18/10/11

Ρωσικό ίχνος στην Τουρκία: προπαγάνδα αντί συγκεκριμένων αποδείξεων

Στα δυτικά και τα τουρκικά ΜΜΕ δεν ησυχάζουν τα πάθη γύρω από σειρά διαβόητων εγκλημάτων, τα οποία διαπράχτηκαν τους τελευταίους μήνες εναντίον Τσετσένων Αυτονομιστών που ζουν στην Τουρκία.


Οι τουρκικές και οι δυτικές εκδόσεις γράφουν ότι κάποια οργάνωση πληρωμένων φονιάδων που εκτελεί τις παραγγελείες της ρωσικής εξουσίας, ασχολείται με την εξολόθρευση πρώην τρομοκρατών, χωρίς να αναφέρουν ωστόσο οσοδήποτε συγκεκριμένες αποδείξεις. Το κύριο εδώ είναι να υποβληθεί κάποια ιδέα, η οποία μετά θα αυτοδιαδίδεται όπως ο ηλεκτρονικός ιός. Αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα στην πραγματικότητα,- θεωρεί ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας της Ρωσίας Ιγκόρ Κορότσενκο
-«Είναι  αναπόδεικτες επινοήσεις, που αποτελούν ένα μέρος της εκστρατείας πληροφοριακής πίεσης στη Ρωσία. Ας σημειωθεί σε σχέση με αυτό ότι οι κάθε λογής προκλητικές ιδέες ρίχνονται περιοδικά στον πληροφοριακό χώρο. Η αντικειμενική δε διερεύνηση δείχνει ότι η Ρωσία δεν έχει καμιά σχέση με αυτά τα εγκλήματα. Κλειδί αποκάλυψής τους πρέπει να αναζητείται στο περιβάλλον της ίδιας της τσετσενικής διασποράς τόσο στη Δύση, όσο και στην Ανατολή.

Μία άλλη εκδοχή που  πλασσάρουν τα ΜΜΕ, σχετίζεται με την συμμετοχή ανθρώπων του αρχηγού της ρωσικής Τσετσενικής Δημοκρατίας Ραμζάν Καντίροφ στα εγκλήματα στην Τουρκία που έχουν τόσο μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Η εκδοχή αυτή είναι εντελώς ανυπόστατη. Κάτι περισσότερο. 

Προκαλεί ερωτήματα ακόμα και η «τεχνική πλευρά» του ζητήματος,- είπε στο ΡΣ "Η Φωνή της Ρωσίας" ένας Τούρκος εμπειρογνώμονας στα ζητήματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

«Η εφημερίδα Χάμερτουρκ (Habertürk), επισημαίνοντας τη συμμετοχή των «Ρώσων πρακτόρων»,  ανάφερε πρώτ’απ’ όλα το γεγονός ότι στο ξενοδοχείο βρήκαν ένα ξεχασμένο notebook και φωτογραφίες που χύνουν το φως στην προσωπική ζωή των φονιάδων. Σε σχέση με αυτό δημιουργείται το ερώτημα: «Πώς μπορούσαν οι πράκτορες των ειδικών υπηρεσιών – όποιοι κι αν είναι, Ρώσοι ή όχι – που δουλεύουν στο εξωτερικό, να κάνουν τόσο σοβαρά λάθη;» Τα τελευταία 3 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη σκοτώθηκαν έξι καταγώμενοι από την Τσετσενία. Ακόμα και στην ίδια την Τουρκία πολλοί θεωρούν ότι αυτές οι περιπτώσεις δολοφονίας είναι αποτέλεσμα κάποιων εσωτερικών συγκρούσεων στην κοινότητα.

- «Σε ό,τι αφορά τις δολοφονίες των καταγώμενων από την Τσετσενία, πιθανολογείται ότι αιτία τους θα μπορούσαν να είναι κάποιες εσωτερικές συγκρούσεις. Η Αστυνομία σε σχέση με αυτό είπε ότι «πιθανολογείται η συμμετοχή των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούνται και οι εσωτερικές συγκρούσεις των Τσετσένων, καθώς επίσης και η δράση διαφόρων εγκληματικών οργανώσεων»,- παρατήρησε ο Τούρκος εμπειρογνώμονας.


http://greek.ruvr.ru/2011/10/17/58870148.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.