21/5/10

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ: Δυο χρόνια προσπαθειών

http://www.cruiseweb.com/windstar-imagelibrary/Wind_Surf_Caribbean.jpg
Δυο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τότε που άνοιξε τα 'ιστία' του και άρχισε το ταξίδι του στον ιστοχώρο το ιστολόγιό μας. Δυο χρόνια αγώνα και προσπαθειών να μοιραστούμε με τους φίλους μας ειδήσεις, πληροφορίες, εκτιμήσεις, ανησυχίες, οράματα για τη χώρα και τον Ελληνισμό.
Στην αρχή ο αγώνας ήταν μοναχικός, μετά άρχισαν να μας πλαισιώνουν οι φίλοι του ιστολογίου, κάποιοι από τους οποίους έγιναν και μόνιμοι σχολιαστές, συνδιαμορφώνοντας έτσι την προσωπικότητα και τα ιδεολογικά του χαρακτηριστικά.
Πέρισυ το πλήρωμα του ιστολογίου ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ από μονομελές έγινε πενταμελές, αφού σταδιακά ανέβηκαν στο 'ιστιοφόρο' ο Καυκάσιος, ο Αντπικ, ο Όμηρος και η Χριστίνα, οι οποίοι αφ' ενός μεν έδωσαν άλλη φυσιογνωμία και άλλη ταχύτητα στο εγχείρημα και αφ' ετέρου αφαίρεσαν μεγάλο βάρος δουλειάς από τον γράφοντα, πράγματα για τα οποία και τους ευχαριστώ δημόσια.
Κάνοντας έναν απολογισμό της διετούς παρουσίας μας στον ιστοχώρο, έχουμε να πούμε στους φίλους μας ότι αυτά τα χρόνια επιδιώξαμε να μείνουμε πιστοί στους άγραφους κανόνες της δεοντολογίας του διαδικτύου, αποφεύγοντας, όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν, τις σειρήνες της εξουσίας και της δύναμης του 'μέσου' και προσπαθώντας να κρατήσουμε σταθερή την πυξίδα της υπεύθυνης, έγκυρης, έγκαιρης, έντιμης, πατριωτικής και δημοκρατικής ενημέρωσης.
Αν τα καταφέραμε ή όχι θα το κρίνετε εσείς, η κοινωνία του ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝΑ, που είναι απλωμένη σε δεκάδες χώρες και σε πέντε Ηπείρους.
Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, με την ελπίδα ότι είμαστε σε καλό δρόμο και πλέουμε σωστή κατεύθυνση, την οποία θα προσπαθούμε πάντα να διορθώνουμε με βάση και τις 'προειδοποιητικές βολές' των φίλων και των σχολιαστών μας.

φιλικά προς όλους

Σάββας Καλεντερίδης
Διαχειριστής και Κατά Νόμον Υπεύθυνος του ιστολογίου ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

64 σχόλια:

  1. Καλή συνέχεια στο "ταξίδι" Σάββα και φίλοι του ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να εισαστε ολοι καλα σα τα ψηλα βουνα Σαββα και μονο επιτυχιες!!
    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΣ ΣΤΟΝ ΜΟΥΤΣΟ ΤΟΥ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ, ΓΝΩΣΤΟΝ ΚΑΙ ΩΣ Galia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μαγεία της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι είναι πολυσύνθετη, πολύχρωμη, πολύβουη και χαοτική.
    Όλοι χρειάζονται για να πάει μπροστά το ιστοοφόρο μας.
    Όρτσα τα πανιά λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τα παρατήσετε, και να κάνετε καινούριο κόμμα... !!!

    Σάββα, άντε και πρωθυπουργός !!!


    ΥΓ. Ο Bush senior ή ο Πούτιν,ήταν/είναι καλύτεροι;
    (Απ την κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών)

    Ειλικρινά το λέω και χωρίς ίχνος
    ειρωνείας.

    Βρές συνεργάτες με κοινό όραμα και προπαντώς φιλοπατρία και ξεκίνα. Τι περιμένεις; να μας ξεκάνουν τελείως;

    Φιλικά με αγάπη και απέραντη εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Δεν μιλάνε για Κεμάλ στο σπίτι του κρεμασμένου" κ.υπουργέ
    21-05-2010 16:19:48
    Επιτέλους καταγράφηκε κάποια αντίδραση σ'αυτή την χώρα για την απίθανη υπόθεση με το θέμα της έκθεσης στις Απολυτήριες εξετάσεις της Γ'Λυκείου με θέμα "Στου Κεμάλ το σπίτι" ανήμερα της ποντιακής γενοκτονίας. Η αντίδραση δεν προήλθε από κάποιον πρωτοκλασσάτο της αντιπολίτευσης, άλλωστε δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν "πρωτοκλασσάτοι" που δεν έχουν φθαρεί και δεν έχουν αλλοτριωθεί από το σύστημα, αλλά από τον Σάββα Αναστασιάδη, βουλευτή Β'Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. ο οποίος με μία σκληρή ανακοίνωση - πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει και πιο σκληρή - εγκαλεί την υπουργό Παι΄δείας Άννα Διαμαντοπούλου για το θέμα που επιλέχθηκε. Η ανακοίνωση, αναφέρει τα εξής:

    «Αγανάκτηση και θυμός είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη αυτής της χώρας, αλλά ιδιαίτερα τους Έλληνες του πόντου για μία σειρά από γεγονότα που ο Πρωθυπουργός και Υπουργοί του δρομολογούν.

    Όταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην χώρα μας έθεσε θέμα αναγνώρισης του ψευδομουφτή της Θράκης, παραλληλίζοντάς τον με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ένα θεσμό 1800 χρόνων, εμείς σιωπήσαμε. Δεχθήκαμε μεγάλη πρόκληση μέσα στο σπίτι μας και κάναμε πως δεν καταλάβαμε. Κάναμε άλλη μία υποχώρηση, απέναντι στην Τουρκία, η οποία βήμα- βήμα επεκτείνει τις διεκδικήσεις της.

    Αγνόησε ο κ. Πρωθυπουργός την ανησυχία των Προέδρων και των μελών των ποντιακών σωματείων που είχαν κατασκηνώσει στο απέναντι πεζοδρόμιο του « Χίλτον», όπου βρίσκονταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Με σιγουριά και υπερηφάνεια για την ποντιακή τους καταγωγή έστελναν μηνύματα, ότι κανείς δεν μπορεί να μην τιμά τους εκατοντάδες χιλιάδες δολοφονημένους της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

    Δεν έφτασε αυτό, είχαν και συνέχεια οι υποχωρήσεις μας απέναντι στους Τούρκους. Οι εξεταζόμενοι στο μάθημα της Λογοτεχνίας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας όπου εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιοι σφαγιάστηκαν μετά από διαταγή του ίδιου του Κεμάλ, είχαν ως θέμα, με την έγκριση της κ. Διαμαντοπούλου, «Στου Κεμάλ το σπίτι». Είναι γνωστό ποια «σχολή» κάνει κουμάντο μέσα στο υπουργείο και ποιοι επιλέγουν την διδακτική ύλη.


    Εκείνο που μας ενοχλεί ιδιαίτερα είναι ότι επέλεξαν τη μέρα της εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου από τον αρχισφαγέα Κεμάλ, για να προπαγανδίσουν στην νεολαία, ότι υπήρξαν και Τούρκοι πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να «συνωστισθούν» και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πρόκειται για άνευ προηγουμένου έκφραση του ραγιαδισμού, της ηττοπάθειας και του αφελληνισμού που καλλιεργούν στην νεολαία.Πριν από λίγους μήνες τιμήθηκε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Γενοκτόνος φασίστας Κεμάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρόσω ολοταχώς πάση δυνάμει με ομοχειρία πυροβόλου πάντα σε ετοιμότητα για να στέλνουμε τις βολές μας στους υποψήφιους νεκροθάφτες του Ελληνισμού.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι ντροπή στα συνχαρητήρια να αφήνουμε αιχμές για ανθρώπους που ζητούν το διάλογο, ότι και εάν έχουν να πουν. Γιατί τόσες επιθέσεις εναντίον ορισμένων; Ο καθένας εδώ είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος, με διαφορετικά μυαλά και ιδέες, που ζητά κάτι να μάθει και κάτι να πει. Όποιος είναι σίγουρος ότι αυτός είναι σωστός και ο διπλανός του τελείως λάθος, δεν είναι ανάγκη να βρίζει, ούτε οι βρισιές να περνάνε σε σχόλια. Οι ύβρεις στα σχόλια είναι ένα αδύνατο σημείο του ιστολογίου. Οι ύβρεις δείχνουν φόβο. Πάνω από όλα με ενθουσιάζει η πατριωτική προσπάθεια του κυρίου Σάββα, ο οποίος είναι χαρισματικός. Η δική του πορεία είναι αυτό που με έφερε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύχομαι αυτόν τον "Φάρο" που δημιουργήσατε να τον βλέπουν αυτοί που πρέπει και το φως του να μην σβήσει ποτέ!
    Με ειλικρινή εκτίμηση
    Κώστας "Μαυροσκούφης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ANΩΝΥΜΕ 4:49- ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ!!!!!!!! ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ!!! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!
    ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ,ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

    ΓΙΕΡΓΟΣ ΑΠΟ ΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά
    είπαμε να πάρουν αέρα τα πανιά μας, όχι τα μυαλά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, να τα εκατοστίσετε! και χίλια καλοπροαίρετα σχόλια σε κάθε ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένα θερμό ευχαριστώ για την προσφορά σας κι εύχομαι πάντα επιτυχίες.

    @21 Μαΐου 2010 4:29 μ.μ.

    Να που τον θυμήθηκες εσύ και ισοφάρισες! :-)

    _____________________________________

    Ένα νέο κόμμα παλιώνει και γίνεται όπως τα άλλα. Δεν είναι η λύση αυτή.
    Στην ελληνική ασθένεια, δεν χωρά ομοιοπαθητική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Σάββα, οι παραπάνω έχουν δίκιο, για το ότι θα έπρεπε να έχετε πρωταρχικό ρόλο σε μία κίνηση. Το θέμα όμως είναι ότι συχνά οι οπαδοί λέμε και λέμε, αλλά αφήνουμε έντιμους ηγέτες μόνους, χωρίς στήριξη, όπως όταν είχατε στο παρελθόν θέσει υποψηφιότητα. Σας ανάφερα και πάλι προ ημερών σε τίτλο ανάρτησής μου (ellinikesaxies.blogspot.com), αλλά και στην παλαιά εκείνη ανοιχτή επιστολή μου προ μηνών. Ετοιμάζομαι να κάνω και μια τρίτη αναφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο απαισιοδοξος γρινιαζει για τον αερα Ο αισιοδοξος περιμενει να φυσιξη αερας Ο Ρεαλιστης τριμαρη τα πανια ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλη συνεχεια παιδια και παντα δυνατα.Συνεχιζουμε δε τα παραταμε,πολεμαμε.


    Δημητρης,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το ποσό της τεμπελιάς που οι άνθρωποι έχουν είναι αυτό που καθορίζει αν είναι ή δεν είναι αυτό που σκέφτεται.

    Ένας άγιος τεμπέλης είναι αμαρτωλός από ό, τι καλό δεν κάνει.

    Ένας δαίμονας τεμπέλης είναι ενάρετος για το κακό που δεν κάνει.

    Αν είσαι καλός, αλλά τεμπέλης, τότε είστε......του κακού....

    Ο άγγελος Γαβριήλ και όλοι οι άγγελοι του ουρανού μαζί σας....

    Από τον ουρανό......

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους.

    ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κατά πρώτον δεν ξέρω αν μας πιάνει το τεκμήριο του Υπουργείου οικονομικών και τα νέα μέτρα και ομιλώ για το ανωτέρω σκάφος.

    Κατά δεύτερο ναι το ομολογώ η παρουσία μου δεν αμοίβεται και δεν είμαι πάνω στο σκάφος.Ως μακρινός απόγονος του Σκυλέα είμαι δύτης ασφαλείας.

    Το Ινφογνώμων είναι Ινφογνώμων γιατί υπάρχει ο Σάββας.Σάββα Αρχηγέ πάντα πλάι σου και δίπλα σου και η έγνοια μου να πέμπει τα βήματα σου.

    Ενα μεγάλο μπράβο στον Αντρέα για το ότι κοσμεί με την ποιότητα του, το ήθος του και την ευπρέπεια του το Ιστολόγιο.

    Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους αναγνώστες και τους σχολιαστές επώνυμους και ανώνυμους.

    Ενα μεγάλο ευχαριστώ στα Ιστολόγια που με τον έναν ή άλλο τρόπο αναδημοσίευσαν κείμενα μας.Ενα μεγάλο ευχαριστώ στα φιλικά Ιστολόγια.

    Τέλος ας μου επιτραπεί ένα μεγάλο ευχαριστώ στην "κολοβή μουρμούρα" τον Μάνο απο Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το Ιστολόγιο είναι φιλοδυτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δημιουργήσατε μια πλατφόρμα όπου συναντώνται οι πάσης αντιλήψεως Ελληνες πατριώτες.
    Κάνετε καλές επιλογές θεμάτων.
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλη συνεχεια καλη δυναμη και καθαρο μυαλο
    Διογενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εύχομαι μακροημέρευση πάντα με έγκυρη πληροφόρηση και σωστές αναλύσεις

    Με απεριόριστη εκτίμηση γιά τον "βίο και την πολιτεία " σου Σάββα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΩΡΑ ΚΑΛΗ

    Ώρα καλή στην πρύμνη σας
    Κι’ αγέρα στα πανιά σας
    Και της Ριγγίλης τα νερά να μην
    βρεθούν μπροστά σας

    Ώρα καλή στη πρύμνη σας
    Με μπούσουλα και χάρτη
    Και τους "προδότες" του ΠΑΣΟΚ
    Κρεμάστε στο κατάρτι

    Ώρα καλή στη πρύμνη σας
    Χωρίς καμιά φουρτούνα
    Και από το ΛΑΟΣ μακριά
    Κι΄ από τον κωλοτούμπα.

    Προς το συμφέρον του λαού
    κρατάτε το τιμόνι
    και μη μασάτε τίποτα
    τ’ αυτί σας μην ιδρώνει

    ΥΓ. Το ...ΚΚΕ και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ παραλείπονται γιατί η παρουσία ή επιρροή τους εδώ είναι καταφανώς ανύπαρκτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλη συνεχεια και μακαρι οι πρασπαθειες σας ν ανοιξουν τα ματια και το μυαλο οσων εχουν υποστει αυτη την απαισια πλυση εγκεφαλου που συντελειται στο Ελλοηνικο εθνος και περισσοτερο στα νεα παιδια.
    Γενιτσαρους διαμορφωνουν στα σχολεια μας κυριοι, που με την πρωτη ευκαιρια λενε με φυσικοτατο τροπο οτι, δεν μπορει παντα οι Ελληνες να εχουν δικιο και ολοι οι αλλοι αδικο!
    Ειναι οτι πιο φοβερο εχω ακουσει προσωπικα απο στοματα νεων του λυκειου που γραφουν πανελλαδικες.
    Η προσπαθεια ολων να επικεντρωθει στους νεους παρακαλω, και μακαρι ν ανοιξουν τα ματια τους απο αυτον τον πνευματικο ληθαργο.
    Να ειστε παντα καλα και δυνατοι για τη συνεχεια.
    Με εκτιμηση.
    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε παιδιά ηρεμήστε λίγο μερικοί..τι κόμμα? Που ζείτε?
    Όπως είπε ο άνθρωπος..αέρα στα πανιά μας...όχι στα μυαλά μας.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να είστε γεροί και δυνατοί όλοι σας, απίθανη ομάδα του ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ! Μια ευχή: Να γίνετε το "νέο συστατικό" που χρειάζεται τόσο, μα τόσο πολύ για να "νοστιμίσει" λιγάκι η "άνοστη" ζωή μας!

    Με εκτίμηση και θαυμασμό για το έργο σας,

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να ευχηθώ και εγώ καλή δύναμη στην παρέα, που αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς πολλών απο εμάς..!!!Ακόμα και εάν οι δουλειές με κρατάνε μακριά απο τη δυνατότητα συχνών σχολιασμών κλπ σε αντίθεση με παλαιότερα, πάντα ξεκλέβω λίγο χρόνο να μπώ και να διαβάσω λίγη ορθή ενημέρωση για τα σημαντικά θέματα του έθνους...!!!Πλέον μπορώ να πώ οτι αυτό το ιστολόγιο το νιώθω σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και της ενημέρωσής μου..!!!Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. αντε με το καλο να συνεχισετε την προσπαθεια

    μην ξεχαστειτε ομως και μεινετε μονο στο πως να επιπλευσει το ιστολογιο με ξεπερασμενες αντιληψεις
    θα πρεπει να το απογειωσετε με νεες ιδεες και χαραζοντας νεες πορειες

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ευχαριστώ για την άριστη Δουλειά σας. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη

    Θρακιωτης
    Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εύχομαι πάντα με καθαρά μυαλά και ψυχή να συνεχίσετε τις ασφαλείς διελεύσεις (στο διαδίκτυο)
    Η Αγία Ελένη να φωτίζει τα μυαλά σας και το Αιγαίο μας απ΄άκρη σε άκρη να παραμείνει Ελληνικό.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρόνια πολλά και καλά ταξίδια στο καράβι σου της ελπίδας για μια καλύτερη πατρίδα .Σε σένα Σάββα και σε όλους τους συνεργάτες σου καλοτάξιδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλή συνέχεια στην σοβαρή προσπάθειά σας να ενημερώνετε αξιόπιστα και αντικειμενικά και χωρίς συμφέροντα τον ελληνικό λαό για τα εθνικά μας θέματα.
    Ο θεός να σας χαρίζει δύναμη και υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συγχαρητήρια scal.
    αφιερωμένο
    http://www.youtube.com/watch?v=5nNX0uegtZg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γιώργο, φοιτητή Γεωπονίας, απο Θεσσαλονίκη--φιλικα στο λέω βρες γκομενα οσο είσαι φοιτητής οσο εισαι αναμεσα τους και ασε τα μπλογκ(μετα δεν εχει)0)))

    κ Καλεντεριδη γιατι σας ξενιζει τοσο πολυ η προταση ίδρυσης νέου κομματος; Τωρα ειναι η ευκαιρία που ο "Κανενας"χτυπαει ποσοστά 27% και βαλε.Αν έχετε κάτι να προτείνετε κάντε με πράξεις οχι με λόγια.Τι νόημα έχει να σχολιαζεις τα κακώς κείμενα χωρις να προτεινεις κατι;
    Τα καινουργια κομματα παλιώνουν;!Ε τα παλιά έχουν σαπίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κατά τη γνώμη μου είστε το καλύτερο ελληνικό ιστολόγιο. Κάθε ανάρτηση με τα σχόλιά της είναι τροφή για σκέψη. Πάντα τα διαμάντια ξεχωρίζουν μέσα στη λάσπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στη λίστα συνεργατών και στα τελευταία αρθρα βλέπω υπογραφή Promitheas και όχι Kaykasios. Τι έγινε; Νέο μέλος ή μετονομασία; Καυκάσιε έφυγες χωρίς να μας πεις ένα αντίο; Καλή συνέχεια σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συγχαρητήρια! Καλοτάξιδο στόν χρόνο και την ιστορία! Ο κ. Καλεντερίδης ξέρει να γράφει σελίδες ιστορίας και μάλιστα ηρωικής. Σε ευχαριστούμε, Σάββα. Μακάρι και το σκάφος "ΕΛΛΑΣ" νά ειχε τέτοιον τιμονιέρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. http://nationalpride.wordpress.com/22 Μαΐου 2010 στις 3:25 π.μ.

    Από τους διαχειριστές και τον συνεργάτη του http://nationalpride.wordpress.com/.
    Σας ευχόμαστε να είστε καλά και να προσφέρετε πάντα με την εξαιρετική σας δουλειά στην πατρίδα.
    Είθε οι φουρτούνες να είναι λίγες και περισσότεροι οι ούριοι άνεμοι μπροστά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Χαίρομαι πολύ που ανακάλυψα, πριν μόλις λίγους μήνες έστω, το ιστολόγιο του ΙΝΦΟΓΝΩΜΟΝΑ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κο Καλεντερίδη και όλους τους συνδιαχειριστές του ιστολογίου για την ενημέρωση καθώς και την δυνατότητα έκφρασης που προσφέρουν μέσω αυτού. Έχω διαβάσει διάφορα κατά καιρούς για «επαναστάτες του πληκτρολογίου» και έχω να πω ότι στην παρούσα εποχή που η τεχνολογία, τα κοστούμια και τα ψεύτικα χαμόγελα έχουν αντικαταστήσει τους ιερούς κανόνες των παλαιών μαχών, για όσους τουλάχιστον τους σέβονταν, η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων μέσω του διαδικτύου είναι ένα μοναδικό αναντικατάστατο όπλο στην μάχη μας εναντίον των εχθρών εκτός και εντός του εαυτού μας. Δεν μπορούμε ξαφνικά, δεν γίνεται, εν μέσω των καταιγιστικών αποκαλύψεων, να θέλουμε να καθαρίσουμε τους δρόμους, πριν καθαρίσουμε πρώτα το σπίτι μας. Η αλήθεια μας πνίγει, αυτή όμως θα μας σώσει όσο κι αν πονά, ο πόνος που βιώνουμε μέσα στην ομίχλη της πλάνης είναι έτσι κι αλλιώς πολύ πιο βαθύς και τελικά άσκοπος. Οι εσωτερικές αλλαγές και ζυμώσεις είναι αυτές που κάποια στιγμή θα μας εκτοξεύσουν σε ένα μέλλον δίκαιο για μας και για την Ελλάδα μας. Και θα μας οδηγήσουν στις σωστές πράξεις. Κάποια στιγμή το παράπονο και το δίκιο μας θα πάρουν μορφή, δεδομένου ότι, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την κβαντομηχανική ο παρατηρητής επηρεάζει το παρατηρούμενο. Νομοτελειακά. Αρκεί να μην λιποψυχήσουμε και χάσουμε την πίστη και την υπομονή μας. Αν αλλάξουμε μέσα μας, όλα γύρω μας θα αλλάξουν δίχως καμία αμφιβολία. Χρέος μας είναι να κοιτάξουμε με καθαρό βλέμμα και να αλλάξουμε τον εαυτό μας, την σκέψη μας και την στάση ζωής μας, κάποια εκατομμύρια, ή έστω κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες αφυπνισμένοι Έλληνες θα προβάλουμε την εσωτερική στάση μας στην εξωτερική πραγματικότητα και τότε το σπίτι του κεμάλ θα καεί συθέμελα. Μαζί του και όσοι επέλεξαν (από δόλο ή αμέλεια, λίγο με ενδιαφέρει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο) να «κατοικήσουν» σε αυτό προδίδοντας όλα τα ιερά και όσια της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων. Γι’ αυτό και για πολλά άλλα, το παρόν ιστολόγιο έχει την εκτίμηση και το ευχαριστώ μου. Με την ευκαιρία αφιερώνω στο ιστολόγιο το «The show must go on» (Queen) και εύχομαι το καλύτερο, με δύναμη, ελπίδα, επιμονή, υπομονή και πίστη! Στην Ελλάδα μας και σε όλους όσοι έδωσαν και δίνουν την φυσική και ψυχική τους παρουσία για αυτήν αφιερώνω το «Wind beneath my wings» (Bette Midler), και αναμένω απελπιστικά ανυπόμονα, έστω και αν περάσουν χρόνια, την μέρα που όλοι οι αρουραίοι του συστήματος θα ξεμείνουν από «τυρί» και θα τους κοιτούμε να ξεψυχούν στην ποντικοπαγίδα που μόνοι τους στήνουν δεκαετίες, να μην πω αιώνες τώρα. Την ώρα που θα αναζητούν σωτήρες ανάμεσά μας, και η μόνη απάντηση που θα έχουν θα είναι η σιωπή μας και η προετοιμασία της σκληρής και ανελέητης τιμωρίας τους.
    Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία, την γνώση και την αφύπνιση.
    Καλή Συνέχεια και Καλή Δύναμη !
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ!!!
    ΠΟΛΛΕΣ ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΛΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕΛΛΟΝ
    ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!

    Ηλιαδης,Τραπεζουντιος!

    ΥΓ.ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ,ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 12:57 κάποιοι αποφάσισαν να μου κάνουν δώρο.Δέν έχω φύγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΣΑΒΒΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΙΣΤΙΟΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ. ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ......
    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σταύρο
    μην ξεχνάς ότι η επανάσταση του 1921 ξεκίνησε με ιστιοφόρα εμπορικά, που είχαν 'κρυμένα' πυροβόλα στα αμπάρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χρόνια σας πολλά, αγωνιστές!
    Εύγε σας και
    Ε Ρ Ρ Ω Σ Θ Ε.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κωνσταντῖνος Ρούμογλου22 Μαΐου 2010 στις 11:13 π.μ.

    Σάββα, ἕνα μεγάλο εὐχαριστῶ γιὰ ὅτι ἔχεις κάνει μέχρι σήμερα γιὰ τὸν πονεμένο μας λαό, τὴν Ῥωμηωσύνη,μὲ τὰ ἔργα σου καὶ τὸν λόγο σου μὲ ἕνα σπάνιο ἦθος. Ἴσως νὰ μὴν εἶναι τυχαῖα ἡ ἡμερομηνία τῆς γεννήσεως τοῦ ἱστολογίου: ἡμέρα μνήμης τῶν θεοσέπτων βασιλέων καὶ ἰσασποστόλων Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης. Μὲ τὶς πρεσβείες τῶν ἁγίων, σὺ Σάββα καὶ οἱ ἀξιόλογοι φανεροὶ καὶ ἀφανῆς συνεργάτες σου, ὁ Θεὸς νὰ σᾶς ἔχει πάντα καλά. Κωνσταντῖνος Ρούμογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ένα Μεγάλο Μπράβο και Ενα Πολυ Μεγάλο Συνεχίστε Με Την Ιδια Ορμή και Πάθος που σας χαρακτηρίζει!!Σε αυτό το Ταξίδι να είστε σιγουροι οτι Πάντα θα είμαστε Όλοι Συνταξιδιώτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλά Ταξίδια κύριοι.

    Αν και δεν γράφω συχνά στο Infognomon, δυό χρόνια τώρα γυροφέρνω καθημερινά ανάμεσα στις αξιόλογες αναρτήσεις σας, σιωπηλά σαν το φάντασμα του Κοκκινογένη αλλά επίμονα σαν γλάρος στα κατάρτια σας.

    Σάββα, μου είπες κάποτε πως προτιμάς να κάνεις υπομονή ακόμη.

    Το να αναρωτιέμαι για πόσον καιρό ακόμη είναι μάλλον αδόκιμο.

    Αποδείχτηκε πως είχες δίκαιο.

    Είναι δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες.

    Ή αλλιώς, κακοί καιροί για επίδοξους Ευπατρίδες της Πολιτικής.

    Ταυτόχρονα όμως, οι καιροί ου μενετοί αγαπητέ φίλε.

    Οι καιροί και οι περιστάσεις δεν περιμένουν.

    Ναι μεν οι "εν ενεργεία πολιτικοί" θα υποστούν πανωλεθρία σε λίγο (ήδη ξεκίνησε) αλλά από την άλλη, αυτό το "καζάνι" να σταματήσει δεν πρόκειται.

    Ο βρασμός στα Εθνικά Θέματα εντείνεται πλησιάζοντας ταχύτατα στο σημείο έκρηξης.

    Εαν υποθέσουμε ότι οι "εν εφεδρεία εν δυνάμει Πολιτικοί" και δη "ειδήμονες στα Εθνικά Θέματα" αποφασίσουν για λόγους "ηθικής" να παραμείνουν εκτός Πολιτικής, τότε τι μένει σ' αυτό το έρμο το Έθνος;

    Οι...επαγγελματίες πολιτικοί ή οι αφελείς που σύντομα σαν ξελιγωμένοι θα δεχτούν να "αναλάβουν" ξεχνώντας ότι θα μετατραπούν σε "αποδιοπομπαίους τράγους";

    Θα πρέπει να παραδεχτείτε κύριοι του Infognomon πως ιστοσελίδες σαν αυτή λειτουργούν σαν Δεξαμενές Εθνικής Σκέψης και ταυτόχρονα ως "ζυμωτήρια - μαιευτήρια μιας Νέας Εθνικής Πολιτικής".

    Ως πότε όμως?

    Και πότε έρχεται η "γέννα του Νέου"?

    Μετά την "Αποκάλυψη" ή "λίγο πριν"?

    Και πως προσδιορίζεται αυτό το "Λίγο πριν"?

    Σημείωσε επίσης αγαπητέ και σεβαστέ φίλε Σάββα πως αυτά τα λόγια σεβασμού κι εκτίμησης σου τα αποδίδει κάποιος με τον οποίο πέραν της κοινής σας αγωνίας για τα Εθνικά Θέματα δεν συγγενεύετε και τόσο "ιδεολογικά". Το αντίθετο θα έλεγε κανείς. Άρα, έχουν και μεγαλύτερη αξία, έτσι ;

    Τέλος πάντων.

    Ίσως τα παραπάνω λόγια, μέρα που είναι κιόλας - η επέτειός σας - να λειτουργήσουν και σαν θέμα σκέψης και περισυλλογής.

    Κι επειδή Ούριο Άνεμο δεν πρόκειται να δείτε ούτε στον ύπνο σας, καλή δύναμη στα μπράτσα σας ν' αντέξετε το ατέλειωτο "Όρτσα" που σας περιμένει.

    Τις θερμότερες ευχές μου Καπετάν Σάββα σ' εσένα και στο πλήρωμά σου.

    Τόσο από μένα όσο και από το Γεράκι του Αιγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλη συνεχεια και ο Αιολος να φουσκωνει παντα τα πανια του ιστολογιου.

    nikpim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σάββα νάσαι καλά και κράτα γερά γιατί χρειάζεται:

    "Αγρύπνια της ψυχής
    καμίνι ο νους
    ο Πήγασος στα στήθη
    για την πολύτροπη αιτία της πορείας
    που έχει τιμονιέρη την ανάγκη..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ξέχασα να υπογράψω κιόλας..
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμε:

    "Γιώργο, φοιτητή Γεωπονίας, απο Θεσσαλονίκη--φιλικα στο λέω βρες γκομενα οσο είσαι φοιτητής οσο εισαι αναμεσα τους και ασε τα μπλογκ(μετα δεν εχει)0)))"

    Απάντηση:

    Ευχαριστώ και επειδή βλέπω ότι ανησυχείς για μένα μπορώ να σου απαντήσω και να σου πω το εξής:
    Μην στεναχωριέσαι φίλε μου.Όλα τα προλαβαίνω..σχολή, δουλειά, πληκτρολόγηση στο pc(σαν διάλειμμα) και φυσικά προσωπική ζωή. Μην κρίνεις τους άλλους βάση των δικών σου πρακτικών...και εγώ φιλικά το λέω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ!!!
    ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ!!!
    ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΛΟΓΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ!!!
    Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ!!!
    ΟΜΗΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΙΝΦΟΓΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ Κ.Κ.ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΝΤΕΡΙΔΗ ,ΚΑΥΚΑΣΙΟ, ΕΛΛΙΝΑ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΤΠΙΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΤΗΧΙΑ (ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΜΠΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΟΜΝΗΝΩΝ ΝΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ...)
    Μ' ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΑΛΛΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ "ΕΥΤΗΧΗΣΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΟΔΣΥΣΣΕΑ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ"
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΡΟΥΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές και να αναφέρω -έστω και καθυστερημένα- τις ευχαριστίες μας στην Ελίνα Γαληνού, για τα άρθρα που γράφει για το ιστολόγιό μας.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Με ολα τα παραπανω που διαβασα το μονο που εχω να απαντησω ειναι να επαναλαβω την φραση του "22 Μαιου
    2010 1.06 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Να τα εκατοστίσετε . Εύχομαι να κάνετε πραγματικότητα το όνειρό σας. Είμαστε όλοι μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.