5/5/10

«Στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για βία»




Δριμεία αντιπαράθεση ΚΚΕ-ΛΑΟΣ για τα επεισόδια έξω από τη ΒουλήNAFTEMPORIKI.GR

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΛΑΟΣ προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από τη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο ανέφερε πως μέλη του ΠΑΜΕ (σ.σ. που πρόσκειται στο ΚΚΕ) φώναζαν «Κάψτε τη Βουλή», ενώ επιτέθηκε κατά του ΚΚΕ για δηλώσεις εκπροσώπου του σχετικά με το Σύνταγμα.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Γενικής Γραμματέως του κόμματος Αλέκας Παπαρήγα, η οποία απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας πως όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή, εκεί ήταν χρυσαυγίτες, «γνωστοί άγνωστοι που από το 1994 είχαν κάψει το Πολυτεχνείο και ήταν εκεί μια ομάδα και έλεγε όντως "να καεί, να καεί η Βουλή". Πρόσθεσε μάλιστα πως το ΚΚΕ του αφόπλισε, παίρνοντας και τα δυο κοντάρια που είχαν με τη σημαία του ΠΑΜΕ. Και στρεφόμενη κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ συμπλήρωσε: «Ίσως αυτοί που ήταν έξω από τη Βουλή, δεν ξέρω αν έχουν δεσμούς αίματος μόνιμους ή προσωρινούς με τον κ. Καρατζαφέρη, αλλά ειλικρινά ο κ. Καρατζαφέρης παίζει το ρόλο του προβοκάτορα σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να επιβάλει ό,τι επιβάλλει».

Η κ. Παπαρήγα υπεραμύνθηκε επίσης της θέσης του κόμματός της για το Σύνταγμα, τονίζοντας πως είναι ένα κακό Σύνταγμα και πως ο λαός έχει δικαιώμα «με τις διαδικασίες της μαζικής, της πολιτικής πάλης, να δημιουργήσει προϋποθέσεις από το να αναθεωρηθεί μέχρι και το να αλλάξει ριζικά».

Επανερχόμενος το απόγευμα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε πως «ό,τι δεν κατόρθωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα επί Γεωργίου Παπανδρέου του πρεσβυτέρου, το προσπαθεί και πάλι τώρα, επί Γεωργίου Παπανδρέου του νεωτέρου».

«Κάποιοι που πόνταραν στο χάος, πήραν σήμερα μια αιματηρή προκαταβολή», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης, προσθέτοντας πως «οι ακραίες φωνές που απέτρεψαν την Σύγκληση των Πολιτικών Αρχηγών και την όποια συνεννόηση, δημιούργησαν ένα ανατρεπτικό υπόστρωμα, που διευκόλυνε την δράση των αντι-εξουσιαστών. Όταν παίζεις ρώσικη ρουλέτα, η σφαίρα δεν μένει πάντα στην θαλάμη».

Απηύθυνε επίσης έκκληση προς όλους για αυτοσυγκράτηση, τονίζοντας ότι «τώρα πλέον δεν απειλείται μόνο η οικονομία μας, αλλά ενδεχομένως η Δημοκρατία και το Σύνταγμα».

Απαντώντας ο κ. Μάκης Μαΐλης από το ΚΚΕ καταφέρθηκε και πάλι κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ: «Ο Καρατζαφέρης επιβεβαίωσε και με τη νεότερη δήλωσή του ότι είναι επαγγελματίας προβοκάτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία. Άξιος ο μισθός του».

Παπανδρέου: «Οι δράστες θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν»
Έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προασπίσουν τη δημοκρατική νομιμότητα απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι οι δράστες της δολοφονικής βίας θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν.

«Άλλο διαμαρτυρία και άλλο δολοφονία. Τρεις οικογένειες ζουν το δράμα τους χωρίς λόγο. Θα σταθούμε δίπλα τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Σε αυτούς που σήμερα θρηνούν λέμε ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν. Είναι απολύτως αναγκαίο να στείλουμε ένα μήνυμα δημοκρατικής ευθύνης. Κάποιοι κρύβονται πίσω από τις ευθύνες που ανέλαβε η κυβέρνηση. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις τύχες και τις ζωές των πολιτών».

«Είναι ώρες ευθύνης για την προάσπιση της αξιοπιστίας της χώρας και τις ευθύνες αυτές καλούμαστε να τις αναλάβουμε όλοι. Η κυβέρνηση συμπάσχει με τον συνταξιούχο και τον κάθε εργαζόμενο. Για κανέναν δεν ήταν ευχάριστα τα μέτρα. Πήραμε αποφάσεις δύσκολες αλλά υπεύθυνες. Το κάναμε κάτω από το βάρος της ανάγκης για να διασφαλίσουμε το μέλλον των Ελλήνων, για να σωθούν μισθοί και θέσεις εργασίας. Η άλλη λύση ήταν η πτώχευση και αυτό δεν θα άγγιζε μόνο κάποιους πλουσίους, αλλά όλους τους εργαζομένους. Το σενάριο ήταν υπαρκτό και εφιαλτικό», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Καταδικάζουμε τη βία», τόνισε.«Άλλο διαμαρτυρία και άλλο δολοφονία. Τρεις οικογένειες ζουν το δράμα τους χωρίς λόγο. Θα σταθούμε δίπλα τους. Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν»

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στην ολομέλεια της Βουλής μετά τα τραγικά γεγονότα που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας κατά την πορεία της γενικής απεργίας της 5ης Μαΐου εναντίον των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Σαμαράς:«Άλλο οι πολιτικές διαφωνίες, άλλο οι πολιτικές μας ευθύνες»« Η Νέα Δημοκρατία έχει αγωνιστεί για τον τόπο και τη Δημοκρατία. Θα πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη μάχη για εθνική ενότητα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές».

Αυτό επισήμανε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στη Βουλή.

«Αυτό που συνέβη δείχνει ότι τα ακραία στοιχεία όχι μόνο τρομοκρατούν το λαό αλλά και τον δολοφονούν. Άλλο οι πολιτικές διαφωνίες, άλλο οι πολιτικές μας ευθύνες», πρόσθεσε.

Τσίπρας:«Καταδικάζουμε τη βία»
«Ζoύμε ιστορικές στιγμές, εκφράζουμε με απόλυτο τρόπο τη βαθιά οδύνη μας για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Από το βήμα της Βουλής πρόσθεσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία. Τη βία την επιλέγουν αυτοί που φοβούνται το λαό».

Κάρολος Παπούλιας :"Η χώρα έφτασε στο χείλος της αβύσσου"
"Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά". Αυτά τονίζει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με αφορμή τα όσα συνέβησαν σήμερα στην Αθήνα. "Δυσκολεύομαι να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω την οδύνη και την οργή μου για τον τραγικό θάνατο τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας, ξένης προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας", τόνισε ο Πρόεδρος. Πρόσθεσε δε ότι "θέλω να διαβεβαιώσω τους δικούς τους ανθρώπους, που πονούν, ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο" και συμπλήρωσε λέγοντας πως "το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης".

ΝΕΑ,ΑΠΕ

13 σχόλια:

  1. Αυτο ειναι η θεωρια.Στο μπουρ....λο που λεγεται Ελλας,η λεξη Δημοκρατια φανταζει σαν την θεωρια του Αινσταιν στους ιθαγενεις Μαου-μαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ-ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΑΡΞ).

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΚΚΕ είναι μέσα στην τρελή χαρά.
    Πιστεύει ότι ήρθε η ώρα για την κοινωνική επανάσταση του ΜΑΡΞ.
    Πρέπει να βλέπουν την ώρα που θα αναλάβουν την εξουσία με τον ένοπλο αγώνα σε λίγο καιρό.
    Θα έχει ενδιαφέρων να βλέπουμε τους Δον Κιχότες να τρέχουν μόνοι τους να βρουν ένοπλους επαναστάτες μέσα στους αποβλακωμένους από την τηλεόραση και τις ΜΚΟ ειρηνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη δημοκρατία ναι. Στην αστική δημοκρατία, το κράτος τρέφεται από τη κρατική βία (καταστολή) και από τη βία των προβοκατόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. STO TELOS BOITHATE STO NA MISISOUN THN EUROPH ,TA KRATH TIS EUROPHS,DISTIXOS PAME GIA NEOUS EUROPAIKOYS NOMOUS ME NEO TRIETH PROEDRO.
    STO TELOS TA PRAGMATIKA UN 8A DIHKOUN APO THN PALESINH...
    H ellada einai apodiopompeos tragos xrisimopoihte os apodiopompeos alla kai os peirama.
    Kaneis europaios den 8elei tin europi tora gi auto 8a sas parousiasoun auton kai auto pou
    8eloun!
    H eelada 8a einai h proti xora upostolis tis kyriarxias tis apoklistika stin europi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για βία» : στην θεωρία.

    Γιατί στην πράξη 100 κωλόπαιδα ξεφτιλίζουν την δημοκρατία και το οργανωμένο κράτος κάθε τόσο και λιγάκι χωρίς να επεμβαίνει ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Στη δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για βία»....μόνο χώρος για κλέφτες πολιτικούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χωρος για κλέφτες με πολιτικά κουστούμια υπάρχει στη δημοκρατία μας αλλα δεν υπάρχει χώρος για αντίσταση και ενίοτε βία εναντίων εκείνων που μεσα σε 35 χρόνια θέλουν να πετυχουν οτι δεν πέτυχαν οι "βαρβαροι" τα τελευταια 3000 χρόνια???? Την υποδουλωση του Ελληνικου Εθνους δηλαδη.
    Ε ΟΧΙ ΡΕ !!!
    ΦΑΤΕ ΣΚ..Α ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ!!!
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΚ ΕΛΛΑΣΟΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ξέρεις ποιοι ήταν οι Μαου-μαου,ΝΑΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑΙΑ μου επιτρέπεις ένα σχόλιο ;όταν αποκαλείς την χωρα μπουρ....λο δεν αναφέρεσαι μονο στο κράτος, διότι χωρα είναι και το σπίτι σου άπως και το δικό μου αλλα και άλλον όσον συμμετέχουν σε αυτό το blog ,και τον λοιπόν που κατοίκουν σε αυτή ,τα έμψυχα και τα άψυχα .κατανοώ την οργίσου και τι συμμερίζομαι,και θέλω να πιστεύω oτι εννοείς της κρατικές δόmες.ευχάριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να πληροφορήσω την αλέκα ότι ο κομμουνισμός πέθανε και τα ορφανά του κυκλοφορούν αδέσποτα στους δρόμους .... Αντε και του χρόνου συντρόφια,μαύρα .... με νύχια γαμψά.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ἡ ἑλληνικὴ κοινωνία πρέπει νὰ περάση ἀπὸ αὐτὴν τὴν μετάλλαξη, διότι κάποτε πρέπει νὰ σκεφτοῦμε ὅτι ἴσως τόσα χρόνια ψηφίζουμε λάθος καὶ ἔχουμε λάθος σχέση μὲ τὴν πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε Παναγιωτη Μ.Πολυ σωστα το εθεσες και φυσικα δεν εννοουσα σπιτια και οικογενειες.Επρεπε να βαλω παρενθεση στην φραση Ελλας.Αλλωστε αν παρακολουθεις τα σχολια μου θα καταλαβεις το πνευμα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.