4/5/10

Κλίντον: Οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης θέτουν σε κίνδυνο την ανθρωπότητα

Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, καταδίκασε το Ιράν λέγοντας ότι κάνει τα πάντα για να αποσπάσει την προσοχή από το δικό του μητρώο, έτσι ώστε να αποφύγει να λογοδοτήσει για τις ενέργειες του και τόνισε ότι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης θέτουν σε κίνδυνο την ανθρωπότητα.

Κατά την ομιλία της στην διεθνή διάσκεψη των ΗΕ για την Συνθήκη Περιορισμού της Εξάπλωσης των Πυρηνικών Όπλων, η κ. Κλίντον ζήτησε την εφαρμογή αυτόματων κυρώσεων για μη συμμόρφωση με την Συνθήκη, αντί εξάρτηση από την διπλωματία για την επιβολή κυρώσεων. Επίσης η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον Πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ότι προβαίνει στις ίδιες «χιλιοειπωμένες, ψευδείς και κατά καιρούς εξωφρενικές κατηγορίες» σε βάρος των ΗΠΑ και άλλων χωρών.

Νωρίτερα κατά την ομιλία του ο κ. Αχμαντινετζάντ είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι απειλούν άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας του, με πυρηνικά όπλα κάτω από «ψευδή προσχήματα» για τον περιορισμό της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων.

Ο Ιρανός Πρόεδρος επεσήμανε ότι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από μέρους των ΗΠΑ ενθαρρύνει άλλες χώρες να παράγουν αυτά τα όπλα και οδηγεί σε κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών.Εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας αποχώρησαν από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ιρανού Προέδρου.Voanews.com

Προειδοποιήσεις του Κέντρου Βίζενταλ προς τη Βραζιλία
Το Κέντρο Βίζενταλ εγκαλεί τη Βραζιλία για την υποστήριξή της στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.Το Κέντρο Βίζενταλ, οργανισμός που ειδικεύεται στον εντοπισμό ναζιστών εγκληματικών πολέμου, προειδοποίησε χθες τη Βραζιλία για τον κίνδυνο να καταστεί η χώρα «συναυτουργός σε προσπάθεια για γενοκτονία», υποστηρίζοντας το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Η υποστήριξη στις πυρηνικές φιλοδοξίες ενός καθεστώτος, το οποίο έχει απειλήσει να σβήσει από τον χάρτη το κράτος του Ισραήλ κινδυνεύει να καταστήσει την Βραζιλία συναυτουργό σε μία προσπάθεια για γενοκτονία», τονίζει ο διευθυντής διεθνών σχέσεων του Κέντρου Σιμόν Σάμουελς, σε ανακοινωθέν του από το Μπουένος Άιρες, έδρας του λατινοαμερικανικού κλάδου του.Μία τέτοια θέση «θα αντέβαινε στον σεβασμό, που έχει διακηρύξει ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα, στην ακεραιότητα και της κυριαρχία όλων των μελών του ΟΗΕ», προσθέτει ο Σάμουελς.

Το Κέντρο Βίζενταλ καλεί τον βραζιλιάνο πρόεδρο να αποσαφηνίσει τη θέση του κατά την προσεχή μετάβασή του στην Τεχεράνη, στα μέσα Μαΐου και «να φανεί αλληλέγγυος στον εταίρο του στο Mercosur, την Αργεντινή», η οποία έπεσε θύμα επίθεσης, εναντίον εβραϊκού πολιτιστικού Κέντρου στο Μπουένος Άιρες το 1994, για την οποία θεωρείται υπεύθυνο το Ιράν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. Για αυτους που δεν γνωριζουν και τοσο καλα το "εγκυρο" κεντρο Σαϊμον Βίζενταλ, παραθετω τα κατωθι:

    Το κέντρο Σαιμον Βίζενταλ, έχει δηλώσει οτι σκοπός του κέντρου είναι "η αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, του μίσους και της τρομοκρατίας, την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας, συμπαράσταση στο Ισραήλ, και την προάσπιση της ασφάλειας των Εβραίων σε όλο τον κόσμο, και φυσικά τη διδασκαλία των μαθημάτων του Ολοκαυτώματος".
    Ο ραβίνος Μάρβιν Hier δημιούργησε το Κέντρο, σαν μην κερδοσκοπική εταιρεία το 1977, με σημαντική επιχορήγηση από τον Καναδό-εβραίο χρηματοδότη Samuel Belzberg που εν συνεννοήσει με τον Σαϊμον Βιζενταλ συμφώνησαν να ονομαστή το κέντρο με το όνομα του Αυστριακού Ναζίστο-κυνηγού. Το όνειρο του ραβίνου Hier άνθισε, και το 1993 αρκετά νέα χρηματικά ποσά συγκεντρώθηκαν για να οικοδομήσουν ένα επιβλητικό Μουσείο της Ανεκτικότητας, αφιερωμένη στην καταπολέμηση της "μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού." Το μουσείο πηρε δημοσιοτητα και εγινε ο εκπαιδευτικός βραχίονα του Βιζενταλ. Το Λος Άντζελες απεδειχθη ενας εξαιρετικός τοπος για ερανους και εσοδα απο δημόσιες και ιδιωτικες συνεισφορες, αλλα και να παράσχη στον Hier πολλές ευκαιρίες για συνεργασια με τη βιομηχανία του κινηματογράφου στο Χολλυγουντ . Όταν ομως το Wiesenthal Center υπεραμυνεται του Ισραήλ, κάθε πρόσχημα "προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και "ανοχή" ή την καταπολέμηση της "μισαλλοδοξίας και το ρατσισμόυ" τιθενται αυτοματως στην άκρη.
    Η αποστολή και το καταστατικο του Κέντρου αναστέλλεται ολικώς. Ο Hier χρησιμοποιεί το "ολοκαύτωμα" και κατηγορεί για αντισημιτισμό οιονδήποτε, στην προσπάθεια του να φιμώσει οποιαδήποτε κριτική εναντίον του Ισραήλ, καθιστώντας έτσι το Κέντρο συνεργάτη των ισραηλινών επιδρομών, της ισραηλινης κατοχής καθώς και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ολοκαύτωμα (του Hier) μετατρέπεται σε ένα πολύ αποτελεσματικό πολιτικό όπλο αλλά και ισχυρότατο εργαλείο για συγκέντρωση χρημάτων. Όπως εχει πει χαρακτηριστικά και ο χρηματοδότης Samuel Belzberg οτι η "Εβραϊκή εκπαίδευση" και όλα τα άλλα γνωστά εβραϊκα τσαλιμια η τερτιπια δεν δουλευουν τοσο καλα πλέον για να συσπειρώσει κανεις την εβραϊκη κοινοτητα. Το "ολοκαύτωμα", ομως, λειτουργεί αποτελεσματικά κάθε φορά."


    Ολο το αρθρο εδω: (στα Αγγλικα)
    http://original.antiwar.com/john-taylor/2010/05/02/the-wiesenthal-center-bait-and-switch/



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ,
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ,ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ.
    ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.
    ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΣΕΙΕΙ ΤΙΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ιλαρή Κλίντον, καταπώς φαίνεται, θα μας "ψυχαγωγήσει" με έναν παγκόσμιο πόλεμο κατά του Ιράν. Για να ξεχάσουμε την οικονομική κρίση εμείς οι πτωχοί και για να ανεβάσουν τις δουλίτσες τους οι κύριοι οι αμυντικού συμπλέγματος των ΗΠΑ.
    Ο νέος "σατανάς" είναι ο Αχμαντινετζάντ...
    Την έχουμε μάθει την παραμύθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ (ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ) ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΗΔΗ ΤΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 10ΕΤΙΑ ΤΟΥ 1960.

    ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ή ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ Ο ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΖΑΝΤ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ, ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΟΛΟΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ.

    ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΠΩΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΑΜΨΩΝ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΜΕ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΝΑ ΜΗ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟΝ JABOTINSKII ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ...

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ο Σαντάμ ειχε πυρηνικά θα τον ακούμπαγε κανείς;

    Νοσφεράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ΗΠΑ δεν επιθυμουν την αναδειξη νεων στρατιωτικων δυναμεων στο προσκηνιο. Τους βλεπουν σαν απειλη στην ισορροπια δυναμεων και στα στρατηγικα τους σχεδια και θα κανουν οτι περναει απο το χερι τους να το αποτρεψουν.
    Με την αρωγη των Εβραιων βεβαιως που βλεπουν να απειλειται η υπαρξη της ιδιας τους της χωρας.
    Και φυσικα οπως ανεφερε και ο Νοσφερατος, για να σε σεβονται πρεπει να εισαι ισχυρος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν βλέπετε πώς ενορχηστρώνονται όλα γύρω από τον επερχόμενο μεγάλο πόλεμο? Σε 1-2 χρόνια?
    Μακάρι να διαψευσθώ!
    Δεν ξέρω αν θα το μάθω ποτέ,
    είμαι ήδη στον βυθιζόμενο
    Τιτανικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.