23/10/11

Τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί στο Χακιάρι. Το Τ/ΓΕΕΘΑ αναφέρει 85 Κούρδους νεκρούς τις τρεις τελευταίες ημέρες, οι Κούρδοι μιλούν για τρεις νεκρούς.

Ένας μόνιμος υπαξιωματικός και δυο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε δυο επισόδια με τους Κούρδους αντάρτες.
Οι δυο σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης, στα σύνορα κοντά στην κωμόπολη Σεμντίνλι και ο ένας (μόνιμος υπαξιωματικός) από πυρά ανταρτών, στο όρος Μικρό Κάτο, κοντά την κωμόπολη Μπεϊτούσεμπάπ του Χακιάρι. Στην επιχείρηση αυτή τραυματίστηκαν άλλοι έξι στρατιώτες.
Εν των μεταξύ, εν μέσω καταιγισμού μιλιταριστικών και ρατσιστικών-εθνικιστικών δημοσιευμάτων όλων των τουρκικών ΜΜΕ, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή κομματικής γραμμής και τοποθέτησης, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στην Κοιλάδα Καζάν και στο Χαφτάνιν, του Νοτίου Κουρδιστάν, τις τρεις τελευταίες ημέρες έχασαν τη ζωή τους 85 Κούρδοι αντάρτες του ΡΚΚ.
Η κουρδική πλευρά μέχρι στιγμής αναφέρει ότι τρεις αντάρτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχες που έγιναν στο Μαρντίν και το Τζίζρε, του τουρκικού κουρδιστάν.
Πάντως, παρά τον αδυσώπητο ψυχολογικό πόλεμο των τουρκικών ΜΜΕ, σχεδόν το σύνολο των πόλεων στο τουρκικό Κουρδιστάν, με συγκεκριμένες εκδηλώσεις παραμένει στο πλευρό των ανταρτών. Για παράδειγμα, σήμερα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το φόνο επτά υψηλόβαθμων στελεχών του ΡΚΚ μετά από αεροπορική επιχείρηση, με πληροφορίες που πιθανόν να έδωσαν στους Τούρκους οι ΗΠΑ, δεν άνοιξαν όλα τα καταστήματα σε διάφορες πόλεις όπως το Ματζικέρτ, το Ίντιλ και το Μπεϊτούσεμπαπ.
Τέλος αύριο αναμένεται μεγαλειώδης πορεία του λαού του Ντιγιαρμπακίρ στο στρατόπεδο της 2ης Τακτικής Αεροπορικής Διοίκησης, από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της οποίας απογειώνονται τα πολεμικά αεροσκάφη που βολβαρδίζουν θέσεις ανταρτών στο Κουρδιστάν.
Πηγή: Ιντερνέτ Χαμπέρ και ANF NEWS AGENCY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.