18/10/11

Δεν θέλουν άλλον… Οτσαλάν! ΚΑΙ ΘΡΙΛΕΡ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ


Ο γενικός διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης TRT  κ. Σαχίν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του Τύπου  σχετικά με τη σύλληψη του φερόμενου ως αρχηγού του ΡΚΚ  Μουράτ Καράγιλαν εκ μέρους του Ιράν. «Μακάρι να ήταν ψευδείς οι πληροφορίες»,  δήλωσε ο κ. Σαχίν, αλλά υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες για τη σύλληψη του.

Ο Τύπος έγραψε ότι το Ιράν πρότεινε στην Άγκυρα να της  παραδώσει τον Καραγιλάν, αλλά εκείνη αρνήθηκε λέγοντας ότι «μας φτάνει ένας Οτσαλάν, δεν θέλουμε και άλλον».

Έχει άδικο ο εκλεκτός Τούρκος  ηθοποιός Haluk Bilginer που παρομοιάζει τη χώρα του με τον σπουδαίο τραγουδιστή των παλαιότερων χρόνων Ζεκί Μουρέν;

Το «αηδόνι της Τουρκίας», όπως τον αποκαλούσαν ήταν ομοφυλόφιλος και εμφανιζόταν στη σκηνή με μίνι φούστες. Ο ηθοποιός με την παρομοίωση του δεν θέλει να προσβάλει τον τραγουδιστή, αλλά να τονίσει ότι τα πάντα στη χώρα του έχουν δυο όψεις…

Οι σχέσεις Τουρκίας –ΙράνΑπό την πλευρά της, η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κλίντον αναφερόμενη στην αποκάλυψη του σχεδίου των Ιρανών για τη δολοφονία του Πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας Adil El Cubeyr, δήλωσε ότι η Τεχεράνη επιτίθεται το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία εξαιτίας της εγκατάστασης του ραντάρ του ΝΑΤΟ στα εδάφη της.

«Η Τουρκία προσπάθησε να είναι ένας καλός γείτονας», τόνισε, «αλλά τώρα όλοι γνωρίζουν πως κανένας δεν αισθάνεται ασφαλής εξαιτίας του Ιράν». Η Τεχεράνη, κατά την κ. Κλίντον, συναγωνίζεται διαρκώς τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.

Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες της εφημερίδας Σαμπάχ τρεις Τούρκοι πανεπιστημιακοί κρατούνται στην Τεχεράνη ως κατάσκοποι και ανακρίνονται από τους Φρουρούς της Επανάστασης και την Υπηρεσία Πληροφοριών του Ιράν.Πρόκειται για τις υφηγήτριες  Rabia Karakaya Polat και Seda Demiralp Yilankaya του Πανεπιστημίου Ισίκ και τον υφηγητή  Tahir Okan Yilankaya του Πανεπιστημίου Κοτς.Οι τρεις επιστήμονες πήγαν στην Τεχεράνη προσκεκλημένοι του ομώνυμου Πανεπιστημίου στα πλαίσια των εκπαιδευτικών ανταλλαγών και κρατούνται από τις 28 Μαΐου 2011.
 http://www.elzoni.gr/

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!
    Ο ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ!!!
    ΤΟΣΟ ΧΟΝΤΡΑ ΨΕΥΔΗ...
    ΟΜΗΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.