2/7/11

ΑΓΟΡΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ Τουρκική εισβολή στην ελληνική αγορά

Τσιμέντα που εισάγονται από τη γειτονική χώρα χρησιμοποιούντσι σε δημιουργία νέων υποδομών στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία του κλάδου

Στο στόχαστρο του κλάδου των τσιμέντων βρέθηκαν τα νέα έργα στην 1η Στρατιά της Λάρισας, λόγω της χρήσης εισαγόμενου από την Τουρκία τσιμέντου.
Στο στόχαστρο του κλάδου των τσιμέντων βρέθηκαν τα νέα έργα στην 1η Στρατιά της Λάρισας, λόγω της χρήσης εισαγόμενου από την Τουρκία τσιμέντου.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου των τσιμέντων καταγγέλλουν την εισαγωγή και διάθεση τούρκικου τσιμέντου για να καλυφθούν ανάγκες δημοσίων υπηρεσιών, σε βάρος της εγχώριας παραγωγής.
Η Ομοσπονδία Εργατών-Τεχνιτών & Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος σε σχετική ανακοίνωση, που αφορά την κατασκευαστική αγορά της Λάρισας και συγκεκριμένα στεγαστικά έργα στην 1η Στρατιά, χαρακτηρίζει άτυχη και κατακριτέα τη συγκεκριμένη επιλογή "σε μιά ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική περίοδο που οι τοπικές επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη".

Μάλιστα, προέβη ήδη σε έντονο διάβημα τόσο προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό Οικονομικών.

Η Ομοσπονδία ζητά εντατικοποίηση των ελέγχων απο τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες της Πολιτείας και εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για το αν τηρούνται οι προβλεπόμενες για την εισαγωγή τσιμέντου στη χώρα μας ελληνικές και κοινοτικές νομοθετικές προϋποθέσεις.
http://www.ethnos.gr/

2 σχόλια:

  1. Καλά κανει ο στρατός!!!
    Η δημιουργία καρτελ στην Ελλάδα από τους δύο παραγωγούς (Τιτάν και Ηρακλής) είναι πασίγνωστη γιοα να κρατάνε τις τιμές ψηλά είναι γνωστή από παλιά.
    Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το σίδηρο της οικοδομής οπου δύο μεγάλοι συμφωνούν και χρεώνουν τις ίδιες τιμές!!!

    Ξυπνήστε καταναλωτές!!! Δείτε τιμές στις άλλες χώρες και βγάλτε συμπεράσματα...
    Και πάρετε υπόψη σας ότι η Ελλάδα έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην πρώτη 'υλη για την παραγωγή τσιμέντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι καλά να χρεώνουμε την οικοδομή στην Ελλάδα με τις πολύ υψηλές τιμές τσιμέντου έτσι;
    Kαι όταν ο επιχειρηματίας από τη Ζάκυνθο έκανε εισαγωγές από την Ιταλία τότε τον εξόντωσαν με αποτέλεσμα να κάνει στο Σύνταγμα απεργία πείνας.
    Να κάνουμε λοιπόν εισαγωγές και από το διάβολο προκειμένου να σπάσει το καρτέλ που μάλιστα εξάγει σε Αλβανία και υπόλοιπα Βαλκάνια στο μισό περίπου της τιμής στην οποία πουλάει στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.