21/7/11

Πανηγύρια στα κατεχόμενα

(ΒΙΝΤΕΟ:Πανηγύρια στα κατεχόμενα | Sigma Live)
Στο πολυδιαφημιζόμενο συλλαλητήριο στην Αμμόχωστο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν έκανε καμία αναφορά στην κατεχόμενη πόλη.
Τις  τελευταίες ημέρες, αφήνετο να νοηθεί ότι επρόκειτο να προβεί σε καμιά χειρονομία καλής θελήσεως στο θέμα της Αμμοχώστου. Αυτός ήταν και ο λόγος που έφερε μαζί του δημοσιογράφους από 100 χώρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα Αμμοχώστου φαίνεται να ήταν το δόλωμα για να φέρει τους δημοσιογράφους, με σκοπό να περάσει το μήνυμα μέσω των προκλητικών του δηλώσεων, ότι οι Ε/Κ δεν επιθυμούν τη λύση, αρχίζοντας με αυτό τον τρόπο ένα αγώνα επίρριψης ευθυνών σε περίπτωση κατάρρευσης των συνομιλιών.

«Βάζει χέρι» στο φυσικό αέριο και απειλεί o Eρτογάν
«Όποιος πιστεύει ότι είναι σε θέση να κάνει οποιοδήποτε βήμα στο θέμα του φυσικού αεριού στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς την Τουρκία, να το ξεχάσει», ήταν η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ιδία στιγμή απευθυνόμενος στην ΚΔ, απείλησε οτι αν προχωρήσει στο θέμα του φυσικού αεριού, παρά τις αντιδράσεις της Άγκυρας, τότε οι παρεμβάσεις της Τουρκίας, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα είναι πολύ διαφορετικές.

Στο μεταξύ μετά τη δήλωση Ερντογαν ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας δήλωσε οτι η χωρα του προχωρά σύντομα σε υπογραφή συμφωνιών με τις γειτονικές της χώρες για τον καθορισμό των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, όπως είπε, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν με επιτυχία μέχρι το τέλος του χρόνου και τους πρώτους μήνες του 2012 να γίνουν δημοψηφίσματα. Η ε/κ πλευρά, πρόσθεσε, δεν κρατά το χέρι φιλίας και ειρήνης και εμποδίζει την έγκριση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.