17/5/11

Στο «οικονομικό αδιέξοδο» που βιώνουν αρκετοί Έλληνες αναφέρεται με σημερινό δημοσίευμά της η «Νιου Γιορκ Τάιμς»

ΗΠΑ: Δημοσίευμα των New York Times, για την Ελλάδα: "Oικονομικό αδιέξοδο, αύξηση στις αυτοκτονίες, στις ουρές σίτισης και στους αστέγους- Κάποιοι προβλέπουν κοινωνική έκρηξη"

Στο «οικονομικό αδιέξοδο» που βιώνουν αρκετοί Έλληνες αναφέρεται με σημερινό δημοσίευμά της η «Νιου Γιορκ Τάιμς», επισημαίνοντας παράλληλα την αυξητική τάση που παρατηρείται σε αυτοκτονίες, αστέγους και ουρές σίτισης.

Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα παρουσιάζει προσωπικές ιστορίες ατόμων που καταστράφηκαν οικονομικά ή βρίσκονται μπροστά σε τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης, δίνοντας «απογοητευτική εικόνα» για το μέλλον της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται «το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και το έργο μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που συμβάλλουν στην παροχή βοήθειας». Παράλληλα τονίζεται ότι «πολλοί Έλληνες αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες», επισημαίνοντας ότι μόνο πέρυσι 40 δισ. ευρώ «εξήλθαν» από την Ελλάδα, ενώ «φέτος αναμένεται να είναι μεγαλύτερο το ποσό».

Όπως υπογραμμίζεται, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο των οικονομικών εξελίξεων και όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν για πρόσθετη στήριξη 60 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια, διατυπώνεται η άποψη ότι ως «αντάλλαγμα» η Ελλάδα θα κληθεί να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και να λάβει επιπρόσθετα μέτρα.

Ανησυχητικό στοιχείο αποτελεί ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως μία κοινωνική έκρηξη «βρίσκεται προ των θυρών», κυρίως μεταξύ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που χάνουν τις δουλειές τους και τους περίπου 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.http://www.e-typos.com

5 σχόλια:

  1. Χε χε, και οι Ν.Υ.Τ. στο παιχνίδι τής τρομοϋστερίας και τής καλλιέργειας κλίματος... Όλα τα μωρά στην πίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι...κλαψ-κλαψ ντοπιοι-Ελληνες στο ιδιο σακουλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ακριβώς απ' αυτά που γράφει δεν είναι έτσι; Εκτός και αν η αλήθεια αποκαλείται τώρα "καλλιέργεια κλίματος", "παιχνίδι τής τρομοϋστερίας" και δεν ξέρω τι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλη η ιστορία γίνεται για να μάς πειθαναγκάσει η τρόικα να αποδεχτούμε το μνημόνιο ΙΙ και το ξεπούλημα κοψοχρονιάς (ενυπόθηκο θα είναι και αυτό το δάνειο) οποιουδήποτε αξιόλογου περιουσιακού στοιχείου τής χώρας. Πιέζουν επίσης και για σκληρότερα μέτρα (π.χ. απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κλπ) μιάς και τα μέχρι τώρα μέτρα δεν αποδίδουν και το έλλειμα παραμένει. Γι αυτό βγήκε και ο Γιούνκερ και απαίτησε να συναινέσει και η αντιπολίτευση.

    Έτσι κι αλλοιώς, μέχρι τώρα η κοινωνία καίει ότι λίπος τής έχει απομείνει κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν υπάρχει ακόμα γενικευμένη εξέγερση. Κάποιες συγκεντρώσεις τού ΠΑΜΕ και ορισμένων κλάδων (π.χ. φορτηγατζήδες κλπ), όπως επίσης και μερικές ντουφεκιές στον αέρα από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε καμμία περίπτωση δεν κλονίζουν την κυβέρνηση. Μέχρι τώρα, η αντιπολίτευση που φοβούνται περισσότερο είναι αυτή που κάνει το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Με τα νέα μέτρα όμως και το μνημόνιο ΙΙ αναμένουν ότι αργά ή γρήγορα θα ξεχειλίσει το ποτήρι τής κοινωνικής οργής και θέλουν να προλάβουν να κάνουν όσο μεγαλύτερη μπάζα μπορούν. Έτσι, όπως κάνουν όλοι οι σωστοί τοκογλύφοι που σέβονται τον εαυτό τους, βάζουν τούς μπράβους τους (εφημερίδες, ΜΜΕ, κλπ) να τρομοκρατούν τον κόσμο για να συμμορφωθεί "προς τας υποδείξεις".

    Παράλληλα βέβαια, φροντίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση όσο παίζει το παιχνίδι τους: «Το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει με την κυβέρνηση της Αθήνας ένα σταθμισμένο πακέτο μέτρων», είπε η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λάελ Μπράιναρντ, στη Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Όλα συνηγορούν στη συνέχιση της στήριξης στα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης», είπε η Αμερικανίδα υφυπουργός που βρέθηκε για συνομιλίες στο Βερολίνο (FAZ, 17.5.11).

    Όμως ο εκβιασμός τους είναι αέρας κοπανιστός. Κανείς από όλους αυτούς δεν διανοείται χρεωκοπία τής Ελλάδας τώρα γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα τούς έμεναν στα χέρια εκατοντάδες δις χαρτούρα από ελληνικά ομόλογα για χαρτί τουαλέτας. Θέλουν κανά - δυό χρόνια ακόμα να ξεφορτωθούν όσα περισσότερα μπορούν και παράλληλα να βάλουν στο χέρι όσο περισσότερη δημόσια περιουσία γίνεται. Και μετά θα μάς αφήσουν να πάμε στον πάτο ζούπιτοι.

    Αυτονόητο είναι ότι μέχρι να πετύχουν αυτά που θέλουν, θα βάζουν τούς μπράβους τους και τα παπαγαλάκια τους (εκτός και εντός Ελλάδας) να χειραγωγούν την κοινωνία χρησιμοποιώντας το εργαλείο τού φόβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δλδ όσα δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ Τεύχος πρώτο Αρ. Φύλλου 65 /6-5-2010 και τα οποία δείχνουν σε μέτρα τι θα πάθουμε μέχρι και το 2014 δεν είναι μνημονιακά ;
    Τι είναι ;
    Αφού το 90% το έχουν υπογράψει Off the record ή το έχουν συμφωνήσει απλά τώρα πρέπει να ''κόψουν'' τα φιλέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.