1/5/11

Οι ματωμένες Πρωτομαγιές


3 σχόλια:

  1. Ακρίτας είπε...
    Υπάρχουν οι Ηρωικές στιγμές ανθρώπων, υπάρχουν και οι Ηρωες. Η διαφορά τους είναι η συνέπεια και η συνέχεια της δράσης της στο χρόνο.
    1 Μαΐου 2011 10:50 π.μ.

    Ποτε μη ζηταμε απο εναν μεσο ανθρωπο να γινει "Παναγουλης" με "συνεπεια και συνεχεια".Αυτο ειναι υπερβατικο χαρισμα,δεν εχει χρωμα ουτε φυλετικη υποσταση και υπερβαινει τον κοσμο των αισθησεων.
    Πρεπει να μας αρκουνε και να τις συλλεγουμε με ευλαβεια τις εστω και μεμονωμενες ομορφες εκδηλωσεις ενος απλου ανθρωπου.
    Συμπληρωματικα θα ηθελα να ρωτησω μηπως τα παιδια των δοσιλογων μαυραγορητων της κατοχης,μηπως λεω,
    εχουν καμμια σχεση με την γεννεα των λαμογιων,διοτι ο,τι δεις,ακουσεις και μαθεις απο τον πατερα σου αυτο θα σε ακολπουθησει μια ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tον Παναγούλη δεν τον απάντησα ποτές και ελάχιστοι στο μέγεθος του έδειξαν συνέπεια και συνέχεια στον χρόνο.

    Αντίθετα άνθρωποι άσημοι μα όπως λέγω πάντα τιτάνες της ζωής, δίδαξαν ήθος , ευπρέπεια, τιμιότητα και παρέμειναν πιστοί στα δίκαια του αγώνα τους.

    Αυτούς ύμνησε ο Αναγνωστάκης στο "Μιλώ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω απολυτα.
    Ειχα την τυχη να γνωρισω την μαυροφορεμενη μαννα του και να της φιλισω το χερι για τα παιδια της Ελλαδας που εβγαλε και ανεθρεψε.
    Επισης ειχα την τυχη να εχω φιλο τον αδελφο του δεσμοφυλακα του Παναγουλη στο Μπογιατη (Μπεκακος)που ειχε βοηθησει τον Αλεκο να αποδρασει απο τις φυλακες Μπογιατιου και ειπαμε... πολλα.Μανιατες με τα ολα τους.
    Τελος θα ηθελα να τονισω οτι τον Αλεκο πρεπει να τον τιμαμε και να τον εχωμε πρωτυπο οχι για την αποπειρα που εκανε αλλα για την σθεναρη του σταση γεματη ηρωισμο κατα την κρατηση του.Δεν θα ξεχασω την φραση του Αλεκου που φωναξε στους βασανιστες του="θα ερθει η ωρα που οι Ευελπιδες θα κατουρανε μεσα στα κρανια σας"...Η ηρωικη του σταση- μετα απο την αποπειρα- τον κατεγραψε στις μνημες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.