25/5/11

Χαραγμένη στην ψυχή του Ελληνισμού η γενοκτονία των Ποντίων

Η ιστορία δεν παραγράφεται, ούτε ξαναγράφεται με ανακοινώσεις δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, με αφορμή ανακοίνωση της Άγκυρας αναφορικά με τις εκδηλώσεις μνήνης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.«Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης. Είναι ημέρα πένθους, χαραγμένη στην ψυχή του Ελληνισμού», τόνισε ο Γ. Δελαβέκουρας.«Σε ισχυρισμούς που διαστρεβλώνουν την ιστορία στηρίζονται οι εκδηλώσεις για τη δήθεν γενοκτονία των Ποντίων που οργανώθηκαν και φέτος στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.
Επισημαίνουμε:

1) Οτι απουσιάζει παντελώς στην ανακοίνωση του  υπουργείου Εξωτερικών, η λέξη γενοκτονία

2) Οτι αναφέρεται σε "Hμέρα μνήμης και πένθους " ποιού γεγονότος; γιατί έτσι γενικά και αόριστα

3) Πρόσφατα σε ένα άρθρο του κόμβου voria.gr γίνεται αναφορά για ένα μνημείο το οποίο έχει ανεγερθεί στην πλατεία της Αγιάς Σοφιάς, στην Θεσσαλονίκη το οποίο υποτίθεται ότι είναι μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Αυτό ειπώθηκε και κατά την τελετή αποκαλυπτηρίων. Μόνο που δεν πρόσεξαν οι Πόντιοι, ότι η επιγραφή στο μνημείο μιλά για τους μάρτυρες και ήρωες του Πόντου, άνευ χρονολογίας! Ποιας εποχής μάρτυρες; Του Μιθριδάτη; Της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας;

4) Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ¨Σε άλλες περιπτώσεις, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες με το ευρύτατο δίκτυο που διαθέτουν στην Ελλάδα, επιχειρούν να υποβαθμίσουν το θέμα, αλλά και τη σημερινή επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος. Επειδή ασχολούμαι επί μακρόν με θέματα εξωτερικής πολιτικής των Βαλκανίων, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι σε κάθε διάλεξη με θέμα τον Πόντο ή την Αρμενία, υπάρχουν άνθρωποι του τουρκικού Προξενείου, οι οποίοι με άψογα ελληνικά υποβάλλουν ερωτήσεις ή ασκούν αρνητική παρελκυστική κριτική. Σήμερα με το διαδίκτυο, λόγω της ανωνυμίας, είναι ευκολότερο να εμφανίζονται κάποιοι παριστάνοντας τον Έλληνα, αμβλύνοντας τη διάθεση για άμυνα σε κάθε επιβουλή. Αυτά είναι γνωστά.
http://www.ethnos.gr/,
http://voria.gr/i

2 σχόλια:

  1. Σε οτι αφορα τη σταση του Υπ.Εξ ταιριαζει το γνωστο ρητο του Ιουβεναλιου "Quid custodiet questos custodes"(ποιος θα μας προστατευσει απο τετιους προστατες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι λειψές απαντήσεις τους έχουν γίνει συνήθεια. Ας δίνανε μια φορά, μια ολόκληρη.
    Ο Πόντος και η Μικρασία και όλα τα σχετικά, δεν είναι μόνο θέμα συναισθηματικό!!!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.