11/7/11

ΠΑΣΟΚ vs. ΣΥΡΙΖΑ: Τυχαίο;

Οι αντιδράσεις… αγάπης απλών πολιτών, πολλοί εκ των οποίων γειτνιάζουν ιδεολογικά με το ΠΑΣΟΚ, προς τα μέλη του Κοινοβουλίου και ιδιαιτέρως προς τους ψηφίσαντες των αναγκαστικών νομοθετημάτων, αυξάνονται εκθετικά. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι και ο τελευταίος αισιόδοξος εντός του ΠΑΣΟΚ συνειδητοποιεί ότι, στην καλύτερη περίπτωση για αυτόν, το ΠΑΣΟΚ θα συρρικνωθεί σε επικίνδυνο –για τη βιωσιμότητά του ως κόμμα– βαθμό στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Ως ονειροπόλο βέβαια δεν θα τολμούσα ποτέ να χαρακτηρίσω κάποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ: εκ του αποτελέσματος, έχει ιστορικά αποδειχθεί ότι είναι το πιο επιτυχημένο κόμμα στην Ελλάδα. Και η οργανωμένη επίθεση των στελεχών του στον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε, σε μια εντελώς φανταστική περίπτωση, να αποδεικνύει ακριβώς αυτό.

«Μα καλά, τρελάθηκαν εντελώς; Βρίζουν τη δεξαμενή που θα τους ρουφήξει όλους τους ψηφοφόρους; Δεν βλέπουν ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει επιθετική αντιπολίτευση; Χάρη του κάνουν όταν τον βρίζουν!», είπε ένας γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος. Ας κάνουμε λοιπόν την υπόθεση εργασίας ότι αυτό ακριβώς θέλουν! (Προς Θεού, δεν τολμώ καν να υποθέσω ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβαίνει στην πράξη γιατί κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να έχει πολιτικό σχεδιασμό-πλεκτάνη υπέρ του και εις βάρος της Ελλάδας.)

Σε αυτή την υπόθεση εργασίας:
·         Το «χουντικό», «άκρως φιλελεύθερο», «δεξιό» ΠΑΣΟΚ τα βάζει με τον «υποκινητή μπάχαλου», «αποσταθεροποιητικό» ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζεται και από ακροδεξιά στοιχεία!!!
·         Η ένωση των πολιτικών υποσυνόλων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει το σύνολο του ενεργού πολιτικού χώρου, ίσως αφήνοντας λίγο χώρο διαμαρτυρίας σε ένα γραφικής έκφρασης ΚΚΕ.
·         Οι εκλογές διασφαλίζουν την μετάβαση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (του εκπροσώπου του «συστήματος») και του πολιτικού συστήματος εν γένει σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ («πολέμιους του συστήματος») και σε μη ψηφοφόρους (αν δεν επιθυμούν το ΣΥΡΙΖΑ για οποιοδήποτε άλλο λόγο).
·         Το «φιλελεύθερο» ΠΑΣΟΚ καίγεται και αναλαμβάνει, με πανηγυρικούς αλαλαγμούς, το «αριστερό» ΠΑΣΟΚ, το οποίο επαναπροσελκύει τους ψηφοφόρους του που είχαν μεταβεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και μέσω μεταγραφών κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ.
·         Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τη βιωσιμότητά του με το μικρότερο δυνατό κόστος.
·         Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει σε διατήρηση μέρους των μετακινηθέντων ψηφοφόρων.

Μα θα μπορούσε ποτέ το βαθύ κράτος να σκεφτεί και να σχεδιάσει κάτι τέτοιο; Όχι βέβαια! Ποτέ! Είναι σα να υποθέτει κανείς π.χ. ότι ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., επειδή έμαθε ότι θα υπάρξει διαμαρτυρία πολιτών έξω από το σπίτι του το απόγευμα της Τρίτης, κλαίγεται προκαταβολικά το πρωΐ στη Βουλή, αναφέροντας μάλιστα ότι κινδυνεύει η οικογένειά του! Είδατε; ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ αυτά τα πράγματα!
Σημείωση: όσο καλή προσπάθεια “placement” στο «αριστερό» ΠΑΣΟΚ και να μοιάζει η αυτοθυματοποίηση, δεν ταιριάζει σε Υπουργό που προΐσταται των Σωμάτων Ασφαλείας – αυτό τουλάχιστον εκτιμώ εγώ, που πιθανολογώ ότι ο κίνδυνος ατυχήματος από μια μπάλα μπάσκετ κάποιου που βαράει στο γάμο του καραγκιόζη από το απέναντι γήπεδο είναι μεγαλύτερος από τα ηχητικά κύματα μια ντουντούκας…
«Έχω πει στο δημόσιο λόγο μου ότι η βία φέρνει βία, από όπου και αν προέρχεται.» είπε ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., και συμφωνώ πλήρως μαζί του. Αφού λοιπόν δεν ασκείται βία, ούτε φυσική ούτε ψυχολογική, δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε με το θέμα.

Τέλος πάντων, αρκετά γκρίνιαξα! Ας επανέλθω στο κυρίως θέμα και ας κάνω το λάθος να ρίξω μια ματιά στο ποιός χάνει σε αυτή την υπόθεση εργασίας:
§  Τα άλλα κόμματα, και κυρίως η ΝΔ και το ΛΑΟΣ – αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτή η πολιτική ανάλυση θα είχε γίνει εδώ και πολλούς μήνες στα αντίστοιχα στρατηγεία τους και έχουν λόγο που παραμένουν έξω από χορό, επιτρέποντας αυτή την πόλωση.
§  Το πολίτευμα, μιας και αυτή η στρατηγική θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην υγιή έκφραση της λαϊκής βούλησης, συνεπώς κάποιοι θα έβγαζαν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια.
§  Η Ελλάδα, δεδομένου ότι θα απεδείκνυε πως, αντί να κοπιούν για τη σωτηρία της, κάποιοι σπαταλούν την εντολή των Ελλήνων για να διασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση εις βάρος της πατρίδας.
Αλλά ας μη βασανίζομαι άλλο για μια ουτοπική υπόθεση εργασίας! Υπάρχει κάποιο άλλο θέμα αυτή την περίοδο το οποίο θα έπρεπε να μας απασχολεί και, αντί αυτού, εμείς ασχολούμαστε με την κόντρα δύο πολιτικών κομμάτων; Όχι βέβαια! Μήπως απειλείται η εθνική κυριαρχία μας από πράξεις ή παραλείψεις του πολιτικού συστήματος και εμείς ασχολούμαστε με ασήμαντες εσωτερικές ισορροπίες; Όχι βέβαια! Μα τι φαντασία που έχω! Σε λίγο θα αρχίσω να ακούω φωνές: πως, και καλά, έφτασε στο σημείο ο Επικεφαλής του Eurogroup να μας λέει στα μούτρα ότι «Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί.» και εμείς παρακολουθούμε την κόντρα Πεταλωτή-Θεοδωράκη! Μα θα μπορούσε ποτέ να υπάρχει τέτοιος αποπροσανατολισμός;

Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς επιτρέπουμε να υπάρχει έστω ως είδηση ένας επικοινωνιακός αγώνας ΠΑΣΟΚ vs. ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Ministre plénipotentiaire

2 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με το που έφυγε ο Φώτης και πήρε μαζί του τούς περισσότερους εθνομηδενιστές και εν δυνάμει μελλοντικούς Πασοκοσυνεργάτες, έχει βελτιώσει σημαντικά το προφίλ του. Καθαρίζοντας και τον Αλαβάνο, αρθρώνει πιο σοβαρό και δομημένο λόγο στην κοινωνία. Και σίγουρα, στις παρούσες συνθήκες, έχει να περιμένει σημαντικό ποσοστό από τούς απογοητευμένους αριστερίζοντες ψηφοφόρους τού ΠΑΣΟΚ.

    Έ, αυτή είναι όλη η ιστορία. Πώς δηλαδή θα καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει ανάχωμα στις διαρροές του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και στη χειρότερη, όσοι είναι να φύγουν προς τα αριστερά, να στραφούν προς τον Φώτη αντί για τον Τσίπρα. Έτσι ώστε μετά να επανακάμψουν ζούπιτοι. Και βέβαια, η βασική επιδίωξη είναι να μπει ο Φώτης στη βουλή. Γιατί όσα περισσότερα κόμματα μπουν μέσα, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να πάρει αυτοδυναμία με το νόμο Παυλόπουλου ο Σαμαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ελευθερία διδάχθηκε κατακτώντας την αφοβία κάθε μορφής αγώνα διότι υπερείχε η Δημοκρατική παιδεία ( οχι σαν την σημερινή εκ - τροχιαστική εκ-παίδευσης εκτρωματικής ασυδοσίας ). Μια απλή σύγκριση δεδομένων βγάζει μάτι.
    Πολλοί αν οχι όλοι υπαινίχθησαν την Αθηναϊκή Δημοκρατία με σκοπό να την φθείρουν λόγω συμφεροντολογικής μανίας. Κάποιοι όμως λιγότερο, κάποιοι περισσότερο ιδίως σήμερα στην επιλεκτική εξελισσόμενη γενοκτονία του τόπου μας, αν και μας χρωστούν τα πάντα όπως και το ενάμιση τρις οφειλών οι αφημένοι σε άγριο πλιάτσικο δημο - χλευυάζοντες γερμανοί,τον τόπο φάρο του πολιτισμού τους. Απλά και μόνο γιατί ξέρει να γράφει όταν πρέπει και όπως πρέπει ιστορία Ο ΓΙΑ ΠΆΜΠΟΛΛΟΥΣ ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.

    Οι απνευστί κρατούντες γερμανοτσολιάδες έχουν ενοχληθεί κυρίως από το σαφές σύνθημα < ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ >...
    Κατά μιας ακόμη άγριας και άδικης επίθεσης εναντίον της πανανθρώπινης Ελληνικής παιδείας και του Ελληνισμού.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.