26/11/10

Πόντους κερδίζει η πρόταση Δρούτσα.Ευμενή σχόλια από τον ευρωπαϊκό Τύπο

ΘΕΤΙΚΑσχόλια για την πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα να διεξαχθεί το 2011 Σύνοδος Κορυφής ΕΕ Τουρκίας, περιλαμβάνει δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου «Αgence Εurope». Ειδικότερα, το δημοσίευμα, με τίτλο «ΕΕ - Τουρκία - Βαλκάνια:
Η Αθήνα θέλει να ορίσει ημερομηνίες στόχους για ένταξη», αναφέρει ότι επειδή η πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ «έχει χάσει την πολιτική ορμή της» και έχει μετατραπεί «σε μία γραφειοκρατική, μηχανική και τεχνοκρατική διαδικασία», η Ελλάδα θέλει να δώσει μία συγκεκριμένη ώθηση στις φιλοδοξίες της Τουρκίας και των Βαλκανίων για ένταξη στην ΕΕ, με τον καθορισμό ημερομηνιών στόχων για ένταξη.

Στο δημοσίευμα γίνεται λεπτομερής αναφορά στην ομιλία του κ. Δρούτσα, την προηγούμενη Δευτέρα, στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες, όπου παρουσίασε την πρόταση της Ελλάδας για τη διεξαγωγήΣυνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας, με στόχο «να υιοθετηθεί μία πολιτική διακήρυξη που να ορίζει ένα νέο οδικό χάρτη για την τουρκική ένταξη».

Αναλυτικότερα, επισημαίνεται ότι αυτός ο οδικός χάρτης θα αποτελούσε ένα πρόγραμμα εργασίας, που θα ορίζει ακριβώς τις υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί η Τουρκία ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στην ΕΕ, παράλληλα με ένα χρονοδιάγραμμα και καθορισμένες ημερομηνίες, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες υποχρεώσεις
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

7 σχόλια:

  1. Καλα,απο ποιο ιδρυμα απροσαρμοστων εχει αποδρασει το ατομο;Η μηπως ειναι ο Ελληνικος λαος που εχει αποδρασει απο καποιο τετοιο ιδρυμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελος δεν εχει η κατρακυλα μας , ουτε και η ξευτιλα μας πια..

    Ολοι οι τσογλανοι για ενα ΙΠΕΚΤΣΙ βραβειο λες και ζουνε, ετσι για να ειναι στιγματισμενοι αιωνια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ηλιθιοτητα των Σοσιαλοπροοδευτικων δημαγωγων δεν εχει ορια.

    Εδω οι ξεβρακωτοι διαπραγματευονται με νεροπιστολα και μιλαει ο καθε Δρουτσο-Παπανδρεου για
    [...] η πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ «έχει χάσει την πολιτική ορμή της» και έχει μετατραπεί «σε μία γραφειοκρατική, μηχανική και τεχνοκρατική διαδικασία» [...]
    και
    [...] νέο οδικό χάρτη για την τουρκική ένταξη [...] ;

    Και αναρωτιομαστε μετα γιατι δεν μας περνουν στα σοβαρα;

    Ας κοιταξουμε τα αυτοκαταστροφικα χαλια μας πρωτα, ειδεμη θα παραμεινουμε αιωνιως καρπαζοεισπραχτορες και γελοιοι αερατζηδες!

    - Ν. Λυγερός, Στρατηγικά βήματα προς την καθιέρωση της ελληνικής Α.Ο.Ζ.
    http://www.lygeros.org/6463-gr.html
    - Σάββας Ιακωβίδης, Η πολιτική διεκδικήσεων δεν ασκείται «δι’ ευχών των αγίων ημών»
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/blog-post_929.html
    - Σάββας Καλεντερίδης, Καλή τύχη Ελλάδα!
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/11/blog-post_5778.html

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία σχόλια....! τρομερό επίπεδο.
    Ο Δρούτσας έθεσε δημόσια το ζήτημα λέγοντας παράλληλα ότι όσο υπάρχουν στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο και όσο η Τουρκία δεν ικανοποιεί τις σχετικές απαιτήσεις της ΕΕ προκειμένου να μπει στην ένωση (όπως η αναγνώριση της Κύπρου) ΔΕΝ μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ!
    Γι'αυτό και ζήτησε της συνδιάσκεψη που θα ξεκαθαρίσει τόσο τη στάση της Τουρκίας όσο και της ΕΕ.
    Προσωπικά δεν συμφωνώ με την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά από τη στιγμή που αποτελεί διακομματική εθνική πολιτική δεν μπορώ παρά να επιδοκιμάσω τις δηλώσεις Δρούτσα και τον τρόπο που τοποθετήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα σχετικά δημοσιεύματα είναι θετικά μόνο για λόγους πολιτικών συμφερόντων..είναι γνωστό ανέκαθεν ότι η Τουρκία ποτέ δεν έδειξε διαλακτική στάση ούτε για διπλωματικούς σκοπούς σε θέματα διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και ότι θα προσπαθήσει να προσκομίσει τα μέγιστα ωφέλη από το γεγονός..είναι ουσιαστικά νίκη της Τουρκίας να δίνει η Ελλάδα την εντύπωση ότι διαπραγματεύεται το ισχυρό της χαρτί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O k. Droutsas h den einai gnostis tis katastaseos, pragma pou den to pistebo, h den einai Ellinas, dioti afou i Tourkia tora pou mas exei anangi mas grafei ekei pou den prepei, giati tha allaksei tin stasi tis apenanti mas, otan tha exei eiselthei stin EE kai den tha mas xreiazetai pleon ??

    O Dimokritos exei dikaio: exoume
    ontos ekseftelistei se olon ton Kosmo me tetoies protaseis kai synexeis paraxoriseis, xoris kanena antallagma. Kai osoi pisteban mexri tora ekeino to perifimo "fobou tous Danaous kai dora ferontes" den pisteboun sta matia tous.

    Tora dorizoume aberta stous Tourkous, stous Skopianous, stous Albanous, stin troika/DNT kai opou allou mporoume xoris kan antallagmata. Fainetai oti xasame pleon kathe epafi me tous progonous mas Danaous...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.