19/10/11

Κυβέρνηση ..."συνεργασίας"

της Ελίνας Γαληνού
Kατά την κυβέρνηση αυτή, οτιδήποτε ανορθόδοξο προκύψει, οι ευθύνες πρέπει να αναζητούνται σε άλλους. Η στην τρόικα που παραείναι σκληρή, ή στην προηγούμενη κυβέρνηση, ή στην στριμμένη αντιπολίτευση που αρνείται να συναινέσει, για να "σωθεί η πατρίδα". Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μονίμως ή στο απυρόβλητο ή δικαιολογούμενο λόγω ανωτέρας βίας...  Πόσες φορές στην ιστορία της Μεταπολίτευσης, δεν έχουμε δεί αυτό το έργο;

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο όμως, καθώς αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά και τον νοικοκύρη. Οι αποκαλύψεις της κας Γεωργαντά, εάν ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου όπως και πρέπει-αν και αρκετά αργά το αποφάσισε να μιλήσει- είναι βέβαιο ότι κανένας υπεύθυνος και εμπλεκόμενος θα γλιτώσει την κατακραυγή. Και εκεί θα έχουμε ίσως την ευκαιρία να δούμε τι μούτρα θα κάνουν όσοι σήμερα καμαρώνουν ως υπεράνω του πολιτικού κόστους.
Ωστόσο, η κρίση που τώρα βαθαίνει στριμώχνοντας τη χώρα ανάμεσα στις Συμπληγάδες πέτρες, στριμώχνει οπωσδήποτε στη γωνία και την κυβέρνηση. Οσο αποφασισμένοι κι΄αν δείχνουν να υπερφαλαγγίσουν τη λαική αγανάκτηση, είναι βέβαιο ότι κατά βάθος, κατανοούν τι σημαίνει αυτό. Θα πρέπει οι κυβερνητικοί βουλευτές στο εξής, να βγαίνουν από το σπίτι τους με ειδικές προφυλάξεις και να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους, αλλά ας μας πεί κάποιος, πώς θα πολιτεύονται στο εξής αν δεν βλέπουν ανθρώπους; Εστω, το "υψηλό καθήκον" -η ψήφιση δηλαδή των δολοφονικών μέτρων της κοινωνίας, χρειάζεται κάποιες θυσίες (με το αζημίωτο της βουλευτικής αποζημίωσης, βεβαίως, βεβαίως...). Ο,τι και να γίνει όμως, το μέλλον μας είναι μάλλον προδιαγεγραμμένο βάσει των ισχυόντων δεδομένων τουλάχιστον. Η τύχη της Ελλάδας, αυτές τις ημέρες περνάει από τις αποφάσεις του Βερολίνου που θέλει να δώσει μια λύση στο "ελληνικό δράμα", αλλ΄αυτή κι΄αν θα είναι με το αζημίωτο!!. Ο πανικός της κυβέρνησης είναι πλέον ευνόητος και οφθαλμοφανής. Η ένταση των Συμπληγάδων, ήταν προφανώς κάτι που δεν είχε υπολογίσει αρχικά....Και σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία, την οποία αντιλαμβάνεται από μήνες τώρα, έχει πολλές φορές προσφύγει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας τη συνδρομή του. Δεν παύουν όμως με την πρώτη ευκαιρία, να βρίσουν το κόμμα του και να θυμίσουν στον λαό με έμφαση, ότι τα "οικεία δεινά" μας οφείλονται βασικά στην προηγούμενη κυβέρνηση...Μια ψυχωτική εμμονή που δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν πλέον...
Οπότε, αναρωτιέται ο κοινός νούς κάτι απλό. Αφού το κόμμα της κυβέρνησης-ο,τι και να είναι-αισθάνεται είτε αποδοκιμασία και οργή, είτε δυσπιστία, είτε καθολική απαξίωση για όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τότε τι συζητούν για κυβέρνηση συνεργασίας; Πώς αλήθεια το εννούν αυτό οι κυβερνώντες μας και όσοι υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα; Κάτι σαν την δική τους σχέση με ...την τρόικα ας πούμε;

4 σχόλια:

  1. Ελίνα

    Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος,δυστυχώς.

    Η προοπτική της συνεργασίας έχει απομακρυνθεί πλήρως προεκλογικά,προσωπικά θεωρώ ότι και μετεκλογικά δεν θα καταφέρει κανένας να συνεργαστεί με κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηλίου φαεινότερον. Εκτός αν;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίποτα Ελίνα, το έχει απαντήσει αυτό ο Δελαστίκ στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ κάπως έτσι: "Μόνο κάποιος κρετίνος θα έσπευδε να συγκυβερνήσει με τον ΓΑΠ, ιδιαίτερα τώρα που καταρρέει".

    Και αφού οι αριστεροδεξιοί που είχαν καταψηφίσει το μνημόνιο 1 δεν το συζητάνε, τι μένει; Η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης που το είχαν ψηφίσει; Επαρκούν για να δώσουν "νομιμοποίηση"; Να βάλουμε τσόντα και τον Φώτη; Και τι έγινε; Τι αλλάζει; Τίποτα, καμμένο χαρτί η όλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά το λές Πιγκουίνε όπως και ο Δε στίκ που τον διάβασα και όσους λένε αυτά τα "πιθανά σχήματα συγκυβέρνησης", τερατογενέσεις.
    Ομως, ας σκεφτούμε με τη σειρά..
    "ποιός θα ήθελε να πάει μαζί του τώρα που καταρρέει;" Πώς είμαστε σίγουροι ότι καταρρέει; Μην ξεχνάτε, είναι ιδιότυπη περίπτωση αυτό το καθεστώς που έχουμε.
    Και οι άλλοι που μπορεί να σκέφτονται να πάνε μαζί του, επειδή ξέρουν καλά ότι έτσι που πάμε, δεν θα δούνε φώς κυβέρνησης στον αιώνα τον άπαντα. Οπότε, σου λέει, με συγκυβέρνηση, πετυχαίνουμε το "ελλείψει κρέατος αρκούμεθα εις τον ζωμόν". Με αυτή τη λογική όμως, αντιλαμβάνεσαι πόσο φρόνιμα παιδάκια θα είναι μαζί του!!!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.