5/5/10

Οι ΗΠΑ προχωρούν σε αποκαλύψεις για τα πυρηνικά όπλα

Το καλό παράδειγμα προσπάθησε να δώσει χτες η ηγεσία των ΗΠΑ προς τις υπόλοιπες πυρηνικές δυνάμεις του πλανήτη, καθώς αποκάλυψε το μέγεθος του πυρηνικού οπλοστασίου της. Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι διέθετε μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη 5.114 πυρηνικές κεφαλές, οι οποίες είναι κατά 84% λιγότερες σε σχέση με το 1967.

Σε αυτές δε συμπεριλαμβάνονται χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές που πρόκειται να διαλυθούν. Οι ΗΠΑ ελπίζουν μέσω της κίνησης ότι οι κυβερνήσεις και άλλων χωρών, όπως η Κίνα, θα αποκαλύψουν στοιχεία γύρω από το πυρηνικό οπλοστάσιό τους ώστε να ανοίξει ο δρόμος για πιο τακτικές επαφές σε διεθνές επίπεδο με στόχο τη μείωση των πυρηνικών όπλων διεθνώς, η οποία αποτελεί έναν από τους στόχους του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Η κίνηση έγινε παράλληλα με τη σύνοδο στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, στην οποία ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, προσπάθησε με βολές κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ να υπονομεύσει την προσπάθεια της Δύσης να λάβει τη στήριξη της Κίνας για να επιβληθούν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμά του. Παράλληλα, οι Ιρανοί πραγματοποιούν από σήμερα πολεμικές ασκήσεις στον Περσικό Κόλπο μια ημέρα μετά από τη λήψη φωτογραφιών αμερικανικού αεροπλανοφόρου που έπλεε στην ίδια περιοχή από ιρανικό πολεμικό αεροπλάνο.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.