13/5/10

«Οι Ελληνες είναι ηρωικός λαός»

ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ, Μικρασιατική Καταστροφή, Κατοχή, Εμφύλιος- η Ελλάδα επιβίωσε από όλα αυτά τα δεινά και θα τη φοβίσει η οικονομική κρίση; Οχι, αποφαίνεται σε άρθρο του στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» ο αμερικανός ιστορικός Βίκτορ Ντέιβις Χάνσον, σύμφωνα με τον οποίο ο «ηρωισμός των Ελλήνων» αποτελεί «ιστορική αλήθεια».

Υπό τον τίτλο «Ελληνικές τραγωδίες», ο Χάνσον αναφέρεται στα παράδοξα της Ελλάδας της κρίσης. Στα πανό με το σφυροδρέπανο που αναρτήθηκαν στην Ακρόπολη την ώρα που η Ελλάδα επιδίωκε «να πείσει ξένους καπιταλιστές επενδυτές να σώσουν τον ελληνικό σοσιαλισμό»· στις μολότοφ, τους φόνους, τις ταραχές και τις απεργίες, «ένα χάος που αναμεταδίδεται απευθείας σε όλο τον κόσμο παραμονές της σωτήριας τουριστικής περιόδου».

Η δημοσιονομική κατάσταση είναι δύσκολη και σε άλλες χώρες, αλλά η βίαιη αντίδραση στις κακές ειδήσεις που παρατηρείται στην Ελλάδα είναι μοναδική, υπογραμμίζει ο Χάνσον. Τέσσερις αιώνες υποδούλωσης στους Οθωμανούς έκαναν τους Ελληνες ασεβείς έναντι των κυβερνήσεών τους, τους καλλιέργησαν «το αίσθημα ότι το κράτος είναι αντίπαλος». Επίσης, η σχέση της Ελλάδας με τη Δυτική Ευρώπη ήταν ανέκαθεν αμφιλεγόμενη. Η λεηλασία της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους κατά την Δ΄ Σταυροφορία, η γεωγραφική θέση της Ελλάδας στο μέτωπο με το Ισλάμ και η κατοχή της από τους Οθωμανούς έκαναν τη χώρα να χάσει την Αναγέννηση και τη Μεταρρύθμιση. Αργότερα οι Μεγάλες Δυνάμεις ενθάρρυναν και στη συνέχεια πρόδωσαν τη Μεγάλη Ιδέα της αποκατάστασης του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία, ενώ ο εμφύλιος πόλεμος, μετά τις λεηλασίες και τον λιμό κατά τη ναζιστική κατοχή, αφάνισε ακόμη περισσότερους ανθρώπους. «Για τους αμερικανούς σχεδιαστές της ρεαλπολιτίκ του ΝΑΤΟ», γράφει ο Χάνσον, «μια αντιλαϊκή, αυταρχική, αντικομμουνιστική κυβέρνηση ήταν προτιμότερη από μια σοσιαλιστική, ουδέτερη και δημοκρατική Ελλάδα».

Ολα αυτά, γράφει ο Χάνσον, εξηγούν γιατί οι σημερινοί Ελληνες εξαρτώνται από την ξένη «βοήθεια», αλλά είναι και καχύποπτοι απέναντί της. «Εξηγούν γιατί ένας τόσο δημιουργικός, λογικός και ικανός λαός γίνεται τόσο συχνά νευρικός και οργίζεται προς λάθος κατεύθυνση για τα προβλήματα που ο ίδιος δημιουργεί στον εαυτό του», προσθέτει ο αμερικανός ιστορικός. Και καταλήγει:

«Αραγε, θα επιβιώσει η Ελλάδα ως σύγχρονο, επιτυχημένο ευρωπαϊκό κράτος; Κατά μία έννοια είναι δύσκολο να τα καταφέρει, δεδομένων του υπερβολικού χρέους, των δομικών ελαττωμάτων που είναι πλέον φανερά στο νομισματικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των βίαιων μάλλον, παρά ορθολογικών λαϊκών απαντήσεων στην κρίση. Εν τούτοις, δεδομένου του τραγικού παρελθόντος της, η χρηματοπιστωτική κατάρρευση του 2010 ωχριά σε σύγκριση με την οθωμανική κατοχή. Και είναι σίγουρα ήσσονος σημασίας αν τη βάλει κανείς δίπλα στη σφαγή ενός εκατομμυρίου Ελλήνων στη Μικρά Ασία, τον ενδημικό λιμό κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, την αγριότητα του εμφυλίου πολέμου και την ευάλωτη θέση που είχε η Ελλάδα ως χώρα του μετώπου κατά τη διάρκεια της αμερικανοσοβιετικής αντιπαράθεσης.

Η Ελλάδα επιβίωσε από όλα αυτά, όπως θα επιβιώσει και από τη σημερινή κρίση επειδή σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι Ελληνες πολύ συχνά αποδεικνύονται ηρωικός λαός. Αυτό δύσκολα το θυμόμαστε στην απόγνωση που μας προκαλεί το αποκαρδιωτικό θέαμα που συνεχίζεται στην Αθήνα, είναι εν τούτοις ιστορική αλήθεια».
Γιώργος Αγγελόπουλος-ΝΕΑ

18 σχόλια:

  1. Οι Ελληνες ήταν ηρωικός λαός...

    Η αποδόμηση άρχισε με την Ρώμη, που έκανε την αλήθεια truth και το ψεύδος false... Άντε τώρα να βρούμε άκρη, με Δραγώνα και Δρούτσα στο τιμόνι.

    Και ο GAP? Πιλότος του Τιτανικού την έχει δει ο μπαγάσας...

    Γιατρέ! Γιατρέέέέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν καταφέρουν οι Έλληνες και δεν αποσυντονιστούν από τον σκοπό τους θα επιβιώσουμε Aν όμως καταφέρουν και μας διασπάσουν και αποσπάσουν την προσοχή μας από το πραγματικό πρόβλημα ''θα μείνουμε υποδουλωμένοι'' για πολλά χρόνια ...
    Είμαστε ακόμα διαιρεμένοι, σαν το πληγωμένο ζώο αντιδρούμε σε πολλά και δεν επικεντρωνόμαστε σε ένα την φορά ....
    Στα μαθηματικά ένα και ένα κάνουν δύο σε καμία περίπτωση μηδέν ή είκοσι δύο.
    Όλα τα γεγονότα τα οποία αναφέρονται και από τα οποία οι Έλληνες κατάφεραν και επιβίωσαν είχαν μερικές ομοιότητες :
    1. Ομοψυχία
    2. Ομοιογένεια
    3. Σύμπνοια
    4. Κοινός εχθρός.
    Τώρα οι δημόσιοι εναντίων των ιδιωτικών.
    Οι ιδιωτικοί στο κόσμο του φόβου για το αύριο
    Οι αριστεροί εναντίων των δεξιών και το αντίστροφο
    Όλοι μαζί στον άγνωστο Χ
    Οι πολιτικοί στο κόσμο της ρεμούλας και πως θα την γλιτώσουν
    Οι ξένοι αλωνίζουν
    Πολλά τα μέτωπα ....
    και δεν βλέπουμε ένα βασικό ένα και μόνο...
    Αν η Ελλάδα πάψει να είναι εδαφικά έτσι όπως ήταν
    Αν η Ελλάδα κοπεί ''μέ έναν ωραίο τρόπο και έμμεσα , πως λέμε γλυκά γλυκά'' σε κομμάτια
    Τότε τίποτα μα τίποτα δεν θα έχει σημασία .Ούτε ο 13ος ούτε ο 14ος μισθός ,ούτε τα επιδόματα ούτε οι συντάξεις .

    Λαός χωρίς πατρίδα ποτέ μα ποτέ δεν ορθοπόδησε,...εκτός μιας εξαίρεσης που επιβεβαίωσε απλά τον κανόνα.

    Δεν θα προλάβει η πείνα να μας σκοτώσει θα το έχουμε κάνει μόνοι μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελληνιδες κι Ελληνες η αντιστροφη μετρηση για Αιγαιο,Θρακη,Μακεδονια,Ηπειρο,Κυπρο εχει αρχισει,η εθνικη αποδομηση,ο εθνομηδενισμος,το εθνικο μας ξεπουλημα και η μεθοδευμενη γενοκτονια του Ελληνικου εθνους ειναι πλεον γεγονος.Τα 4.000.000.000.000.000 δολαρια αξιας του ορυκτου πλουτου που κρυβει στα σπλαχνα της η Ελληνικη γη και που θα σωζαν το δικο σας παρον και το μελλον των παιδιων σας και των παιδιων των παιδιων σας,Θα τα μοιραστουν ΟΛΟΙ πλην των φυσικων δικαιουχων Ελληνων πολιτων,που πολυ πιθανον σε λιγες δεκαετιες απο τωρα μπορει και να μην υπαρχουν.
    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η γεωγραφική θέση της Ελλάδας στο μέτωπο με το Ισλάμ.η γεωγραφική θέση της Ελλάδας στο μέτωπο με το Ισλάμ .



    η γεωγραφική θέση της Ελλάδας στο μέτωπο με το Ισλάμ

    POYTHENA DEN ANAFERETE OTI H ELLADA EINAI TO SYNORO THS EYROPHS ME TO ISLAM.ISLAMISTES EXOYN KATALABEI THN KYPRO KAI OXI TOYRKOI.O POLEMOS ELLADOS TOYRKIAS EINAI H EPEKTASH TOY ISLAM ,ONTAS SE PERIODO MESOPOLEMOY PREPEI NA TAYTOPOIOISOYME TOYS TOURKOYS ME TO ISLAM GIATI ENAS ELLHNO-TOYRKIKOS POLEMOS EINAI ENAS XRISTIANO-ISLAMIKOS POLEMOS KAI ETSI PREPI NA PAROUSIAZETE.TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ιδέα τώρα..μήπως να προσπαθούσαμε λίγο να αποβάλουμε τον υπερβολικό μας εθνο-συναισθηματισμό και να δούμε λίγο τα πράγματα ψύχραιμα; Τέσσερα παράγωγα της λέξης "έθνος" σε μια πρόταση μου κάθονται βαριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ''Οι Ελληνες είναι ηρωικός λαός''

    Τα λαμόγια (εντός και εκτός) νόμισαν ότι είμαστε πλέον μαλάκες, δεν φαντάστηκαν τι τους περιμένει και οι πέτρες θα σηκωθούν από τη θέση τους, τίποτα δεν θα μείνει όρθιο.
    ΑΕΡΑ!!!!! ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΑΕΡΑ!!!!!!! μην τους φοβάστε δεν τους βλέπετε που τρέμουν και κρύβονται στη βουλή με κάτι αλυσίδες σαν αυτές που είχαν βάλει οι βυζαντινοί στον κεράτειο κόλπο;
    ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, κλείστε και πετάξτε τις τηλεοράσεις με τους πουλημένους μεγαλοδημοσιογράφους μην αγοράζετε τις πορνοεφημερίδες των μεγαλοεκδοτών τους, αφουγκραστείτε τον εαυτό σας και την αγωνία των παιδιών σας, δεν χρειάζεται να μας πεί κανείς ποιό είναι το χρέος τούτη την ώρα.
    ΑΕΡΑ!!!!!!!ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΑΕΡΑ!!!!!!!!
    μέχρι να ανατριχιάσουν τα κόκαλα των προγόνων μας που έδωσαν τη ζωή τους για είμαστε εμείς ελεύθεροι.
    ΑΕΡΑ!!!!!!!ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΑΕΡΑ!!!!!!!!
    ετούτη δω την άνοιξη προτού να χειμωνιάσει.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας πασάρουν τους Τούρκους σαν εχθρούς, ενώ οι Τούρκοι είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες και το γνωρίζουν.
    Θα μας βάλουν το λοιπόν να σκοτωθούμε πάλι, για να μοιράσουν τα κομμάτια απο τα πτωματά μας. Ποιοί? μα οι Εβραίομασσώνοι που κυβερνάνε και τους Τούρκους και εμάς.
    Ο εχθρός είναι εντός των πυλών, έχει όνομα και ταυτότητα και συχνάζει σε συναγωγές.
    Αυτούς πρέπει να διαλύσουμε.
    Αυτούς που στρέψανε και τους Αλβανούς και τους Σλάβους εναντίον μας, ενώ είναι αδερφια μας και συγγενείς μας.
    Από τον καιρό των Περσικών πολέμων ακόμα, τα ίδια έκαναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @13 Μαΐου 2010 12:56 μ.μ.

    Ναι οι τούρκοι, οι αλβανοί και οι σλάβοι (να πουμε κροάτες και σκοπιανοί γιατί οι βούλγαροι είναι τουρκικής-ταταρικής καταγωγής) είναι αδέλφια σου, φασίστα γερμανοτσολιά, αλλά δεν είναι αδέρφια με τους καθαρούς Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Oι ισλαμιστές έχουν καταλάβει τη Κύπρο όχι οι τούρκοι"

    Πας καλά χριστιανέ μου; Τόσα χρόνια ακούμε "ισλαμιστής" και το ταυτίζουμε (λανθασμένα) με το "τούρκος" και τώρα εσύ θες να μας πείσεις ότι "τούρκος" σημαίνει στην πραγματικότητα "ισλαμιστής";
    Με την τουρκία δεν έχουμε θρησκευτικές διαφορές αλλά γεωπολιτικές και οικονομικές. Ξύπνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστίνα 9:29 πμ:
    "Αν η Ελλάδα κοπεί ''μέ έναν ωραίο τρόπο και έμμεσα , πως λέμε γλυκά γλυκά'' σε κομμάτια
    Τότε τίποτα μα τίποτα δεν θα έχει σημασία .Ούτε ο 13ος ούτε ο 14ος μισθός ,ούτε τα επιδόματα ούτε οι συντάξεις ."

    Χριστίνα είσαι στην καρδιά του προβλήματος. Πριν 5 χρόνια η τότε πρόεδρος της βουλής (Ψαρούδα-Μπενάκη) είχε πει στον Παπούλια που μόλις αναλάμβανε, ότι: "αναλαμβάνετε σε μια περίοδο που θα χρειασθεί να εκχωρήσουμε μέρος της κυριαρχίας μας προς χάριν της ευημερίας μας". Αυτό το έργο είναι πιθανό να παιχτεί τώρα. Όπως στην Κύπρο μετά το 1974, που έπεσε πολύ χρήμα και μίλαγαν όλοι για το οικονομικό θαύμα του νότου...

    Στην παρούσα περίσταση μπορεί κάποιοι ανιδιοτελείς σύμμαχοι (που φροντίζουν για το καλό σου) να σου πουν: "Βρείτε τα με την Τουρκία, μοιράστε το Αιγαίο, ελαττώστε τους εξοπλισμούς, θα βοηθήσουμε κι εμείς με επενδύσεις και χρήματα και θα γλυτώσετε τον 13ο και 14ο μισθό και τις συνταξούλες σας και θα περνάτε καλύτερα. Θα σας δώσουμε και κάτι τις από τα πετρέλαια (που θα εκμεταλλεύονται οι εταιρείες μας) και όλα θα είναι μέλι". Και βέβαια τα ΜΜΕ θα πέσουν πάνω σου και θα σου πιπιλάνε το μυαλό: "Μεγάλη επιτυχία", "Έξοδος από το τούνελ", "Θρίαμβος του πατριωτικού ρεαλισμού", "Μπράβο" (μ@λ@κ@).

    Σε περίπτωση (λέμε τώρα) που πάει να παίξει ένα τέτοιο σενάριο, εκεί θα φανεί πόσος ηρωϊσμός, σαν αυτόν που περιγράφει το άρθρο, έχει απομείνει ή αν ο κορεσμός της "πείνας αλά ΔΝΤ" και η ροπή προς την εύκολη ζωή υπερισχύσουν. Πόση αντίσταση θα δείξει η κοινωνία και πόση πίεση θα ασκήσει προς επίδοξους πατριδοπώλες. Το στοίχημά τους είναι αν θα μας έχει γονατίσει αρκετά η κρίση, έτσι ώστε χωρίς φρόνημα να αποδεχτούμε ότι κι ότι. Το στοίχημά μας είναι αν θα μας έχει εξαγριώσει αρκετά η κρίση ώστε να τους πάρει και να τους σηκώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά τα λέει το άρθρο, αλλά μου μοιάζουν λίγο σαν λόγια παρηγοριάς. Βεβαίως, τούτη τη στιγμή χρειάζονται κι αυτά, για να μην ξεχάσουμε ποιοι ήμασταν και ποιοι είμαστε. Διότι, ο λαός είναι ο ίδιος. Οι ηγεσίες του μόνο αλλάζουν.

    Και κάτι για τους λεβέντες τσολιάδες της φωτογραφίας, τους οποίους από πρόπερσι τα Χριστούγεννα έχουν αναγκάσει δύο ή τρεις να εγκαταλείψουν το ιερό τους πόστο κάποιοι αλήτες:

    Οι Γερμανοί που ήλθαν το 1941 να ... προστατεύσουν την Ελλάδα, τους άφησαν απρόσκοπτα να κάνουν την δουλειά τους. Στα Δεκεμβριανά του 1944, τα οποία ξέσπασαν εκεί ακριβώς, στην Πλατεία Συντάγματος, ουδείς διεννοήθη από τις αντιμαχόμενες παρατάξεις να πατήσει το πόδι του πάνω στο μνημείο και να ενοχλήσει τους τσολιάδες. Τώρα; Τόσο πολύ έχομε κατρακυλήσει;
    Οι διάφοροι μεγαλόστομοι Χρυσοχοΐδηδες τι κάνουν και δεν τους μπουζουριάζουν;
    Ο Βούγιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην είστε απαισιόδοξοι.
    Λίγοι πάντοτε κάναν τη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 12:56 μ.μ.

    >Μας πασάρουν τους Τούρκους σαν εχθρούς, ενώ οι Τούρκοι είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες και το γνωρίζουν.<

    Δώσε μου την ιστορική σου πηγή. Βλέπεις να μοιάζουμε πολύ με Μογγόλους οι Έλληνες; Αυτή την θεωρία διδάσκουν τώρα στην Τουρκία, προσπαθώντας να πείσουν ότι αυτοί είναι αυτόχθονες κάτοικοι της Μ. Ασίας. Μήπως είσαι προβοκάτορας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ ΙQ Πιγκουινου αν αγαπούσαμε την Ελλάδα με την καρδιά και την προφυλλάσαμε με το μυαλό που είναι μέσα στο κρανίο και όχι εκτός ή σε άλλα σημεία δεν θα είχαμε πρόβλημα .
    Αλλά ο λαός είναι ανομοιογενείς και αποπροσανατολισμενά βολεμένος, οι εξουσία είναι προσκυνημένοι
    και , οι φίλοι είναι εχθροί τι να πούμε απο κει και πέρα....
    Πάντα ήμουν της άποψης λίγοι και καλοί σε όλα τα επίπεδα.
    Εδώ έχουμε πολλούς και κάλους.
    Την πουλάνε την Ελλάδα εξ ου και η λίστα με τους γιατρούς βγήκε λίγο πριν τον Ερντογαν..τίποτα δεν είναι τυχαίο ....Ολα ειναι κανονισμένα χρόνια τώρα...
    ''Είπαμε απο την μια τσέπη μια επιταγή απο την άλλη ένα όπλο''.
    Αν ήθελαν οι Ελληνες και το τιγάνι μπορεί να γίνει όπλο αλλά δεν θέλουν μπροστά στο 1 ευρώ παραπάνω πολλοί θα βρεθούν να πουν δώσε την Θράκη να γίνει λέμε τωρα ανεξάρτητη τι πειράζει Ελληνες θα ζουν (προσθέτο για τους επόμενους 6 μήνες απο την ημέρα ανακοίνωσης γιατι μετά θα μεταναστεύσουν προς τα κάτω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ό,τι καταγωγή και να έχουν οι Τούρκοι, είναι απλά Τούρκοι, αν ο αδερφός μου τουρκέψει είναι Τούρκος και δεν μπορεί να είναι πλέον αδερφός μου, αφού εγώ είμαι Έλληνας.
    Μόνο το πολιτισμικό DNA έχει σημασία.
    Η εξ αίματος συγγένεια ουδέποτε έπαιξε σοβαρό ρόλο στην Ιστορία.
    Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με αφορμή αυτά που λέτε περί αδερφιών μας Τούρκων, Αλβανών κά, ένα ΠΟΛΥ καλό βιβλίο που σας συνιστώ, είναι το "Η καταγωγή των Ελλήνων" του Δ. Δημόπουλου.

    http://www.google.gr/search?hl=el&rlz=1C1DVCB_enGR356GR356&q=%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CE%B7+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B7+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BD&meta=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

    Είναι λογικό πολλοί Τούρκοι, πολλοί Αλβανοί, πολλοί Σκοπιανοί, πολλοί Βούλγαροι, πολλοί Κατωιταλιώτες να είναι Έλληνες στο αίμα, αλλά, δυστυχώς, χωρίς ελληνική συνείδηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 8:11,

    (δεν είμαι ο 12:56), αλλά όντως η πλειοψηφία των σημερινών Τούρκων (και του 1923), δεν έχει τουρκική(ουραλο-αλταϊκή) καταγωγή.

    Χοντρικά μιλώντας,υπάρχουν οι Κούρδοι (που είναι της Μέσης Ανατολής)κι από κει και πέρα υπάρχουν οι γηγενείς της μικρασιατικής χερσονήσου και της βαλκανικής, που εξισλαμίστηκαν κατά τη διάρκεια της οθωμ.αυτ.!Το 1923 όλοι οι Μουσουλμάνοι θεωρήθηκαν Τούρκοι.Υπόψιν ότι η ανταλλαγή πληθ. μεταξυ Ελλάδος και Τουρκίας έγινε με ΜΟΝΟ κριτήριο τη θρησκεία.
    Σήμερα θα δεις πολλούς Τούρκους που μοιάζουν μ'εμάς και όχι με κεντροασιάτες ή μεσανατολίτες.Πρόκειται για τους απογόνους των εξισλαμισμένων.

    Οι γνήσιοι Τούρκοι είναι μάλλον μειονότητα.

    ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, η συνείδησή τους,είναι άλλο θέμα.

    Πάντως,ακόμα κι εκείνοι οι Τούρκοι που έχουν απομακρυνθεί από το Ισλάμ (οι μοντέρνοι),
    δεν είναι φιλικοί απέναντί μας (δηλ.δε γλιτώνουμε κάτι), από τη στιγμή που δεν απαρνούνται τον κεμαλοφασισμό ώστε να ενστερνιστούν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.