6/5/10

Editorial FT: Χωρίς εθνική ενότητα η Ελλάδα χρεοκοπεί



Η διαμάχη για τον τρόπο διαχείρισης της ελληνικής κρίσης σκοτείνιασε την Τετάρτη, καθώς τρεις άνθρωποι πέθαναν. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι, εάν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να ενώσει τους πολιτικούς αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του λαού και να τους πείσει να αποδεχτούν τα μέτρα λιτότητας, τότε δεν έχει καμία πιθανότητα να επιτύχει.

Οι θάνατοι ήταν η τραγική συνέπεια των βανδαλισμών κάποιων διαδηλωτών και όχι συνέπεια συγκρούσεων με την Αστυνομία. Το πιθανότερο είναι ότι θα ενισχύουν τα πάθη και περαιτέρω αντιδράσεις στο πρόγραμμα που εμπνεύστηκε το ΔΝΤ και προσπαθεί να περάσει ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός έχει ένα δύσκολο έργο, κανείς δεν θα τον ευχαριστήσει γι’ αυτό. Κανένας ηγέτης δεν έχει κατορθώσει να φέρει το ΔΝΤ στη χώρα του και να γλιτώσει την ταπείνωση. Ακόμη και στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου αυτή ήταν η ορθότερη και όχι η λάθος κίνηση. Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας δεν βοήθησαν την κατάσταση: οι αντιρρήσεις τους για τη συμμετοχή του ΔΝΤ απλώς ενίσχυσαν το στίγμα της δυσαρέσκειας μόλις κλήθηκε το ταμείο να βοηθήσει και σαφώς επηρέασαν αρνητικά την αποτελεσματικότητά του.

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου απέτυχε να προετοιμάσει τον λαό ικανοποιητικά για το τι θα ερχόταν. Έπειτα από τρία προγράμματα λιτότητας, τα οποία κηρύχθηκαν μη επαρκή σχεδόν με την ανακοίνωσή τους, μπορούμε να συγχωρέσουμε αρκετούς Έλληνες οι οποίοι αισθάνονται ότι καλούνται να πληρώσουν, ενώ άλλοι απολαμβάνουν κέρδη. Εάν, όπως ορθά δηλώνει ο κ. Παπανδρέου, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας, καθίσταται φανερό ότι η αξιοπιστία της χώρας στο εσωτερικό της έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Είναι απόλυτα απαραίτητο από τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες να ενωθούν και να στηρίξουν το πρόγραμμα. Αν και ο κ. Παπανδρέου έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η αντιπολίτευση δεν θα πρέπει να φέρει αντιρρήσεις. Θα ήταν πολύ επικίνδυνο για τον κ. Αντώνη Σαμαρά, αρχηγό της αντιπολίτευσης, να καταψηφίσει το πρόγραμμα λιτότητας.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να διπλασιάσει τις προσπάθειές της και να εξηγήσει στον κόσμο για τις περικοπές και να αποδείξει ότι μπορεί και έχει τη θέληση να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να κυνηγήσει αυτούς που παρανομούν. Η επιδείνωση στο επίπεδο ζωής δεν μπορεί να αποφευχθεί. Όμως, θα πρέπει να είναι -και κυρίως να αποδεικνύεται- δίκαιη.

Προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία, η Ελλάδα θα πρέπει να άρει το τεράστιο ερωτηματικό -το οποίο είναι πολιτικό και όχι οικονομικό- σχετικά με το αξιόχρεό της. Οι αριθμοί του ΔΝΤ καταλήγουν στο σωστό αποτέλεσμα. Όμως το μεγάλο άγνωστο παραμένει κατά πόσον το ελληνικό έθνος είναι συνολικά αποφασισμένο να εφαρμόσει το πρόγραμμα.

Όσο πιο γρήγορα αυτό ξεκαθαριστεί -ανεξάρτητα από το εάν η απάντηση είναι θετική ή αρνητική- τόσο το καλύτερο για όλους.

23 σχόλια:

  1. Ναί ,ναί..θά στεναχωρηθεί ο γιωργλάκης αν αποτύχει!...Μα αυτή είναι η δουλειά του....να αποτύχει και να παραδώσει την Ελλάδα!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ανησυχούν οι FT; Έτσι κι αλλιώς εκεί που έφτασε τα πράγματα ο πρωθυπουργός μας μόνο αυτή είναι η επιλογή μας. Όσο για την συναίνεση σήμερα αυτοί που ψήφισαν ΝΔ θα δουν σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκουν πραγματικά ορισμένα πρόσωπα που εκλεγόταν επί δεκαετίες με την ΝΔ και ποιες επιδιώξεις είχαν όταν εισηγούνταν εκλογές στον Καραμανλή. Όσο για τον Σαμαρά δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν δε στηρίξει τον πρωθυπουργό που είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και που τώρα πλέον δεν τον στηρίζει ούτε το κόμμα του. Θα βρεθούν στην ανάγκη και 181 ψήφοι μέσα στο κοινοβούλιο της απόλυτης δυσαρμονίας με το λαϊκό αίσθημα με ορισμένα πρόσωπα από την πρώην ΝΔ. Αλλά αυτό που επείγει τώρα είναι να δοθούν πειστικές εναλλακτικές λύσεις στον μονόδρομο που προσπαθεί να μας βάλλει ο χειρότερος πολιτικός της μεταπολίτευσης με το βαρύ όνομα που ο πατέρας του ασέλγησε πάνω στο πτώμα το οποίο έχει τέτοια σήψη που δεν θεραπεύεται με συναινετικά λίφτιγκ. Καιρός να κάψουμε το πτώμα της μεταπολίτευσης και από τις στάχτες του πολιτικού σκηνικού θα αναδυθεί κάτι άλλο αν σύντομα ο Σαμαράς τιμήσει τα παντελόνια που φοράει και απαλλαγεί από τα βαρίδια της παράταξής του.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aύριο διαβαίνει τον Ρουβίκωνα ο Ντόρα Μπακογιάννη...
    05-05-2010 21:23:16
    Φαίνεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη αύριο θα διαβεί τον Ρουβίκωνα: Θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
    Απόψε σε συνάντηση με βουλευτές που την στηρίζουν τοτς ζήτησε να ακολουθήσουν την κομματική γραμμή.

    Ο Σαμαράς δήλωσε ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει συντεταγμένα βάζοντας έμμεσα θέμα κομματικής πειθαρχίας.
    Ετσι από αύριο όλα δείχνουν ότι η Ντόρα θα είναι εκτός Νέας Δημοκρατίας.

    Οργιάζουν οι φήμες για ίδρυση νέου κομματικού φορέα.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


    NEO ΙΤΣΟΤΑΚΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορώ να καταλάβω τέτοια λάθη. Η Ελλάδα δεν χρεοκοπεί, διότι είναι ήδη χρεοκοπημένη, αφού δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα δάνειά της.

    Άλλο "χρεοκοπώ" και άλλο "πτωχεύω". Πτώχευση είναι η επισημοποίηση της χρεοκοπίας ("Δυστυχώς επτωχεύσαμε"), οπότε οι δανειστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα από τον νόμο προβλεπόμενα μέτρα, για να εισπράξουν ό,τι μπορούν μέσω πλειστηριασμών, κατασχέσεων κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα "όλοι μαζι" τέλος..
    εμάς μας πετάξαν από την βάρκα στη θάλασσα με τα σκυλόψαρα..

    σιγά μη καθίσουμε τωρα να την σώσουμε.

    ( και για να μη μπερδευτούμε .. η βάρκα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά όλη η ληστοσυμμορία που είναι στα πράματα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 06 Μαΐου 2010 4:15 μ.μ.

    >Φαίνεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη αύριο θα διαβεί τον Ρουβίκωνα<

    Όταν διέβη τον Ρουβίκωνα ο Ιούλιος Καίσαρ το 49 π.Χ. νίκησε και έγινε κυρίαρχος της Ρώμης. Τι υπαινίσσεσαι; Για κύβο είπε τίποτε; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε περιοδους μεγαλης εθνικης κρισης, δυστυχως, ουδεποτε οι ελληνες πολιτικοι σταθηκαν στο υψος των περιστασεων για να αποφευχθει ο Διχασμος.

    Η μεν αριστερα, βλεπει τη στιγμη, ως τη μοναδικη ευκαιρια για να ερθει το χαος και η πτωχευση, ωστε μεσα σε αυτην, να παρει την εξουσια.

    Η δε δεξια, θελει να αποποιηθει των οποιων ευθυνων με στοχο τις επομενες εκλογες και την εισπραξη του πολιτικου κοστους της κυβερνησης.

    Ετσι εχουμε μια πρωτοφανη, ανιερη συμμαχια αριστερας και δεξιας, με διαφορετικους στοχους αλλα κοινο μεσον.

    Εφιαλτικο μειγμα, επικινδυνες καταστασεις, που δυστυχως συμβαινουν ιστορικα στην Ελλαδα και οδηγουν σε εθνικη τραγωδια.

    Ειλικρινα ντρεπομαι ολη η Ευρωπη να εχει ενωθει για να σωσει την Ελλαδα και να μην εχουν ενωθει οι ιδιοι οι Ελληνες για να σωσουν τους εαυτους τους. Μια ολοκληρη ηπειρος και ενα νομισμα κλυδωνιζεται απο την ανευθυνοτητα και τις μικροπολιτικες σκοπιμοτητες των ελληνικων κομματων.

    Ηταν λαθος και της αναξιας και ανευθυνης Ελλαδας να μπει στο ευρω και της Ευρωπης να τη δεχθει νομιζοντας πως η Ελλαδα ειχε εξευρωπαιστει.

    Οταν σε μια χωρα στη θεση και με το παρελθον της Ελλαδας, εχουν βγει μαζι τοσοι αυτοκλητοι εθνοσωτηρες, κατι κακο θα συμβει.

    Ειτε στην απολυτη ενδοια ειτε στον εμφυλιο, ο Ελληνας , αμετανοητος , θα συρθει γαντζωμενος στο τυφλο κομματικο του μισος, μεχρι τελους.

    Φοβαμαι πως η Ελλαδα θα κλωτσησει και την τελευταια της ευκαιρια... Σε λιγο, ακομη και οι φωνες αγωνιας στην Ευρωπη θα μεταβληθουν σε φωνες αγαναχτησης και οργης και τοτε δικαιως θα πρεπει να ανησυχειτε για εξωτερικες δυναμεις που θα γυρεψουν την τιμωρια της Ελλαδας. Ο,τι θα εχει απομεινει απο αυτην.

    "Μια αυτοψια της Ιστοριας, θα εδειχνε πως ολα τα μεγαλα εθνη αυτοκτονουν."- Aρθουρ Τόυνμπυ.

    Ελλην Εξωτερικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χωρίς ψευδοδιλήμματα και προδότες πολιτικούς η Ελλάδα θα ακμάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΗΝΕΙ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ... ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ!

    Δεν λέω ότι είναι έγκλημα, αλλά άτοπο είναι οπωσδήποτε. Πλήρης αναισθησία, τα παχύδερμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή, τώρα εγώ πρέπει να πειστώ ότι καλοκάγαθοι βρετανοί, ενδιαφέρονται για το καλό της Ελλάδας και το καλό του ευρώ;;;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:


    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΜΑ

    1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
    2. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ πχ 200
    3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 8
    4. ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10ΕΤΙΑΣ
    5. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΤΡΑ
    6. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ,ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ
    7. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ ,Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ,ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
    8. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ,ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ.Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ
    9. ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ(ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ) ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
    10. ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Έλληνα του Εξωτερικού", καλά τα λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Galia, εσυ βλεπεις τους Βρετανους, γιατι αυτο σε συμφερει. Δε βλεπεις τους 15 της Ευρωζωνης που θελουν να σωσουν την Ελλαδα για να σωσουν και τους ιδιους...

    Δυστυχως, ο Ελληνας ποτε δεν ειχε λογικη, ποτε δε ειχε συνειδηση της πραγματικοτητας.

    Το μελλον σας εκτος ευρω, αν αποφυγετε τον εμφυλιο ή την εισβολη καλων γειτονων, με δεδομενες τις δυνατοτητες της Ελλαδας και τη φυση της ελληνικης οικονομιας, συνοψιζεται σε αυτο την εικονα, που θα γινει το ονειρο των παιδιων σας και ο εφιαλτης ο δικος σας.

    http://img339.imageshack.us/img339/6356/24547652.jpg

    Και δεν ειναι απλα κακια η ατιμη η ξενιτια. Ειναι και πως σημερα δεν ειναι τοσο καλη περιοδος για μεταναστευση.

    Ο Θεος να σας φωτισει.

    Ελλην Εξωτερικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Galia

    Ναι, διότι αυτοί είναι εκτός ευρώ.
    Το ευρώ θα διαλύσει μία ώρα αρχύτερα την ΕΕ, όπως θέλουν οι Αμερικανοί, που έσπρωξαν τους Άγγλους (το μακρύ τους χέρι) στην ΕΕ.

    Και να φανταστείς ότι ο πρώτος που είχε μιλήσει για ενωμένη Ευρώπη ήταν ο Τσώρτσιλ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπαρχει και ενα χασμα λογικης στο αρθρο των FT. Υποστηριξη των οποιων οικονομικων μετρων (με τα δεδομενα αυτης της στιγμης, στην οποια οδηγηθηκαμε απο την κυβερνηση - δεν πηραν τις εκλογες χθες) και υποστηριξη της κυβερνησης του Γιωργακη ειναι δυο τελειως διαφορετικα πραγματα.

    Αν ο ελληνικος λαος θελει τον Γιωργακη στην κρεμαλα δεν ειναι για τα κατοπιν εορτης οικονομικα μετρα -- ειναι για το οτι μας οδηγησε εδω σκοπιμα, για να χρεωκοπησει και να καταστρεψει την Ελλαδα και να την παραδοσει στους Τουρκους και αλλους αλλοδαπους. Και δεν χρειαζεται δευτερη τετραετια για αυτο, μια του φτανει για να φυγει πανευτυχης.

    Ο Ερντογαν ειναι εδω σε δεκα μερες ενω ο Παπουλιας ακυρωσε το ταξιδι του στην Μοσχα λογω της κρισιμης καταστασης που περνα η χωρα!!

    Ειναι μεγαλο αστειο να προφασιζεται ο Γιωργακης οτι η μηδαμινη λαικη υποστηριξη οφειλεται στην σκληροτητα των μετρων. Ποσο ηλιθιους τελος παντων θεωρει αυτος ο καραγκιοζης τους κατοικους αυτης της χωρας;

    - Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Αν ο ελληνικος λαος θελει τον Γιωργακη στην κρεμαλα δεν ειναι για τα κατοπιν εορτης οικονομικα μετρα -- ειναι για το οτι μας οδηγησε εδω σκοπιμα, για να χρεωκοπησει και να καταστρεψει την Ελλαδα και να την παραδοσει στους Τουρκους και αλλους αλλοδαπους."

    Δηλαδη το ελλειμμα απο 5% στο 14% μεσα σε 2 χρονια, το πηγε ο τωρινος πρωθυπουργος και οχι ο Καραμανλης. Δεν υπερασπιζομαι τον Παπανδρεου, αν δεν ειχε το επωνυμο που εχει, δε θα ηταν ουτε βουλευτης. Αλλα για να εχουμε και μια ικμαδα αντικειμενικοτητας.

    Εσεις πιστευετε στην Ελλαδα, πως οι αγορες επηρεαζονταν απο λογια και οχι απο νουμερα. Ε, λοιπον, δεν ειναι ετσι. Εσυ μπορεις να λες οτι εισαι στον Τιτανικο. Αν τα νουμερα σου ειναι καλα, λιγο θα ενδιαφερει τις αγορες. Απο την αλλη μπορει να λες πως εχεις τα παντα υπο τον ελεγχο σου. Αν τα νουμερα διηγουνται μια αλλη ιστορια (14%, 115%), παλι διολου δεν ενδιαφερει τις αγορες.

    Οι δε Βρετανοι βρισκονται σε μια περιεργη θεση. Απο τη μια, χαιρονται για την πτωση του Ευρω και ελπιζουν σε διαλυση της Ε.Ε. Απο την αλλη, τελευταια εχουν αρχισει να πυκνωνουν τα συννεφα πανω απο τους ιδιους, μιας που πληθαινουν τα αρθρα περι μεταδοσης της κρισης και στους ιδιους, μιας που η οικονομια τους βρισκεται σε πολυ κακη περιοδο.

    Στην αρχη οι Βρετανοι νομιζαν πως θα καθονται απλα και θα γελουν με την Ευρωπη χαιρεκακα. Τωρα αυτο αρχιζει να ραγιζει και αρχιζουν αυτοι που ανησυχουν οι ιδιοι.

    Σιγουρα αυτοι που εχουν καθε συμφερον η Ελλαδα να πτωχευσει ειναι τα hedge funds των Σορος και Πολσον, που εχουν πονταρει και στην πτωση του ευρω και στην πτωχευση της Ελλαδας και εχουν περιθωριο 5 ετη για να πληρωθουν. Δηλαδη, θα κανουν το παν η Ελλαδα σε 5 ετη να πτωχευσει για να παρουν τα χρηματα τους απο τα CDS. Και οπως παντα, οι Ελληνες ριχνουν νερο στο μυλο τους και ανοιγουν το λακκο τους.

    Δεν ξερω αν προκειται για ελληνικο γονιδιο, αλλα ειναι απιστευτο, πώς ο Ελληνας παραμενει εξοχως αυτοκαταστροφικος μεσα στο περασμα του χρονου. Δε νομιζω να υπαρχει αλλος τετοιος λαος.

    Ελλην Εξωτερικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Κι αυτό είναι το δικό μας καθήκον. Και σε αυτό -για μένα τουλάχιστον-αισθάνομαι ότι πρέπει να μετρηθούμε με το ΠΑΣΟΚ, όλοι μας.

    Για παράδειγμα, στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, που μας καλέσατε για τη Δευτέρα, θα πρέπει να μιλήσουμε για τη Νέα Μεταπολίτευση. Να ακούσουμε τον κόσμο. Να φύγουμε από ένα πολιτικό σύστημα, που έχει υποταχθεί στον αυτόσυντηρισμό του. Να πούμε ‘’ναι’’ εκατό βουλευτές λιγότεροι στη Βουλή, να πούμε ναι σε Βουλή διακοσίων. Να πούμε ‘’ναι’’ κατάργηση, επιτέλους, του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Και γιατί να μην πούμε και ‘’ναι’’ σε μία Αναθεωρητική Βουλή, την οποία θα πρέπει να βάλουμε μπροστά για να περάσουμε τις τομές που σήμερα απαιτεί από εμάς η κοινωνία."


    Σημερα τους τα 'πε στη βουλη.Αν μπορει,ας το κανει ο Παπαντρεας.. αλλα ξεχασα,το πρωτο του μελημα οταν βγηκε,δεν ηταν αυτα!Ηταν να φτιαξει νομοσχεδια για τους λαθρομεταναστες και να τους δινει επιδοματα απο τη τσεπη μας.Άλλα ειχαν και εχουν κατα νου.Πες τα Αντωνη πες τα,μονο εσυ θα τα πεις,ουτε η Παπαρηγα θα τα πει ουτε ο Καρατζαφυρερ... κατα ποσο και να τα κανουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Ελληνα του εξωτερικου

    "Δηλαδη το ελλειμμα απο 5% στο 14% μεσα σε 2 χρονια, το πηγε ο τωρινος πρωθυπουργος και οχι ο Καραμανλης."

    Δεν υπονοουσα συγκριση με τον Καραμανλη οταν ειπα οτι ο Παπανδρεου μας οδηγησε εδω. Ολοι ξερουμε οτι το οικονομικο προβλημα της Ελλαδας εχει αρχισει εδω και δεκαετιες, ειναι προβλημα της μεταπολιτευσης. Και η κυβερνηση Καραμανλη ηταν απο τις κατ'εξοχην διεφθαρμενες σε ολους τους τομεις και κατ'εξοχην υπευθυνες για τα τωρινα προβληματα.

    Αυτο που ελεγα ειναι οτι τα εργα του Παπανδρεου πρεπει να κρινονται απο την στιγμη που πηρε την κυβερνηση τον Οκτωβριο, και τα λογια του σαν αρχηγος αντιπολιτευσης (ψεματα και απατηλες υποσχεσεις) απο πολυ νωριτερα.

    Δεν εχει κανει καμια ουσιαστικη προσπαθεια να αναδιαρθρωσει τις υπερογκες δημοσιες υπηρεσιες, να τονωσει επενδυσεις και ανταγωνιστηκοτητα η να παταξει την φοβερη φοροδιαφυγη και παραοικονομια. Τι εχει κανει και με ρυθμους κατεπειγοντων;
    - μοιραζει εκκατονταδες χιλιαδες με εκκατομυρια υπηκοοτητες σε λαθραιους (δεν ξερω σε ποια χωρα βρισκεσαι, αλλα αν αμερικανος προεδρος τολμουσε εστω και να υπαινυχθει κατι τετοιο δεν θα διαρκουσε ουτε μια μερα - και το νομοσχεδιο υγειας που περασαν με χιλιες δυο δυσκολιες δεν καλυπτει λαθραιους).
    - εχει απεμπολισει βασικα ελληνικα δικαιωματα στο Αιγαιο, Θρακη και Κυπρο. Εχει ενδωσει σε προκλητικες τουρκικες διεκδικησεις για συγκυριαρχια και συνεκμεταλλευση. Δηλαδη τα πετρελαια του Αιγαιου, που θα μπορουσαν να βοηθησουν την ελληνικη οικονομια πολυ περισσοτερο απο τις περικοπες στις συνταξεις των μισθωτων και συνταξιουχων, τα δωριζει στους Τουρκους.
    - εχει φερει σε τραγικη κατασταση τις ενοπλες δυναμεις, και την χωρα σε πληρη αδυναμια. Εχει καταρακωσει το ηθικο τους (περικοπες οικονομικες, ασφυκτικοι περιορισμοι στον τροπο που αντιδρουν στις τουρκικες προκλησεις, καταργηση παρελασεων πλην πεζοπορων, κλπ).
    - εχει προωθησει ενα φοβερο πολεμο εναντιον του ελληνικου εθνους, αξιων, ιστοριας, πολιτισμου και θρησκειας. Μεσα απο δικους του ανθρωπους στα υπουργεια. Στο ονομα μιας "πολυπολιτισμικοτητας" - η οποια δεν εχει αντεξει σε καμια συζητηση πουθενα, αλλα το βαθος της σκεψης αυτων των ανθρωπων περιοριζεται σε μια ονομασια.

    Το προβλημα δεν ειναι απλα οικονομικο στην Ελλαδα. Ειναι προβλημα πολιτικο, εθνικης συγκροτησης και επιβιωσης. Και εχουμε εναν πρωθυπουργο που ειναι, μεσα απο τα εργα του, το κυριο οργανο του πολεμου εναντιον του ελληνισμου.

    Ας αφησουμε το οτι για μια οικονομια με το μικρο μεγεθος και τα θεμελιακα προβληματα οπως η ελληνικη, αν μια κυβερνηση πραγματικα ηθελε να την διορθωσει, η διορθωση θα ηταν σχετικα ευκολη σε λιγα χρονια. Μιλαμε για ελλειμα 5-14% οταν εχουμε φοροδιαφυγη 30%, μιζες 5-10% για καθε προγραμμα που ανατιθεται, και κρατικα εξοδα (σε τομεις οπως η υγεια) που ειναι δυο και τρεις και παραπανω φορες απο οτι πραγματικα ειναι το κοστος επειδη τα υπολοιπα λεφτα κλεβονται απο τους επιτηδιους.

    Η προηγουμενη κυβερνηση της ΝΔ ειναι και αυτη για την κρεμαλα... το αν ειναι λιγοτερο προδοτες δεν ειναι και τοσο ελαφρυντικο. Αλλα απο την αλλη πλευρα, δεν σημαινει οτι επειδη η ΝΔ ηταν καταστροφικη θα δινεται συγχωρεση στον Παπανδρεου να κανει αυτα που κανει.

    Νομιζω οτι γινεται καθε μερα και πιο προφανες οτι δεν μπορουμε να βαζουμε ολους τους Ελληνες στο ιδιο σακκι. Υπαρχουν οι λιγοι που εξυπηρετουν σχεδια και εχουν πλουτισει οντας πουλημενοι σε ξενα συμφεροντα. Και υπαρχει η πλειοψηφια του λαου που απλα ειχε εξαπατηθει, και ανεχοταν μεχρι τωρα παρα πολλα ελπιζοντας οτι δεν θα εβλεπε εφιαλτες.

    Ειναι καιρος ομως να βρεθει μια κυβερνηση που να εκφραζει και να εργαζεται για το οφελος του ελληνικου λαου. Και να διατηρησουμε τον ελληνικο λαο. Πριν ειναι εργα.

    - Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. TO PROBLIMA EINAI TA HEDGE FUNDS TON SOROS POLSON BUFET k.t.l H EPITHESIS DEN GINETE MONO STHN ELLADA META THN ELLADA AKOLOYTHOUN TA YPOLIPA PIGS KAI META H BRETANIA AKOMA KAI GALIA .TO DANEIO PREPEI NA TO PAROYME GIA NA MHN KOLISOYME OLH THN E.E ALLA ALLOI PREPOI NA TO DIAXIRISTOYN .BOYLH DIKASTIKI GIA THN TIMORIA TON KLEFTON .PERIORISMOS TOY EKSODOY 70% TOY AEP SE MISTHOYS KAI SYNTAKSIS STO 30% POS THA GINEI ?PANO APO 1500e OLA KOMMENA SE OLOYS .ME PROTOYS THN BOYLH KAI TOYS BOLEYTES NA DOYLEPSOYN KAI AYTOI ME 1500e PERIORISMOS TOY PROIPOLOGISMOY THS BOULIS STO 30% k.t.l

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Έλληνα του εξωτερικού,

    ο κατοχικός δοσίλογος πρωθυπουργός, όπως γράφουν και κάποιοι άλλοι σχολιαστές,
    είναι το μακρύ χέρι όσων θέλουν τη διάλυση του Ευρώ και την κατάρρευση της Ευρωζώνης.

    Ο ίδιος ο Πινόκιο-πρωθυπουργός δεν θέλει να βγούμε τώρα από το Ευρώ. Μέχρι να τσακίσει την Ευρωζώνη.

    Αν περάσει ο εκβιασμός του νταβατζή-πρωθυπουργού θα ξεπουλήσει την Ελλάδα για ένα ξεροκόματο, θα έχουν παντελονιάσει αυτός, το σόι του (ο αδελφός του κάνει τις συμφωνίες με τους άραβες, στάνταρ παίρνει προμήθεια!)
    και οι γνωστοί μεγαλο-καρχαρίες, τα δανεικά του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων όπως έκαναν τόσα χρόνια,
    και οι Έλληνες (του εσωτερικού) θα ξεπουληθούμε για δούλοι. Γιατί
    με τα νέα κόλπα που θα δούμε σύντομα,
    θα μας κάνουν ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ (και στο λέω εγώ αυτό που δεν έχω πάρει ούτε δάνειο, ούτε έχω ΠΟΤΕ χρησιμοποιήσει πιστωτική)

    Έλληνα του εξωτερικού, μην ακούς τί λένε τα ΜΜΕ. Εμείς εδώ ζούμε σε μια ΧΟΥΝΤΑ. Ξέρεις, ότι τις τελευταίες μέρες, η αστυνομία χτυπά πόρτες μέσα στη νύχτα ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ και μαζεύει ανθρώπους;

    Επέτρεψέ μας, να έχουμε το δικαίωμα να αντισταθούμε. Το Σύνταγμα έχει ήδη καταλυθεί. Και ως Έλληνες οφείλουμε να το προστατεύσουμε

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. (συνεχεια)

    - Το θυμο σας, οπως και το δικο μου, κρατηστε τον για τις καλπες. Αλλα μην τα φορτωνετε στα ξενα κεντρα οταν αυτοι που ψηφιζει το 80% του λαου, περιεργως αποδεικνυονται σαθροι και φαυλοι. Αλλωστε, τοσα χρονια, δε βλεπατε πως τα 2 μεγαλα κομματα ηταν διεφθαρμενα? Το βλεπατε και εθελοτυφλουσατε, οσο δεν εβαζαν χερι στο πορτοφολι σας και εταζαν προεκλογικα δωρα. Το "λεφτα υπαρχουν" ειναι ενα συνθημα που θα κατατρεχει τον Παπανδρεου ως ιστορικο ανεκδοτο, ομως, δεν ειναι ουσιαστικα τιποτε διαφορετικο, απο αυτο που ολα τα κομματα στην Ελλαδα κανουν για να κερδισουν τις εκλογες. Ειδατε κανεναν ποτε να λεει "Δε θα σας δωσω αυξησεις για να μειωσω το ελλειμμα" και να κερδιζει? Φταινει τα ξενα κεντρα γι αυτο?

    Το αυτο ισχυει για τα μικροτερα κομματα. Ειπαν ποτε, "μη δινετε αυξησεις, να μειωσουμε το ελλειμμα για να μην πεινασουν τα παιδια μας"? Οχι, ΠΟΤΕ!

    Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ και ο ΑΤΟΜΙΣΜΟΣ εφαγαν την Ελλαδα, ΟΧΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ.

    Το πακετο 110 δις, ειναι η τελευταια ευκαιρια. Αν δεν το αντιλαμβανεστε, λυπαμαι. Δεν ειναι δικαιοι οι οροι, αλλα ειναι ο μονος δρομος. Και αν μετα δεν εχετε την υπομονη να κατεβασετε σιγα σιγα το χρεος ας πουμε στο 95% για να εχετε ενα "ανεκτο" και "διατηρουμενο" χρεος, απαξ και εχει αλλαξει το κρατος και οι αγορες σας ξαναεμπιστευθουν, τοτε και καποια αναδιαρθρωση ισως θα μπορει να γινει και το
    κοστος να μπορει να ειναι διαχειρησιμο. Αλλα ΤΩΡΑ ειναι αυτοκτονια.

    Ελλην Εξωτερικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητε φιλε Αρη,

    Δε θα μπω στον κοπο να σχολιασω ενα προς ενα τα σημεια σου, γιατι εν πολλοις, συμφωνω.

    Εκει που διαφωνω ειναι στο εξης:

    - Η οικονομικα της Ελλαδας εχει σοβαρα δομικα προβληματα που δε λυνονται σε 6 μηνες ουτε σε 1 χρονο. Αν δεν το εχετε καταλαβει, τα μετρα σας τα επιβαλλουν για να σας δανεισουν να εχετε λεφτα για μισθους το Μαιο μηνα. Δεν εχει καμια ελληνικη κυβερνηση το χρονο να πιασει τη φοροδιαφυγη που δεν πιανεται εδω και 30 χρονια.

    - Ημουν κατα του νομου ιθαγενειας και εχω γραψει πολλα για αυτο στο παρον ιστολογιο σε σημειο που αναγκαστηκα να ζητησω συγγνωμη απο τον κ. Καλεντεριδη για καταχρηση του χωρου του ιστολογιου.

    - Οταν δεν εχεις χρηματα, θα φερεις τις ενοπλες δυναμεις σε τραγικα επιπεδα, το ιδιο εγινε σε ολες τις ανατολικες χωρες οταν κατερρευσε το ανατολικο μπλοκ. Αν η Ελλαδα κυρηξει πτωχευση, τοτε θα γινει πολυ τραγικοτερη.

    - Και η προηγουμενη κυβερνηση με τους Τουρκους ακολουθουσε την ιδια πολιτικη. Μπορει να μη θελουμε να το παραδεχθουμε, αλλα η Ελλαδα εχει χασει αυτον τον πολεμο. Τον εχασε λογω καταρρευση της οικονομιας, οπως η Ρωσια εχασε τον ψυχρο πολεμο και βρεθηκε με το ΝΑΤΟ να εχει προχωρησει ανατολικα στην πρωην αυλοπορτα της.

    - Η εκστρατεια αφελληνισμου, εχει ξεκινησει υπερκομματικα (κ. Ρεπουση,Γιαννακου, κλπ) και εχει να κανει με την παραδοχη απο ελληνικης πλευρας της πραγματικοτητας πως η Ελλαδα εχει χασει τον πολεμο με την Τουρκια και το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ.

    - Ο λαος εχει δικαιωμα να ειναι οργισμενος, ομως δεν ειναι αμοιρος ευθυνων. Στο παραβαν της καλπης, ουτε Αμερικανος ουτε Κινεζος , ουτε Ρωσος του σταυρωνε του ψηφοφορου τα ψηφοδελτια τα τελευταια 35 χρονια.


    - Παρ ολα αυτα, γνωμη μου ειναι, πως το ΔΝΤ ειναι η το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ κακο σε σχεση με την πτωχευση. Και το εχω εξηγησει γιατι. Ως προς αυτο, περιμενα αν μη τι αλλο απο τα 2 μεγαλα κομματα, κοινη θεση. Αλλιως να πει η ΝΔ "Εμεις με ορους ΔΝΤ δε θελουμε δανειο, να χρεοκοπησουμε". Η σταση του "Δε θελουμε ορους ΔΝΤ, αλλα θελουμε τα λεφτα του για να μη χρεοκοπησουμε" ειναι αντιφατικη και τραγελαφικη.

    Προσωπικα, για το ειδος της ελληνικης οικονομιας, θεωρω την εξοδο στη δραχμη και χρεοκοπια, αυτοκτονια. Απλα οπως αδειασε η Αλβανια απο μεταναστες, θα αδειασει και η Ελλαδα, με τη διαφορα πως οι Ελληνες δεν εχουν 6 παιδια ο καθενας και δεν εχουν μαθει να ζουν οπως ο κομουνιστης Αλβανος αυτοι που θα μεινουν.

    - Δε γνωριζω πως ειναι τα πραγματα στην Ελλαδα, αλλα βλεποντας απο εξω, φαινεται ωσαν τα 2 κομματα της Αριστερας, να επιθυμουν διακαως το χαος και την πτωχευση , ωστε να παρουν την εξουσια και να γινει η Ελλαδα το νεο Σοβιετ της Ευρωπης. Και φοβαμαι μην ξαναγινει το 1944-49.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ 06 Μαΐου 2010 10:32 μ.μ.

    To πού θα πάει το δάνειο των 110 δις,
    δεν το έχει αποκαλύψει ούτε ο πινόκιο πρωθυπουργός, μέχρι στιγμής. Από ό,τι εγώ ξέρω.
    Το μόνο που νομίζω ότι είπαν,
    είναι ότι θα στηρίξουν σίγουρα τις τράπεζες.
    Οπότε από πού ξέρεις εσύ
    ότι οι συντάξεις θα πληρωθούν από το δάνειο;
    Από το MEGA;;;

    Πρέπει να καταλάβεις ότι με τους ίδιους κλέφτες, και να μας το διαγράψουν το χρέος μαγικά,
    σε 6 μήνες θα έχουμε ξανά πρόβλημα.

    Όσο για τη φωνή της "λογικής", τα ίδια έλεγαν όλοι οι προδότες του κόσμου. Από τον Pétain μέχρι τον Quisling. Και αν άκουγαν οι Έλληνες την φωνή της λογικής, δεν θα είχαν πολεμήσει ποτέ τους Πέρσες.

    Τέτοιες φωνές "λογικής" ξέρουμε τί ρόλο παίζουν. Και η αρχαία Αθήνα μας έχει αφήσει παρακαταθήκη, την "λογική" Ισμήνη ενάντια στην Αντιγόνη. Η εξουσία στη Θήβα ήταν "λογική" και προτίμησε να καταδικάσει την Αντιγόνη. Και για αυτό η Θήβα, πέρασε στην Ιστορία του Πολιτισμού ως το αντίθετο μιας Δημοκρατικής και Εύνομης Πόλης. Πέρασε στην Ιστορία ως "Αντίπολις".


    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.