6/11/10

Ε.Βενιζέλος:"Γίνονται και ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με τη Τουρκία".

Την αίσθηση της υπαρκτής απειλής που βιώνει η Ελλάδα,περιέγραψε και εξήγησε σε συνέντευξή του στον Γάλλο δημοσιογράφο Olivier Jehin για το δελτίο της Agence Europe για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας και το ΝΑΤΟ, Europe Diplomacy & Defence,ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος,αποκαλύπτοντας ότι με την Τουρκία γίνονται και “ανεπίσημες διαπραγματεύσεις”, στη προσπάθεια να καθιερωθεί “μία λειτουργική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”.

“ Για μας, υπάρχει μια πολύ πραγματική αίσθηση της απειλής η οποία αιωρείται πάνω από την περιοχή μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξεπεραστεί αυτό το αίσθημα απειλής και γι 'αυτό προτεραιότητά μας εξακολουθεί να είναι η καθιέρωση μιας λειτουργικής σχέσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνεχίζουμε τις επαφές, και με επίσημες και με ανεπίσημες διαπραγματεύσεις. Έχουν γίνει απόπειρες προσέγγισης, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα”,είπε ο κ.Βενιζέλος.

Σε ερώτηση για το τι περιμένει η Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισσαβόνα ο υπουργός Άμυνας είπε ότι “η Ελλάδα αναμένει από τη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας να δει ξεκάθαρα μια εκσυγχρονισμένη και ενισχυμένη συμμαχία που να είναι σε θέση να προστατεύσει τα δικά της θεμελιώδη συμφέροντα ασφάλειας, καθώς και αυτά των μελών της.

Πιστεύω ότι το νέο στρατηγικό δόγμα είναι το εργαλείο για την φυγή της Συμμαχίας προς το μέλλον που θα επιτρέψει την προσαρμογή του ΝΑΤΟ με τρόπο που να απαντάει αποτελεσματικά στα σύνθετα χαρακτηριστικά του σήμερα και του αύριο και στις παγκόσμιες προκλήσεις ασφάλειας, διατηρώντας παράλληλα την ισορροπία μεταξύ των φιλοδοξιών και των δυνατοτήτων του”.

Υπέρ της δημιουργίας βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας, τάχθηκε ο κ.Βενιζέλος, τονίζοντας όμως ότι “η συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι προς όφελος της ασφάλειας του ευρωατλαντικού χώρου. Οι στιβαρές συμβατικές δυνάμεις ή οι κρίσιμοι παράγοντες και οι πολλαπλασιαστές ισχύος είναι μερικά άλλα παραδείγματα παρόμοιας σημασίας. Πιστεύω ότι το σωστό μίγμα συμβατικών δυνάμεων με τις απαραίτητες πυρηνικές δυνατότητες δίνει στο ΝΑΤΟ το απαραίτητο αξιόπιστο αποτρεπτικό μοχλό και παρέχει στους πληθυσμούς μια σαφή επιβεβαίωση και αίσθηση ασφάλειας”.http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=713

12 σχόλια:

  1. τι λετε ρε κεραταδες? ωστε κανετε ανεπισημες διαπραγματευσεις με την Τουρκία? δηλ. τι διαπραγματευεστε ανεπισημα το χωράφι του παπού σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αποδίδονται επακριβώς τα λόγια του Μπένι, όμως μου κάνει εντύπωση η επιλογή μίας συγκεκριμένης λέξης:

    "... δίνει στο ΝΑΤΟ το απαραίτητο αξιόπιστο αποτρεπτικό μοχλό και παρέχει στους ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ μια σαφή επιβεβαίωση και αίσθηση ασφάλειας"

    Μέχρι τώρα είχα την εντύπωση ότι είμασταν ΛΑΟΙ και ΕΘΝΗ. Προφανώς πλέον μας θεωρούν απλώς ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ. Κάτι σαν κοπάδια σαρδέλες ή μαρίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιο κομψα ονομαζονται "διερευνητικες επαφες" και εχουν αισιως φτασει περιπου τους 40 γυρους απο την εποχη Σημιτη.

    Οπως αντιλαμβανεται κανεις, μια "διερευνητικη επαφη" θα δικαιολογουσε 1,2,3 αντε 5 γυρους συνομιλιων. Οταν πλεον εχουμε φτασει τους 40 γυρους, μονον οι αφελεις εξακολουθουν να πειθονται πως προκειται για "διευρενητικες επαφες". Και διερμηνεις να μην ειχαν, νισαφι τοσα χρονια, θα ειχαν πια "διερευνησει" τις θεσεις του αλλου.

    Οποτε παραβιαζει ανοιχτες θυρες ο Βενιζελος.

    Κατα πασα πιθανοτητα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε., εχουν επι της αρχης αποδεχθει πως η μοιρασια θα γινει τελικα διμερως και γι αυτο ακολουθουμε εδω και χρονια την πολιτικη κατευνασμου και υποτελειας εναντι της Τουρκιας. Εγω πιθανολογω πως στα βασικα σημεια εχουν ηδη συμφωνησει, μενουν οι λεπτομερειες και ο τροπος με τον οποιο θα σερβιριστει στο λαο.

    Αλλωστε, τα περι χωρικων υδατων "χτενι" εχουν γραφει στον τυπο ηδη απο το 2004, λιγο μετα τη νικη των εκλογων απο τη ΝΔ, οπου ειχε γραφει πως ακριβως ειχαμε ερθει πολυ κοντα στην τελικη συμφωνια, αλλα σκαλωσε στο θεμα των γκριζων ζωνων που οι Τουρκοι επεμεναν. Αλλο τωρα που ο κοσμος εχει κοντη μνημη και δε θυμαται και νομιζει πως ξαφνικα εγιναν ολα τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έστω οτι το Αιγαίο Διχοτομείται,εσείς εδω που φωνάζετε και χτυπιέστε,τι προτίθεστε να κάνετε για να μην συμβεί και αν συμβεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΩΩΩΩ τι νεο!!!εχω μεινει ΑΓΑΛΜΑ.ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ και τετοια πραγματα???
    ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαπραγματεύοντε τα αδιαπραγμάτευτα,πιο ξεκάθαρα δεν γίνετε να μας το πούνε.

    Ελπίζω και εύχομαι,να προλάβουμε και να ρίξουμε την παρούσα κυβέρνηση,το γρηγορότερο δυνατό,δεν είναι κοματικό πλέον το θέμα.

    Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ΔΕΝ αποτελεί σενάριο φαντασίας πλέον.

    Πρέπει να βρεθεί τρόπος να ενεργοποιηθεί και πάλι το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ,σε συνδιασμό με άλλες πολιτικές δυνάμεις ίσως και να προλάβουμε τα χειρότερα,κατά τη γνώμη μου ακόμη προλαβαίνουμε.

    Είμαι βαθύτατα Δημοκράτης,αλλά προκειμένου να σταματήσει το απόλυτο ξεπούλημα δεν θα έλεγα όχι ακόμη και σε ένα πραξικόπημα,δεν είναι απαραίτητο να γίνει απο στρατιωτικούς,αρκεί να συνεργαστούν.


    Παρατηρήστε ένα μόνο πράγμα,ΟΛΟΙ σχεδόν οι πολιτικοί έχουν παραδεχτεί ότι το παρόν πολιτικό σύστημα έχει αποσαρθρωθεί πλήρως,ότι έχει χρεοκοπήσει κλπ.

    Ακούσατε έστω και μια κουβέντα για μεταρύθμιση στο πολιτικό μας σύστημα; Τον πλέον αντιπαραγωγικό και διεφθαρμένο τομέα της Ελληνικής πραγματικότητας; Την κορυφή του παγόβουνου;

    ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ!

    ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ kostakoutas

    Θα γράψουμε τουλάχιστον 35 άρθρα με 45 σχόλια το καθένα! Τι νόμισες, ότι έτσι θα περάσει;

    Μαχητικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Μαχητικός
    χεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aυτοί που μας κυβερνούν είναι τόσο μ@λ@κες που πιστεύουν ότι άλλο κεμαλιστές/στρατός και άλλο ισλαμιστές με τους οποίους μπορούν να έχουν μυστικές συνομιλίες.

    Στο μόνο που διαφοροποιούνται αυτοί οι δύο, είναι στην διεκδίκηση του μεγάλου κομματιού της πίτας της τουρκικής οικονομίας για λογαριασμό του.
    Και όχι στο εάν διεκδικούν ή όχι κομμάτια του Ελληνικού Χώρου...

    Και εάν οι δικοί μας συνομιλούν/συναποφασίζουν με τους ισλαμιστές, οι στρατιωτικοί εκεί δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα;;;
    Καλά ρε Μπένι, τόσο βλάκας είσαι;
    Κρίμα που είσαι και συνταγματολόγος...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. I aioroumeni apeili ton Tourkon, pou yponoei o k. Benizeloss, tha mporouse na diefthetithei xoris ragiadikes paraxoriseis, ean oi diplomates mas katafernan na katastisoun stin EE safes, oti i tourkiki apeili kai to Casus Belli strefetai monon kata tis Ellados alla kai kata tis EE, dioti i Ellas apotelei Europaiko edafos kai i EE exei ypoxreosi na yperaspisei ta edafi tis

    To idio isxyei kai gia tin Kypro, me tin aionia anoxi tourkikon stratebmaton katoxis.

    Alla bebaia kati tetoio me Droutsa kai Benizelo os armodious ypourgous einai gia tous ellines diplomates mas adianoito.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Xρήστος Χ

    >Διαπραγματεύοντε τα αδιαπραγμάτευτα,πιο ξεκάθαρα δεν γίνετε να μας το πούνε.<

    ΔιαπραγματεύοντΑΙ , δεν γινετΑΙ

    Έλεος, ρε kiko, όχι κι εσύ. Φτάνουνε οι άλλοι αγράμματοι και "περίεργοι" τύποι που κατακρεουργούν την γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ... ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.. ΕΤΣΙ ΝΟΙΩΘΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ.. ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΩ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΑΚΟΝΙΖΩ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΜΟΥ... ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ... ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ MIND CONTROL... ΕΧΩ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΧΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥΣ... Η ΓΥΝΑΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.