18/7/11

Ο επικεφαλής της CIA στην Άγκυρα

Ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, CIA, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, αφού παρέδωσε σήμερα το πρωί τη διοίκηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στο στρατηγό Τζον Άλεν, πέταξε προς την Τουρκία και προσγειώθηκε στην Άγκυρα, όπου τον υποδέχτηκαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι.
Δεν έγιναν γνωστοί η λόγοι της επίσκεψης καθώς και το περιεχόμενο των συνομιλιών. Σημειώνεται πάντως το γεγονός ότι αντί του ομολόγου του, επικεφαλής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, τον υποδέχτηκαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι.
Νεώτερες πληροφορίες
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι επαφές του Πετρέους θα επικεντρωθούν στο θέμα του Αγφανιστάν.
Με βάση πληροφορίες που έδωσε στον τουρκικό τύπο η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ο Πετρέους θα συναντηθεί με αξιωματούχους των υπουργείων εξωτερικών και άμυνας
και θα τους ενημερώσει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Επίσης, ο αμερικανός αξιωματούχος, θα εκφράσει τις ευχαριστίες του στους Τούρκους αξιωματούχους για τη συμμετοχή της Τουρκίας στο Αφγανιστάν και για τον ηγετικό ρόλο που έχει αναλάβει στην περιοχή.
Ο Πετρέους, που θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως επικεφαλής της CIA τον προσεχή Σεπτέμβριο, πρόκειται να αναχωρήσει από την Τουρκία αύριο, 19 Ιουλίου.

3 σχόλια:

  1. Να ητανε στο δρομο του και επεσκεφθηκε πρωτα την Τουρκια μολις ανελαβε τα καθηκοντα του σαν αρχηγος της CIA ? Το ...μελλον θα δειξει αν ητανε απλως λογω δρομολογιου και τυχαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "..αν ήταν απλώς λόγω δρομολογίου και τυχαίο..."
    Και μάλιστα δυό μέρες αμέσως μετά την επίσκεψη της Αμερικανίδας Υπ. Εξ εκεί;
    Τέλος πάντων, θα δούμε. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν τον σκυλο γινανε στον οποιο γνωριζεις σχεδον τα παντα απο την γλωσσα του σωματος περισσοτερο και δεν χρειαζεται να σου γαυγισει με ιδιαιτερο τροπο για να καταλαβεις τι θελει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.