1/5/11

Για τους υπεύθυνους πότε θα ανοίξουν οι Πύλες της Κόλασης, αυτό είναι το ερώτημα!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVlvwSYFfH2PcAxL1DrNlTBEua5mU8GbKtq_lt6vAus80v9Il9nh0WykRDfZpuLJgd4HKtWZ5Ov5fvsYoVb4Di1lupEbdD9mIDOuwVrcffOE5xBeNCyVL6asf0jRolGXbNZodQF-wq-0FD/s1600/1178051698-02344_high.jpg 
Σχόλιο της Ρίκας Κ. στην ανάρτηση Η «βρώμικη» δεκαετία του ΄80
 «... οι πύλες του Αδου άνοιξαν τότε στον τομέα της οικονομίας με πρόσχημα την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση των λαϊκών στρωμάτων.»
Άνοιξαν τότε οι Πύλες του Άδη για εμάς. Για τους υπεύθυνους πότε θα ανοίξουν οι Πύλες της Κόλασης, αυτό είναι το ερώτημα. Έχουμε εδώ και 1,5 χρόνο περίπου, ως Ελληνικός Λαός, ως Ελληνικό Έθνος, ένα πτώμα στα χέρια μας, που δεν μπορούμε να το θάψουμε. Ένα πτώμα ταριχευμένο, που πλέον δεν παίρνει άλλη ταρίχευση, άλλο καλλωπισμό, άλλο μασκάρεμα. Το πτώμα της μεταπολίτευσης. Στην αρχή λέγαμε δεν είναι δυνατόν, είναι ακόμα ζωντανή, στην σκηνή, «σαν ροκ συγκρότημα»... Ίσως. Μετά καταλάβαμε ότι δεν αναπνέει, πάει η ψευδαίσθηση της ζωής.
Τώρα πια ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ να την αντέξουμε αυτήν την νεκρή δίπλα μας, ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ. Να την θάψουμε λοιπόν, αλλά ΠΩΣ ; Αυτό είναι το ΕΡΩΤΗΜΑ. Διαπιστώσεις έχουμε άπειρες, όποιος ήθελε και θέλει να καταλάβει, είχε και έχει άπειρες ευκαιρίες να λάβει ΣΩΣΤΗ πληροφόρηση, οι υπόλοιποι έτσι κι αλλιώς ζωντανοί νεκροί είναι, αυτοί που βολεύονται στον δικό τους θάνατο, ή, κυρίως, αυτόν των άλλων. Θάνατο όχι μόνο σωματικό, αλλά και ψυχικό, συναισθηματικό, ουσιαστικό.
Προτάσεις, λύσεις άμεσες και βιώσιμες, ποιος μπορεί να προτείνει, και κυρίως, να συσπειρώσει και να ενθαρρύνει τους σοκαρισμένους ακόμη πολίτες αυτής της Πατρίδας, προκειμένου να γίνουν αυτές οι προτάσεις ΠΡΑΞΗ. Όχι ως σωτήρας, αλλά ως καταλύτης, ως γέφυρα κοινωνικών δυνάμεων υγιών, αποφασιστικών και αποφασισμένων.
Κοιτάμε μόνιμα σε λάθος σημείο, και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στο μεγάλο μας πρόβλημα χωρίς να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, αυτόν τον τρόπο που επέτρεψε στους υπεύθυνους να εκθρέψουν αλλά και να σκοτώσουν την ευκαιρία της μεταπολίτευσης.
Είναι κάποιες στιγμές στην ζωή μας που πρέπει να γδυθούμε από βεβαιότητες και συμβάσεις προκειμένου να αφήσουμε χώρο σε κάτι καινούργιο. Να επιτρέψουμε στην ουσιαστική αβεβαιότητα να εισβάλλει στην ζωή μας, ως αντίδοτο σε ένα σύνολο νεκρών βεβαιοτήτων που δεν μας οδηγούν πουθενά, ίσα-ίσα μας εγκλωβίζουν σε έναν λαβύρινθο χωρίς έξοδο. Και μας ακινητοποιούν. Δεν μας απειλεί η αναγνώριση της Αλήθειας μας, όσο κι αν μας πονάει, αυτό που μας καταστρέφει είναι τα ψέμματα που μας λέμε προκειμένου να αντέξουμε αυτό που ζούμε. Σε όλα τα επίπεδα.
Το πολιτικό μας σύστημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γι’ αυτό και οδηγεί σε αδιέξοδα, το ξέρουμε καλά αυτό πια. Αναρωτιέμαι, έχει δικαίωμα να ζει ; Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτές τις στρατιές των αλαζόνων πολιτικών, των τεμπέληδων συνδικαλιστών, των ακολούθων τους ; Ως πότε θα ανεχόμαστε την ατιμωρησία τους, την άνεσή τους να εξακολουθούν να μας κοροϊδεύουν και να καταστρέφουν ουσιαστικά ΜΕ ΔΟΛΟ την ζωή μας ; Πόσοι και ποιοι είναι οι υπερασπιστές αυτής της κατάστασης, αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μεταπολίτευση δεν είναι νεκρή, απλά κοιμάται ; Και ως πότε ΘΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ;;;;
Αν δεν γυρίσουμε την πλάτη στο υπάρχον σύστημα και όλους όσοι το υπηρέτησαν, το υπηρετούν και το υπερασπίζονται, με ταυτόχρονη ΑΠΑΙΤΗΣΗ της παραδειγματικής ΤΙΜΩΡΙΑΣ τους, άμεσα ή έστω σε μεταγενέστερο χρόνο, δεν θα δώσουμε την ευκαιρία στην Ζωή να εμφανίσει τις δυνάμεις που είμαι βέβαιη ότι υπάρχουν και είναι σε θέση να μας δώσουν νόημα, πρόοδο και την ευκαιρία να κάνουμε την Ζωή μας ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Σε διαφορετική περίπτωση, ξέρουμε την μοίρα μας, η καθημερινότητα δεν μας επιτρέπει να έχουμε πια ψευδαισθήσεις. Ή αυτοί θα πέσουν ή εμείς. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ούτε άλλος χώρος για ψέμματα.
Μας είπε κάποτε ο Οδυσσέας Ελύτης, στα Eλεγεία της Oξώπετρας :
«Ώστε λοιπόν, αυτό που λέγαμε "ουρανός" δεν είναι• "αγάπη" δεν•
"αιώνιο" δεν. Δεν
Yπακούουν τα πράγματα στα ονόματά τους. Πλησιέστερα του
σκοτωμού
Kαλλιεργούνται οι ντάλιες. Kι ο βραδύς κυνηγός μ’ αιθερίου
θηράματα
Eπιστρέφει κόσμου. Kι είναι πάντοτε -φευ- νωρίς. Aχ
Δεν υποψιαστήκαμε ποτέ πόσο υπονομευμένη από θεότητα είναι
H γη• τι χρυσός ρόδου αέναου της χρειάζεται ν’ αντισταθμίζει
Tο κενό που αφήνουμε, όμηροι όλοι εμείς μιας άλλης διάρκειας
Που η σκιά του νου μάς αποκρύπτει. Aς είναι.

Φίλε συ που ακούς, ακούς της ευωδιάς των κίτρων
Tις μακρινές καμπάνες; Ξέρεις τις γωνιές του κήπου όπου
εναποθέτει τα νεογνά του δειλινός ο αέρας; Oνειρεύτηκες
ποτέ σου ένα καλοκαίρι απέραντο που να το τρέχεις
Mη γνωρίζοντας πια Eρινύες; Όχι. Nα γιατί καταρκυθμεύω
που οι βαριές υποχωρούν αμπάρες τρίζοντας κι οι μεγάλες θύρες
Ανοίγονται
Στο φως του Ήλιου του Kρυπτού μια στιγμούλα, η φύση μας η
τρίτη να φανερωθεί
Έχει συνέχεια. Δε θα την πω. Kανείς δεν παίρνει τα δωρεάν.
Στον κακόν αγέρα ή που χάνεσαι ή που επακολουθεί γαλήνη

Aυτά στη γλώσσα τη δική μου. Kι άλλοι άλλα σ’ άλλες. Aλλ’
H αλήθεια μόνον έναντι θανάτου δίδεται.»


Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Καλημέρα σε όλους, Καλό Μήνα και Χριστός Ανέστη ..

4 σχόλια:

  1. Παραμενουμε ζητιανοι και καθυστερημενοι τζαμπατζηδες οσο δεν υπαρχει αλλαγη νοοτροπιας.

    - Βίντεο: Μελέτης Μελετόπουλος - Ριζική πολιτική μεταρρύθμιση
    http://www.antibaro.gr/node/2978

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Skal ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για την ανάρτηση, εύχομαι Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με Δύναμη, όρεξη και πολλή Υπομονή !


    Δημόκριτε, συμφωνώ με την διαπίστωσή σου. Είδα το βίντεο με την ομιλία του καθηγητή Μελετόπουλου, ωραία τα λέει, με ανησύχησε η προϋπόθεση – λύση που ανέφερε, αυτή του Δημοψηφίσματος. Δεν υπάρχει περίπτωση το σάπιο πολιτικό σύστημα, αυτοί που μας κυβερνούν και οι άλλοι που παριστάνουν τους μουγκούς να προχωρήσουν σε μια τέτοια Δημοκρατική κίνηση. Ούτε μια στο εκατομμύριο ! Στο μεταξύ, ο άκης υπήρξε διακριτικός, μίλησε και για Αλήθεια... !!! Ποια άραγε ; Ένα λεξικό επειγόντως να του στείλουμε, ιπτάμενο από την Ακρόπολη, αυτήν που ατενίζει δίχως ίχνος ντροπής, αλλά ποιος την έχασε για να την βρει αυτός και οι όμοιοί του ; Φαίνεται του έταξαν ομαλή προσγείωση. Αφού τους απείλησε, εννοείται.
    Αυτό που θεωρώ καλό δείγμα και εύχομαι να είναι μόνο η αρχή και να έχει καλή συνέχεια, είναι το πρόσφατο ξεκατίνιασμα και αλληλοκάρφωμα των καρατζαφέρη και μεϊμαράκη. Όταν αρχίζουν να χάνουν την ψυχραιμία τους και να βγάζουν τα άπλυτά τους στην φόρα τέτοια κραταιά και «σημαίνοντα» στελέχη της πολιτικής «μας» ζωής, κάτι καλό έρχεται, δεν μπορεί. Δεν μπορεί να είμαστε μόνο εμείς που νιώθουμε στιγμές – στιγμές να μας ανάβουν τα λαμπάκια και να βγαίνουν καπνοί από τα αυτιά μας. Από την οργή.
    Φοβάμαι ότι δεν θα φύγουν μόνοι τους αυτοί. Ζουν σε μια δική τους πραγματικότητα, στελεχωμένη με πολυάριθμα ξεπουλημένα και υπάκουα κουταβάκια που τους ακολουθούν, στην δημόσια διοίκηση, στον συνδικαλισμό, στα νοσοκομεία, εφορίες, πολεοδομίες, στα ΜΜΕ, όπου στήθηκε το πάρτυ, ακριβοπληρωμένο από εμάς, στην υγειά τους. Αν κάποιος διακόπτης γυρίσει στο μυαλό τους και αποφασίσουν να νιώσουν φόβο, όπως τους πρέπει, έχει καλώς. Αλλιώς να ξέρουν δεν θα προχωρήσει μόνη της αυτή η ρημαγμένη κοινωνία στην Κόλαση, είναι δύσκολο ταξίδι και τους θέλουμε παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρίκα, συμφωνώ με το πνεύμα σου. Πράγματι το πτώμα που λές είναι υπαρκτό, αλλά δεν έχει ακόμα εκδοθεί επίσημα το πιστοποιητικό θανάτου του (για να γίνει η ταρίχευση).
    Ομως αυτήν την κατάσταση, την στήριξαν πολλά, πάρα πολλά συμφέροντα που χρόνια τώρα τρέφονταν καλά από τη διαιώνιση προβλημάτων και απέτρεπαν τη λύση τους, επειδή θα έχαναν το "βόλεμα".
    Για να γυρίσει όμως ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή...
    Εννοώ για να ξαναβρεί τον υγιή βηματισμό της η δημοκρατία.
    Χρόνια πολλά και καλό μήνα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Ελίνα, επίσης Χρόνια Πολλά και καλό μήνα.

    Το βόλεμα και το μικροσυμφέρον, όπως σωστά αναφέρεις, ως κυρίαρχη ιδεολογία και νοοτροπία αυτής της κοινωνίας υπήρξε ο δρόμος της άλωσής μας. Προδοσία βιώνουμε, πολλά ψέμματα ακούμε, αλλά και μια καταιγίδα Aλήθειας, που αν την εκμεταλλευτούμε σωστά, αν καταφέρουμε να διακρίνουμε το σωστό μήνυμα αυτού που μας συμβαίνει, αφαιρώντας αυτά που νιώθουμε ότι είναι κάλπικα και στοχεύουν στην διαιώνιση της χειραγώγησής μας, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια ατομική και κοινωνική αυτογνωσία. Μπορούμε, δεν ξέρω αν θα συμβεί. Προϋπόθεση η εξορία από τον κοινωνικό και πολιτικό βίο όλων όσοι έχουν συμβάλλει στην κατηφόρα της κοινωνίας μας. Αυτών που δεν θα εκδώσουν ποτέ το πιστοποιητικό θανάτου της μεταπολίτευσης, γιατί η ύπαρξή τους είναι άρρηκτα δεμένη με το χάος που σηματοδοτεί πλέον αυτή η χρονική περίοδος, της μεταπολίτευσης. Αυτό που εκείνοι δημιούργησαν. Με την ανοχή, άγνοια και αφέλειά μας.

    Θέλει σίγουρα δουλειά πολλή για να γυρίσει ο Ήλιος, είναι όμως πάντα εκεί για εμάς. Και το χελιδόνι είναι πάντα παρόν, και η Άνοιξη, κι ας είναι πλέον αφόρητα «ακριβή».

    Σε χαιρετώ με εκτίμηση, Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.