19/5/10

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: Αγαπητοί συμπατριώτες...

Αγαπητοί συμπατριώτες…
Όσο κι αν ψάξετε τα σχολικά βιβλία ιστορίας, για να βρείτε στοιχεία της ιστορίας του Πόντου, σίγουρα θα απογοητευτείτε, γιατί φρόντισαν να μην υπάρχει τίποτα, μόνο κάτι λίγες γραμμές, και αυτό…μην τυχόν και θιχτεί η «φίλη γειτονική χώρα».
Θυσία λοιπόν οι Έλληνες του Πόντου, που τους μεταμόρφωσαν σε… Έλληνες του πόνου. Τους πήραν την πατρίδα τους, τους πήραν αγαπημένους συγγενείς, αφαίρεσαν το γέλιο τους. Έπρεπε να πληρώσουν το πιο βαρύ τίμημα και πράγματι προσέφεραν πολύ βαρύ. Ο συνολικός αριθμός 353.000 ψυχές. ’Aλλοι χάθηκαν στις εξορίες, άλλοι στα τάγματα θανάτου και άλλοι στην γενοκτονία.
-Γιατί όμως αυτοί να υποστούν τα περισσότερα ;
Γιατί αντιστάθηκαν στα βουνά και δεν υποτάχθηκαν.
Γιατί η γη τους ήταν πλούσια και την εποφθαλμιούσαν.
Γιατί ευημερούσαν, είχαν πολιτισμό κι εκείνοι δεν είχαν τίποτα.
Η κραυγή του γκρίζου λύκου Κεμάλ Μουσταφά «Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ», έδωσε το σύνθημα. Ο φθόνος και το μίσος γι αυτή την ανυπότακτη Ελληνική φυλή, μόνο με αίμα μπορούσε να εκτονώσει τους αφιονισμένους μακελάρηδες..
Ο ποντιακός Ελληνισμός, υπέστη τα πάνδεινα. Γνώρισε συνεχείς διωγμούς, σφαγές, ξεριζωμούς και βίαιους εξισλαμισμούς, αρχής γενομένης από το 1461, όταν έπεσε η Τραπεζούντα. Έπρεπε όμως να περάσει μια δοκιμασία ακόμη, μια {Γενοκτονία}.
Τι εννοούμε με τη λέξη γενοκτονία ;
Τι άλλο από την συστηματική και μεθοδική εξολόθρευση, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας. Ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι. Στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου, επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί. Η διεθνής κοινότητα αναγνώρισε άμεσα ή έμμεσα τις άλλες δύο γενοκτονίες του αιώνα μας, των Εβραίων και Αρμενίων. Η γενοκτονία των Ποντίων αν και έχει τις ίδιες ηθικές αναλογίες, αποσιωπήθηκε και λησμονήθηκε από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς.
Η Ελλάδα θέλοντας να κλείσει αυτές τις πληγές και να δείξει ειλικρινή φιλία με την γείτονα Τουρκία, «θυσίασε» ξανά τους Πόντιους, βάζοντας στο περιθώριο τις μαύρες σελίδες της νεότερης ιστορίας, σαν να ήθελε κι εκείνη να αποφύγει τις ευθύνες που της αναλογούσαν. Έτσι η πρώτη γενιά των προσφύγων, έφυγε με το καημό, ότι ούτε από την πατρίδα βρήκαν δικαίωση. Και να, μόλις το 1994 εδέησε η πολιτεία να καθιερώσει τον νόμο 2193 που όριζε την 19η Μαϊου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας. Ίσως η απόφαση λήφθηκε, επειδή διαπίστωσε για πολλοστή φορά, ότι αν και επέδειξε γενναιοψυχία στους Τούρκους, εκείνοι αποθρασύνθηκαν περισσότερο, με το να αμφισβητούν κυριαρχικά μας δικαιώματα, να παραβιάζουν σύνορα και διεθνείς συνθήκες με γκρίζες ζώνες, να συρρικνώνουν και αυτούς τους λίγους εναπομείναντες Έλληνες, με νόμους που τους απαγορεύει το αυτονόητο δικαίωμα κληρονομιάς της περιουσίας.

Απόσπασμα απο ομιλία μου για την 19 Μαϊου το 2008.

Αργικέραυνος

2 σχόλια:

  1. Aργικέραυνε, ο φίλος Γιώργης γράφει αν η λήθη είναι αρετή, η Μνήμη είναι Χρέος.Τούτη η αποστολή μας έρχεται απο πολύ παλιά απο τότε που ακούστηκε το "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι" και το "Μολών Λαβέ".

    Η πίκρα και το παράπονο είναι δίκαια συναισθήματα.Ομως το διάβα μας στον χρόνο σαν φυλή, μας δίδαξε να μην συμβιβαζόμαστε με ότι μας κάνει κάτι λιγότερο απο Ελληνες

    Μπορεί η πολιτική και η πολιτειακή ηγεσία να έχει απαρνηθεί όλα όσα φέρνουν σε δύσκολη θέση τους Τούρκους και τους συμμάχους Γερμανούς,Αγγλους,Ιταλούς,Γάλλους.

    Μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ελληνική φυλή χάθηκε στον χρόνο.

    Μπορεί κάποιοι να μιλούν για ιμπεριαλιστική Ελλάδα η οποία προσπάθησε να επεκταθεί κατακτώνας τα ξένα εδάφη της Μικράς Ασίας ξεχώντας ότι ο μόνος λαός που δεν έχει καμιά ιστορική ρίζα σε τούτο τον γεωγραφικό χώρο είναι οι Τούρκοι.

    Μπορεί καποιοι τότε να αρνήθηκαν να συμμετέχουν κοιτάζωντας την υστεροφημία τους, είναι οι ίδιοι που στα ημερολόγια τους αργότερα μιλούσαν για τον μεγάλο Κεμάλ.

    Μπορεί κάποιοι να άφησαν έξω απο τους σχεδιασμούς τους τον Ελληνισμό του Πόντου σε πολύ δύσκολες στιγμές, κάτι που ίσως αν συνέβαινε να άλλαζε τον ρού της Ιστορίας.

    Μπορεί οι Ελληνες Πόντιοι και οι Ελληνες του Πόντου να μην υπήρξαν ποτέ Ελληνες και επί δεκαετίες να υπέστησαν τον εξευτελισμό αυτό την ώρα που αφειδώς μετέτρεπαν σε "Ελληνες" κάθε καρυδιάς καρύδι.


    Μπορεί πολλά μπορεί.

    Μα αδερφέ δεν μπορούν να παραχαράξουν με τίποτα την Ιστορία τούτης της φυλής η οποία είναι γραμμένη με το κόκκινο του αίματος.

    Θα είμαστε πάντα εδώ, οίστρος στις κοιμισμένες συνειδήσεις, με το πάθος του τρελού που τολμά να λέει τον φόνο φόνο και την ελευθερία ελευθερία,με το πάθος άσβηστο για να ακουστεί η αλήθεια, κάρφος στα μάτια των Υποτελών και Ξενόδουλων, ενοχλητικοί για τους Δωσίλογους, πονοκέφαλος για το τουρκικό φασιστικό κράτος και παρακράτος.

    Θα είμαστε πάντα εδώ και δεν θα περάσουν δεν θα ξεχαστεί τίποτα.

    Σήμερα είμαστε Ελληνες του Πόντου Ολοι ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Καλεντερίδη,

    Χίλιες Δραγώνες να αλυχτάν και να λυσσάνε, το αίμα νερό δεν γίνεται. Η μνήμη δεν σβήνει.

    Όταν έχεις δει τους παππούδες σου να πεθαίνουν και τις τελευταίες στιγμές να κλαίνε από τον καημό για τις πατρίδες και τις οικογένειές τους που χάθηκαν, αυτό χαράζεται και σε ορίζει. Η μνήμη του Πόντου έχει στοιχειώσει το Γένος μας, και δεν χάνεται. Έχουμε χρέος να την διατηρήσουμε, χρέος στους νεκρούς μας και στους αγέννητους.

    Μπορεί οι ανθέλληνες στα "ελληνικά" σχολειά να διδάσκουν ό,τι θέλουν, αλλά ο Λαός αυτο-οργανώνεται. Στήνει καινούρια "κρυφά σχολειά", κρατάει την εθνική συνείδηση ζωντανή.
    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.