ή να θάψουμε κάποιον , ας πάψουμε επιτέλους να κομματικοποιούμαι την χρεωκοπία μας σε όλα τα επίπεδα δεν έχει νόημα. Ας σβήσουμε την φωτιά , αν ποτέ, και μετά ας βρούμε και τα αίτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να με συγχωρήσουν όλοι οι προλαλισαντες!
    Εαν οι πολιτικοί διαβάζουν τα σχόλια στα μπλογκ, σίγουρα θα τρίβουν τα χέρια τους!
    Η έλλειψη ήρεμων φωνών, η έλλειψη σχολίων με επιχειρήματα, χωρίς μασαλλοδοξίες και βρισιές, όπου ο καθένας θα λέει την άποψη του με βάση γεγονότα και όχι μου είπε κάποιος κάπου κάποτε, ΡΙΧΝΟΥΝ ΝΕΡΟ στον μύλο όλων αυτών που αποδομούν τον κοινωνικό και εθνικό μας ιστό!
    καταλαβαίνουν ότι στο τέλος ότι και να κάνουν, όσο πιό αποτρόπαιο και να είναι οι αντιδράσεις θα είναι μοιρασμένες σε "συνιστώσες" και κατά συνέπεια αδύναμες! (Ο γνωστός όρος του Ε.Αβέρωφ "σαλαμοποίηση")
    Λυπάμαι που δεν το καταλαβαίνετε...
    Πατριώτης λέει ο ένας, Λέσχη Μπιλντερμπεργ λεει ο άλλος, παιδί της πλουτοκρατίας λέει ο τρίτος, παιδί του Αβέρωφ αρα άκρα δεξιός λέει ο τέταρτος, κούφιος πολιτικά λέει ο δείνα κ.ο.κ.
    Όμως ανεξάρτητα από τι πιστεύει κανείς, σας διαφεύγει ότι ο Σαμαράς ψήφισε όχι στα μέτρα! Πολιτικαντισμός? Ίσως, αλλά μένει να το δούμε!
    Ήρεμα λοιπόν και νηφάλια ας προβληματιζόμαστε με κάθε άρθρο και ας μην συμφωνούμε!
    Αυτή είναι η γνώμη μου και ας μην συμφωνείτε μαζί μου!
    Ευχαριστώ που με ακούσατε...
    Κώστας "μαυροσκούφης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναί φαίνεται πως ο Σαμαράς θα τα αλλάξει όλα...

    Γι'αυτό στέλνει στα κανάλια τον απερίγραπτο Προκόπη Παυλόπουλο (τόν άνθρωπο που άφησε να καεί η Αθήνα το 2008) να τον εκπροσωπεί!

    Κουκούτσι μυαλό ρε παιδιά; Κουκούτσι;

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φαηλο πατα λιγο φρενο και αναψε και
    τα φωτα γιατι σκοταδι γυρω σκοτεινος και εσυ θα φας τα μουτρα σου.Περιμενω την επομενη κινηση σου
    για να δω που το πας το ρημαδι το
    αμαξι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Άσχετα με το χειμαρώδες άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη, η όποια κριτική για το Σαμαρά (επί του πρακτέου) κατά κύριο λόγο μπορεί να βασισθεί σε ενδείξεις περί των προθέσεών του. Μέχρι στιγμής έχω συγκρατήσει δύο πραγματικά δεδομένα που χαρακτηρίζω ως θετικά. Πρώτον, ότι καταψήφισε τα εδώ και μήνες προαποφασισμένα μέτρα του ΔΝΤ και δεν τα νομιμοποίησε με τη συναίνεσή του σαν κάτι αναπόφευκτο, όπως προσπαθούσαν με συνεχή προπαγανδιστικά μπαράζ να μας περάσουν τα ΜΜΕ. Δεύτερον, ο πόλεμος που δέχεται από τα συγκροτήματα (ΔΟΛ, Αλαφούζου, Γ. Κουρή - Χατζηνικολάου κλπ). Και επειδή ως κυβερνητική παρουσία δεν έκανε κάτι το αρνητικό (απεναντίας, έκανε καλά εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης και με μόλις το ένα πέμπτο του αρχικού προϋπολογισμού, εξοικονομώντας χρήματα) σε πρώτη φάση προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο ότι "έλα μωρέ όλοι ίδιοι είναι", επιδιώκοντας την έμμεση απαξίωση.

    Από την άλλη μεριά, δεν τσιμπάει στη συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του Καραμανλή, ο οποίος δεν έχει μιλήσει ακόμα. Προφανώς ο Καραμανλής ξέρει πολλά που μπορεί να δημιουργήσουν (σοβαρό) πολιτικό πρόβλημα στο όλο σκηνικό που στήθηκε τους τελευταίους μήνες στην πατρίδα μας και γι αυτό έχουν ξαμολυθεί λυτοί και δεμένοι να τον απαξιώσουν προκαταβολικά όσο περισσότερο γίνεται. Ο Σαμαράς πολύ απλά, κάνει παιχνίδι μαζί με τον Καραμανλή (χρόνια τώρα). Συνδυασμένα θα παίξουν μπάλλα, ιδίως όταν θα αποφασίσουν ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει ο Καραμανλής. Και τότε θα βγει πολύ ζουμί για τη μεγαλύτερη πολιτικοοικονομική κομπίνα που έγινε ποτέ σ' αυτή τη χώρα, δηλαδή τη βίαιη υπαγωγή της στο ΔΝΤ με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Το μέχρι τώρα διαμορφωμένο πολιτικό σκηνικό περιλαμβάνει δύο βασικούς πόλους (αφήνοντας προς το παρόν κατά μέρος την αριστερά): από τη μια μεριά το σύστημα ΓΑΠ (χωρίς όμως όλο το ΠΑΣΟΚ μαζί του) με τη στήριξη Ντόρας - Καρατζαφέρη και διαπλεκόμενων ΜΜΕ και από την άλλη μεριά το δίδυμο Σαμαρά - Καραμανλή. Που θα γείρει η πλάστιγγα; Οριστικά συμπεράσματα θα μπορέσουν να βγουν τους επόμενους μήνες, με πρώτο ορόσημο το συνέδριο της ΝΔ. Αν αρχίσουν νωρίς οι εκκαθαρίσεις των "λαδιάρηδων" και των άλλων βαριδιών από τη ΝΔ, τότε από φθινόπωρο (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θα πρέπει να περιμένουμε ρεσάλτο με σφοδρές πολιτικές μάχες έως και κάθετη ρήξη. Και εκεί θα κριθούν όλα (και όλοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Καραμανλισμός μέσα στην Νέα Δημοκρατία είναι ακόμα πανίσχυρος! Λιγότερο βέβαια είναι ο Μητσοτακισμός αλλά ακόμα υπαρκτός!
    Κάθε Νέος Πρόεδρος πρέπει να ακολουθήσει μιά συγκεκριμένη Στρατηγική γιατί θα φάει τα μούτρα του (περιστασιακές ισορροπίες που λένε)!
    Το θηρίο των Βαρώνων σε αυτό το κόμμα δεν ξεδοντιάζεται εύκολα, απόδειξη ο Νεποτισμός που κυριαρχεί!
    Καραμανλής Sr - Καραμανλής Jr, Βαρβιτσιώτης Sr - Βαρβιτσιώτης Jr, Τσιτζικώστας Sr- Τζιτζικώστας Jr,
    Μητσοτάκης Sr - Μητσοτάκης Jr / Μπακογιάννη, Κεφαλογιάννης Sr - Κεφαλογιάννη Jr, Καλαντζάκος Sr - Καλαντζάκου Jr, Έβερτ - Δούκας, κλπ κλπ κλπ (και βέβαια στο ΠΑΣΟΚ δεν πάνε πίσω!)
    Ο ρόλος λοιπόν ενός νέου Αρχηγού τουλάχιστον τους πρώτους μήνες της Αρχηγηγίας του πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός με τις ισορροπίες των τζακιών αυτών, που γιά να τα αποδυναμώσεις πρέπει να ακολουθήσεις μιά σωστή στρατηγική. Σας ουδέτερος παρατηρητής πιστεύω ότι σε λίγους μήνες ούτε "Πάκηδες" θα βλέπουμε στην τηλεόραση, ούτε Αρούληδες, ούτε πολλά άλλα φυντάνια που προκαλούν αναγούλα με την συμπεριφορά τους τα τελευταία χρόνια! Πιστεύω ότι η διαδικασία αρχισε για την ΝΔ και ότι είναι θέμα χρόνου...
    Και ας μην μπει κάποιος στον κόπο, να νομίσει ότι τρέφω ελπίδες γιά τον Σαμαρά... Δεν τρέφω ελπίδες γιά κανένα, απολύτως γιά κανένα! Απλά προσπαθώ να πω την γνώμη μου γιά το "μωσαικό" των σχολίων που διάβασα παραπάνω.
    Ευχαριστώ που με ακούσατε ακόμα και αν δεν συμφωνέιτε μαζί μου.
    Κώστας "Μαυροσκούφης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΝΑΙ, ΝΑΙ,
    ΤΡΟΜΑΞΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥΣ.

    ΠΑΙΔΙΑ, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΟ.

    ΟΜΩΣ ΤΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ. Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ...300 ΕΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΥΝΝΕΦΟ.
    ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ.

    ΚΑΛΟ ΚΟΡΑΓΙΟ ΜΑΚΑΚΕΣ!

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φαήλο, εσύ και ο Λαζαρίδης αξίζετε 100 φορές παραπάνω από τον Σαμαρά.
    Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας τόοοοοοοοοσο πολύ !!!
    Κανονικά εσείς πρέπει να ηγηθείτε κόμματος και να προσλάβετε τον Αντωνάκη σύμβουλό σας με όχι όμως παραπάνω μισθό από 1.200 ευρώ τον μήνα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. και ο σαμαρας ειναι πορφυρογεννητος να μην το ξεχναμε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. IQ Πιγκουίνου και Κώστα Μαυροσκούφη,

    συμφωνώ μαζί σας,πολύ σωστές οι παρατηρήσεις και των δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χριστινα
    --------
    Καλο το βιογραφικο σου οπως το περιγραφεις.Προσλαμβανεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "...Όπως λοιπόν έκανε με την Ντορρίτα που τις έδειξε με ελαφρά σπρωξιματάκια την έξοδο το ίδιο θα πρέπει να κάνει και με τους υπόλοιπους που είτε υπέθαλψαν είτε δημιούργησαν σκάνδαλα "

    Χριστινα
    --------
    Για να σε προσλαβωμε ομως με τετοιο
    καλο βιογραφικο σου που αναφερεις
    παραπανω θα πρεπει να σου τονισωμε
    οτι αυτα που αναφερεσαι μας ειναι
    παγερα αδιαφορα.Ο Κοσμος αλλαζει Χριστινα και θα τριβεις τα ματια σου.Δεν χρειαζεται να συζηταμε εδω
    για τα καδρα που ειχε αναρτημενα με
    τους παπουδες η γιαγια μας στο σπιτι της στο χωριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. kαι γώ με τον αντώνη είμαι κ.Κρανιδιώτη αλλά άν δεν μου απαντήσει σε κάποια ερωτήματα που του έκανα μέσω e-mail ούτε κάν θα πάω να ψηφίσω την κυριακή. Τί σε κάνει να τον πιστεύεις τόσο πολύ? και το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια το κατάπιε ενώ έπρεπε να κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο και τα επι μέρους άρθρα για το δντ τα ψήφισε. εντάξει είναι καλύτερος από τον ΚΚ και ανωτερότερος της ντόρας δεν το συζητώ αλλά αυτό δεν τον κάνει και ηγέτη. και μέχρι στιγμής μάλλον τον Ράλη μου θυμίζει
    εγώ περίμενα άλλα απ τον Αντώνη και κάθε μέρα απογοητεύομαι περισσότερο. Αν θέλεις να το συζητήσουμε το e-mail μου είναι στη διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αγαπητέ Sterg,
    Ευχαριστώ για την πιθανή πρόσληψη αλλά δυστυχώς δεν θα πάρω. Θέλω την όποια ελευθερία μου έχει απομείνει να την ''εκμεταλλευτώ'' όπως νομίζω εγώ και να μην αναγκαστώ με βοήθεια να πάψω να βλέπω , ακούω, καταλαβαίνω. :ρ
    Ο κόσμος αλλάζει συμφωνώ με την μόνη διαφορά ότι προ του τέλους κανείς δεν γνωρίζει την αλλαγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπητέ Sterg,
    Ευχαριστώ για την πιθανή πρόσληψη αλλά δυστυχώς δεν θα πάρω. Θέλω την όποια ελευθερία μου έχει απομείνει να την ''εκμεταλλευτώ'' όπως νομίζω εγώ και να μην αναγκαστώ με βοήθεια να πάψω να βλέπω , ακούω, καταλαβαίνω. :ρ
    "Ο κόσμος αλλάζει συμφωνώ με την μόνη διαφορά ότι προ του τέλους κανείς δεν γνωρίζει την αλλαγή..."
    Αγαπητη Χριστινα
    ----------------
    Η "Ελευθερια" ειναι μια ψευδαισθηση
    που την "χαιρονται" μονο οι ασχετοι και αυτοι ειναι πολλοι.
    Τα παντα προ-κατασκευαζονται πολυ
    καιρο πριν την εμφανιση τους οπως
    προ-κατασκευαστηκε και η "ευημερια"
    των Ελληνων που τρωγανε απο το μελλον τους με τις ευλογιες των "κα
    τασκευαστων" μεχρι να ερθει η ωρα για το ...ταμειο και την ...κλουβα
    διπλα απο το ταμειο για μαντρωμα,διοτι ητανε ηδη φανερη η αδυναμια "πληρωμης".
    Οσον αφορα οτι "κανεις δεν γνωριζει
    την αλλαγη προ του τελους" επετρεψε μου να διαφωνησω,διοτι ο κατασκευαστης γνωριζει που και πως
    θα καταναλωθει το προιον.Δηλαδη αν θες να γνωριζεις το μελλον τοτε κατασκευασε το.
    Θα με ερωτουσες τωρα τι προτεινω προσωπικα σε εσενα.Να διατηρησεις
    την αθωοτητα που δειχνεις οτι εχεις
    και να ζεις τις εμπειριες τις καινουργιες που προσλαμβανεις για ολα τα θεματα επενδυμενες με το συναισθημα σου ,χωρις ομως να σε παιρνουν απο κατω διαφορα "πιστευω"
    που καποτε ειχανε αξια αλλα τωρα ειναι μονο "καδρα" και βαριδια και
    δεν προσφερουν (και στον τοπο μας ακομα) τιποτα παρα μονο ζημεια.Ελπιζω οτι δεν παρεξηγησες το περιεχομενο οσων γραφω και το κατανοησες.Η εμπειρια μαζι με συναισθημα πρεπει να κυριαρχει των
    διαφορων "πιστευω" που καταντουν
    στειρα δογματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Aγαπητέ sterg σπάνια παρεξηγώ απόψεις που βασίζονται σε επιχειρήματα .
    Ομως πάντα κάποιος θα υπάρχει που θα πράξει το μη αναμενόμενο ακόμα και όταν ο κατασκευαστής γνωρίζει το αποτέλεσμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Χριστινα
    -------
    Ακομη και το "μη προβλεπομενο" προβλεπεται.Και προβλεπεται οχι
    μονο στο risk management μεσω συγκεκριμμενων προγραμματων καιαντιμετωπισης τυχαιοτητας με μεγαλη ακριβεια αλλα και η αντιδραση σου η οποιαδηποτε εχει
    προβλεφθει και υπαρχει το καταλληλο
    ...χαπι για σενα.Μη στενοχωριεσαι
    ομως γιατι τα αφεντικα θα ειναι επι
    εικη μαζι σου γιατι εχουν μεγαλη καρδια και ιδια οταν δε σε φοβουνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητέ Sterg συμφωνώ μαζί σου όπως επίσης συμφωνώ ότι υπάρχουν τύποι που προβλέπουν τα πάντα, όπως υπάρχει και η στατιστική, που έχει όλες τις μεταβλητές για να λύσεις όλα τα σενάρια, υπολογίζοντας το ποσοστό του κινδύνου, τις πιθανότητες εμφάνισης του, την συχνότητα, και γενικώς μια ολόκληρη φιλοσοφία πίσω από όλο αυτό. Θέματα για τα οποία πολλοί έχουν πτυχία και μεταπτυχιακά και διδακτορικά.
    Όμως θέλεις να μου πεις ότι ο άνθρωπος είναι πλέον πλήρως προβλέψιμος, άρα η μοναδικότητα του ανθρώπου πλέον αμφισβητείται ;
    Μιλάς για ρομποτικά ανθρωποειδή τα οποία άγονται και φέρονται σύμφωνα με τύπους και μαθηματικά ;
    Για ανθρώπους που δεν έχουν κριτική σκέψη που απλά λειτουργούν εν γένη σαν αγέλη ;
    Και αν μιλάς γι αυτούς τους τοποθετείς όλους σε ένα τσουβάλι;
    Αν λοιπόν δεχτώ αυτή τη θεωρία ,θα πρέπει βάση του νόμου των πιθανοτήτων να δεχτείς ότι όπως υπάρχουν αυτοί που μας προβλέπουν και μας τοποθετούν σε τύπους και μας έχουν έτοιμη την αντίδραση στην δράση μας , υπάρχουν και εκείνοι που λειτουργούν στην αντίπερα όχθη.
    Δεν είναι θέμα αθωότητας είναι θέμα κριτικής σκέψης ,όσο για το risk factor το οποίο βασίζεται σε τύπους και σε δεδομένες καταστάσεις αλλά και σε πιθανότητες ακόμα και σε αυτόν τον τύπο υπάρχει το ερωτηματικό της ανθρώπινης ψυχολογικής αντίδρασης που μπορεί να λειτουργήσει παρορμητικά σε ένα ερέθισμα το οποίο μπορεί να έχει προβλεφθεί σαν πιθανό αλλά ποτέ μα ποτέ δεν δίνετε στο 100% ως αντίδραση.
    Ακόμα και στο Consumer Behavior management το κατ εξοχήν μάθημα το οποίο σε μαθαίνει πώς να εκμεταλλεύεσαι και να προωθείς προϊόντα και υπηρεσίες τις οποίες ο άλλος δεν χρειάζεται, δημιουργώντας του την ανάγκη, ακόμα και εκεί υπάρχει το but, if .
    Η αθωότητα είναι να βλέπεις τον κόσμο αγγελικά πλασμένο ή να πιστεύεις ότι μπορείς να τον αλλάξεις. Ούτε το ένα πιστεύω ούτε έχω βλέψεις για το άλλο η μόνη μου βλέψη είναι να παραμείνω άνθρωπος και να μη μεταλλαχτώ σε ανθρωποειδές , να μεταφέρω αυτή τη λογική και στα παιδιά μου και να παραμείνω Ελληνίδα και όχι ελληνίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. "Όμως θέλεις να μου πεις ότι ο άνθρωπος είναι πλέον πλήρως προβλέψιμος, άρα η μοναδικότητα του ανθρώπου πλέον αμφισβητείται ;
    Μιλάς για ρομποτικά ανθρωποειδή τα οποία άγονται και φέρονται σύμφωνα με τύπους και μαθηματικά ;
    Για ανθρώπους που δεν έχουν κριτική σκέψη που απλά λειτουργούν εν γένη σαν αγέλη ;
    Και αν μιλάς γι αυτούς τους τοποθετείς όλους σε ένα τσουβάλι;
    Αν λοιπόν δεχτώ αυτή τη θεωρία ,θα πρέπει βάση του νόμου των πιθανοτήτων να δεχτείς ότι όπως υπάρχουν αυτοί που μας προβλέπουν και μας τοποθετούν σε τύπους και μας έχουν έτοιμη την αντίδραση στην δράση μας , υπάρχουν και εκείνοι που λειτουργούν στην αντίπερα όχθη."
    Χριστινα
    --------
    Ο συστημικος μαζανθρωπος ειναι πληρως προβλεψιμος και το αν εχει "μοναδικοτητα" αυτο καποιοι μπορει να το αμφισβητουν διοτι τον εχουν μονο για να καταναλωνει και να καταναλωνεται και για το μελλον τον κατατασουν στα "εμβια ανθρωποειδη" που ειναι και παμφθηνα
    διοτι θα τους συμπεριφερθουν (η τους συμπεριφερονται)σαν κοτοπουλα
    παραγωγης που χρειαζονται μονο λιγο...καλαμποκι(προσωμοιωσε το με την σημερινη πραγματικοτητα).Οταν
    αντιδρασει υπαρχουν ολα τα "φαρμακα".Οσον αφορα την "κριτικη σκεψη"που αναφερεσαι
    αυτην την "δικαιουνται" μονο οι "χαρισματικοι"και οχι οι Homo Sapiens (αντε να μη πω και Homo Erectus).Η πραγματικοτητα ειναι, με τα μετρα που βλεπει ο απλος ανθρωπος, πολυ σκληρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.