24/11/10

Επιστολή στην Καθημερινή: Ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821;

Κύριε διευθυντά,

Δε θα σταθώ στην αισθητική της ολοσέλιδης διαφήμισης για τη νέα σειρά του ΣΚΑΪ «Η επανάσταση αρχίζει» με τον σκοτωμένο Οθωμανό, που δημοσιεύει η «Κ». Θα σας ρωτήσω, όμως, τι σημαίνει ο υπότιτλος «1821, η γέννηση ενός Έθνους»; Την έδειξα στους μαθητές μου (Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου) και τους ρώτησα ποιο Έθνος γεννήθηκε το 1821. Επειδή πολλή «χολή» χύνεται μονίμως για τις ιστορικές γνώσεις των μαθητών μας περί εθνικών επετείων κ.λπ., ενημερώνω τον Όμιλο ΣΚΑΪ και Καθημερινής αλλά και τον «σύμβουλο» της τηλεοπτικής σειράς, καθηγητή κ. Βερέμη, τι απαντήσεις πήρα:
«Το ’21 ξαναγεννήθηκε ο Ελληνισμός» (δηλαδή «αναγέννηση» και όχι «γέννηση»), «γεννήθηκε το κράτος μας μετά τη σκλαβιά 400 χρόνων» (το «κράτος», λοιπόν, όχι το «έθνος») και άλλες παρόμοιες, που θα έδιναν, άλλωστε, και μαθητές του Δημοτικού...

Τουλάχιστον, ο τόμος που κυκλοφόρησε φέτος από τον ίδιο σταθμό και υπό την επιμέλεια πάλι του κ. Βερέμη κινήθηκε οριακά μεν αλλά πιο ανεκτά από επιστημονική και πραγματιστική άποψη, αφού ο τίτλος του είναι «1821, η γέννηση ενός έθνους-κράτους». Η δήθεν ανεπαίσθητη και ανώδυνη «έκπτωση» που επιχειρείται τώρα, με την αφαίρεση του όρου «κράτος», απλούστατα ανασταίνει πανηγυρικά τον Φαλμεράυερ και όλους τους ομοίους του, αφήνει εκδικητικά ανεξίτηλο το άρωμα της κυρίας που πρό-σφατα για τέτοιους λόγους παραιτήθηκε από το Υπουργείο (τέως Εθνικής) Παιδείας, αναδεικνύει σε παραχαράκτες της Ιστορίας όλους μας τους εκπαιδευτικούς, που διδάσκουμε ότι το «ομόγλωσσον» και η «εθνική συνείδηση» των Ελλήνων ανάγεται αιώνες πριν από το «Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι» και το «ίτε, παίδες Ελλήνων» και, βέβαια, εξευτελίζει τις χιλιάδες σε όλο τον κόσμο θερμών φιλελλήνων –σαν τη Ζακλίν ντε Ρομιγύ– που αγωνιούν και αγωνίζονται πολύ πιο φιλότιμα από εμάς εδώ να περισώσουν την ιστορική αλήθεια και την αξιοπρέπειά μας, ιδίως τώρα που αναρίθμητοι μας θέλουν pigs!

Το τραγελαφικό, μάλιστα, είναι ότι στο ίδιο με την πιο πάνω καταχώριση φύλλο (23.11.10) η «Κ» καμαρώνει –και δικαίως– με πρωτοσέλιδη αναγγελία και εκτεταμένο εσωτερικό ρεπορτάζ για το πρωτότυπο άγαλμα της Αθηνάς από το Αρέτσο, που μας δάνεισαν για ένα μήνα οι Ιταλοί και που «χυτεύθηκε σε ελληνικό εργαστήριο» τον 3ο π. Χ. αιώνα! Άραγε, αυτό το εργαστήριο ανήκε σε άλλο Έθνος από αυτό που «γεννήθηκε το 1821»; Τότε ο Μακρυγιάννης ήταν παρανοϊκός, όταν φώναζε στους στρατιώτες του, που διαπραγματεύονταν να πουλήσουν σε ξένους τα δύο αρχαία αγάλματα, «γι’ αυτά πολεμήσαμε»!

Σας ευχαριστώ
ΓΙΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΒΑΙΟΣ
Φιλόλογος-Συγγραφέας
http://www.antibaro.gr/node/2287

22 σχόλια:

  1. Δυστυχως το ελληνικο πολιτικο κατεστημενο, εχει αποφασισει εδω και χρονια πως αδυνατει να κανει ενσωματωση μεταναστων και ανασχεση της μεταναστευσης και γι αυτο, εχει επιλεξει την αντιστροφη λυση: την "ουδετεροποιηση" της ταυτοτητας του Ελληνα, ωστε να δεχθει ευκολα, τη μεταλλαξη του ελληνισμου και της εννοιας του ελληνικου εθνους σε ενα νεο πολυεθνικο μορφωμα, στο οποιο ο Ελληνας θα ειναι απλα "ακομη ενας μεταξυ πολλων".

    Οι προσπαθειες που φιλοτιμα καταβληθηκαν και απο τα 2 κυβερνωντα κομματα, ειδικα στον τομεα της εκπαιδευσης αλλα και απο τα ΜΜΕ, αποσκοπουν ακριβως στην εξοικειωση του Ελληνα με τη νεα πραγματικοτητα που του επιφυλασσουν, ωστε, νιωθωντας ολο και λιγοτερο Ελληνας, να μην επαναστατησει, ουτε μπροστα στην ατελειωτη λαθρομεταναστευση ουτε στην επικειμενη ηγεμονια της νεοοθωμανικης τουρκιας στην ευρυτερη περιοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά την άποψή μου, δεν πρέπει να συγχέουμε το έθνος, με την φυλή.
    Η φυλή υπάρχει και χαρακτηρίζεται από την κοινή καταγωγή.
    Το έθνος χαρακτηρίζεται από τις κοινές συνήθειες και συμπεριφορές, το κοινό συμφέρον και τις κοινές αντιδράσεις απέναντι σε προκλήσεις.
    Αυτό το τελευταίο το είδατε εσείς πουθενά;
    Έθνος είναι οι Γερμανοί, που βάζουν το συλλογικό συμφέρον τους πάνω από όλα.
    Έθνος είναι οι Ιρλανδοί, που ρίχνουν την κυβέρνησή τους.
    Οι Έλληνες μπορεί να έχουν όλα τα τυπικά προσόντα, αλλά δεν πιστεύουν στο συλλογικό συμφέρον, αλλά στο ατομικό. Όπως λέει ο Λαζόπουλος, "περί πάρτης, όχι περί πάτρης".
    Η δημιουργία του κράτους έχει συντελεστεί εδώ και 180+ χρόνια. Για το έθνος, τι να σας πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή, το ΄40 οι Έλληνες πήγαν στα βουνά "περί πάρτης";
    Καλός ο Λαζόπουλος, έχει πολύ πλάκα, αλλά δεν ξέρει κολύμπι για να μπει στα βαθειά εκεί που υπάρχουν έννοιες όπως "πατρίδα", "έθνος" κλπ...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To 1821 μετα απο την σχετικη επανασταση, γεννηθηκε το Μεξικανικο εθνος.

    Ευκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΣΚΑΙ είναι ένα ανθελληνικό κανάλι,προπαγανδιστικό μέσο της νέας τάξης πραγμάτων,(όχι οτι τα τα άλλα που είναι παραμάγαζα των 4-5 οικογενειών που κυβερνούν την Ελλάδα είναι Ελληνικά, είναι Ελλαδικά) και αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει απο το προγραμμα του.Στην χιουμοριστική εκπομπή "Ελληνοφρένεια" στην οποία η Ελληνική σημαία παρουσιάζεται κρεμασμένη ανάποδα μαζί με βρακιά! Επίσης είναι φανατικοί προπαγανδιστές της σωτηρίας του περιβάλλοντος (λες και οι υπόλοιποι δεν έχουμε οικολογικές ευαισθησίες, μόνο αυτοί) προπαγανδίζοντας αυτό το παραμύθι της "πράσινης ανάπτυξης" εις βάρος οποιασδήποτε δραστηριότητας που εκπέμπει ρήπους.

    ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΙΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ.

    Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες που λίγο αισθάνονται έτσι για το συγκεκριμένο κανάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διόρθωση για το παραπάνω: Υπάρχουν και άλλοι Ελληνες που αισθάνονται έτσι λίγο-πολύ για το συγκεκριμένο κανάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο αρχιπαρτάκιας Χαζόπουλος μπορεί να μιλά για τον εαυτούλη του και τους ομοίους του γενίτσαρους, αλλά ΔΕΝ τολμά να μετρήσει ΠΟΣΟΙ αισθάνονται Έλληνες=αντιμοναρχικοί της Ελλάδας και του εξωτερικού, ακόμα και ορισμένοι που δε γεννήθηκαν από Έλληνες, αλλά αισθάνονται έτσι.
    Πάντως επειδή ορισμένοι νοιάζονται για το ποια παρακαταθήκη θα αφήσουν, αυτή που παραλάβαμε λέει ότι στη μεν αρχαία Ελλάδα το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς και άλλους αγώνες-γιορτές δημοκρατίας ήταν οι αθλητές να υπηρετούσαν τη θητεία τους σε ομοσπονδίες χωριών(=πόλεις) όπου οι εντολοδόχοι τους έβγαιναν με ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, στη δε Ελλάδα που επανήρθε στο προσκήνιο το 1821, οι 3 πρώτες εκλογές έγιναν με ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, που το είχαν και τα 3 πρώτα Συντάγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω είχα πει οτι η ιστορια που διδάσκεται κάνει τα παιδιά να ειναι αν οχι αδιάφορα,εχθρικά προς την ιστορία μας.
    Αλλά τι να το κάνεις...
    Εχω την αίσθηση οτι η εκπομπή θα δώσει πολυ μεγάλο βάρος στον Κοραή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδια τι συζηταμε θα'θελα να ηξερα.....
    Ο Βερεμης ειναι ενα γνωστο εθνομηδενιστικο, νεοταξιτικο σκουληκι, που δηλωνε μεχρι προσφατα στην ιστοσελιδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, οτι εχουν χρηματοδοτηθει κατα καιρους απο το ιδρυμα Σορος και Ροκφελλερ. Τωρα προσφατα τα εχουν αποσυρει προφανως για να γλυτωσουν το κραξιμο.
    Ο Προεδρος, οι 2 αντιπροεδροι, ο γενικος γραμματεας και ο ταμιας του ΕΛΙΑΜΕΠ εχουν συμμετασχει ολοι ανεξαιρετως σε τουλαχισοτν μια συνεδριαση της Λεσχης Μπιλντερμπεργκ και μελος του ειναι επισης και ο "ισοβιος" Μπιλντεμπεργκερ, Γιωργος Δαυιβ (επωνυμο κι αυτο εε???) της Κοκα-Κολα 3Ε.
    Και μετα λετε οτι αυτα ειναι θεωριες συνομωσιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απλό το ερώτημα, είναι αυτοί που νομίζουν ότι Ελλάδα ίσον φουστανέλα. Υπάρχουν και οι άλλοι που αισθάνονται την Ελλάδα και νιώθουν την ρίζα τους από το μακρινό παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διόρθωση για το παραπάνω: Υπάρχουν και άλλοι Ελληνες που αισθάνονται έτσι λίγο-πολύ για το συγκεκριμένο κανάλι; 24 Νοεμβρίου 2010 4:11 μ.μ. ΕΓΩ ΝΙΩΘΩ ΑΗΔΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απαξιώ να σχολιάσω τον αηδή Λαζόπουλο, αυτό το εθνομηδενιστικό κατασκεύασμα του σκουπιδοτενεκέ, που λέγεται τηλεόραση.

    Αντ' αυτού, σας παραθέτω ένα ωραίο κείμενο του πάντα καυστικού, μα τόσο διεισδυτικού και σοφού Δασκάλου, Σαράντου Καργάκου, ενός ανθρώπου που έχει προσφέρει πολλά, μα πάρα πολλά, στους νέους και όχι μόνο.

    Κηφηνείον 'Η ωραία Ελλάς'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. <-Ο σουλτάνος Μαχμούτ,όταν οι τρείς δυνάμεις ζήτησαν ένα συμβιβασμό πάνω στο ελληνικό ζήτημα απάντησε:
    "Ο θεός διοικεί τα έθνη του διά της θείας προνοίας.Εγώ δε ως αντιπρόσωπος του Θεού,διά της κραταιάς σ π ά θ η ς μου αντιπροσωπεύω και διοικώ τόσα έθνη,καθώς και το
    Ε λ λ η ν ι κ ό ν,το οποίον προ πολλών αιώνων οι προπάτορές μου εκυρίευσαν με την σ π ά θ η ν των και με την θείαν θέλησιν.Είμαι ο νόμιμος κυρίαρχος αυτών,προνοώ
    θ ε ό θ ε ν δια τους ρ α γ ι ά δες
    μου,και δεν θέλω κανένας να επέμβη εις το ακαταμάχητον κράτος μου.Δεν δέχομαι καμμίαν μεσολάβησιν.Η θρησκεία μου,και οι προ εμού Σουλτάνοι δεν συγχωρούν να αφήσω σπιθαμήν γης με την θέλησίν μου,χωρίς να χυθη αίμα ως
    π ο τ α μ ό ς.Ο πόλεμος και η σφαγή δια τους α π ί σ τ ο υ ς είναι α γ ι ω σ ύ ν η δια τους πιστούς Μουσουλμάνους.Αι δε θύραι του παραδείσου είναι ανοιχταί εις τους μ ά ρ τ υ ρ α ς του μάχεσθαι υπέρ πίστεως και πατρίδος"
    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΤΟΥ 1827....
    Αυτά τα αλαζονικά,γελοία και βάρβαρα λόγια του σουλτάνου Μαχμούτ στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1827,έδειχναν ότι ο εστεμμένος αυτός φ ε λ λ ό ς της οθωμανικής αυτοκρατρίας είχε χάσει κάθε επαφή με τη ζωή και το αίτημα της ιστορικής στιγμής.Όλοι οι παλιάνθρωποι,οι άρπαγες ,σφαγείς και φονιάδες κηρύσσουν τους εαυτούς του συνεργάτες του Θεού και μας βεβαιώνουν ότι "ο πόλεμος και η σφαγή είναι αγιωσύνη"και θέληση και επιθυμία της θείας πρόνοιας!Εδώ ζητάνε να τρυγήσουν τους καρπούς του κουτόχορτου που ταίζουν τους λαούς,εκμεταλλευόμενοι την ευπιστία των ανοήτων για το θείο που τάχα συνεργάζεται με το προνόμιο των τ υ ρ ά ν ν ω ν και φονιάδω κατά των α π λ ώ ν ανθρώπων."
    ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΗΣ
    <>
    Αφιιρώνω στους άθλιους Ελληνες-ανθέλληνες,τουρκολάγνους,αβδέλλες αιμοβόρες,παλιανθρώπους...
    και ιδιαίτερα στους καθηγητές
    Πανεπιστημίων,που αφήνουν αχαλίνωτους μερικούς...κύριε ΒΕΡΕΜΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ,ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΟΥ ΕΧΥΣΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΙΔΕΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ,ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
    ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ Η ΤΟΡΑh:"το θελημα του Θεού",για τους ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΙΣΧΥΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΕΞΗ
    ΣΤΡΑΤΑΓΟΣ ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η ΕΛΛΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ. Τι ωραια που παιζουν με τις λεξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΟ ΤΙ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΕΡΕΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΝΕΟΤΟΥΡΚΟΥ
    ΑΛ-ΑΦ-ΟΥΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η νυκτερινή εκπομπή του Κωνσταντίνου Λαβίθη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 δίνει την δυνατότητα σε ακροατές να παίρνουν τηλέφωνο και να λένε ελεύθερα την άποψή τους, με τους περιορισμούς βέβαια που βάζει το ΕΣΡ.
    Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί κάθε μέρα, εκτός Κυριακής και Δευτέρας ξημερώματα.

    Στις 5 η ώρα το πρωί του Σαββάτου, σχολιάζει διάφορα ενδιαφέροντα θέματα ο Ανδρέας Μαζαράκης...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το 1821 το ελληνικο εθνος ξεκινησε την Επανασταση που οδηγησε στην απελευθερωση του. Ετσι και αλλιως αντιθετα με την Γερμανια και την Ιταλια η Ελλαδα παντα ηταν κατι παραπνω απο μια "γεωγραφικη εκφραση"
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριοι, ο Βερέμης ειναι γνωστός, όπω ς και τα άλλα φρούτα της "συγχρονης προοδευτικής θολοκουλτουρας και διανόησης" Ντραγωνα, Ρεμπούτση, Γιαννουλόπουλου κ.λ.π. Ακου γεννήθηκε... στο ιδιο μήκος κυματος με την Ντραγωνα... Οτι οι ξενοι αποφασισαν να γεννηθεί ενα νεο κρατος και ένα νεο εθνος μπασταρντεμενο ... Δηλαδή οι Ελληνες!!! Και αυτα τα τρωκτικά του κρατικού προϋπολογισμού θα δικαιωθούν μετα απο 20 και 30 χρόνια οταν οι ξενοι επισκεπτες θα νομίζουν οτι αντι για την Αθηνα επισκεπτονται το Μανχάταν της Νεας υόρκης...
    Που είναι οι ελληνικές φωνες;;;;; Αλλα είπαμε. Ετσι και τούς εναντιωθεί κανείς, είναι Φασίστας, Ελληναρας, πατριδικάπηλος... Και αυθτό το αθλιο φασισταριό που τα λέει τι μπορεί να είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 24 Νοεμβρίου 2010 8:05 μ.μ.

    Πώς όμως έλεγε ο Σουλτάνος το «ελληνικόν έθνος», αφού οι Οθωμανοί μας ονόμαζαν γκιαούρηδες ή «ρουμ-μιλέτ»; Δεν θέλω να αμφισβητήσω, απλώς μία ερώτηση κάνω. Θα παρακαλούσα τον κ. Καλεντερίδη, που είναι γνώστης της τουρκικής, να μου πει αν αυτό μπορεί να ευσταθεί.

    Εν πάση περιπτώσει, οι διάφοροι «ρεπουσηστάδες» καλό θα ήταν να μας εξηγήσουν γιατί οι Ισπανοί ονόμαζαν τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο (1541-1614) “EL GRECO” (= O ΕΛΛΗΝ), καθ’ ην στιγμήν

    α) Καταγόταν από την ενετοκρατούμενη Κρήτη, ενώ οι υπόλοιπη Ελλάδα, πλην Ιονίων Νήσων, είχε πέσει στα χέρια των Τούρκων.

    β) Ο ίδιος υπέγραφε τα έργα του πάντα ελληνικά και ως «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, Κρης».

    Η Ισπανία ήταν για την εποχή πολύ μακριά, ώστε να γνωρίζει και να θυμάται ότι «εκεί», στα πολύ νότια Βαλκάνια, ήταν κάποτε μία χώρα που λεγόταν Ελλάς και οι κάτοικοί της Έλληνες.

    Μα, θα μας πούνε οι «ρεπουσητάδες», ο ίδιος έλεγε τον εαυτό του «El Greco» και το έλεγαν και οι Ισπανοί! Ε, τότε ο Κρης ζωγράφος είχε συνείδηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Δεν περίμενε την Επανάσταση του ’21, ή τον Βερέμη για να τον «βαπτίσει» Έλληνα. (ο.ε.δ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναί, το είδα και εγώ σε κεντρικό βιβλιοπωλείο και μάλιστα,...βιτρίνα. Η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορούν διάφορα τέτοια "περίεργα" βιβλία που προωθούνται στην εκδοτική αγορά ως "ευπώλητα".
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είπαμε να είμαστε σωστοί Έλληνες, αγνοί πατριώτες άντε και εθνικιστές χωρίς σωβινισμούς και τέτοια περίεργα, αλλά να λέμε ότι οι Έλληνες είναι ξεχωριστή φυλή νομίζω άπτεται τα όρια του γραφικού. Καλώς ή κακώς οι φυλές είναι συγκεκριμένες (άσπρη, κόκινη, μαύρη, κίτρινη κλπ) για να κάνουμε και λίγο πλάκα, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτά που αναφέρονται στην αρχαία ελληνική μυθολογία ως επιστημονικά τεκμήρια. Είμαστε Έλληνες και βαστάμε τουλάχιστον από τον Όμηρο μέχρι και σήμερα. Και Ελλάδα ήταν και ο Μαραθώνας, Σαλαμίνα κλπ αλλά και ο Πελοποννησιακός πόλεμος. Έλλάδα είναι ο Μεγαλέξανδρος, η γοργόνα του καί ο κατηραμένος όφις στο σκετσάκι του Σπαθάρη με τον Καραγκιόζη ο οποίος επίσης είναη Ελλάδα. Ελλάδα είναι το Βυζάντιο, η τουρκοκρατία, οι φουστανέλλες και τα φράκα των πρώτων καθωσπρέπει λιμοκοντόρων ευρωλιγούρηδων. Ελλάδα είναι το 1821, ή ήττα του 1897, οι απελευθερωτικοί πόλεμοι και η δόξα του 1912-13, ο Αβέρωφ με τον Κουντουριώτη αλλά και ο Βότσης με την ταπεινή του τορπιλάκατο. Ελλάδα είναι το μεγαλείο, ή ήττα και η ταπείνωση του 1922, το έπος του '40, η εθνική αντίσταση και η τραγωδία του συμμοριτοπολέμου/εμφυλίου. Ελλάδα είναι αυτό που εμείς την κάνουμε, Ελλάδα είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ο Βερέμης, δεν νιώθει Έλληνας, δεν ανιλαμβάνεται το μεγαλείο του γένους μας δεν έχει κλάψει όταν ακούει τον εθνικό ύμνο και την σημαία να κυμματίζει ψηλά και περήφανα πάνω στον ιστοό. Γι' αυτό μην τον μισείτε, απλά αγνοείστε τον. Κανονικά θα έπρεπε να υπήρχαν κάποιοι μη κρατικοδίαιτοι σοβαροί ιστορικοί επιστήμονες να τον κάνουν να το βουλώνει κάθε φορά που λέει τις γραφικότητες που συνηθίζει να λέει αλλά βλέπεις η προπαγάνδα τους έχει όλους σβήσει από τον χάρτη. Κρίμα που δεν βρίσκεται κάποιος/κάποιοι -δίκην 17 Νοέμβρη, αλλά από την ανάποδη- να τους απαλλοτριώσουν όλους αυτούς μπας και ακουστεί και κάτι λιγώτερο ιδεοληπτικό και πιό ουδέτερο. Ναι εκεί φτάσαμε να λέμε ότι αν κάποιος μιλήσει την γλώσσα της αλήθειας ότι είναι ουδέτερος. Γιατί Θεεέ μου έτυχε στην δική μου γενιά αυτή η σύγχηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απο τον Πλωτίνο:

    Ο σέρ Βερέμης, είναι ενας διανοούμενος της σποράς Σόρος και τωψν κατωγείων του Σταίητ Ντηπάρτμεντ με σκοπό να προωθήσει τα σχεδια τους να διαλυθει το εθνος των Ελληνων. Συνεπώς αυτός τρωει καλά όπως άλλωστε και τα άλλα τρωκτικά του συναφιού του υποδυόμενοι τον μανδύα του δημοκρατικού, του προοδευτικού και όλου αυτού του συφερτού της θολοκουλτούρας. Καλά, αυτός κα΄νει τη δουλειά του. Μα ο Αλάφούζος; Που μετετρεψε την καθημερινή που υποτιθεται υπηρετεί την κεντροδεξιά παραταξη, σε δούρειο ίππο για να προωθησει τα σχεδια τους; Την ΚΑθημαρινή του Γεωργίου Βλάχου και της Ελένης... θα τρίζουν τα κόκκαλά τους που η εφημεριδα τους καταντησε σφηκοφωλιά του ΣΥΡΙΖΑ ( τύφλα νάχει η Αυγή) με τις παραξενες ιδέες και άρθρα που μας λανσάρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.