1/5/10

Ο μύθος για τη δήλωση Κίσινγκερ



Πέρυσι τον Απρίλιο, όταν ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του είχε επαναλάβει τον μύθο για την ανθελληνική δήλωση Κίσινγκερ, αν και δεν είχα ιστολόγιο, είχα γράψει ένα κείμενο στον ιστότοπό μου, όπου παρουσίαζα επιχειρήματα υπέρ της πλαστότητας της δήλωσης, προσπαθώντας ταυτόχρονα να βρω αν υπήρχε κάποιος κόκκος αλήθειας.

Ωστόσο, το άρθρο εκείνο είχε κάποια κενά, που έρχομαι τώρα να τα συμπληρώσω και με την ευκαιρία να παραθέσω από την αρχή το ιστορικό της γέννησης του μύθου. Άλλωστε, πρόσφατα έγινε λόγος στο ιστολόγιο γι’ αυτόν το μύθο.

Η γέννηση του μύθου

Τον Φεβρουάριο του 1997, το μηνιαίο περιοδικό «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλλη (η οποία δεν είχε ακόμη αρχίσει τη στενή συνεργασία της με το ΚΚΕ) δημοσίευσε ένα «απόσπασμα ομιλίας του Χένρι Κίσινγκερ από τη βράβευσή του από προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον», που (υποτίθεται ότι) είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 1994:

Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ.

Ως πηγή του δημοσιεύματος υποδεικνύεται η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News» της 17.2.97. Τον μύθο (διότι για μύθο πρόκειται) τον κατάπιαν αμάσητο πολλά έντυπα, δημοσιογράφοι, σχολιαστές, πολιτικοί αναλυτές. Δυστυχώς, ανάμεσά τους βρίσκονται και ονόματα που έχουν τιμήσει τα ελληνικά γράμματα –αλλά και διάφοροι αγύρτες και ελληνομέτρες που δεν ήθελαν καθόλου σπρώξιμο για να πεισθούν. Αν θέλετε ονόματα, σας παραπέμπω στο αναλυτικό ρεπορτάζ του Ιού ή, πιο κάτω, στην ανακεφαλαίωση του Γ. Μαρίνου.


Κι επειδή ζούμε σε μικρό κόσμο, κι ο ίδιος ο Κίσινγκερ δεν άργησε να πληροφορηθεί, από συνεργάτη του περιοδικού Πολιτικά Θέματα, ότι κυκλοφορούσε πλαστή δήλωσή του. Η διάψευσή του δημοσιεύτηκε στα Πολιτικά Θέματα (13.6.97): «Το απόσπασμα για το οποίο με πληροφορήσατε είναι ψευδές. Κάθε λέξη σ’ αυτό είναι ένα ψεύδος και το νόημά του είναι επίσης ψευδές». Ωστόσο, η διάψευση αγνοήθηκε από τα εθνικόφρονα παπαγαλάκια που συνέχισαν να αναμεταδίδουν το μύθο. Επιπλέον, όταν ζητήθηκε από την κυρία Κανέλλη να παρουσιάσει την πηγή της, εκείνη ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας έχει γίνει άφαντο από τα γραφεία της εφημερίδας και από την ηλεκτρονική της έκδοση!

Λίγο αργότερα, η είδηση για τη δήλωση Κίσινγκερ έφτασε στον Γ. Μαρίνο, που τότε ήταν εκδότης του Οικονομικού Ταχυδρόμου, όπου διατηρούσε τη στήλη «Αντιοικονομικά», που διαβαζόταν πολύ (την υπέγραφε ως Κριτόβουλος). Ο Γ.Μ. πείσθηκε ότι η επιστολή είναι γνήσια και τη δημοσίεψε στη στήλη του. Αμέσως τη σχολίασε ο Χρ. Γιανναράς στην Καθημερινή, ο οποίος στη συνέχεια πέρασε γενεές δεκατέσσερις όποιον αμφισβητούσε τη γνησιότητά της. Με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ήρθε στο φως και η προηγούμενη διάψευση Κίσινγκερ στα Πολιτικά Θέματα. Τελικά, μπροστά στο θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο Γ. Μαρίνος αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα. Έγραψε στον Κίσινγκερ, ο οποίος του απάντησε ότι πρόκειται για μύθο. Τη φωτοτυπία της επιστολής Κίσινγκερ τη βλέπετε εδώ:
Το κείμενο στα αγγλικά είναι:

Dear Mr Marinos

Thank you for your letter. As to the quote, there was no award ceremony, there was no speech and the alleged quote is entirely untrue. The whole thing is pure invention, and I expect you to correct it.

Since you are the first to tell me where the quote came from, I have only today had the opportunity to correct it in the Turkish Daily News and I have done so.

Sincerely yours, etc.


Βέβαια, η διάψευση θα έπρεπε να περιττεύει. Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει λίγο μυαλό στο κεφάλι του, καταλαβαίνει ότι είναι απολύτως αδύνατο ένας παμπόνηρος διπλωμάτης σαν τον Κίσινγκερ να ξεστομίσει τόσο ωμά λόγια! Ακόμα κι αν τα πίστευε αυτά, ποτέ δεν θα τα έλεγε –ή, αν τα έλεγε, θα τα γαρνίριζε με πολυπολιτισμικές και ανθρωπιστικές σάλτσες. Και πιστεύω ότι αυτό το επιχείρημα, της κοινής λογικής, θα αρκούσε για να κάνει τον οποιονδήποτε εχέφρονα άνθρωπο να δυσπιστήσει (τουλάχιστον) σχετικά με την ύπαρξη του μύθου.

Επιπλέον, ο Γ. Μαρίνος, παρακάλεσε τον δημοσιογράφο Ά. Κούρκουλα, ανταποκριτή ελληνικών εφημερίδων στην Πόλη, να ψάξει στα αρχεία της Turkish Daily News. Ο Ά. Κούρκουλας βρήκε το φύλλο της 17.2.1997 (το οποίο η κ. Κανέλλη είχε ισχυρισθεί ότι χάθηκε μυστηριωδώς) και σ’ αυτό δεν υπάρχει καμιά δήλωση Κίσινγκερ, όπως άλλωστε και σε άλλα φύλλα της εφημερίδας τα οποία έψαξε. Το εκτενές άρθρο του Γ. Μαρίνου το έφτιαξα (με τη βοήθεια καλού φίλου) πεντέφι που μπορείτε να το διαβάσετε με την ησυχία σας εδώ.

Σήμερα στο Διαδίκτυο, βλέπω συχνά να παρατίθεται προς επίρρωση της δήλωσης Κισινγκερ ότι την δημοσίευσε ο έγκυρος Οικονομικός Ταχυδρόμος στις 14.8.1997 -το ότι στη συνέχεια το περιοδικό την αποκήρυξε ως πλαστή, παραλείπεται.

Θα μπορούσε να προσπεράσει κανείς τη διάψευση του Κίσινγκερ, λέγοντας ότι ο πονηρός διπλωμάτης είπε ψέματα. Όμως, να είπε τάχα ψέματα και ο Έλληνας ανταποκριτής, που δεν βρήκε καμιά δήλωση στο επίμαχο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας; Ή μήπως οι δαιμόνιοι Τούρκοι τύπωσαν πλαστό φύλλο της 17.2.97 ειδικά για να το δει ο γκιαούρης ανταποκριτής; Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι απείρως πιθανότερο είναι να ψεύδεται το ρεπορτάζ της Λιάνας Κανέλλη. Εκτός αυτού, φαίνεται ότι ο μύθος έχει πολλά παρακλάδια.

Και δεύτερη δήλωση Κίσινγκερ

Όπως αποκάλυψε ο Ιός, η πρώτη αναφορά για υποτιθέμενη δήλωση Κίσινγκερ δεν έγινε από την κυρία Κανέλλη το 1997 (για δήλωση του 1994) αλλά από τον δικηγόρο Θ. Σταυρόπουλο σε άρθρο του στις 26.1.1987 στην Ελευθεροτυπία, η οποία είχε περάσει απαρατήρητη. Επιχειρηματολογώντας υπέρ της ανάγκης να ξαναρχίσει η διδασκαλία των αρχαίων στο γυμνάσιο, ο Θ.Σ. πρόταξε ως μότο στο άρθρο του μια συντομότερη, αλλά σαφώς ιδίου κλίματος δήλωση του Χένρυ Κίσινγκερ, η οποία, κατ’ αυτόν, είχε ειπωθεί το 1973, αμέσως μετά τη σφαγή του Πολυτεχνείου! Συγκεκριμένα, η δήθεν δήλωση είναι: «Τους Έλληνες δεν μπορούμε να τους δαμάσουμε. Είναι μη κυβερνήσιμοι (ingouvernables). Πρέπει να τους χτυπήσουμε στις πολιτικές τους βάσεις» Henry Kissinger (Νοέμβρης 1973). Να προσεχτεί εδώ ότι δίνεται σε παρένθεση μια γαλλική λέξη (ingouvernables) και ότι το «πολιτικές» μάλλον είναι τυπογραφικό λάθος αντί για «πολιτισμικές». Το υπόλοιπο (ελαφρώς παραληρηματικό, με όλο το θάρρος) άρθρο του Θ. Σταυρόπουλου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Ο συγγραφέας του, που δεν ζει πια, ήταν, όπως μου λένε, ιδιόρρυθμος τροτσκιστής τον Μάη του 1968 στη Γαλλία και ελαφρώς παραμυθάς.

Και το κακό τριτώνει

Ο π. Μεταλληνός, προσκαλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή το 2003, δήλωσε ότι όχι μόνο υπάρχει η δήλωση Κίσινγκερ, αλλά και την άκουσε ο ίδιος με τ’ αυτιά του (αυτήκοος, που λέμε). Τον Σεπτέμβριο του 1974, διηγείται, άκουσε τον Παύλο Μπακογιάννη στην ελληνική του εκπομπή από το Μόναχο (όχι τη Ντόιτσε Βέλε) να αναφέρει ότι ο Κίσινγκερ την προηγούμενη μέρα είχε πει αυτά κι αυτά στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Νέας Υόρκης.

Με όλο τον σεβασμό προς τον π. Μεταλληνό, και παρά τον θαυμασμό για το μνημονικό του, η μαρτυρία του μάλλον αποδυναμώνει την αληθοφάνεια του μύθου. Διότι όταν ο ένας λέει 1973, ο άλλος 1974 και ο άλλος 1994, το συμπέρασμα είναι ή ότι ο Κίσινγκερ έβγαινε συνέχεια και έκανε άγαρμπες δηλώσεις (και καλά, το τρις εξαμαρτείν;) ή ότι και η πιο καλοπροαίρετη μνήμη ξεγελιέται –αφήνω ότι δεν θεωρώ όλους τους εμπλεκόμενους καλοπροαίρετους.

Και το πρωτότυπο κείμενο, δια χειρός Θύμιου

Σε κάποιους ελληνοκεντρικούς ιστοτόπους μπορεί να συναντήσετε και αγγλικό κείμενο της δήθεν δήλωσης, το δήθεν πρωτότυπό της:

«The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East».

Όπως δηλώνει στο φόρουμ του πατριωτικού περιοδικού Ρεσάλτο ο Ροβεσπιέρος (= Θύμιος Παπανικολάου), η ομιλία Κίσινγκερ βεβαίως και έγινε, τον Σεπτέμβριο του 1974 στην Ουάσινγκτον, και «κάποιος φίλος, ψάχνοντας τα παλιά αρχεία του, κατόρθωσε να βρεί το πρωτότυπο απόσπασμα»!! Αν θέλετε, το πιστεύετε, εγώ δυσκολεύομαι πολύ. Φυσικά, αυτός ο φίλος με τα πολύτιμα αρχεία παρουσιάστηκε μόλις τώρα, αφήνοντας τον Κίσινγκερ να βυσσοδομεί επί 35 χρόνια.

Κι αν δεν το είπε, τι σημασία έχει;

Στις διαδικτυακές συζητήσεις, στα διάφορα φόρουμ, υπάρχουν πολλοί που απρόθυμα παραδέχονται ότι μπορεί να είναι και μύθος η δήλωση Κίσινγκερ, αλλά ρωτούν: Τι σας ενδιαφέρει η υστεροφημία του γερακιού; Και να μην το είπε, αμφιβάλλετε ότι το σκέφτηκε ή ότι η αμερικανική πολιτική απέναντι στη χώρα μας είναι ιμπεριαλιστική και κυνική;

Θα απαντήσω μόνο για τον εαυτό μου· αν ενδιαφέρομαι για την αποκατάσταση της αλήθειας ασφαλώς δεν το κάνω για την καλή φήμη του υπουργού του Νίξον· αυτήν μπορεί, αν θέλει, να την υπερασπιστεί ο ίδιος. Το κάνω, καταρχάς, γιατί θυμάμαι αυτό που έχει πει ο εθνικός μας ποιητής, ο κόντες Σολωμός, πως το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό.

Και, δεύτερον, ασχολούμαι με το θέμα επειδή οι πλασιέδες της δήθεν δήλωσης Κίσινγκερ δεν την προωθούν για ακαδημαϊκούς λόγους, αλλά έχουν ο καθένας τους σκοπούς του, που κάποιοι απ’ αυτούς με αφορούν άμεσα. Άλλοι, σαν τον πρώτο επιστολογράφο που την έφερε στη δημοσιότητα, τον δικηγόρο Σταυρόπουλο, θέλουν να πετύχουν να διδάσκονται όλο και περισσότερα αρχαία στα γυμνάσια και τα λύκεια, άλλοι προβάλλουν τη δήθεν δήλωση Κίσινγκερ σαν επιχείρημα εναντίον των προσπαθειών για χωρισμό εκκλησίας και κράτους, άλλοι επιστρατεύουν τον Κίσινγκερ για να φιμώσουν τις αντίθετες φωνές π.χ. σχετικά με τη μελέτη της ιστορίας ή για να στιγματίσουν σαν εθνικούς μειοδότες όσους διαφωνούν με την ακραία εθνικιστική γραμμή τους. Οπότε, χρήσιμο είναι να ξέρουμε ότι η δήλωση Κίσινγκερ δεν υπήρξε ποτέ.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η δήλωση Κίσινγκερ δεν έγινε ποτέ, δεν απαλλάσσει τον παλαίμαχο πλέον διπλωμάτη από τις βαριές ευθύνες του για την δεξιοτεχνική προώθηση των συμφερόντων της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης τόσο στη γειτονιά μας όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη. Ούτε σημαίνει ότι, επειδή η δήλωση Κίσινγκερ είναι πλαστή, οι ΗΠΑ δεν πήραν υπόψη τους και τον πολιτισμικό παράγοντα στις προσπάθειες προώθησης της πολιτικής τους.

Αλλά δεν τελειώσαμε…

Αφού εξέθεσα όλη την ιστορία, πιστεύω με αντικειμενικότητα, και με τις πηγές συγκεντρωμένες, σας αφήνω να βγάλετε το δικό σας συμπέρασμα. Αν θέλετε να συνεχίσετε να πιστεύετε ότι υπήρξε η δήλωση Κίσινγκερ, δεν μπορώ να σας το αποδείξω πέρα από κάθε αμφιβολία –πώς να αποδείξεις ότι δεν συνέβη κάτι, ιδίως όταν δεν προσδιορίζεται με ακρίβεια ο χρόνος και ο τόπος τέλεσής του;

Όμως, δεν τελειώσαμε εδώ. Στο παλιό μου άρθρο είχα κάνει και μια προσπάθεια να ανιχνεύσω τον κόκκο αλήθειας, τις απαρχές του κειμένου της δήθεν δήλωσης Κίσινγκερ. Από τότε προέκυψαν κάμποσα καινούργια στοιχεία, οπότε πρέπει να ξαναγραφτεί και αυτό το κομμάτι. Όμως, αφενός αισθάνομαι ότι σας κούρασα και αφετέρου η συζήτηση γι’ αυτό το δεύτερο κομμάτι θα ήταν εντελώς διαφορετική, οπότε σταματάω εδώ και τα υπόλοιπα θα τα δούμε μιαν άλλη φορά, που δεν θ’ αργήσει.

Πριν από τέσσερις μήνες είχα δημοσιέψει εδώ ένα άρθρο για την υποτιθέμενη δήλωση Κίσινγκερ, ξέρετε, αυτήν που αρχίζει με το «ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος…», την οποία χρησιμοποιούν διάφοροι ελληναράδες για ν’ αποδείξουν ότι πρέπει να επαναφέρουμε το πολυτονικό, να διδάσκονται τα αρχαία από το δημοτικό, να μην γίνονται καταλήψεις πανεπιστημίων κτλ. (ό,τι θέλει ο καθένας). Στο άρθρο εκείνο, που εξέταζε την πορεία του μύθου από τότε που ήρθε στην επιφάνεια η δήθεν δήλωση από τη Λιάνα Κανέλλη και το περιοδικό Νέμεσις το 1997, είχα αφήσει ένα υπόλοιπο, υποσχόμενος να αφηγηθώ σε επόμενη ευκαιρία, «τις απαρχές του κειμένου της δήθεν δήλωσης Κίσινγκερ». Ήρθε τώρα ο πλήρωμα του χρόνου για να εξοφλήσω αυτό το χρέος.


Έχω κάπου ξαναπεί ότι οι περισσότεροι μύθοι έχουν μέσα τους έναν κόκκο αλήθειας. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχουμε απλώς κόκκο, αλλά κοτζάμ βουνό: τα κυνικά ιμπεριαλιστικά παιχνίδια των Αμερικανών στην Μεσόγειο και σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη είναι πασίγνωστα, αυτό όμως δεν κάνει πιο πιστευτή τη δήλωση. Οι Αμερικάνοι τα κάνουν, δεν τα λένε. Ίσως όμως υπάρχει κι άλλος ένας κόκκος αλήθειας, δηλαδή κάποια παλιότερη δήλωση από την οποία μπορεί να εμπνεύστηκε ο χαλκευτής της δήθεν δήλωσης Κίσινγκερ.

Ίχνη που δεν οδηγούν πουθενά
(αυτή την ενότητα μπορείτε να την παραλείψετε αν αγωνιάτε να φτάσετε στο τέλος)

Ο πατέρας μου, ο Δημήτρης Σαραντάκος, είχε γράψει παλιότερα, στο περιοδικό Φιστίκι, για τη δήλωση Κίσινγκερ: «Έλα όμως που ο Χένρυ Τζων Τεμπλ, λόρδος Πάλμερστον, είχε πεί ακριβώς τα ίδια λόγια, προσθέτοντας μόνο μετά τη λέξη “υπάκουος” τη φράση “σαν τους λαούς του Ινδοστάν”. Και η δήλωση αυτή έγινε στο βρετανικό κοινοβούλιο το 1850, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν στην Αθήνα σε βάρος του βρετανού υπηκόου Πατσίφικου». Όταν τον ρώτησα, μου είπε ότι θυμάται πως το είχε διαβάσει σε άρθρο του Θέμου Κορνάρου την περίοδο μετά την Απελευθέρωση.

Για όσους δεν θυμούνται το επεισόδιο Πατσίφικο: το 1849 είχε απαγορευτεί το κάψιμο του Ιούδα το Πάσχα· υπεύθυνος για την απαγόρευση αυτή θεωρήθηκε (εσφαλμένα) ο Ντον Πατσίφικο, εβραίος πορτογαλικής καταγωγής που ζούσε στην Αθήνα, με αποτέλεσμα το εξαγριωμένο πλήθος να καταστρέψει το σπίτι του και να λεηλατήσει την περιουσία του, ενώ η αστυνομία αδιαφορούσε (ίσως επειδή ηγέτες του όχλου ήταν δυο υπουργοπαίδια). Ο Πατσίφικο ζήτησε αποζημίωση από την ελληνική κυβέρνηση, όμως το ποσό που ζητούσε κρίθηκε υπέρογκο. Όταν δεν μπόρεσε να αποζημιωθεί, ζήτησε την προστασία της Αγγλίας -ήταν άγγλος υπήκοος, αφού είχε γεννηθεί στο Γιβραλτάρ. Ο Πάλμερστον, που ήταν τότε Υπουργός Εξωτερικών, απάντησε με πρωτοφανή τρόπο: κήρυξε ναυτικό αποκλεισμό της Ελλάδας και προέβη σε συλλήψεις ελληνικών πλοίων και κατάσχεση του φορτίου τους ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την αποζημίωση του Πατσίφικο. Ήταν μια από τις πρώτες εκδηλώσεις της λεγόμενης «διπλωματίας των κανονιοφόρων». Ο αποκλεισμός κράτησε δυο μήνες. Οι άλλες δύο εγγυήτριες δυνάμεις, Γαλλία και Ρωσία, διαμαρτυρήθηκαν για την δυσανάλογα βίαιη αντίδραση και τελικά το θέμα Πατσίφικο παραπέμφθηκε σε διαιτησία η οποία επιδίκασε στον αιτούντα πολύ χαμηλότερη αποζημίωση απ’ όσο ζητούσε.

Όταν το επεισόδιο είχε τελειώσει, το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή των Λόρδων, η οποία καταδίκασε τις ενέργειες του Πάλμερστον. Όμως, η Βουλή των Κοινοτήτων, στις 25 Ιουνίου 1850, αναίρεσε την απόφαση. Στη συζήτηση αυτή ήταν παρών ο Πάλμερστον που έβγαλε με την ευκαιρία αυτή έναν από τους διασημότερους λόγους του, με διάρκεια πεντέμισι ώρες, όπου δεν περιορίστηκε στην ελληνική υπόθεση αλλά συνόψισε όλη την εξωτερική πολιτική του. Ο λόγος έμεινε στην ιστορία με την ονομασία Civis Romanus sum (είμαι Ρωμαίος πολίτης) διότι ο Πάλμερστον υποστήριξε την αρχή ότι η Βρετανία πρέπει να προστατεύει ενεργητικά κάθε Βρετανό πολίτη στο εξωτερικό, όπως έκανε και η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Ο Πάλμερστον κέρδισε την ψηφοφορία αλλά και τη δυσαρέσκεια της βασίλισσας Βικτωρίας.

Ανέτρεξα στα πρακτικά της Βουλής των Κοινοτήτων. Όμως, ούτε στον λόγο του Πάλμερστον ούτε στη γενικότερη συζήτηση μπόρεσα να βρω το επίμαχο απόσπασμα ή κάτι που να συγγενεύει αρκετά. Δεν μπορώ να είμαι 100% κατηγορηματικός ότι έκανα σωστά την αναζήτησή μου (δεν διάβασα βέβαια και τις 1100 σελίδες!) αλλά θα με εξέπληττε να υπήρχε και να μου ξέφυγε. Ο λόγος του Πάλμερστον υπάρχει και σε πιο προσιτή μορφή, εδώ. Φυσικά, μπορεί η επίμαχη φράση να έχει ειπωθεί από τον Πάλμερστον σε άλλη ευκαιρία, όσο κι αν αυτό δεν είναι πολύ πιθανό. Πάντως, το σκαιό ύφος της υποτιθέμενης δήλωσης δεν είναι καθόλου αταίριαστο στην εποχή· ο ίδιος ο Πάλμερστον αποδεδειγμένα έχει πει, μιλώντας για την Κίνα και για τα κράτη της Λατινικής Αμερικής, ότι «αυτά τα μισοπολιτισμένα κράτη χρειάζονται ένα μπερντάχι κάθε οχτώ-δέκα χρόνια για να διατηρούνται στην τάξη» (These half-civilised governments all require a dressing down every eight or ten years to keep them in order).

Ίχνη που κάπου οδηγούν

Ωστόσο, ο Μάριος Πλωρίτης, σε άρθρο που έγραψε για τη δήλωση Κίσινγκερ τότε που πρωτοξέσπασε ο καβγάς, στο Βήμα στις 31.8.1997, είχε προσθέσει ένα νέο στοιχείο. Έγραψε συγκεκριμένα: Πριν 170 περίπου χρόνια, ο άγγλος υπουργός Εξωτερικών Ρόμπερτ Κάσλρη (Castlereagh, ο Καστελρήγος, όπως τον έλεγαν τότε εδώ), μαρκήσιος του Londonderry και αδερφοποιτός του Μέττερνιχ, ευχόταν «να καταστή η (επαναστατημένη) Ελλάς όσον το δυνατόν ολιγώτερον επικίνδυνος, ο δε λαός της μικρόψυχος ως τα έθνη του Ινδοστάν» Και σε υποσημείωση έδινε: Prokesh-Osten, Ιστορία της επαναστάσεως των Ελλήνων (1867). Μετάφρ. Γ. Αντωνιάδου, 1878-9, σελ. 183.

Ακριβώς ίδια παραπομπή έδωσε ο Πλωρίτης και σε επόμενο άρθρο του όπου αναφέρθηκε ξανά στην ίδια περικοπή, το 2001. Το έργο αυτό είναι υπαρκτό. Χάρη στο googlebooks βρήκα το βιβλίο του Πρόκες-Όστεν (στα αγγλικά ή στα γερμανικά, δεν θυμάμαι), το φυλλομέτρησα στα πεταχτά, δεν βρήκα όμως τίποτε, κι εκεί έμεινε το πράγμα. Το χειρότερο είναι ότι κάθε τόσο (δηλαδή κάθε πεντέξι μήνες) μου έγραφε κάποιος φίλος του ιστοτόπου, ότι είχε κι αυτός ξεφυλλίσει τον Πρόκες-Όστεν χωρίς να βρει την επίμαχη δήλωση. Μέχρι που ήρθε ο Κρατύλος.

Το μυστήριο της λαθεμένης παραπομπής ξεδιαλύνεται

Αν και ελληνοκεντρικός ιστολόγος, ο Κρατύλος δεν πιστεύει στη δήλωση Κίσινγκερ και θεωρεί τη χρήση της αποπροσανατολιστική. Ο Κρατύλος βρήκε την ελληνική μετάφραση του Πρόκες-Όστεν, την έκδοση στην οποία παραπέμπει ο Πλωρίτης, κι έτσι βεβαιώθηκε ότι η παραπομπή του Πλωρίτη είναι λάθος.

Ακόμα, ο Κρατύλος βρήκε απόσπασμα από ομιλία του Σαράντου Καργάκου, που έδινε τη σωστή παραπομπή: «Στα τέλη του 19ου αιώνα ο λόρδος Λοντόντερυ (Londonderry) είχε πει ότι η Ελλάς, για να καταστεί όσο γίνεται λιγότερο επικίνδυνη, πρέπει ο λαός της να γίνει μικρόψυχος σαν τους λαους του Ινδοστάν» (Βλ. Γ. Φιλάρετου: «Ξενοκρατία καὶ βασιλεία ἐν Ἑλλάδι 1821-1897», σ. 116) Ο λόρδος Λοντόντερυ είναι ο Κάστλρη, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο (οι ευγενείς και οι απατεώνες έχουν πολλά ονόματα). Το μόνο λάθος που κάνει ο Καργάκος είναι ότι αυτό δεν μπορεί να το είπε ο Κάστρλη/Λοντόντερυ στο τέλος του 19ου αιώνα, αφού είχε αφήσει (αυτόχειρας) τον μάταιο τούτο κόσμο από το 1822. Όμως, η παραπομπή είναι σωστή.

Ο Φιλάρετος ήταν επιφανής αντιμοναρχικός πολιτικός στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, ο «πατέρας της δημοκρατίας» και ο ιδρυτής του Ριζοσπάστη το 1908. Ο Κρατύλος ανέτρεξε στο βιβλίο του και βρήκε το μυστικό (παραθέτω με κοπυπάστη, οπότε ζητώ συγνώμη για τα σκουληκάκια): Ὁ Φιλάρετος παραπέμπει (σελ. 134, παραπομπὴ 2) στὴν Ἱστορία τοῦ Πρόκες Φὸν Ὄστεν, σελ. 183, ἀλλὰ αὐτὴ εἶναι ἡ προηγούμενη παραπομπὴ ἀπὸ αὐτὴν ποὺ μᾶς ἐνδιαφέρει (καὶ μᾶλλον ὁ Μάριος Πλωρίτης τὴν ἀντέγραψε κατὰ λάθος). Τὴν ρῆσιν τοῦ λόρδου Londonderry ἀναφέρει ὁ Φιλάρετος στὴν σελ. 135, παραπέμπει δὲ (σελ. 134, παραπομπὴ 3) στὸ Καρόλου Τάκερμαν, «Οἱ Ἕλληνες τῆς σήμερον», μτφ. Ἀντωνίου Ζυγομαλᾶ, ἔκδ. 1877, σελ. 110.

Άρα, ο αείμνηστος Πλωρίτης μάλλον διέπραξε ένα μικρό βιβλιογραφικό αμάρτημα: δεν παρέθεσε τη δευτερογενή πηγή του (τον Φιλάρετο) αλλά θέλησε να δείξει ότι ανέτρεξε στην πρωτογενή…. και εκεί μπέρδεψε τις παραπομπές κι αντί να επικαλεστεί τον Τάκερμαν έγραψε τον Πρόκες φον Όστεν και μας έβαλε όλους να φυλλομετράμε αυτή τη… γκουμούτσα (είναι πολύτομο το βιβλίο του Όστεν)! Το πιο περίεργο είναι ότι σε προηγούμενο άρθρο του στο Βήμα, στις 10.1.1993, πάλι παραθέτει τη ρήση Καστελρήγου αλλά δίνει τη σωστή παραπομπή στο βιβλίο του Φιλάρετου! Δεν πρέπει να είχε και πολύ ταχτοποιημένα τα χαρτιά του.

Λοιπόν, η ρήση του Κάστλρη παραδίδεται στο βιβλίο «Οι Έλληνες της σήμερον». Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός φιλέλληνας Τσαρλς Τάκερμαν, πρέσβης στην Ελλάδα, γράφει: Μετά την ναυμαχίαν του Ναυαρίνου, ο Γουέλινγκτων, ο ημίθεος των Άγγλων, ο αποκαλέσας την νίκην ταύτην ‘ατυχές συμβάν’, εφρόνει ότι ‘η Ελλάς έπρεπε να εξαρτάται καθ’ ολοκληρίαν από την Τουρκίαν’. Την ιδέαν ταύτην υπεστήριζεν και ο λόρδος Londonderry, όστις επεθύμει να καταστή η Ελλάς ‘όσον οίον τε ήττον επικίνδυνος, ο δε λαός της μικρόψυχος ως τα έθνη του Ινδοστάν’. Αυτά, βέβαια, η ελληνική μετάφραση.

Στο βιβλίο δεν υπάρχει παραπομπή που να τεκμηριώνει τα λεγόμενα του Λοντόντερυ, τουλάχιστον στην ελληνική μετάφραση. Το πρωτότυπο το βρήκα μέσω googlebooks, λέγεται The Greeks of To-day, και παρόλο που έχει εκδοθεί το 1866 και σε τρίτη έκδοση το 1873 το περιεχόμενό του δεν είναι διαθέσιμο (No preview available). Αν κάποιος μάστορας της χακεριάς ή της ιστοαναζήτησης βρει το αγγλικό κείμενο του Τάκερμαν, θα μ’ ενδιέφερε να το δω.

Όπως θα μπορούσε κανείς να ψάξει στις αγορεύσεις της Βουλής των Κοινοτήτων την εποχή που ήταν υπουργός εξωτερικών ο Καστελρήγος (από το 1812 ως το 1822 που έκοψε το λαρύγγι του με έναν χαρτοκόπτη) μήπως και βρει το επίμαχο απόσπασμα. Αυτό, το αφήνω ως άσκηση σε άλλους πιο υπομονετικούς. Εδώ που τα λέμε, όποια κι αν ήταν η ακριβής μορφή της ρήσης του Καστελρήγου, μπορούμε να ανασυστήσουμε τα γεγονότα με αρκετή βεβαιότητα.

Από τον Φιλάρετο στον Κίσινγκερ

Το βιβλίο του Φιλάρετου, που περιείχε τη ρήση για το Ινδοστάν, διαβάστηκε πολύ από αντιμοναρχικούς και αριστερούς. Πολλοί θα πρόσεξαν τη ρήση που αποδίδεται στον Καστελρήγο για τα έθνη του Ινδοστάν, πολύ περισσότερο που ο Φιλάρετος βάζει και αστερίσκο και αναστενάζει σε υποσημείωση: σχεδόν το κατόρθωσαν! Ίσως η ρήση του Καστελρήγου/Λοντόντερυ να αναδημοσιεύτηκε και σε άλλα βιβλία, αλλά έτσι κι αλλιώς το βιβλίο του Φιλάρετου επανεκδόθηκε το 1973, οπότε η φράση θα ξαναπροσέχτηκε. Για παράδειγμα, βρήκα βιβλιοκριτική του Ριζοσπάστη το 1983, άσχετη εντελώς με το θέμα Κίσινγκερ, όπου ο βιβλιοκριτικός, μιλώντας για την εξάρτηση του νεοελληνικού κράτους, κάνει λόγο για τη ρήση του Λοντόντερυ περί Ινδοστάν.

Θέλω να πω, καθώς η ρήση του Καστελρήγου είχε ξαναέρθει στην επιφάνεια, δεν είναι απίθανο να χρησίμεψε σαν υπόδειγμα ή πηγή έμπνευσης σε εκείνον που χάλκευσε τη δήλωση Κίσινγκερ. Να προσθέσουμε ότι την εποχή που ο Κίσινγκερ ήταν υπουργός εξωτερικών, κι ενώ είχε γίνει η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 1975, είχε γραφτεί στον ελληνικό τύπο (και είχε αμέσως διαψευστεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ) μια άλλη δήλωση Κίσινγκερ, που έγινε μέσα σε αεροπλάνο προς οικείους του, ότι αν ο Κ. Καραμανλής επέμενε στις αδιάλλακτες θέσεις του για το Κυπριακό, μπορεί να ανατρεπόταν.

Όλα αυτά μπορεί να δίνουν κάποιες ιδέες για το ποιοι και πώς χάλκευσαν τη δήλωση Κίσινγκερ, όμως μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Να προσθέσω ότι ένα άλλο ερέθισμα που ίσως να συνέβαλε στη δημιουργία της δήλωσης είναι μια πολύ παρόμοια δήλωση που υποτίθεται πως έχει ειπωθεί για τους Ινδούς από τον βαρόνο Μακόλεϊ. Στα αγγλικά:


I have travelled across the length and breadth of India and I have not seen one person who is a beggar, who is a thief. Such wealth I have seen in this country, such high moral values, people of such caliber, that I do not think we would ever conquer this country, unless we break the very backbone of this nation, which is her spiritual and cultural heritage, and, therefore, I propose that we replace the old and ancient education system, her culture, because if the Indians think that all that is foreign and English is good and greater than their own, they will lose their self-esteem, their native self-culture and they will become what we want them to be, a truly dominated nation.

Οι ομοιότητες με τη δήθεν δήλωση Κίσινγκερ είναι εκπληκτικές, θα συμφωνήσετε θαρρώ μαζί μου. Και, κατά πάσα πιθανότητα, η δήλωση Μακόλεϊ επίσης δεν έγινε ποτέ.

Δεν αποκλείεται λοιπόν ο χαλκευτής να ανακάτεψε Μακόλεϊ με Καστελρήγο. Αλλά, ξαναλέω, αυτά είναι εικασίες που μόνο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον έχουν.

63 σχόλια:

  1. Το ειπε η δεν το είπε;.... ο Κισινγκερ...,η πραγματικότητα δείχνει ότι εκεί ακριβώς μας χτύπησαν!!
    Οπότε τζάμπα η προσπάθεια του συγγραφέως......

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΟΜΩΣ ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ.....Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΝ ....ΟΥΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασφαλώς και η δήλωση δεν έγινε. Ο Κισινγκερ δεν ήταν τόσο χαζός.

    Αυτό που έκανε την "πλαστογραφία" τόσο πετυχημένη (και θα έλεγα,συγχωρητέα) είναι το γεγονός πως κανείς δεν αμφιβάλει ότι αυτά που περιλαμβάνει,ασχετό αν δέν ειπώθηκαν ρητά,εκφράζουν ακριβώς τις απόψεις και τα σχέδια των διαφόρων "Κισινγκερ" ,που είδικά σήμερα,έχουν βρεί πιστούς υπηρέτες στην Ελλάδα.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτές οι αναλύσεις επί αναλύσεων
    μου θυμίζουν τις αντιστοιχες για το πόσο ψευδή είναι τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών τη στιγμή που καθημερινά βιώνουμε τα όσα περιγράφουν με εκνευριστική ακρίβεια.

    Όπως και να έχει, το τι είπε ο Κίσσινγκερ και πως το είπε δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα.
    Η Ελλάδα, με ότι περικλείει αυτή η έννοια (γλώσσα, έθνος, σύνορα, παιδεία κλπ) διαλύετε συνειδητά από τους ομόφυλους του Κίσσινγκερ που βρίσκονται στη κυβέρνηση και μερικούς προδότες και ανθέλληνες που τους βοηθάνε.

    Όποιος στη σύγχρονη Ελλάδα δε βλέπει τη πραγματοποίηση της δήλωσης Κισσινγκερ είναι τουλάχιστον ηλίθιος ή συριζαίος (δηλ. ανθέλληνας & ηλίθιος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παλαιόθεν οι άπειρες σχετικές δημοσιεύσεις περί την ανασκευή της δήλωσης Κίσσινγκερ θεωρούνται ως δηλώσεις αμερικανοραγιαδοσύνης. Το ίδιο και οι αναρτήσεις στα μπλόγκια που επικαλούνται την "αλήθεια" ως εθνικός οφέλιμη, ή αντιστοίχως θεωρείται ως "επαναστατική", όταν προέρχεται από την επιδοτούμενη δήθεν αριστερά... Περσινά ξινά σταφύλια...
    Ομως εντός επικαιρότητας προέκυψε το εξής συναφές ζήτημα πρώτης πολιτικής προτεραιότητας.
    Ο κατοχικός πορδιπουργός έσυρε χθες με αφοπλιστική ειλικρίνεια την κόκκινη γραμμή του καθεστώτος του: "Η συσχέτιση οικονομικών αιτημάτων με την εξωτερική πολιτική αποτελεί Κάζους Μπέλι". Ο γιωργάκης θεώρησε αναγκαίο να εκστομίσει αυτή την απειλή για κάποιο ασυγχώρητο "ανφαίρ" στο οποίο μέχρι τώρα, δεν έχει υποπέσει κανείς, μα κανείς από την πολιτική τάξη και τους δημοσιοκάφρους. Μόνον κάποια μπλόγκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Prowpika exw akousei to sxolio edw kai polla xronia kai oxi apo thn Kanellh efoson briskomai ektos ellados. Den katalavainw giati koptete o ar8rografos na mas pei. Toso megalo arthro kai toso fainomenika alh8es mou kanei FOBERH entypwsh, H prwth skepsh giati den kovei fleves gia ton dromo pou exei parei h Ellada. OYK ME PEISEIS KI AN ME PEISEIS. Xronia sto ekswteriko blepw meta lyphs mou thn apantaxou aposte8aropoihsh - tou LOGOY TO ALH8ES - THN FOBERH PTWSH TOY AN8RWPOY SE VAMPIRE -
    TI 8A LEGATE NA KANAME ERANO GIA ENAN ANDRIANTA SE KA8E KISSINGER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια φορα και ενα καιρο στην Ελλαδα εμφανιστηκαν οι ψευτοπροοδευτικοι και οι ψευτοαριστεροι και μας ελεγαν ποσο πολυ αγαπουσαν την Ελλαδα...και...μπλα...μπλα..μπλα....
    ωσπου μια μερα η Ελλαδα ασθενησε βαρια..και καλεσαν γιατρο απο εξω για να την κανουν καλα τον Δ.Ν.Τ . ΜΟΝΟ αυτοι μπορουν να την κανουν καλα μας ειπαν οι πολιτικοι και οι δημοσιογραφοι....και ...μπλα...μπλα...Ετσι και ο sarantakos μας λεει οτι ο Κίσινγκερ
    μας αγαπαει πολυ μα παρα πολυ...και...μπλα...μπλα.....μπλα.....μπλιαχ..μπλιαχ...μπλιαχ....σταματα βρε μαμα θα κανω εμετο απο αυτα που μου λες...και θελω να κοιμηθω...
    και γυρισα πλευρο και κοιμηθηκα...

    ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    αυτο δεν το ειπε ο Κίσινγκερ

    κριμα πως του ξεφυγε...

    τουλαχιστον ας ξυπνησουμε τωρα υπαρχει ακομη ελπιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Who gives a shit!

    Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Σαραντάκος χτενίζεται!

    Το άρθρο αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του Σαραντάκου πριν δύο μήνες περίπου. Τι νόημα έχουν όλα αυτά τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σημασία έχει το ότι ο Κίσσινγκερ αγωνίζεται πάντα για όλα τα έθνη αλλά και για τα δίκαια της Ελλάδος...
    Είναι άγιος! Ποτέ δεν έβλαψε τη χώρα μας!
    Τη θεωρούσα ψεύτική δήλωση (κάτι τέτοιο δεν το δηλώνεις, το κάνεις) αλλά αν για τη διάψευση κόπτεται ο Ιός αρχίζω και αναθεωρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν με εκπλησει η πρεμουρα των τοπικων και ελληνοφωνων αλλογενων εβραιων (και των συνεργατων τους), συνηγορων, που εχουν παρει δικην Πολιτικης Αγωγης και κατ' εργολαβιαν την υπερασπιση ενος καταζητουμενου γενοκτονου εγκληματια, ο οποιος σημειωτεον οτι, παντα συμβουλευεται δικηγορους οταν προκειται να ταξιδεψη εκτος ΗΠΑ γιατι επικειται συλληψις του. (Τιποτα το νεωτερο για δαυτους).
    Αλλα οπως ειπωθηκε απο προτερους σχολιαστες με εκπλησει η εθελοτυφλια ή και η αγνοια του Ελληνικου Λαου μπρος στα ματια μας του ξεδιπλωματος και της εφαρμογης των "Πρωτόκολλων των Σοφών της Σιών" σ΄ολο τον κοσμο και φυσικα στην Ελλαδα;

    Διαβαστε περιληπτικα:
    ....Πρωτόκολλο Τρίτο
    Λίγο χρόνο ακόμη και οι αταξίες, οι χρεωκοπίες θα εμφανισθούν παντού.
    (Δεν βλεπετε ποσο προφητικη ειναι αυτη μονο η προτασις;)
    Οι καταχρήσεις της εξουσίας θα ετοιμάσουν τελικά την πτώση όλων των πολιτευμάτων, και όλα θα ανατραπούν κάτω από τα χτυπήματα του μαινόμενου πλήθους.
    Όλα αυτά τα δήθεν "δίκαια του λαού" δεν υπάρχουν παρά μόνο στη φαντασία. Δεν είναι ποτέ πραγματοποιήσιμα.
    Με την καθοδήγησή μας ο λαός έχει καταστρέψει την αριστοκρατία, που ήταν η προστάτριά του και η φυσική μητέρα τροφός του, της οποίας το συμφέρον είναι συνυφασμένο με την ευημερία του λαού. Τώρα που η αριστοκρατία είναι κατεστραμμένη, ο λαός έπεσε στο ζυγό των οποιωνδήποτε, των λωποδυτών που πλούτισαν, οι οποίοι τον καταπιέζουν χωρίς έλεος.
    Το συμφέρον μας απεναντίας είναι να εκφυλίζονται οι Χριστιανοί.
    Οι Χριστιανοί έχασαν την συνήθεια να σκέπτονται χωρίς τις επιστημονικές συμβουλές μας.
    Θυμηθείτε τη Γαλλική Επανάσταση, την οποία χαρακτήρισαν "μεγάλη". Τα μυστικά της προπαρασκευής της είναι πολύ γνωστά, διότι υπήρξε ολόκληρη έργο των χεριών μας.
    Προς το παρόν είμαστε άτρωτοι σαν διεθνής δύναμη, διότι, όταν μας επιτίθενται σε ένα κράτος, μας υπερασπίζονται στα άλλα. Η λέξη "ελευθερία" βάζει τις ανθρώπινες κοινωνίες σε πάλη εναντίον κάθε εξουσίας, εναντίον κάθε δύναμης και αυτής ακόμη της δύναμης του Θεού και της Φύσης.....

    Και:

    ....Πρωτόκολλο Έβδομο
    Η αύξηση των εξοπλισμών και του προσωπικού της αστυνομίας είναι αναγκαίο συμπλήρωμα του σχεδίου που εκθέσαμε. Πρέπει να μην υπάρχουν πια στα Κράτη, εκτός από μας, παρά μάζες απόρων, κάποιοι εκατομμυριούχοι αφοσιωμένοι σε μας, αστυνομικοί και στρατιώτες.
    Σ' όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, πρέπει να ξεσηκώνουμε την ταραχή, τη διχόνοια και το μίσος. Το όφελος είναι διπλό.
    Ο ασφαλέστερος δρόμος της επιτυχίας στην πολιτική είναι η μυστικότητα των ενεργειών της. Ο λόγος του Διπλωμάτη δεν οφείλει να συμφωνεί με τις πράξεις του.
    Η κοινή γνώμη θα μας βοηθήσει σ' αυτό, αυτή η κοινή γνώμη, την οποία η "μεγάλη δύναμη", δηλαδή ο τύπος, έχει ήδη βάλει μυστικά μέσα στα χέρια μας. Πράγματι, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, τις οποίες είναι περιττό να λάβουμε υπόψη, ο τύπος είναι εντελώς στην εξουσία μας.....
    Μονο τα δυο αυτα προτωκολλα περιγραφουν τις στιγμες που ζουμε.
    Δεν σας κανει λοιπον Ελληνες, εντυπωση η αλληλεγγυη (για οποιοδηποτε θεμα που τους αφορα) που δειχνουν οι απανταχου εβραιοι μεταξυ τους; Σ' οποια χωρα κι αν ζουν;
    Δεν συσχετιζετε τους "ιστορικους μυθους" που εχουν δημιουργησει και προωθησει μεσω των πρακτορων τους ακριβως γι αυτον το λογο; Την αμεριστη αλληλεγγυη;
    Δολοφονουν οι εβραιοι του ισραηλ παιδακια μεσα στα σχολεια τους στην Κατεχομενη Παλαιστινη και το "διεθνες μεγαφωνο" των εβραιων της διασπορας ανακραζει: "Αγιον το ισραηλ μας".

    Δυστυχως ομως δεν μπορω να επισημανω τα κινητρα του διαχειριστη να ανεβαση αυτο το αμφιλεγομενο θεμα.
    Ισως επειδη ειναι Σαμπαθ.


    Omadeon
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τη μοιρα ενος μιζερου μικροαστου, κοινωνικα ιδιοτελους, επιχειρηματικα αεριτζη της πλακας, πνευματικα ευνουχου, ψυχικα κλαψομουνη και εθνικα σε θεση απεγκεφαλισμου την ευθυνη θα εχει παντα ο Κισινγκερ,οι εβραιοι,η Μπιλντεμπεργκ,τα Νεφελιμ,το αυγο του φιδιου και τοσοι αλλοι που ξυπνανε πρωι πριν τον καφε ακομα με κυριο μελημα πως να του τη φορεσουνε.
    Παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες αντικαταστασης του φραπε με freddo η κλινικη εικονα παρεμεινε αμεταβλητη...

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗ ΣΚΟΤΩΝΕΣΑΙ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΙΧΤΙΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΣΕ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ ΕΤΟΙΜΗ).
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ, ΡΕ ΝΕΝΕΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Περσέα,

    Προσυπογράφω αυτά που λες. Πάντα πρέπει να βρεθούν κάποιοι, οι οποίοι ευθύνονται για το χάλι μας. Ποτέ δεν θα ωριμάσουμε και δεν θα κοιτάξουμε με θάρρος τον καθρέπτη λέγοντας "Κοίτα πώς κατάντησες!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @"Perseas"

    Εσείς οι εβραίοι υποτίθεται πως το σάββατο αναπάευστε και σας απαγορεύεται η οποιαδήποτε δραστηριότητα.
    Για δεν ακολουθείς τις εντολές της θρησκείας σου και έρχεσαι εδώ να μας τα πρήξεις;

    Ο ίδιος λαός δεν απελευθέρωσε την Ελλάδα; Ο ίδιος λαός δεν έκανε το έπος του 40;
    Ο νέος επικυρίαρχος της Ελλάδος ονόματι Dominique Strauss-Kahn, πρόεδρος του ΔΝΤ που σκοπό έχει να εξοντώσει βιολογικά τους Έλληνες τι καταγωγής είναι;

    Δεν αφήνεις τα σάπια;
    Εσείς οι Εβραίοι οδηγείτε τους λαούς στη καταστροφή και όταν φτάσουν ένα σκαλοπάτι πριν το τέλος βγαίνετε και από πάνω κάνοντας μια κλινική ανάλυση των κατορθωμάτων σας και συμπαιρένεται πως ο λαός αυτός είναι άξιος της μοίρας του να πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πώς οι εβραίοι μαγαρίζουν όχι μόνον τα ιστολόγια αλλά και τα Ελληνικά ονόματα.
    Διαβάστε
    >...Για τη μοιρα ενος μιζερου μικροαστου, κοινωνικα ιδιοτελους, επιχειρηματικα αεριτζη της πλακας, πνευματικα ευνουχου, ψυχικα κλαψομουνη και εθνικα σε θεση απεγκεφαλισμου την ευθυνη θα εχει παντα ο Κισινγκερ,οι εβραιοι,η Μπιλντεμπεργκ,τα Νεφελιμ,το αυγο του φιδιου και τοσοι αλλοι που ξυπνανε πρωι πριν τον καφε ακομα με κυριο μελημα πως να του τη φορεσουνε.
    Παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες αντικαταστασης του φραπε με freddo η κλινικη εικονα παρεμεινε αμεταβλητη...

    Perseas 01 Μαΐου 2010 5:52 μ.μ.


    Καί από κάτω αμέσως η αττάκα από τον ίδιο αλλά ανώνυμα βέβαια.


    >-.....Περσέα,
    Προσυπογράφω αυτά που λες. Πάντα πρέπει να βρεθούν κάποιοι, οι οποίοι ευθύνονται για το χάλι μας. Ποτέ δεν θα ωριμάσουμε και δεν θα κοιτάξουμε με θάρρος τον καθρέπτη λέγοντας "Κοίτα πώς κατάντησες!"
    01 Μαΐου 2010 6:07 μ.μ.... -<

    Αχχχ ρε G.... ποσο μας εχεις λειψη!
    Ακομα και τα Σαββατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Perseas και 6:07

    Ειστε το ιδιο λατρεις της μονο-αιτιοτητας με αυτους που κατηγορειτε. Να συμφωνησω οτι οι καθε λογης Κισσινγκερ δεν ειναι οι ΜΟΝΟΙ που ευθυνονται για τα δεινα μας. Αλλα εσεις πατε στο αλλο ακρο και επικεντρωνεστε στο θυμα, το οποιο, παρεπιπτωντως, εσυ Perseas περιγραφεις με τοσο γλαφυρη κακεντρεχεια και εμπαθεια που θα μπορουσα να δικαιολογησω μονο αν προερχεται απο μια απεραντη θλιψη για αυτο που καταντησαμε. Ελπιζω να ειναι ετσι. Αλλα ακομα και αν ειμουν αναγκασμενος να εγκαταλειψω την πολυ-αιτιοτητα της σημερινης μας καταστασης, δεν νομιζεις οτι ειναι προτιμοτερο να ψεξουμε τον θυτη, και οχι το θυμα οπως κανετε εσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 01 Μαΐου 2010 6:07 μ.μ.

    Αυτό αποκλείεται να γίνει. Δηλαδή να ωριμάσεις και να κοιταχτείς στον καθρέφτη.
    Διότι είσαι ήδη υπερώριμη ξεπερνώντας επικινδύνως τα 700 κιλά.
    Οπότε μαθηματικώς ποιος καθρέφτης να αντικατοπτρίσει το είδωλό σου;
    Άσε που πολλοί ισχυρίζονται ότι έχεις σπάσει όλους τους καθρέφτες στην οικίαν σου για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

    Πέρσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διάβασε κανείς σας όλο το άρθρο; Εγώ προσωπικά βαρέθηκα...

    Το θέμα δεν είναι το τι κάνουν ή δηλώνουν οι άλλοι αλλά το τι κάνουμε εμείς.
    Αν εμείς πολιτευόμαστε (με την ευρεία έννοια) με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες της Επανάστασης του 1821, δεν φοβόμαστε κανένα: ούτε πολιτικούς ούτε προπαγανδιστές δημοσιογράφους. Και ποιες είναι αυτές οι αξίες; Πρώτον ανυπακοή στους εκάστοτε "σουλτάνους" είτε πολιτικούς είτε στρατιωτικούς είτε της δήθεν κουλτούρας, δεύτερον αγάπη για την ελευθερία, την ισονομία και την ισοπολιτεία και τρίτον αλληλεγγύη για το διπλανό μας όταν αυτός μας έχει ανάγκη. Αν ακολουθούμε αυτούς τους τρεις άξονες στην πολιτεία και το βίο μας θα είμαστε δυσκολοκυβέρνητοι για τον οιονδήποτε "αγά" και εχθροί του οιουδήποτε "νενέκου".

    Ο δε Κίσινγκερ δε χρειάζεται να κάνει δηλώσεις...από την πολιτική του καριέρα και μόνο μπορεί και ο πιο αδαής να καταλάβει ότι είναι και αυτός ένας από τους παγκόσμιους "σουλτάνους"-δυνάστες των λαών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Υπόθεση Πατσίφικο ήταν μια διπλωματική και πολιτική κρίση μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας το 1847-1850 που ανέκυψε με αφορμή την επίθεση το 1849 του αθηναϊκού όχλου κατά της περιουσίας του βρετανικής υπηκοότητας Εβραίου Δον Πατσίφικο, προξένου της Πορτογαλίας. Η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τη χρονιά εκείνη για πρώτη φορά το «κάψιμο του Εβραίου» ή του «Ιούδα», πασχαλινό έθιμο κατά το οποίο έκαιγαν αχυρένιο ομοίωμα Εβραίου. Με αφορμή την απαγόρευση αυτήν όχλος επιτέθηκε στον Εβραίο Δον Πατσίφικο, εισέβαλε στο σπίτι του και προξένησε καταστροφές. Ο Πατσίφικο ζήτησε υπέρογκο ποσό ως αποζημίωση από το ελληνικό κράτος αλλά δεν ικανοποιήθηκε και τότε στράφηκε στη βρετανική κυβέρνηση. Η υπέρμετρη αντίδραση της Βρετανίας, που κορυφώθηκε με τον ναυτικό αποκλεισμό της χώρας από το Βρετανικό Ναυτικό το 1850 και την κατάσχεση ελληνικών πλοίων στο Αιγαίο, ωστε να αναγκαστεί η Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση, αποτελεί πρωτοφανή στην ιστορία των διεθνών σχέσεων αναίτια επίδειξη ισχύος και αμφισβήτηση της κυριαρχίας κυρίαρχου κράτους και έχει παραμείνει κλασικό παράδειγμα στρατηγικής καταναγκασμού μέσω της "διπλωματίας της κανονιοφόρου". Η κρίση έληξε ύστερα από παρέμβαση των άλλων δύο προστάτιδων δυνάμεων του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, της Γαλλίας και της Ρωσίας και αφού η Ελλάδα δέχτηκε ισχυρό οικονομικό πλήγμα. Ο βρετανικός ναυτικός αποκλεισμός έμεινε στην ιστορία ως Παρκερικά, από το όνομα του Βρετανού ναυάρχου.

    Επομενως και για την ιστορικη αληθεια, καλο θα ειναι να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Τα "υπουργοπαιδα" ηταν σαφως μικροτερης εμβελειας απο τον κοντοχωριανο του κισινγκερ τον οποιο και μετα λυσσας προσπαθουν μερικοι να παρουσιασουν ως αθωο, οπως και τους ομοιους του. Αλλα το τελος....ερχεται....για ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ante kai garyfallo st'afti lamogio prwtoklasato
    MA POSOI EINAI OI EFIALTES THS ELLADAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΦΑΓΙΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ε? ρε συνελληνες δεν πηρατε χαμπαρι οτι αυτο το σαιτ ειναι προβοκατορικο και νεοταξιτικο.Καποιος πουλησε το ονομα του αντι πινακιου φακης.Ντρεπομαι που σου σφιξα και το χερι .Εσυ δεν εισαι αξωματικος του ελληνικου στρατου καταντησες κατι που βλεπουμε στην τουαλετα και στα πεζοδρομια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πρωτομαγιά σήμερα ας μην ξεχνούμε κι αυτούς τους δύσμοιρους θύματα μιας μοντέρνας γενοκτονίας.

    http://www.youtube.com/watch?v=MQWUbPN4ooM&feature=player_embedded


    Ίζη Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτές οι δημοσιεύσεις για την αναθεώρηση της νεώτερης ελληνικής ιστορίας γυρίζουν τελευταία σε μπούμεραγκ, ενώ παλιά σπέρνοντας σύγχιση σε σαστισμένος αναγνώστες αποτελούσαν τη χαρά των ρουφιάνων που δίνουν τα ρέστα τους στο σχολιασμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η δήλωση δεν έγινε (να μην πικράνω και τον Σαραντάκο που τόσο κόπο και μελάνι ξόδεψε για να με πείσει, γιατί άραγε;) και λοιπόν; Σταματάμε να βλέπουμε γύρω μας την ισχύ της υποτιθέμενης δήλωσης;

    Προσωπικά όταν κυττάζομαι στο καθρέπτη δεν λέω πως κατάντησες, για τον απλούστατο λόγο ότι εδώ και χρόνια αντιστέκομαι σθεναρά στην αλλοτρίωσή μου από το "life style" της εποχής.

    Κύριοι λυπούμαι αλλά δεν θα με κάνετε συνένοχο των αλητών τούτης της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. -"Δήλωση" Kissinger ή αλλιώς
    πως ένα ευχάριστο κολακευτικό νανούρισμα στέλνει έναν ολόκληρο λαό για ΥΠΝΟ!-

    Τσακωνόμαστε εάν το είπε ή δεν το είπε ο πρωτομάστορας του νεοταξικού διεθνισμού Kissinger.
    Μα είναι απλό: Και να το είπε, έκανε οικτρό λάθος!

    -"να πλήξουμε την γλώσσα"
    Ποιά γλώσσα; αυτή του μονοτονικού του Ράλλη; ή της κατάργησης της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών από το ΠαΣοΚ;

    -"Να πλήξουμε τη θρησκεία"
    Ποιά θρησκεία να μας πλήξει ΠΟΙΟΣ; Αυτή που οι ίδιοι ΕΣΕΙΣ κατηγορείτε ως εβραϊκό ή βυζαντινό καταστροφικό κατάλοιπο;;;

    "Να πλήξουμε τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα"
    Με δουλεύετε;;;
    Στο δημόσιο σχολείο που πήγα με δίδαξαν ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν αρχι-σφαγέας και αρχι-ιμπεριαλιστής.
    Με έμαθαν να ακούω την λέξη "έθνος" και να απαντώ:
    "ακροδεξιέ φασίστα!" και αυτοματικά να πετάω μολότοφ.
    Όπως και με έμαθαν όταν βλέπω ελληνική σημαία να πρέπει ή να την φτύσω ή να την σκίσω ή να την κάψω
    (ναι, σε αυτό το ζήτημα μου άφηναν το δικαίωμα προσωπικής επιλογής)

    Ή το άλλο το κορυφαίο:
    "Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος"

    Τί λες τώρα; Τόσο "δυσκολοκυβέρνητος" που ψήφιζε μονοκούκι το πρασινομπλε τσίρκουλο της ληστροσυμμορίας των ακριδο-οικογενειοκρατών!

    Μάλλον με τους Αλβανούς μας μπέρδεψαν. Γιατί αυτοί όταν πήγαν να τους αρπάξουν τα λεφτά τους, βγήκαν στο δρόμο με τα καλάσνικοφ.
    Εμείς οι "δυσκολοκυβέρνητοι" ξεπουλιόμαστε στο σκλαβοπάζαρο του ΔΝΤ και δεν έχει ανοίξει μύτη.

    Γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι κάποιοι χάιδευαν τα αυτιά μας με ωραία λόγια και μας αποκοίμιζαν γλυκά-γλυκά, για να μπορέσουν να δράσουν ανενόχλητοι; Θα ξυπνήσουμε ποτέ ή θα μας τελειώσουν χωρίς καμιά αντίσταση;

    Και όσο και αν φανεί άσχετο,
    τώρα καταλαβαίνω γιατί η πολιτική ελληνική ηγεσία δεν επέτρεψε ποτέ να διδαχθεί το Ολοκαύτωμα στα σχολεία.
    Έτσι θα πάμε και εμείς, θα πιστεύουμε τα ψέματά τους και θα οδηγηθούμε ήσυχα-ήσυχα σαν καλά και υπάκουα προβατάκια στον Δήμιο.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Οmniscient

    Έλα βρε φίλε σε θέλω πιό διορατικό.
    Η κακεντρέχεια και το μίσος που στάζει o "Perseas" κατά των Ελλήνων δεν είναι προιόν της θλιψης του για τη κατάντια μας.
    Διότι απλά δεν είναι Έλληνας. Εβραίος είναι από αυτούς που με διάφορα ονόματα γράφουν στο ιστολόγιο. Το μίσος, η κακεντρέχεια και η χαιρεκακία του είναι προιόν του ταλμουδικού μίσος των Εβραίων κατά των Ελλήνων και των ανθρώπων.
    Μην είσαι τόσο καλόπιστος φίλε omniscient, έχουμε να κάνουμε με ανθρωπόμορφα τέρατα.
    Δες μόνο το τι κάνουν σε όσους αβοήθητοι πέφτουν στα χέρια τους (παλαιστίνιοι) και θα καταλάβεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Α) Ο "κωστας" είπε...
    ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΦΑΓΙΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ε? ρε ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ δεν πηρατε χαμπαρι οτι αυτο το σαιτ ειναι προβοκατορικο και νεοταξιτικο.Καποιος πουλησε το ονομα του αντι πινακιου φακης.Ντρεπομαι που σου σφιξα και το χερι .Εσυ δεν εισαι αξωματικος του ελληνικου στρατου καταντησες κατι που βλεπουμε στην τουαλετα και στα πεζοδρομια....
    Μας αποκαλει και ...."συνελληνες" ο εβραιος. Και συνεχιζει το εμμετικο του σχολιο εναντιον "εκεινου που του εσφιξε το χερι"... Δηλ. του πρωην αξιωματικου που τον "βλεπει στις τουαλετες και στα πεζοδρομια".
    Αυτος ειναι "συνελληνας".

    Β) Αλλα βλεπω και κατι περιεργα πραγματα.
    Μεχρι και ο (...Και επειδή δεν είμαι ούτε λάχανο, ούτε κοπριά, σας αφήνω αγαπημένους και ανενόχλητους να συνεχίσετε τις μούφες, χωρίς τον αποκαλυπτικό αντίλογο που τόσο σας εκνευρίζει.
    Και συνεχίζοντας να σκάβετε τον λάκκο των άλλων...
    Ευχαριστώ που χάρη των προσχημάτων με ανεχθήκατε τόσο καιρό....) Galias γυρισε με το μερος μας και εγινε εθνικιστης πιθανον και φασιστας.
    Αλλα για στασου:
    Μας λεει οτι "φταινε" για την καταντια μας οι Ραλληδες και οι ΠαπανρεοΚαραμανληδες. Κρυβει ομως ο σαγιαν ποιοι ηξαγορασαν τους προδοτες αυτους. Ή ποιοι εξαγοραζουν σημερα τους απογονους αυτων των προδοτων. Δηλαδη τα Αμερικανοευρωπαιο-ξαδερφια του, της Goldman Sucks και του ΔΝΤ.
    Και ως συνηθως στην τελευταια παραγραφο του σχολιου του, θελει η πουτανα να κρυφτη και η χαρα ΔΕΝ την αφηνει.
    Ολοι κατι λεγανε και ο οβριος το ολοκαυτωμα* του.

    Και ο συνελλην "Κωστας" αυτοσυνελληνιζεται.



    *μαρκα εβραϊκου ζυθου


    Omadeon
    Κατεχομενη απο τους γενοκτονους εβραιους, Παλαιστινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η ελληνόφωνη εβραϊκή ελεεινότητα στο μεγαλείο της.
    Διαβάστε τον Perseas
    01 Μαΐου 2010 5:52 μ.μ.
    Αλλά αυτοί γενοκτονούν λαούς, και δεν θα διστάσουν να δυσφημίσουν κάποιους;
    Φέρει και Ελληνικώτατον όνομα ο μπαγασάκος.


    Λιάκος Αριστομένης
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βravo bio γερμανοτσολιά!

    Πάλι ρεσιτάλ δίνεις.

    Μόνο που ξέχασες ότι o Kissinger
    το 1973 πήγε να καταστρέψει το Ισράηλ στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

    Διότι ακόμα να καταλάβεις ότι τύποι σαν τον Kissinger, τον Soros και όλο το κακό συναπάντημα υπακούνε μόνο σε έναν Κύριο: ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

    Αυτοί είναι οι εχθροί ΟΛΩΝ των ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ είτε είναι Ελλάδα, είτε είναι Ισραήλ.
    Και δυστυχώς επειδή υπάρχουν πολλοί ανοήτοι με την δική σου νοοτροπία, για αυτό και η Ελλάδα έχει γίνει ο ιδανικός χώρος για το πείραμά τους.
    Και αν τους αφήσουμε σε λίγα χρόνια τα Ψαρά και το Μεσολόγγι θα φαντάζουν ειδυλλιακό τοπίο και παιδική χαρά σε αυτό που έρχεται.

    Εσύ κάτσε και πολέμα τους Εβραίους!
    Είναι ελάχιστοι στην χώρα μας, οπότε σαν καλή κότα διάλεξες την εύκολη μάχη.

    Ενώ η πραγματική και η δύσκολη μάχη είναι αλλού.
    Και συνέχισε σαν καλός ηλίθιος να πιστεύεις τους επαγγελματίες ψεύτες που κατά σύμπτωση (!)
    που είναι όλοι βολεμένοι σε τρύπες του Δημοσίου.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. διάβασα όλο το άρθρο και όλα τα σχόλια... ως προς τα δεύτερα, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να βάλω τα κλάματα.
    δύο μόνο σχόλια έχω:

    1- ό,τι κι αν λένε ή κάνουν οι άλλοι, πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε τη δική μας αυτοκριτική και να βρούμε τους δικούς μας φταίχτες

    και

    2- αν οι εβραίοι σκότωναν θιβετιανού ς κι οι κινέζοι παλαιστίνιους, σήμερα όλοι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι εβραιο-ταλμουδο-μανείς θα κόπτονταν για το λαό του θιβέτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Omniscient

    Σε καμια περιπτωση δεν ισχυριζομαι μονοδιαστατη αιτιοτητα των γεγονοτων πολλω δε μαλλον οταν αυτα επισυμβαινουν πολλα χρονια.Εαν λοιπον εννοεις μονομερη σχολιασμο το δεχομαι.
    Αναφερομαι με οργη και θλιψη για μια συγκεκριμενη κρισιμη μαζα συμπολιτων που μεσα απο μια εθελουσια θυματοποιηση τους εχουν παιξει καταλυτικο ρολο για τη σημερινη δυστυχια του Εθνους.
    Δεν αναφερθηκα στους θυτες οπως ειπες,σκοπιμα γιατι ο θυτης ειναι ο φυσικος αλλα οχι παντα και ο ηθικος αυτουργος.Τον θεωρω a priori ως εχθρο προς αντιμετωπιση και πιστευω οτι η αναλυτικη προσεγγιση του δεν εχει κανενα νοημα προς εξαγωγη συμπερασματων περι ηθικης η μη των προθεσεων του παρα μονο για την αποτελεσματικη του εξουδετερωση.Ο θυτης εξ'αλλου ειναι πεπεισμενος για την ορθοτητα των πραξεων του και η διαμαρτυρια των θυματων περαν απο καποια συναισθηματα συμπαθειας του περιγυρου,στον ιδιο μονο χλευη συνηθως προκαλει.
    Τωρα ο χαρακτηρισμος ως θυματων καποιας συγκεκριμενης μεριδας πληθυσμου που αναφερομαι οχι και τοσο αμοιρης ευθυνων,μονο αλλοθι της δινει για τα πεπραγμενα και εδαφος στον εχθρο για επερχομενα δεινα.
    Καταλαβαινεις λοιπον για ποιους μιλαω.

    Σ'ευχαριστω για το σχολιο σου!

    Perseas






    @ bio - @ ανωνυμο 7:02 μμ

    Καραγκιοζηδες σας αντεπιστρεφω τους εμετικους σας προσδιορισμους και χαρακτηρισμους στο προσωπο μου χωρις κ'αν να με γνωριζετε.
    Θα ηθελα να συνεχισω να σας εξηγησω.. ποιος ειναι Εβραιος τσουτσεκια.
    ΥΓ Νουμερατζες,τον 6:07 μμ δεν τον γνωριζω.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ 11:27 μμ

    Αυτο καταλαβες και εσυ μαλακα εκπαιδευτικε;
    Τι να σας πω ρε βληματα διαβαστε και κανενα αλλο σχολιο μου πριν βγαλετε τα συμπερασματα σας ηλιθιοι.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Galia

    Οι ενδο-ιουδαικές διαμάχες σας μεταξύ σιωνιστών και liberals (πχ. Soros) προσωπικά μου είναι αδιάφορες.
    Το τι μορφή πρέπει να έχει το Ισραήλ ανάλογα με το πως το βλεπει η μία πλευρά ή η άλλη μου κάνει το ίδιο επίσης.

    Σε όλες τις εκφάνσεις της φυλή σου εχθρεύεται τον ελληνισμο και παραδοσιακά στρέφεται εναντίον του.
    Είτε είναι οι liberals με τον Soros είτε οι σιωνιστές του Ισραήλ με τις στρατηγικές συμμαχίες τους με τη Τουρκία.
    Τώρα τελευταία βέβαια τους ψιλοχάλασε η σούπα αλλά υποθέτω θα βρείτε την άκρη.

    Για τη ταμπακιέρα έχεις να μας πεις κάτι; 'Η θα αρχίσεις τις αερολογίες οπως τη προηγούμενη φορά που σου έβγαλα τα μισάνθρωπα αποσπάσματα κατευθείαν μέσα από το Ταλμούδ;



    @Perseas

    Γράφεις: "Καραγκιοζηδες σας αντεπιστρεφω τους εμετικους σας προσδιορισμους και χαρακτηρισμους στο προσωπο μου χωρις κ'αν να με γνωριζετε."

    Σιγά ρε...Θα σκίσεις κάνα καλσον...Όχι ασφαλώς δε σε ξέρουμε, αλλά κρίνουμε τα όσα γράφεις τα οποία βρωμάνε ταλμουδικό μίσος κατά των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. gia ton Kissinger kai ola ta vdelygmata. IN THE BEGINNING WAS THE WORD AND THE WORD WAS WITH GOD; AND THE WORD WAS G O D. HE WAS IN THE BEGINNING WITH GOD....(JOHN 1:1-17)
    ANESTH XRISTOS !!!
    H ELLADA POTE DEN PETHAINEI!!!
    TWRA TA ANTHROPOMORFA TERATA AN NOMIZOYN OTI EINAI PLANHTARXES, KAI OTI ALLO EINAI FYTEYMENO STO KEFALI TOYS EPEIDH EXOYN OPLA KAI XRHMA EINAI NA TOYS KLAIS. AKOYSA TON MESOGAIAS NA LEEI MIA ALH8EIA.

    O ANTHRWPOS EINAI LIGA KILA GIA MIKRO XRONIKO DIASTHMA.

    DESTE 100 XRONIA PISW POIOS APO EMAS YPHRXE? AINTE EBRAIOPOYLA KSYPNHSTE SIONAKIA MASONAKIA ILLUMINATAKIA KAI OLA TA SYNAFH H DYNAMIS SAS EINAI DYNAMH TOY KWLOY.

    EXETE ANTHRISH????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το επίπεδο των ορισμένων σχολιαστών είναι τραγικό, κραυγές θηρίων από το κλουβί της αμάθειάς τους και της ψυχασθένειας τους.

    Όσο για τα γκρήνκλις και το Ευαγγελικό παράθεμα στα Αγγλικά απλά αναρωτιέμαι γιατί ασχολούνται με ελληνόφωνα ιστολόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ενδιαφέρουσα και φιλότιμη η προσπάθεια του συγγραφέα να ανιχνεύσει την διαδρομή της υποτιθέμενης δήλωσης. Αν έλειπαν οι γκαιμπελικοί γενικόλογοι δολοφονικοί χαρακτηρισμοί κατά όποιου Έλληνα δικαίως αισθάνεται αμυνόμενος θα ήταν καλύτερα. Παπαγαλάκια κατά της ελευθερίας των ελλήνων δεν είναι όσοι δικαίως ή αδίκως αισθάνονται απειλούμενοι όταν ακούγονται φήμες ή πραγματικά γεγονότα που υποδηλώνουν εχθρικές προθέσεις και ενέργειες κατά της χώρας μας. Παπαγαλάκια, άθλια μάλιστα και κατάπτυστα είναι αυτά τα αναρίθμητα κατάπτυστα όντα τα οποία εκ γενετής του νεοελληνικού κράτους, πλαγίως ή ευθέως, ύπουλα ή ανοικτά, συνειδητά ή ανεπίγνωστα, υπηρετούν την ξένη εξάρτηση, οτιδήποτε δηλαδή εξωελληνικό συμφέρον και οποιαδήποτε πρόθεση ή ενέργεια ροκανίζει την ελληνική εθνική ανεξαρτησία. Τώρα τα «σχέδια». Βασικά δεν υπάρχουν συνομωσίες. Στρατηγικά σχέδια υπάρχουν πάντοτε. Το γνωρίζει όποιος μελετά σοβαρά διεθνείς σχέσεις, ιδιαίτερα οι αναλυτές της στρατηγικής. Μάλιστα, πολλά εναλλακτικά σχέδια ανάλογα με την εξέλιξη των συμφερόντων, της κατανομής ισχύος, των ενεργειών των άλλων και τυχαίων γεγονότων. Ο ενδιαφερόμενος να μιλά σοβαρά καλά θα κάνει να μελετήσει, για παράδειγμα, την ανελέητα αληθινή ανάλυση του John Mearsheimer, Η τραγωδία της πολιτικής των μεγάλων δυνάμεων (Εκδόσεις Ποιότητα), ένα από τα καλύτερα βιβλία διεθνών σχέσεων της μεταπολεμικής περιόδου. Περιγράφει, βασικά, την προβολή της ανελέητης σύγκρουσης των ηγεμονικών δυνάμεων όπως πορευόμαστε στον 21ο αιώνα. Αν λοιπόν ο συγγραφέας το μελετήσει θα καταλάβει ότι τα «εναλλακτικά σχέδια» κατατριβής τρίτων, ροκανίσματος φίλων και εχθρών κτλ, για να ρυθμιστεί η κατανομή ισχύος και να εξυπηρετηθούν τα κρατικά συμφέροντά τους είναι καθημερινή υπόθεσή τους. Ακόμη, ότι η «στρατηγική μαλακή ισχύος» είναι καθημερινότητα. Επίσης, ότι οι «κριτικοί κονστρουκτιβιστές» (οι καθ’ ημάς ονομαζόμενοι εθνομηδενιστές), είναι βασικό εργαλείο της στρατηγικής μαλακής ισχύος, που αποτελεί ίσως τον κύριο πυλώνα της στρατηγικής των ηγεμονικών δυνάμεων. Παραθέτω χαρακτηριστικό απόσπασμα τριών διακεκριμένων αμερικανών διεθνολόγων: “More powerful states may be in position to alter the conceptions that the weaker actors have of their own self interests, especially when economic and military power has delegitimated ideological convictions in weaker or defeated societies. The United States, for instance, pressed for a particular vision of the international society should be ordered after World War II and renewed and reinvigorated this project after the en of the Cold War. The goal was not simply to promote a particular set of objectives, but to alter how other societies conceived of their own goals. The emphasis on what Nye has called soft power engages both realist concerns about relative capabilities and constructivism’s focus on beliefs and identity”. Katzenstein/Keohane/Krasner , International Organization, vol. 52. 4 1998 p. 673] [αναρτημένο στην διεύθυνση http://www.ifestosedu.gr/47SoftPower.htm όπου υπάρχει και ανάλυση άρθρων και δοκιμίων για την στρατηγική μαλακής ισχύος]. Όποιος λοιπόν θέλει καλόπιστα να μελετήσει την ουσία ας αφήσει τους δολοφονικούς χαρακτηρισμούς κατά των ελλήνων που αμύνονται και ας αναζητήσει τα αληθινά αίτια της απώλειας, πλέον, δυστυχώς, της ελληνικής εθνικής ανεξαρτησίας. Το ζήτημα δεν είναι πλέον η βαθμίδα εξάρτησης και απώλειας της εθνικής ανεξαρτησίας αλλά το κατά πόσο μας αξίζει να είμαστε ανεξάρτητοι όταν πλέον καθημερινά βλέπουμε τα λεγόμενα «πολιτικοστοχαστικά ελίτ» να έχουν ως μόνιμη μέριμνα να πλήξουν οποιουδήποτε αντιστέκεται
    Παναγιώτης Ήφαιστος.
    www.ifestosedu.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ???ΟΙ "ΕΦΙΑΛΤΕΣ" ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγαπητοι Ελληνες σχολιαστες του ιστολογιου μην συγχιζεστε και μην εκνευριζεστε.
    Ποιος σας ειπε οτι και το ισραηλ δεν εχει την Λερναια Υδρα του με τα πολλαπλα της κεφαλια και ουρες.
    Ο σαγιαν κ. Galias αυτοπροσωπως (γνωστος και ως λαχανοντολμας).
    Θαυμαστε τον!

    Μας ερωτα και ανωνυμα ο αχρειος (02 Μαΐου 2010 12:54 π.μ)

    >και
    2- αν οι εβραίοι σκότωναν θιβετιανούς κι οι κινέζοι παλαιστίνιους, σήμερα όλοι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι εβραιο-ταλμουδο-μανείς θα κόπτονταν για το λαό του θιβέτ;...<

    Λιγο αλλοπροσαλλη η ερωτηση του (γεωγραφικα) αλλα του απαντω:
    Αν και παλι θα επροκειτο για γενοκτονιες θα ειχαμε καθε δικαιωμα να κατακρινουμε και να καταδικασουμε τους οποιους εγκληματιες.
    Στην περιπτωση ομως που καποιος απο τους αντιμαχομενους επειδη δεν μπορει να τα βγαλει περα μονος του (ιδε ισραηλ) εμπλεκει δολιως υπερδυναμεις του πλανητη οπως τις ΗΠΑ-Αγγλια-Γερμανια-Γαλλια κλπ., με κινδυνο την ανατροπη της παγκοσμιας ειρηνης και ευημεριας της ανθρωπωτητος (ιδε και παλι ισραηλ) τοτε ο ελευθερα σκεπτομενος πολιτης οποιουδηποτε Εθνους ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να καταδικαση τους φονιαδες.
    Απλως λοιπον, αυτο κανουμε εβραιε. Και για να ξεκαθαρισω λιγο το θολωμενο απο τους ραβινους σου μυαλουδακι σου, επαναλαμβανω το εξης:
    Αν αυτη η τρομοκρατικη σας γιαφκα που αποκαλειτε ισραηλ, βρισκοταν γεωγραφικα μεταξυ Περου και Αργεντινης, ΠΑΛΙ οι Αμερικανοι θα πολεμουσαν και θα κυνηγουσαν "τρομοκρατες" και φαντασματα. Μονο που τουτη τη φορα οι "τρομοκρατες" θα ησαν Ισπανοφωνοι και οχι Αραβες.
    Αν και δεν ειμαι τοσο θρησκος αρχιζω να πιστευω οτι πραγματι εχετε την Καταρα.
    "Το αιμα Αυτου σε μας και στα παιδια μας".



    Omadeon
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ομαδε-ωνάκο

    η Goldman Sachs είναι ισλαμικών κεφαλαίων.

    Μήπως θα μας πεις ότι και ο γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής Carl Levin, που τους χαρακτήρισε "καζίνο"
    είναι ακραίος ισλαμιστής;;;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ 02 Μαΐου 2010 10:29 π.μ.

    Να μην μας διαφευγει κ. Ηφαιστε και το αλλο προσφατο βιβλιο (πριν 2-3 χρονια) των κ.κ. John Mearsheimer και Stephen M. Walt καθηγητου Διεθνων σχεσεων στο Χαρβαντ με τιτλο'
    "Το Λομπι του Ισραηλ και η Εξωτερικη Πολιτικη των ΗΠΑ"
    (ISBN -13:978-0-374-17772-0) για το οποιον οι δυο συγγραφεις αφου "περιφερθησαν" απο τον Αννα στον Καϊαφα, "κατεδικαστηκαν" εις το πυρ το εξωτερον απο τους εκει "αμερικανους" άθλιους και κατάπτυστους εθνομηδενιστες,
    υποκριτες και φαρισαιους.
    Γιατι οπως θα γνωριζετε, εχει και η Αμερικη απο δαυτους, και μαλιστα ουκ ολιγους.
    Και για του λογου το αληθες:
    http://www.camera.org/index.asp?x_context=8&x_nameinnews=189&x_article=1105



    Omadeon
    Κατεχομενη απο τους γενοκτονους εβραιους, Παλαιστινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Επαναλαμβάνω.
    Η ελεεινότητα σ' όλο της το μεγαλείο. Ποιος μπορεί να το αρνηθεί το ραβινικό χαμαιτυπείο;
    02 Μαΐου 2010 6:19 π.μ.


    Λιάκος Αριστομένης
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ 02 Μαΐου 2010 9:35 π.μ.

    Όψιμες δηλώσεις.
    Που ήσουν εσύ μωρέ να σχολιάσεις εκείνα τα τσαρλατάνικα κάποιου απ' το Λονδίνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ Bio,

    Στην αρχη μιας λεκτικης αντιπαραθεσης, ειμαι οντως καλοπιστος, και αυτο συνειδητα και βαση τακτικης. Ετσι πιστευω οτι αναγκαζω τον οποιο συνομιλητη μου να απαντησει με επιχειρηματα και δεν του δινω λαβη να αρχισει αμεσως τα ad hominem και τους χαρακτηρισμους, και να εκτραπει ετσι η συζητηση απο την ουσια. Εν προκειμενω, δε - πες με αφελη, πες με κοντοφθαλμο - δεν ειμουν τοσο σιγουρος οτι το επιμαχο σχολιο ηταν σκοπιμα προβοκατορικο.

    @ Perseas,

    Αντιλαμβανομαι την λογικη του επεξηγηματικου σου σχολιου, και σου ομολογω οτι σε προσωπικες στιγμες εχω πιασει τον εαυτο μου να διαπιστωνει με κυνισμο την καφριλα της νεοελληνικης ανθρωπομαζας. Δεν επιτρεπω ομως στον εαυτο μου να τροφοδοτω αυτη τη πραγματικοτητα στα πλαισια ενος δημοσιου διαλογου, γιατι πιστευω οτι την ενδυναμωνουμε, αλλα και απομακρυνουμε την αντιστροφη της. Επισης διαφωνω μαζι σου στο οτι δεν εχει αξια η "αναλυτικη προσεγγιση" του εχθρου, οπως λες. Ο σκοπος της δεν ειναι να διαπιστωσει την ηθικη των προθεσεων του εχθρου (οπως υπονοει και ο καθηγητης κ. Ηφαιστος παραπανω, δεν υπαρχει θεμα ηθικης στις διεθνεις σχεσεις), αλλα να φωτισει τα κινητρα του, τις μεθοδους δρασης του και τους απωτερους σκοπους τους. Μονο με την γνωση αυτων των παραμετρων μπορει μετα ο αμυνομενος να διαμορφωσει μια επιτυχη στρατηγικη αντιμετωπησης του. Γι'αυτο, λοιπον, επιμενω οτι ο 'προβολεας' πρεπει να ειναι στραμμενος κυριως στον εχθρο, χωρις βεβαιως να καθαγιαζεται το θυμα απο τις ευθυνες που το αναλογουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. o Gallia έγραψε: "η Goldman Sachs είναι ισλαμικών κεφαλαίων."

    Τι λεει ρε το πρακτοράκι της πρεσβείας!

    Δείτε "ισλαμικα" ονόματα

    Marcus Goldman: Founder

    Lloyd C. Blankfein: Chairman of the Board & CEO

    John S. Weinberg: Vice Chairman

    Gary D. Cohn : United States President, COO & Director

    Alan Cohen : Executive Vice President, Global Head - Compliance


    http://en.wikipedia.org/wiki/Goldman_Sachs#Alumni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ειπε ο εβραιος:
    ...Ομαδε-ωνάκο
    η Goldman Sachs είναι ισλαμικών κεφαλαίων.
    Μήπως θα μας πεις ότι και ο γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής Carl Levin, που τους χαρακτήρισε "καζίνο"
    είναι ακραίος ισλαμιστής;;;
    Galia...

    Ρε τι εχουμε να ακουσουμε!!!!
    Η υποθεσις παραγινεται αστεια
    και γραφικη. Αλλα με τους εβραιους που μπλεξαμε τι καλυτερο μπορουσαμε να περιμενουμε.
    Επειδη ειμαι αποφοιτος (Summa Cum Laude) του Πανεπηστιμιου που βρισκεται στο Αν-Αρμπορ του Μισιγκαν, εχω "ντροπαλε και πανουργε" εβραιε, να σε πληροφορησω το εξης:
    Τον εβραιο Carl Levin αλλα και τον αδελφο του Sander Levin τους εχω γνωρισει προσωπικα οταν ημουν φοιτητης και τους εχω σουρει τα εξ αμαξης (απ ευθειας στο Auditorium του πανεπιστημιου αλλα και μεσω ταχυδρομειου) επειδη τους θεωρω προσωπικα υπευθυνους της αθλιας οικονομικης καταστασης που εχει περιελθει η ευλογημενη απο τον Θεο και πανεμορφη Πολιτεια του Μισιγκαν.
    Τωρα'
    αν και το Θεατρο ειναι ενα γνησιο προϊον του Ελληνικου πολιτισμου, οι εβραιοι σαραφηδες του Χολλυγουντ το εχουν κακοποιηση σε ανεπανορθωτο σημειο.
    Τα καραγκιοζιλικια και μασκαριλικια για εσωτερικη καταναλωση μεταξυ δυο καταπτυστων εβραιων, του Carl Levin και του Lloyd Blankfein ουτε κοροϊδεψαν αλλα ουτε συγκινησαν και κανεναν.
    Το μονο που ελειπε απο ολο το σκηνικο ειναι οτι κατα την αντιπαραθεση τους δεν εβαλαν τα γελια και οι δυο αχρειοι.
    Πιθανον να εσκασαν στα γελια πισω απο το κλεισιμο της αυλαιας οταν ο Blankfein θα υπεγραψε και μια επιταγη υποστηριξης του πολιτκου γραφειου του Levin για τις επομενες εκλογες.
    Αλλα οπως προανεφερα και πιο πανω απο εβραιους τι αλλο μπορει να αναμενη κανεις εκτος απο παπατζηδικους θιασους της κακιας ωρας.

    Συμβουλη:
    Σαν "κοριτσι" που εισαι πιθανον να σ' αρεσουν τα αγγουρακια. Αλλα βαλε και κατι επανω σου οταν βγαινεις βολτα στην Ομονοια. Γιατι ξεβρακωτη, ολο και καπου θα σκαλωσης.
    Και να μου φιλησης (οχι σταυρωτα γιατι εσεις βγαζετε σπυρακια με τους Σταυρους) αλλα χιαστι τον Περσεα.



    Omadeon
    Κατεχομενη απο τους γενοκτονους εβραιους, Παλαιστινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "Ενδιαφέρουσα και φιλότιμη η προσπάθεια του συγγραφέα να ανιχνεύσει την διαδρομή της υποτιθέμενης δήλωσης".

    Συμφωνώ και εγώ απόλυτα με τον κ. Ηφαιστο.
    Θα τολμούσε όμως ο κ. Σαραντάκος να κάνει την ίδια φιλότιμη προσπάθεια και έρευνα για να μας αποδείξει τα μυθεύματα η όχι μιάς άλλης ιστορικής και επικίνδυνης για πολλούς, ανακρίβειας όπως εκείνης του ολοκαυτώματος;
    Για να δούμε πόσα απίδια πιάνει τότε, ο σάκος του κ. Σαραντάκου;
    Άν του βαστάει!



    Λόνι Σερφατή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Το επίπεδο έχει πιάσει πάτο και μάλιστα έχει αρχίσει να τον σκάβει και αυτόν,κρίμα γιατί έτσι ποτέ κανένα μας πρόβλημα δεν λύσαμε,αντιθέτως μάλιστα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @ Ο/Η υτδδω που είπε...

    Σχόλιο επί τού θέματος έχεις να κάνεις;
    Τα υπόλοιπα είναι ....σαν το μελάνι της σουπιάς αν όχι ....κρεμαστάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Nαι εντάξει και δεν μου λες?
    Τα έγγραφα του foreign office περί διχοτόμησης της Κύπρου μήπως ήταν και εκείνα ψέμματα????

    ή η προσπάθεια αποτροπής του εμπάργκου όπλων στους τούρκους
    που κατάφερε το Ελληνικό λόμπυ
    στις ΗΠΑ είναι ψέμματα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Οmadeon 02 Μαΐου 2010 4:15 μ.μ.,

    εκτος απο πλαστογραφος και ψευτης
    (23 Μαρτίου 2010 10:55, π.μ.http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_5883.html),
    εισαι και ενας περιφημος τσαρλατανος που αποδεικνυει την ηλιθιοτητα του δημοσιως
    (25 Απριλίου 2010 11:16 μ.μ., http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/04/blog-post_9611.html),
    ετσι δεν ειναι;

    Συνεχιζε τον ξευτελισμο σου (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/04/blog-post_2530.html), εκλεκτε "αποφοιτε (Summa Cum Laude)", με τις αρλουμπες σου περι

    "...Τον εβραιο Carl Levin αλλα και τον αδελφο του Sander Levin τους εχω γνωρισει προσωπικα οταν ημουν φοιτητης και τους εχω σουρει τα εξ αμαξης (απ ευθειας στο Auditorium του πανεπιστημιου αλλα και μεσω ταχυδρομειου) επειδη τους θεωρω προσωπικα υπευθυνους της αθλιας οικονομικης..."

    Ακομα γελανε μαζι σου!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ υτδδω

    όποιος τους αντιμιλά, δέχεται ύβρεις.
    Και σας έκανε και μάθημα ο υβριστής, διότι
    θυμήθηκε ξαφνικά
    ότι τα σχόλια γίνονται ΜΟΝΟ επί του θέματος!
    Ποιό είναι το δικό του θέμα; Πως θα σκοτώσει τους Εβραίους όλους του κόσμου.

    Τί να πει κανείς; Η δουλειά δεν είναι ντροπή και ο λύκος, ως γνωστόν, στην αναμπουμπούλα χαίρεται και δουλεύει.

    @ Bio
    Τα πρόσωπα που γράφεις είναι ανδρείκελα. Έχουν την φίρμα, ξέρουν την δουλειά, έχουν τις γνωριμίες, το δίκτυο που προωθεί μέλη της Goldman Sachs σε κυβερνήσεις κρατών. Και μέσω αυτών διεισδύουν παντού.
    Ακόμα και σε "απαγορευμένες" περιοχές όπως η ΕΕ.

    Μην ξεχνάς ότι το πρώτο θύμα της Goldman Sachs ήταν οι Εβραίοι Λήμαν.

    Δες εδώ το ενημερωτικό προς τους πελάτες (για το Λονδίνο):

    Islamic Finance-Issues and Opportunities
    26 October 2004

    http://www.eiris.org/files/research%20publications/islamicfinance04.pdf

    Αναφέρονται στα τραπεζικά προϊόντα που είναι συμβατά με την Σαρία.
    Και στη σελ. 5 θα δεις τις ισλαμικών επενδύσεων εταιρίες με έδρα το Λονδίνο.
    Αντιγράφω όχι τους πλήρεις τίτλους, αλλά τα ΟΝΟΜΑΤΑ των εταιριών για να δεις ότι η πλειοψηφία είναι αραβικούρες. Υπάρχει μια ιρανική τράπεζα. Και κάποια άλλα ονόματα γνωστά σε όλους μας:
    Albaraka
    Al Rajhi
    Al Safa
    Bank Sepah, Iran
    Dallah Al Baraka
    Takafol
    BARCLAYS CAPITAL
    HSBC Amanah Finance
    ABCIB Islamic Asset Management
    Arab Baniking Corp
    ANZ
    Arab Bank
    London Riyadh Bank
    CITIBANK INTERNATIONAL
    Cedel
    Dawny Day
    Global Islamic Finance
    HSBC Investment Bank
    Gulf International Bank
    Bahrain
    The Halal
    IBJ
    J. Aron & Co. (Goldman Sachs International Finance) Ltd. London

    J. Aron & Co δηλαδή Goldman Sachs.
    Και ο καθένας βγάζει το συμπέρασμά του.
    Δυστυχώς, η κοινωνία μας κάθε χρονιά που περνά θα αλλάζει όλο και περισσότερο. Η παγκόσμια χούντα και ο νέος μεσαίωνας είναι εδώ. Μαζί με τον πιο βαμπιρικό καπιταλισμό που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Κάποιοι ονειρεύονται να μας ξανακάνουν όλους σκλάβους στις πυραμίδες. Και αυτοί
    δεν είναι σίγουρα οι Εβραίοι.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σας διαβασα ολους, σιγα σιγα, και το μονο που απεκομισα ειναι μια βαθεια μελαγχολια για την καταντια μας σαν λαος. Η διχονοια εχει φυτρωσει στα στηθια σας και ο κακος λογος απευθυνεται στους ομοιους σας. Κριμα, κριμα, κριμα. (Μην διανοηθειτε να με ειρωνευτειτε γιατι ετσι θα με επιβεβαιωσετε. Αφηστε να πιστευω οτι υπαρχει καιρος για σωτηρια.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,

    ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΩΝΤΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ (ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ) ΤΗΣ 2ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ...

    ΚΑΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ,
    ΚΑΛΛΙΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΗΜΕΡΑ 3/5/2010 ΚΑΙ ΣΤΟ
    http://geopolitics-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_2243.html

    ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ.
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ : "ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΙΕ ΔΟΥΛΕ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μεταφορικά απαντώντας σε όσους μπορούν να κατανοήσουν την απάντηση:
    Μαρκ ΤΟυαιν:
    Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο θα καταφέρει να σε κατεβάσει στο επίπεδο του και θα σε κερδίσει λόγω πείρας.
    Κρίμα , συνήθως οι Ελληνες και ουχί ελληνες πριν την μάχη ήταν ενωμένοι , τσακώνονταν μετά ...πως καταντήσαμε έτσι , να μας φτύσω θέλω αλλά δεν γνωρίζω απο πια κατεύθυνση να ξεκινήσω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μεταφορικά απαντώντας σε όσους μπορούν να κατανοήσουν την απάντηση:
    Μαρκ ΤΟυαιν:
    Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο θα καταφέρει να σε κατεβάσει στο επίπεδο του και θα σε κερδίσει λόγω πείρας.
    Κρίμα , συνήθως οι Ελληνες και ουχί ελληνες πριν την μάχη ήταν ενωμένοι , τσακώνονταν μετά ...πως καταντήσαμε έτσι , να μας φτύσω θέλω αλλά δεν γνωρίζω απο πια κατεύθυνση να ξεκινήσω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ποία διχόνοια ρε παιδία; τι γράφετε;

    Καμμία διχόνοια δεν υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων. Η διαμάχη γίνεται μεταξύ Ελλήνων και των Sayanim τύπου Gallia κλπ καθώς και μεταξύ Ελλήνων και ότι ξέμεινε από τους συμμορίτες του 44-49. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα σαν αυτόν το ανεκδιήγητο Εl Carnicero Rojo προσπαθούν να παίξουν το ίδιο παιχνίδι με το 1941. Φοράνε τη μάσκα του πατριώτη πάνω από την εμετική μπολσεβικική τους φάτσα (μιλάω μεταφορικά ασφαλώς δεν τον ξέρω το τύπο) ώστε να οδηγήσουν τους Έλληνες στη καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Παλι συνεληφθη ξεβρακωτος o (πολυκεφαλος-κοιταξτε ονοματα: Δημοκριτος, υτδδω, Christo και δεν συμμαζευεται ) Galias στην Ομονοια.

    Και μετα φταιω εγω.
    Και για να μην ξεχνιομαστε μας λεγει ο Τζοναθαν Κουκ απο την Ναζαρετ:

    "Ο Shturman, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος προπαγάνδας, (hasbara στα εβραίικα), του υπουργείου, παραδέχθηκε η ομάδα του θα εργάζεται με απόλυτη μυστικότητα.
    "Οι δικοί μας δεν θα λενε: "Γεια σας, είμαι από το τμήμα προπαγάνδας/ hasbara του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και θέλω να σας πω το εξής".... «Ούτε θα παρουσιάζουν εαυτούς σαν ισραηλινούς ή Εβραίους», είπε. -"Θα μιλάνε σαν ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ιστολογίων και ως απλοί πολίτες, και θα σχολιάζουν με σχόλια που θα φαίνονται προσωπικά, αλλά θα πρέπει (τα σχόλια τους) να βασίζονται σε μια έτοιμη λίστα με τα μηνύματα που θα έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εξωτερικών".
    Περίπου 50.000 ακτιβιστές αναφέρθηκε να έχουν κατεβάσει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται 'Μεγάφωνο' που στέλνει ένα σήμα στους μεταξύ των υπολογιστές, όταν ένα άρθρο δημοσιεύεται κάνοντας κριτική στο Ισραήλ. - (Όταν συμβεί κάτι τέτοιο) οι Εβραίοι πρέπει να βομβαρδίζουν το "ύποπτο χώρο" του Ίντερνετ με παρατηρήσεις τους και σχόλια, που υποστηρίζουν το Ισραήλ..."

    Γι αυτο σας λεω: Ειναι πολλα τα σεκελς ρε παιδιαααααα!!!!!!

    Όλο το άρθρο εδώ:

    http://avragioz.blogspot.com/2009/10/blog-post_8553.html


    Omadeon
    Κατεχομενη απο τους γενοκτονους εβραιους, Παλαιστινη.


    ΥΓ
    Δικιο εχεις Χριστινα. Οταν ασχοληθεις με γουρουνια με βουρκο και κοπρια θα λερωθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ποτέ ου δεν μπορούσα να φαντασθώ ότι κάποιος Σαραντάκος έκαστε και έγραψε ένα σωρό πράγματα για να μας πείσει ότι η δήλωση είναι ψευδής. Και δεν με πείθει έστω και να είναι έίναι πλαστή η δήλωση μόνο και μόνο επειδή ό,τι είπε για μας (αν το είπε δεν με ενδιαφέρει) έχουν γίνει και γόινονται πραγματικότητα ακριβώς από τη στιγμή που φέρεται να το εκστόμισε. Άρα, αφού υπάρχουν πολύ μάρτυρες εδώ μέσα που γράφουν ότι τα πράγματα εξελλίχθηκαν και εξελλίσονται όπως τα "είπε" ο Κίσσινγκερ, άρα η δήλωσή του είναι αν μη τι άλλο... ΑΛΗΘΗΣ αφού τα γεγονότα τον επιβεβαιώνουν! Επομένως μην κόπτεσαι ούτε εσύ Σαραντάκο, ούτε ο βρώμικος και τρισάθλιος αντεθνικός ΙΟΣ να μας πείσεις περί του αντιθέτου που στο κάτω κάτω λίγη σημασία έχει. Καλύτερα να ασχολείσαι πως θα σωθεί αυτός ο τόπος από τους κάθε είδους Κίσσινγκερ ξένους και εγχώριους (Ρεπούση, Διαμαντοπούλου, Δραγώνα, Φραγκοπούλου -όλες θηλυκιές έ! Τι περίεργο!!) και φυσικά τον ΓΑΠ ή Geoffrey και όλον το συρφετό του του δήθεν πατριωτικού ΠΑΣΟΚ. ΟΥΣΤ από εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Περι Ξεβρακωματος, Ηλιθιοτητας και Αυτοεξευτελισμου - η, ο "αποφοιτος (Summa Cum Laude)", και τα λεγομενα του Omadeon:

    " Παλι συνεληφθη ξεβρακωτος o (πολυκεφαλος-κοιταξτε ονοματα: Δημοκριτος, υτδδω, Christo και δεν συμμαζευεται ) Galias στην Ομονοια..."

    Συνεχιζε να διασκεδαζεις το κοινο, και να μαντευεις στα θολα της σαπουνοφουσκας σου!

    - 18 Απριλίου 2010 5:10 μ.μ., http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/04/blog-post_2530.html
    - Π. Ηφαιστος, Εφιάλτες, αρλουμπολόγοι, τσαρλατάνοι και προπαγανδιστές, Χαλαρα και Επικαιρα, 17.10.2009.

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. H ΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΟΣΑ ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΦΑΝΩΣ,ΑΦΑΝΩΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

    Ο,ΤΙ ΛΕΓΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΙΑΝ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ?

    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΨΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΠΙΘΕΣ.

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΑΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΛΗΨΗΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

    """ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΣΤΟΥΣ WASHINGTON POST,NEW YORK TIMES,ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TIME ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΜΕ, ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.


    ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ,
    ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ.

    ΟΜΩΣ,Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤOYMENOΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΟΔΕΥΣΕΙ ΠΡΟΣ ΜΙΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    Η ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΙΑΣ

    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ-(ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕNΩΝ )ΕΛΙΤ (ΙΝΤΕLLECTUAL ELITE)

    ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ (WORLD BANKERS)

    EINAI ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΡΟΤΙΜΗΤΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ """


    DAVID ROCKFELLER

    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ TRILATERAL COMMISSION, 1991.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. τι σημασια εχει αν το ειπε;

    αφου αυτος εδω ο ξεφτιλας λαος εχει πληρως υποταχθει σε ολα αυτα που προφητευονται...

    εκανε μηπως τιποτα για να φτυσει στα μουτρα τετοιους εχθρους του;

    οχι,αντιθετα καθηγηταδες,πολιτικαντηδες,
    επιχειρηματιες,ψευτοαναρχικοι,ψευτοπατριωτες σπρωχνονται στην ουρα ποιος θα πουλησει μεγαλυτερη εκδουλευση και θα γινει καλυτερος τσατσος,χαφιες,δοσιλογος η κοτζαμπασης η αυθεντικος ορμηνευτης των μεταμοντερνων εκσυγχρονιστικων μπαρουφων που μεταπωλει στους ιθαγενεις ως πολυ οφελιμες για τον λαο.

    και η παρακμη,ο αφελληνισμος και η διαλυση της παραγωγικης βασης συνεχιζεται απο εθνικιστες, κομμουνιστες δημαγωγους,ταχατες σοβαρους νεοθωμανους-νεοφιλελευθερους διαμορφωτες γνωμης, μεταπραττες επιχειρηματιες της πυρκαγιας,λαθρεμπορους οραματος πολιτικους και εξωνημενους σε κεντρα διεθνων στρατηγικων σχεδιασμων που μας εκμηδενιζουν.

    εμενα δεν με νοιαζει ποιος ειπε τι.

    με νοιαζει που δεν σηκωθηκε ενα χερι να συντριψει σε χιλια κομματια την ομοπλατη του εχθρου,του ζημιονοντα.εντος και εκτος επικρατειας,εντος και εκτος μισθολογιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. σααντακος,ιος ανθελληνοτυπιας κλπ. διασκεδαστες της κοινης γνωμης με μηδενιστικους δογματισμους και δαιμονοποιησεις αντιλογουντων.

    αξιοι συνεχιστες της ελληνικης sui generis κομμουνιστικης φραξια.


    ενα περιεργο μιγμα ανθελληνικου μισους,με ριζες στην εξωθεν -ξενοκινητη προελευση των δημιουργων του ελληνικου κομμουνισμου,
    και διαχρονικων διεθνων γεοστρατηγικων παιγνιων που διαπλεκονται με εθνικες προδοσιες και δικαιολογουνται απο ιδιοτυπες αυτιστικες μαρξιστικες απλουστευσεις.

    φυσικα παντοτε το προβλημα των "μαρξιστων" ευρισκετο στο οτι ποτε δεν ειχαν να προσφερουν οφελιμες και λειτουργικες προτασεις.

    παντα αντιδραστικοι,ειρωνες και ετοιμοι για πολεμο,το μονο που ειχαν να απαντησουν ηταν ο μεσσιανικος παραδεισος της δικτατοριας του προλεταριατου!

    οταν τελειωσε και αυτη η ουτοπια που εξαχρειωνε τον ανθρωπο πολυ περισσοτερο απο οσο υπεσχετο να καθαρισει,βγηκαν στα κεραμιδια του αποδομητισμου των παντων και της δημαγωγιας χωρις εναλλακτικη προταση.
    εγιναν η καλυτερη βακτηρια του νεοφιλελευθερισμου του καθε κισσινγκερ.οι πολυεθνικες ελεγαν ναι στο κλεισιμο των ελληνικων βιομηχανιων για να παρουν ολο το τζιρο δικο τους;απο κοντα και οι κομμουνιστες να σιγονταρουν σαμποταροντας.και νασου ο κραμανλης να αφουγκραζεται τον "λαο"

    οι πολυεθνικες ηθελαν να μην εχει δουλεια ο ελληνας αλλα να εισαγουν ξενους λουμπεν στο μισο κοστος και να ριξουν τις αμοιβες της εργασιας;απο κοντα ντυμενοι ταχατες φιλανθρωποι οι κομμουνιστες να ζητανε ολο το τεταρτο ραιχ των ντεσπεραντος να ελληνοποιηθει...

    σου λεει αν εισαγουμε αλλοδαπους πληθωριστικα θα πληξουμε τον μεσο ελληνα στον πολιτισμο,την συλλογικη ταυτοτητα και την τσεπη του , ωστε θα λουμπενοποιησουμε τον ελληνα και οταν μεινει παμπτωχος θα ερθει προσκυνητης στο ιεροφαντιο καθε σαραντακου κλπ.μαζι με το 4ο ραιχ που θα ενωθει μαζι μας.βεβαια με το ισλαμ ειχαν παντα προβλημα,για αυτο εκαναν μια εξαιρεση για την συγκεκριμενη μαρκα οπιου λαικου και απιατησαν αθεοι τζαμια!

    θαυμα!ο κομμουνισμος ηταν και ειναι το μεγαλυτερο οπιο λαων!

    ετσι εξηγειται το ταξικο μισος σε οποιον εδηλωνε ελληνικη συλλογικη ταυτοτητα.προλεταριοι ενωθειτε να επεκτεινει την πατριδα του ο κισσινγκερ της παγκοσμιου χωριου και ο ταγιπ αφεντης.

    βεβαια ο λυκος σαν εγερασε...

    ετσι μεσα τους οι αμετανοητοι νοσταλγοι της δικτατοριας των πολ ποτ,σταλιν και λοιπων αταξικων παραδεισων,παντα μενουν προσκολλημενοι στον ορθοδοξο μαρξισμο.

    σαμποταρουμε μεχρι τελους την κοινωνια και την οικονομια.ετσι ακριβως.να διαλυσουμε το κρατος που λενε και τα δυστυχη των εξαρχειων.κατω το κρατος ζητω η πρεζα κοσοβου.

    ο καπιταλισμος εχει καταδικαστει απο τον επιστημονικο σοσιαλισμο να κατρρευσει σκεφτονται αμετανοητοι.ας το επιταχυνουμε για να μας δει ο λαος ως μεσσιες,και τσουπ να σου παλιν ενας γιαρουζελσκι ετοιμος να ντυθει σαραντακος η τριμης(ο κωστοπουλος θα καμει τον τρελλο μαρξιστη βιολογο που ειχε ο ατσαλενιος στην αυλη) στην δικτατορια του παραδεισου...

    για αυτο ειναι καταστροφικοι οι σαραντακοι για την ελλαδα μας.

    γιατι στοχος τους δεν ειναι τιποτε αλλο παρα με σαμποταρισμα να μην εχει δουλεια κανεις ελληνας ωστε να εξαθλιωθει και να τους ακολουθησει ως μεσσιες ταχατες!

    να γιατι τετοιες φωνες δεν θελουν την προκοπη του ελληνα.θελουν απλα την αντιδραση ως αυτοσκοπο.ειναι δογματικοι ανθελληνες απο θεση και σταση ζωης.

    και συκοφαντουν και εμας που ασκουμε κεντρωα καπιταλιστικη κριτικη στα αδιεξοδα.δεν διαλυουμε την ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Το παραμύθι με τη FED

    http://www.scribd.com/doc/186519246/%CE%9F-%CE%9C%CE%A5%CE%98%CE%9F%CE%A3-%CE%A4%CE%97%CE%A3-FEDERAL-RESERVE-BANK-FED

    Το παραμύθι με το χρήμα ως χρέος

    http://www.scribd.com/doc/174724892/%CE%A0%CE%A9%CE%A3-%CE%A0%CE%9B%CE%97%CE%A1%CE%A9%CE%9D%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%99-%CE%A4%CE%91-%CE%A7%CE%A1%CE%95%CE%97-Money-as-debt

    Το παραμύθι με τις κεντρικές τράπεζες

    http://www.scribd.com/doc/175693679/%CE%9A%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%A4%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82

    Η κρίση του Ευρώ

    http://www.scribd.com/doc/174724227/%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%97-%CE%9A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%95%CF%85%CF%81%CF%8E

    Αιτια Καπιταλιστικής Κρίσης

    http://www.scribd.com/doc/174721730/%CE%A4%CE%B1-%CE%91%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%A4%CE%B7%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%9A%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.