21/5/11

Οι διαμάχη της Ρωσίας και της Τουρκίας για το «Νότιο Ρεύμα» δεν θα εμποδίσει την έναρξη της λειτουργίας του το 2015

Η ρωσο-τουρκική διαμάχη γύρω από το σχέδιο της κατασκευής του αεριαγωγού «Νότιο Ρεύμα» δεν θα εμποδίσει την πραγματοποίηση των πρώτων προμηθειών φυσικού αερίου το 2015.
Τη σχετική είδηση ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Διευθυντών του έργου Μαρσέλ Κράμερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι RT. «Η ρωσο-τουρκική πολεμική γύρω από το «Νότιο Ρεύμα», - είπε, αποτελεί αφάνταστα  σημαντικό θέμα και για τα δυο μέρη, τα οποία θα κάνουν το παν, ώστε να διευθετηθεί το ταχύτερο δυνατό. – Όμως προς το παρόν τίποτα δεν δείχνει ότι αυτά τα προβλήματα μπορεί να μας εμποδίσουν να αρχίσουμε να παίρνουμε τις πρώτες προμήθειες φυσικού αερίου το 2015.Η Τουρκία έχει δώσει μέχρι στιγμής  δεν έχει δώσει την έγκριση της για την τοποθέτηση του αγωγού στην ΑΟΖ της στην Μαύρη Θάλασσα.
Οι συζητήσεις όμως συνεχίζονται για την ολοκλήρωση της τεχνο-οικονομικής μελέτης  και οι Ρωσσοι αξιωματούχοι δηλώνουν πως ευελπιστούν ότι η Τουρκία θα δώσει τελικά το πράσινο φώς για την κατασκευή  του αγωγού τονίζοντας πώς  η ρωσική εταιρεία  Gazprom έχει σχεδόν ολοκληρώσει την τεχνοοικονομική μελέτη  της συνολικής επένδυσης του έργο του αγωγού και σκοπεύει να  δώσει στην δημοσιότητα  την οριστική διαδρομή του αγωγού..Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε πρόσφατη δήλωση του αναφορικά με το θέμα αυτό είχε πεί  πώς αν η Τουρκία αρνηθεί να δώσει την συγκατάθεση της η Ρωσία διαθέτει κια άλλες επιλογές. 
http://greek.ruvr.ru, 
http://de.rian.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.