12/10/11

Αν και η ελληνική κυβέρνηση τον "έφτυσε" ο Πούτιν λέει: «Βάλτε πλάτη» για την Ελλάδα

Να «βάλουν πλάτη» για χώρες όπως η Ελλάδα που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση καλεί τις χώρες της Ευρώπης ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε κινεζικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο.
Να «βάλουν πλάτη» για χώρες όπως η Ελλάδα που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση καλεί τις χώρες της Ευρώπης ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας σε κινεζικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό γιατί για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα ποσά «οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση και αυτό απαιτεί πολιτική ανδρεία από τους ηγέτες των χωρών αυτών, διότι ο πληθυσμός τους φυσικά δεν είναι πολύ χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη».
Όπως επισήμανε, το πιο οξυμένο πρόβλημα στην ευρωζώνη αφορά στην Ελλάδα.
«Κατά τη γνώμη διαφόρων ειδικών απαιτούνται περίπου 1 - 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το "σηκώσει" η ευρωζώνη», ανέφερε.
Σημείωσε ακόμη ότι η διάσωση της Ελλάδα θα ωφελήσει ολόκληρη την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι οτιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη έχει αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

18 σχόλια:

  1. Σε μια Ελλάδα 10 εκατομμυρίων ένας....Πούτην δεν υπάρχει?..Ένας Έλληνας πατριώτης άλλα με @@??..Μπά!..μόνο εφιάλτες βγάζει πιά αυτός ο τόπος..δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nik.x, αφού δεν με ξέρεις, γιατί βιάζεσαι να βγάλεις λανθασμένα συμπεράσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτα μετα απο επισκεψη στο Αγιο Ορος να σημειωσω .
    Και αν καποιος τολμησε να γινει η θα τολμησει στο μελλον, τον φαγανε/με και θα τον φανε/με και στο μελλον ξανα . Και μετα θα λεμε εμεις οι Ελληνες : ενας Πουτιν , ενας Ερντογαν , ενας Παπαδοπουλος τελος παντων δεν υπαρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pro, είναι γνωστό και αναμενόμενο: το έχω σημειώσει άλλωστε, πως αναγνώριση περιμένω μόνο μετά θάνατον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1)Πες πες Anaconda κατι θα μεινει.
    -------------------------------
    2)Και για να ενημερωσω για τον σχιστοματη Αι βασιλη και τους δυο εξ Ελλαδος που ηδη ανεφερα, ο μεν σχιστοματης ανεβαλε την εμφανιση του για μια εβδομαδα ο δε αλλος απο Ελλαδα πηγαινει ο ιδιος στην χωρα του Αι βασιλη για να προλαβει το πακετο διαχειρησης μη και το παρει ο αλλος εξ Ελλαδας.Πλακα εχει.Το θεμα το σοβαρο δεν ειναι αυτοι οι δυο εξ Ελλαδος αλλα τα μεγαλα παιχνιδια που ετοιμαζονται στον ευρυτατο ευρασιατικο χωρο με ανακαταταξεις πολυ μεγαλες.Χοντρο το παιχνιδι και η Ελλαδιτσα καπου στην περιφερεια σαν μια αναγκαια για αυτους συμμετοχος αλλα θα βρεθει και παλι διχασμενη να αναρωτιεται="και τωρα με ποιους να παω?".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sterg, το ελπίζω να μείνει - για να μη μου πείτε μετά ότι δεν σας τα είχα πει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν η ΕΕ είχε έναν Πούτιν είναι βέβαιο ότι δεν θα βλέπαμε τα σημερινά της χάλια.
    Που πας ρε καραμήτρο (ΕΕ) με το ΡΟΜΠΑΙ το ΜΠΑΡΟΖΟ και τους λοιπούς παρατρεχάμενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Anaconda
    Θα προτιμουσα να σχολιασεις το αλλο μισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι την πάρτη τους κοιτάνε ...Ναι και ο Πούτιν δεν έχει τίποτα στο μυαλό του ...όλα για την ψυχή της μάνας του της καημένης τα κάνει...

    Όλοι κάτι θέλουν
    όλοι κάτι προσδοκούν
    όλοι σε κάτι αποβλέπουν...
    Το δυστύχημα είναι ότι δεν έχουμε πολιτικούς και γενικώς ηγεσία με @@ αλλά @@ πολιτικούς

    ουπς :ρ συγνώμη μίλησα απρεπώς αλλά δεν μπορώ κρατιέμαι μέρες τώρα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολυ νωρις ξεκινησαν καποιοι συμπατριωτες μας.Ο δημαρχος Αλεξανδρουπολης ζηταει ανεξαρτητη θρακη

    http://gdailynews.wordpress.com/2011/10/12/%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%be%ce%ac%cf%81/#more-27200

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γιατί με τσιγκλάς; αφού ξέρεις ότι το πρώτο που θα πω είναι πως με σπασμωδικές κινήσεις το μόνο που εξασφαλίζουμε είναι η διαιώνιση της γελοιοποίησης - αν συνεχίσουμε να υπάρχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. anacοnda!! το ότι δεν σε ξέρω είναι παράληψη δική σου! Νομίζω είναι καιρός να κανείς κάτι να σε γνωρίσω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το καλό που μας θέλω να μείνουμε ουδέτεροι γιατί με τα λεβεντόπαιδα που μας κυβερνάνε τη βάψαμε, εκτός αν είναι κανένας σωσρός κρυμένος σε κανένα στρατιωτικό σώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. έχεις δίκιο nik.x: πρέπει να με μάθει ο λαός μου γιατί ο καιρός μου ήρθε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχώς το άρθρο δεν αναφέρει τις 5 πιο σημαντικές σειρές της συνέντευξης του Πούτιν, εγώ έδωσα τα ρέστα μου, του έβγαλα το καπέλο, δεν είναι τυχαίος ο άνθρωπος. Σε 5 γραμμές συνοψίζει όλη την αλήθεια και όλη την κατάσταση!
    Αντιγράφω από το Έθνος
    "Αλλά εάν δεν με απατά η μνήμη μου, η Ελλάδα είναι μόλις το 2% του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα: Κατά τη γνώμη διαφόρων ειδικών απαιτούνται περίπου 1 - 1,5 τρισ. ευρώ, ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό αλλά απολύτως δυνατό να το ''σηκώσει'' η Ευρωζώνη" είπε χαρακτηριστικά.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63451131
    Μεγάλος ηγέτης! Έξυπνος άνθρωπος.
    Εμείς; Τι συμβαίνει; Μόνο 'αδερφές' βγάζει αυτός ο τόπος από τότε που μας συνήθισαν οι Ευρωπαίοι στο εύκολο χρήμα;
    Κάποιος με κάποιες αξίες πέρα από τη λαμωγιά...δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χριστίνα, Ειρήνη, παγωτό δεν θέλατε για να διαπιστώσετε περί του αντιθέτου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και ενω ολοι συμφωνουμε οτι ο Πουτιν ειναι ενας πολυ εμπειρος και αξιολογος ηγετης (και με καλους συμβουλους,κυριως)ο Γκορματσωφ σε προσφατη συνεντευξη του διαφωνει.Το γιατι μονο αυτος θα το ξερει

    In an exclusive interview, Mikhail Gorbachev spoke frankly about the last twenty years in Russia and said he very much regretted the collapse of the USSRWhen asked about the present situation in Russia, Gorbachev said it caused him great pain and worry. While both Putin and Medvedev want to lead the country through its current difficulties, he characterized Medvedev’s approach as “Russia forward” and Putin’s as “Russia back.” Gorbachev warned there is a danger that Russia will simply be pillaged for its raw materials in coming years if it doesn’t modernize. “We need a new model of development, but it will not work if not brought forward via new, democratic elections. And we have not had them since 1990,” he added.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Anakonda εμ δεν είπες κάτι απο σοκολατίνα ή προφιτερόλ ή στην χειρότερη εκμέκ καταίφι παγωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.