3/7/11

Ετοιμάζουν μέθοδο «μεταχείρισης» των δύο ηγετών

 Με τον Ανδρέα Σ. Αγγελίδη
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα έχει μια προσωπική παράδοξη αντίληψη για το ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα
Είναι βέβαιο ότι οι Σύμβουλοι του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προετοιμάζουν, ενόψει της συνάντησης της Γενεύης, μέθοδο «μεταχείρισης» των δύο ηγετών. Δεν πρέπει να διαφύγουν λοιπόν της προσοχής μας, οι πολύ πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ντάουνερ μετά την πρόσκληση του κ. Νταβούτογλου και τις δύο ώρες σύσκεψης μαζί του στην Τουρκία, με τις οποίες χαρακτήρισε ενθουσιασμένος τη στάση της Τουρκίας, ως δήθεν εποικοδομητική συμβολή στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.
Δεν χωρεί αμφιβολία, ότι ο συγκεκριμένος Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα έχει μια προσωπική παράδοξη αντίληψη για το ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα, όπως και τι σημαίνει διεθνές πρόβλημα εισβολής, κατοχής και εποικισμού. Εξ ου μετά την επάνοδό του στην Κύπρο, ο κ. Ντάουνερ φρόντισε να δηλώσει προκλητικά σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι στην «πολιτική» δεν επιτυγχάνεις πάντα εκείνο που επιδιώκεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο υπέδειξε σαφώς προς την πλευρά μας ότι δεν έχουν και δεν πρέπει να θεωρούμε οι απορριπτικοί ότι έχουν σημασία οι αρχές και αξίες του Διεθνούς Δικαίου ή του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Τούτο, ενώ ο κ. Ντάουνερ έπρεπε να γνωρίζει καλά ότι δεν είναι θέμα «πολιτικής» η αποκατάσταση του διεθνούς δίκαιου, ούτε αποτελούν «πολιτική» τα σαφή ψηφίσματα του ΟΗΕ, όπως και η Δ΄ Διακρατική προσφυγή της Κύπρου, που μέσα από την καταδίκη της εισβολής, κατοχής και της ανακήρυξης του ψευδοκράτους αναδεικνύουν τι επιβάλλει το διεθνές δίκαιο ως υποχρέωση υποταγής και συμμόρφωσης προς την Τουρκία.
Έπρεπε, επίσης, να γνωρίζει καλά ότι το συγκεκριμένο διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής αφορά μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έπρεπε να έχει, η ίδια και οι νόμιμοι πολίτες της, τα ίδια δικαιώματα του κοινοτικού κεκτημένου ως και οι άλλες 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλα αυτά τα δικαιώματα και υποχρεώσεις, σ’ όλη τη διάρκεια της εδώ υπηρεσίας του, ο κ. Ντάουνερ τα διέγραψε κατ’ επανάληψιν, γιατί έχει τις δικές του εσφαλμένες θεωρήσεις, που απλώς αποβλέπουν στο κλείσιμο όπως-όπως και κατά τις προτιμήσεις της Άγκυρας, του κυπριακού ζητήματος. Προτιμήσεις που, σε συνδυασμό με τη γνωστή από χρόνια θέση του κ. Ερντογάν για δύο κράτη-δύο λαούς στην Κύπρο, είχαν και έχουν προφανή διαχρονικό στόχο, να επιτύχει η Τουρκία αποδόμηση ή εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όμως, πέρα από αυτήν τη γεμάτη μηνύματα δραστηριότητα του κ. Ντάουνερ, προσετέθη σχεδόν ταυτόχρονα και η δήλωση του Άγγλου Υφυπουργού υπεύθυνου για θέματα Ευρώπης, με την οποία επαυξάνει και ενισχύει αντίθετα στο δίκαιο, τις απαράδεκτες ενέργειες και δηλώσεις του κ. Ντάουνερ. Αυτήν τη φορά η επιλογή ήταν να πλήξει το θέμα τής υπό κατοχήν και ληστρική εκμετάλλευση ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας. Ισοπέδωσε το νόμιμο κράτος με το εγκάθετο παράνομο καθεστώς της κατοχής. Το έπραξε δε αγνοώντας ηθελημένα ότι το ΔΕΚ αλλά και το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας έκριναν ως παραβίαση του κοινοτικού κεκτημένου τη συμπεριφορά της υπηκόου της χώρας του, κ. Όραμς, που παράνομα επενέβη σε ελληνοκυπριακή περιουσία στην υπό κατοχήν Κύπρο. Πάγια και διαχρονική εχθρική στάση της Αγγλίας έναντι των δικαίων της Κύπρου.
Όλα αυτά, λίγες μόνο ημέρες πριν από τη νέα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Διπλή προειδοποίηση, που προοιωνίζεται εξυπηρέτηση της τουρκικής βουλιμίας, την οποία, δυστυχώς, ενισχύει η δική μας εθελότυφλη συμμετοχή στην πορεία αυτή της καταστροφής, με γενναίες μάλιστα παραχωρήσεις και κοινές δηλώσεις ως αυτή της 23.5.1988.
SHMERINH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.