15/7/11

ΝΑΤΟ και ΕΕ καταδίκασαν έντονα την επίθεση των Κούρδων ανταρτών

Institut Kurde de Paris          Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 15 Ιουλίου 2011 (Γαλλικό Πρακτορείο, AFP) - Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ «καταδίκασαν έντονα» την Παρασκευή την επίθεση Κούρδων ανταρτών που προκάλεσε το θάνατο 13 Τούρκων στρατιωτών χθες στην ανατολική Τουρκία και η κάθε οργάνωση δήλωσε χωριστά την «αλληλεγγύη» της με την Άγκυρα.
«Καταδικάζω έντονα την τρομοκρατική επίθεση στην επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 13 Τούρκοι στρατιώτες και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν», δήλωσε σε ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσεν.
Όπως και η Κάθριν Άστον, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, έπρεπε να παραστεί την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, σε συνεδρίαση της Διεθνούς Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη.
Η ενέδρα στους Τούρκους στρατιωτικούς, η οποία στοίχισε επίσης τη ζωή σε επτά αντάρτες και επτά Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν, συνέβη κατά τη διάρκεια επιχείρησης του στρατού στην περιοχή προπύργιο των ανταρτών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ ) κοντά στην πόλη Σιλβάν στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ.
Αποστέλλοντας τα «ειλικρινά συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες» των θυμάτων, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι «τέτοιες επιθέσεις μίσους είναι αδικαιολόγητες» και εξέφρασε την «πλήρη αλληλεγγύη» των συμμάχων του ΝΑΤΟ με την Τουρκία κατά «της μάστιγας της τρομοκρατίας».
Από την πλευρά της σε δήλωση που διενεμήθη από το γραφείο της, η κα Άστον δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένη» και «καταδίκασε έντονα τις ενέργειες αυτές», αναφερόμενη συγκεκριμένα στις «συγκρούσεις με το PKK».
Κρίνοντας επίσης ότι «τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις», έστειλε «την έκφραση της βαθιάς συμπάθειας της και εξέφρασε την «αλληλεγγύη της» στους συγγενείς των θυμάτων.
Δήλωσε ακόμη ότι η ίδια έδωσε τα συλλυπητήρια της την Παρασκευή στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Πρόσθεσε: «Η ΕΕ υποστηρίζει την Τουρκία στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας».
Πηγή μας 

4 σχόλια:

  1. Με αυτη την "λογικη" το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα επρεπε να κατδικασουν αναδρομικα τισ "τρομοκρατικες" επιθσεις των Μακι και αλλων αντιστασιακων εναντιον των "φιλειρηνικων" ναζι.Εξαλλου ποια διαφορα εχουν οι τουρκοι σπο τους ναζι περα απο το εμβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα καταλάβαινα την ανάμιξη του ΝΑΤΟ, μιας αμιγώς ελεγχόμενης από τις ΗΠΑ οργάνωσης, να σπεύδει για να υπερασπισθεί τους "πεφιλημένους" της τούρκους, καθ' ην στιγμήν αυτοί υφίστανται βαρειές απώλειες από τους αγωνιζόμενους για την ελευθερία τους Κούρδους.

    Αλλά η ΕΕ, τι γυρεύει εκεί που δεν την σπέρνουν;

    Επιμένει και αυτή για την διατήρηση/συντήρηση ενός ισλαμοφασιστικού καθεστώτος, ενός εθνικοσοσιαλιστικού ισλαμιστικού κράτους, που το μόνο που γνωρίζει είναι οι Γενοκτονίες των αυτοχθόνων, οι αρπαγές και λεηλασίες των γειτόνων και τα κάθε λογής τρομερά πολιτικά εγκλήματα . . . . !

    Ενός κράτους αίσχους, που ίσως αύριο βρεθεί στην ανάγκη να το πολεμήσει;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Γεια σου Χρήστο
    Οι μακί είχαν αρχηγό τον Σαρλ ντε Γκώλ ό οποίος καθόταν στο Λονδίνο, στη γειτονία σου. Είχε καταφέρει να δώσει διεθνή νομιμότητα στη γαλλική αντίσταση.
    Ποίος ξέρει πως θα ήταν το ΡΚΚ σήμερα αν ο Οτσαλάν είχε καταφέρει να εδραιωθεί στην Ευρώπη όπως ήταν το σχέδιο του –και τον έκαψε;
    Άλλες εποχές, άλλοι άνθρωποι, προσωπικότητες και οι δυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Νικόλαε
    Μη ξεχάσετε ποτέ ότι η ΕΕ είναι δημιούργημα του ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.