20/5/11

Oι αντικαθεστωτικοί θέλουν ένταξη της Τουρκίας!

Τα κράτη της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής παρακολουθούν στενά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και η ένταξή της στην ΕΕ θα στείλει θετικά μηνύματα στις χώρες που σήμερα έχουν εξεγερθεί εναντίον των καθεστώτων τους, αναφέρει ο υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου της Τουρκίας, Επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Εγκεμέν Μπαγίς.

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα ''European Voice'' ο κ. Μπαγίς αναφέρει ότι η Τουρκία, λόγω των μεταρρυθμίσεων για ένταξη στην ΕΕ, θεωρείται εμπνευστής για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

''Έχουμε καταφέρει να επιφέρουμε αλλαγές στους θεσμούς, στην κοινωνία, στην οικονομία, είμαστε πλέον ένας δημοκρατικός παίκτης στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και αποτελούμε πηγή έμπνευσης για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής'', είπε ο κ. Μπαγίς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Είπε, επίσης, ότι διάφορα αραβικά κράτη, που σήμερα αγωνίζονται για ανατροπή των καθεστώτων τους, επιθυμούν αλλαγές και μάχονται για την ελευθερία τους και η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα είχε θετικό αντίκτυπο.

''Θα ήταν ένα θετικό μήνυμα στα εκατομμύρια εκείνων που έχουν απομονωθεί εδώ και αιώνες από τη Δύση'', κατέληξε ο Τούρκος αξιωματούχος
http://www.sigmalive.com/

1 σχόλιο:

  1. χαχαχα
    α ρε παγαπόντηδες τούρκοι
    μέχρι τώρα πούλαγαν ισλαμισμό, τώρα που βλέπουν ότι αλλάζουν τα πράγματα πάνε να πουλήσουν δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.