20/5/11

«Καίνε» την υποψηφιότητα Ντερβίς

Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, συνοδευόμενο από φωτο του Κεμάλ Ντερβίς μαζί με τον Στρος Καν, η ναυρχίδα του αμερικάνικου Τύπου, οι New York Times, αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα του Τούρκου πρώην υπουργού Οικονομικών είναι τέλεια μόνο «στα χαρτιά», λόγω παλιότερης ερωτικής σχέσης με παντρεμένη υπάλληλο του ΔΝΤ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Κεμάλ Ντερβίς στο περυσινό, «Συμπόσιο της Σύμης», το οποίο είχε διεξαχθεί στον Πόρο. Ανάμεσά τους ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.
Στα χαρτιά, αναφέρει το άρθρο, ο Κεμάλ Ντερβίς, θα μπορούσε να είναι ο τέλειος υποψήφιος για την διαδοχή του Στρος Καν στο τιμόνι του ΔΝΤ, λόγω του βιογραφικού του: αντιπρόεδρος σήμερα του Ινστιτούτου Brookings, κατάφερε να σώσει και να επαναφέρει σε ακμή την τουρκική οικονομία, μετά την εξασφάλιση δανεισμού από το Ταμείο, αντιστεκόμενος σε σφοδρότατες εσωτερικές αντιδράσεις.
Μιλάει άπταιστα Γαλλικά, Γερμανικά και Γαλλικά, είναι βετεράνος του ΔΝΤ - με στυλ γραφειοκράτη της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Ηνωμένων Εθνών.
Εχω ένα μυστικό
Απο δω και πέρα, όμως, αρχίζει το «μελανό σημείο» για την κρίσιμη κούρσα διαδοχής του Στρος Καν:
«Καίνε» την υποψηφιότητα Ντερβίς
Ο Κ.Ντερβίς έχει ένα μυστικό που, στο πλαίσιο του σάλου που προκλήθηκε από την υπόθεση Στρος Καν, τον διαγράφει μια και καλή από τα φαβορί. Πριν χρόνια, ενώ ήταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην Παγκόσμια Τράπεζα, είχε ερωτική σχέση με υφισταμένη του, η οποία σήμερα μάλιστα, εργάζεται στο ΔΝΤ, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη άτομο με άμεση γνώση της υπόθεσης.

Παράλληλα, προσθέτουν οι New York Times, η μαρτυρία του ατόμου αυτού επιβεβαιώθηκε από τον Στανισλάς Μπαλσεράκ, πρώην οικονομλόγο της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο οποίος εργαζόταν στον ίδιο όροφο με τον Ντερβίς και την γυναίκα.

Σε μια σύντομη συνέντευξη Τύηπου, την Πέμπτη, ο Κεμάλ Ντερβίς αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή.

Ο 62χρονος σήμερα Κεμάλ Ντερβίς, δεν ήταν παντρεμένος την εποχή της σχέσης, αλλά η ερωμένη του, ήταν, αναφέρει ο Μπαλσεράκ, ο οποίος, κατά τα άλλα, έκθιάζει τις ικανότητες του Κεμάλ Ντερβίς.
 
Ο «παράγοντας Παπανδρέου»
Η εφημερίδα, αφού αφιερώνει κάποιες παραγράφους στις ικανότητες του Κεμάλ Ντερβίς και στις εντυπωσιακές σημερινές αποδόσεις της τουρκικής οικονομίας, επισημαίνει την «ιδιαίτερη σχέση» του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για κάτι που «ιντριγκάρει ακόμη περισσότερο», το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ο κ. Ντερβίς είναι στενός φίλος του Ελληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο συμβουλεύει ανεπιστήμως τα τελευταία δυο χρόνια».

«Οι δυο άνδρες», προσθέτει η εφημερίδα, «ήρθαν κοντά το 2001 όταν ο κ.Ντερβίς ήταν υπεύθυνος για την τουρκική οικονομία και ο κ.Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών. Εκτοτε, ο κ.Ντερβίς προσφέρει συμβουλές με διάφορους τρόπους.

«Εχει συμμετάσχει ενεργά στις ετήσιες θερινές διασκέψεις προβληματισμού του κ.Παπανδρέου σε διάφορα ελληνικά νησιά. Συνυπάρχει μαζί του στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον. Και έχει, λένε άνθρωποί του, μοιραστεί πολλές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αργά τη νύχτα, με τον Ελληνα πρωθυπουργό».

Πάντως, το δημοσίευμα, καταλήγει αναφέροντας ότι τα γραφεία στοιχημάτων στο Λονδίνο, δίνουν στον Ντερβίς τη δεύτερη καλύτερη θέση ανάμεσα στους υποψηφίους...
http://www.ethnos.gr/

 

2 σχόλια:

  1. Sumvoulos tou Giorgaki einai autos o tourkos. Tha ton voithisei na vgalei tin xwra apo tin krish.))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα παραπανω γραφομενα
    αρλουμπες,ποιος ειναι τελικα υπευθυνος αρθρογραφος,ο κανενας;
    Τι ειπατε...απο που ξεκιναει η δημοκρατια και η αξιοκρατια;
    Αντε στο διαολο,ρε ανευθυνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.